Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Yufka İmalatı Ve Satış

BaşlatanHASANKARATarih27/02/2011 17:59:13Yorum5

İlk mesaj
Yeni Üye12 yazı
SLM ARKADAŞLAR. FORUMA YENİ KATILDIM. 25 YAŞINDAYIM. OSMANİYE' DE İKAMET EDİYORUM 20.000 İLE 25.000 ARASI SERMAYEM VAR BİRDE PANELVAN DOBLOM VAR. BEN YUFKA İMALATI YAPIP KENDİM PAZARLAMAK İSTİYORUM... BANA BURDAN YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM. MALİYETİ NEDİR... SERMAYE YETERLİ Mİ?

Yerleşim Türkiye / OsmaniyeMeslek Serbest meslek
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
5 yorum
Üye450 yazı
Merhaba Hasan Bey,
Gıda makinaları konusunda bir makina mühendisi olarak gıda sektörü içerisindeyim.
Oturduğum sokakta ta çok iyi bir yufkacımız var. İmalathaneside orada.
Tamamen el ile açıyorlar ve sahibide kardeşleriyle beraber çalışıyorlar.Ayrıca yanılmıyorsam 1 veya 2 elemanda çalıştırıyorlar.
Kendileri hem parekende hemde çevre marketlere toptan satmaktadırlar.
Eğer yufka ustaları bulur iseniz başlangıç olarak sermaye yeterli bence.Sonuçta çok büyük sermayeler istemiyor ya.
Hamur mikseri lazım size,terazi ve mermer tezgahlar.Çünkü asıl iş kas gücünde.
Hamur mikseri sıfır almanızada gerek yok 2. el alabilirsiniz.Bunlar halledilebilir şeyler.
Eğer ki siz yufka ustası değilseniz önemli olan şöyle kaliteli yufka ustası bulmanız gerek.
Makina Mühendisi/İstanbul

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mühendis
Yeni Üye94 yazı
ama bunun için alınması gereken evraklar sağlık konturellri felanvar bildigim kadarı ile. bilgisi olan arkadaşlar varsa. yorum yazarlar.
%&%

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Di?er
Yeni Üye12 yazı

teşekkür ederim... kar marjı nasıl acaba...?

Yerleşim Türkiye / OsmaniyeMeslek Serbest meslek
Yeni Üye6 yazı
arkadaşım yufka konusunu ii düşünmüşsün.sana şöyle söyliyeyim normal piyasa şartlarında şu anda el yufkasının kilosu 5 tl. 1 kg yufkanın sana olan maliyeti en kaliteli unu kullanırsan şayet 1,5 -2 tl arasındadır. dükkan açmak için ise 1 adet yufka pişirmek için ocak 150 tl +hamur kazanı 2.el alırsın 500-700 tl arası birde mermer tezgak yaptırdığın zaman dükkan işin tamamdır.fakat tek yufkayla olmaz 2 eleman çalıştırıosun diyelim 1 tanesine yufka diğerine sıkma mantı yaptırcaksın.1 kg sıkma mantının maliyeti 1.5 tl dir toptan satışı 6-7 tl parekende satışın ise 10 tl yi bulan yerler var. 6 senedir bu işi ve pazarlamasını yapıyorum daha detaylı bilgi istersen bana yaz
dddd

Yerleşim Türkiye / BandyrmaMeslek Gyda
Yeni Üye37 yazı
YUFKA PASTAHANE İŞLERİNİ KASTAMONULULAR ÇOK İYİ BİLİR...USTANDA ÖYLE OLMALI BENCE..FAKAT BEN OLSAM POŞETLİ Bİ ŞEKİLDE TOPTAN BÜYÜK MARKETLERE SATMAYI DENERDİM..ÇOK ÜRETİM YAPMALI VE O ÜRETİMİ SATABİLMELİSİN..YOKSA PARA KAZANAMAZSIN..BOL KAZANÇLAR..
z.ş.o.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Muhasebe