Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Hayvancılık Yapmak İstiyorum.

BaşlatanbahadiracarTarih20/02/2011 22:10:56Yorum7

İlk mesaj
Yeni Üye1 yazı
Arkadaşlar yaklaşık olarak 15 000 lira semayem var.5 tane 1500 liralık buzağı almayı ve bunları yetiştirip 1 yıl sonra satmayı düşünüyorum.ama hayvancılıkla ilgili bilgim zayıf bundan ne kadar kar elde edebilirim.ve nasıl bir yol izlemem lazım.hangi hayvanlardan almam lazım.nasıl beslemem ve neyle beslemem gerekir.bu işi amatör olarak yapmayı düşünüyorum.tavsiyelerinizi bekliyorum.saygılarımla..
acar

Yerleşim Türkiye / TokatMeslek Emekli
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
7 yorum
Editör5590 yazı
Zor be Bahadiracar, 15binle girersen kalkışa geçemeyebilirsin.

Kalkamadan düşebilirsin yani. Çok iyi bildiğin bir iş olsa ve iyi kötü bir hayvan yetiştyirme düzenin olsa barınak vs. çok inatlaşarak şansın da yardımıyla belki ama sen bir de anlamıyorum diyorsun.

Saman, yonca, üçgül, fiğ, arpa, arpa çimi vs. yemler vardır. Rasyon reçetesine bile para vermek zorunda kalacağın zamanlar olur. Hastalanırlar. Strese girerler. Kıt parayla girdiğin için cins seçimine şansın olmaz satıcı elindeki fireleri sana allayıp pullayıp satar.

Ama para kaygım yok, amatörce, ne olursa, diye bir niyetin varsa dene. Kazançlı iştir sebat edene.

Kolay gesin...
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Yeni Üye8 yazı
bahadır acar
öncekikle bu hayvanları besleyip barındıracak bir yerin var mı eger varsa bile deneyiminin brzcık bile olması snn şansını artırır tabi eger bu işi yapmaya gerçekten karar verdiysen o kadr yonca arpa arpa çimi vs şeyler gözünü korkutması sen buzagı alacagım diyosun buzagılar için özel buzagı yemleri var bunları kullanabilirsin ve tabi ki saman 1500 liraya da buzagı brz zor bulursun ama hayvan alırken kesinlikte yanında işi bilen deneyimli biri olsun hayvan alırken cins te cinsiyette çok önemlidir sen erkek buzagı alıp dana mı yapmak istiyorsun yoksa dişi alıp düve mi yapmak istiyorsun bu na da karar ver

kolay gelsin...
mahmuto

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Ticaret
Yeni Üye1 yazı

arkadaşlar mehreba 50 binle süt hayvancılık işine adım atmak istiyorum ama dana olarak alcam 1 aylık falan veya aynı parayla sucuk üretmek istiyorum bu işlerle uğraşan bilgisi olan olan arkadaşlardan yorum bekliyorum
inşaat ustası

Yerleşim Türkiye / Sakarya
Üye138 yazı
bu konular benim de ilgimi çekiyor.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Y?siz
Yeni Üye99 yazı
Arkadaşlar burada herkes iş yapma peşinde ama hiç ortaklık yapıldıgını görmedm konu güzel bir konu herkes tek başına 10 bin 50 bin koyup bu işi yapmaya çalışacagına ortak olun herkez ortaya koydugu para kdar hisse sahibi olsun tabi ilk olarak ortada bir yerde buluşup konusun bireysel güçlükler ve riskleri bir araya gelerek minimize edersiniz Kullanılabilecek kredi olanakları var bir şirket kurup bu kredileri rahatlıkla alabilirsiniz bu fikre sıcak bakanlar veya sakıncalarını belirtmek isteyenler yazarsa aklında yatırım düşüncesiyle yola cıkan bireylere daha çok olanak yaratılmş olunur

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Üye138 yazı
samimi olan herkesle... güzel fikir bununla birlikte bahsettiğim gibi samimi olan kişiler bulmak lazım. ben eğer hiç yapamayacaksam bir miktar paramı riske atıpta ortağıma güvenerek şansımı denemeyi tercih ederim.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Y?siz
Yeni Üye64 yazı
bence bir koyde hayvanlarına baktıra bilirsin bakan kişiye aylık para veririsin guvenilir birini bulursan 1 yıl icinde neredeyse hiç bir işe karısmadan paranı arttıra bilirsin tabi kendi bakmanda daha az kazanclı ama sen o zaman zarfında kendinde calısırsan daha karlı oldugunu anlarsın

Yerleşim Türkiye / ErzincanMeslek Ticaret