Ana içeriğe geç

Genel İlanlar

Butik Sabun Üretimi

BaşlatanİzotopTarih04/10/2007 00:55:25Yorum79

İlk mesaj
Yeni Üye54 yazı
Arkadaşlar,
Sabun üretmek istiyorsunuz ama nasıl yapacağınızı bilmiyorsunuz?Tüm formülasyonları vereceğim.Ve püf noktalarını...İlgilenenler bana ulaşsın.

Yerleşim Türkiye / SakaryaMeslek Öğretmen
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
79 yorum
Yeni Üye14 yazı
slm izotop bey ya bu siteyi bulduguma çok sevindim bana sabun yapımıyla ilgili bilgileri mail atarsanız size minnet duyucam bu konularla ilgiliyim şimdiden teekkürler mail adresim manisa_fatos@hotmail.com basarılar saygılar

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Ö?retim görevlisi / Asistan
deleted47 yazı

slm ben bu isin ticaretini degil de kendim ve ailem icin kendi uretimim ve zevklerim dogrultusunda sabun yapmak istiyorum ama hic bir arastirmam ve bilgim yok yardimci olursaniz cok memnun olurum.ayrica bilgilerinizi karsiliksiz paylasmak istemenize hayran kaldim tsk ederim.
bilgileri burdan yayinlayamayacaksaniz mail :griziko@yahoo.com

Yerleşim / YzmirMeslek Yöneticilik
Üye599 yazı
slm arkadaşlar..
izotop rumuzlu arkadaşın en son yazısı 16/11/2008 00:14:48 tarihinde..
benimde ilgimi çekti..denemek isterim manisa da..işallah izotop arkadaş son yazılara bakarda bize yardımcı olur..
Yorum yazmadan önce lütfen okuyun ...
1- N-ok...tala,!!ma +işar:etlerine "dik"(kat ed?in.
2- BüYük hARf kÜçüK haRf OlayıNI atlAMAyın.
3- Bu "Dolar" i$areti de size i$ çıkarmasın artık.
4- Veenönemlisisözcükler arasındaboşlukbırakın.
5- A ma g erek siz bo şluk lar d an k açının.
6- Gösterin özen cümleleri kullanmamaya devrik.
7- Sözcüklari anlaşılur vea dorğu yazen.
8- Bu güzelim Türkçemize foreign wordlar katmayın.
9- In keys yu rayt Ingilis vords, it hez to bi andirsitendibil.
10- Türkçe’deki spesifik kelimeleri İRDELEMEYİN.
11- Narin maillerinizi naciz kibarlığınızla süslemeyiniz efenim.
12- Benim Türkçem mükemmeldir, NARSIST şeyler yazarsanız hemen anlarım.
13- Yazılarınızda kibar olun, meydan okumayın, yoksa sizi harcarım.
14- DiĞer yandan, TÜrkÇe karakter iŞinize geliyorsa yazIp gÖnderin.
15- Yazdığınızı yarım bırakmamaya lütfen özen gös...

Yerleşim Türkiye / ManisaMeslek Saty? / Pazarlama
Üye683 yazı
Konuya hariçten gazel de ben okuyayım.

Doğal sabun yapımı doğru öneri.
Pazar bulma şansı, çok zayıf..
Seri üretim imkanı, daha da zayıf..
Bence çıkış yolu:
Eğer doğru ve orijinal formülünüz varsa, "kişiye özel" sabun yapın...
Bizim zenginimizdeki bu "özel " olmak ya da kendini "özel zannetme" kompleksini paraya çevirin.
Hem de sermayesiz...
Formülünü bilsem, şahsen yaparım bu işi...
Üslubu beyan, ayniyle insandır.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yayyncylyk
Üye599 yazı
sevgili küçükağa formülasyonlarını vereceğini yazıyor.
Yorum yazmadan önce lütfen okuyun ...
1- N-ok...tala,!!ma +işar:etlerine "dik"(kat ed?in.
2- BüYük hARf kÜçüK haRf OlayıNI atlAMAyın.
3- Bu "Dolar" i$areti de size i$ çıkarmasın artık.
4- Veenönemlisisözcükler arasındaboşlukbırakın.
5- A ma g erek siz bo şluk lar d an k açının.
6- Gösterin özen cümleleri kullanmamaya devrik.
7- Sözcüklari anlaşılur vea dorğu yazen.
8- Bu güzelim Türkçemize foreign wordlar katmayın.
9- In keys yu rayt Ingilis vords, it hez to bi andirsitendibil.
10- Türkçe’deki spesifik kelimeleri İRDELEMEYİN.
11- Narin maillerinizi naciz kibarlığınızla süslemeyiniz efenim.
12- Benim Türkçem mükemmeldir, NARSIST şeyler yazarsanız hemen anlarım.
13- Yazılarınızda kibar olun, meydan okumayın, yoksa sizi harcarım.
14- DiĞer yandan, TÜrkÇe karakter iŞinize geliyorsa yazIp gÖnderin.
15- Yazdığınızı yarım bırakmamaya lütfen özen gös...

Yerleşim Türkiye / ManisaMeslek Saty? / Pazarlama
Üye115 yazı
konu biraz eskimiş fakat ilgilelen çok arkadaş olmuş, tesadüfen gördüm sayfayı
bende birikmiş bilgiler var şuan icin sadece birkac sayfa adreslerini yazayım okuyun ilk önce kendiniz yapıp yapamayacağınıza kararverin..

http://www.genbilim.com/content/view/4211/75/

http://www.ekoses.com/ekolojikyasamportali/bpg/publication_view.asp?iabspos=1&vjob=vdocid,146363

bunlara daha da eklenebilir.
ben ise traş sabunu yapmak istemiştim
ve halende yapmak istiyorum eğer bana yardımcı olacak bilgiye saib arkadaşlarla beraber üretimi yapabiliriz
üretim yeri veürün pazarlama sorunum yok sadece üretimm ...üretimm..aylık maximum 5.000 adet satış sorunu olmaz..
saygılarımla
Kozmetik kimya ürütimi ve pazarlama..kuaför ve güzelliksalonu işletmesi

http://www.diloksakozmetik.com
http://www.proximo.com.tr
info@diloksakozmetik.com

Yerleşim Türkiye / BilecikMeslek Ymalat
Üye782 yazı
Sektör: KİMYEVİ MADDELER VE MAMULLERİ
Konu: Kişisel temizlik malzemeleri ve sabun alımı
Ülke: MISIR
Firma Adı: SRAG & RIZK TRADE
İlgili Kişi: SRAG ABDOU
Adres: 36 ST 108 MAADI 11431 CAIRO EGYPT
Telefon: 20 - (2) - 25264608
Fax: 20 - (2) - 25271401
E-Mail: sragrizk@link.net
Web Adres: www.sragrizk.com
Tarihi: 17/02/2009
Kaynak: Kahire Ticaret Müşavirliği
insanların en hayırlısı insanlara faydası olandır.

Yerleşim Türkiye / Elazy?Meslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye11 yazı
Yazmak için sanırım geç ama.Ben de bilgilenmek istiyorum bu konu hakkında.ilkerozer80@hotmail.com
Hamdım,
Piştim,
Yandım...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Elektrik / Elektronik
Yeni Üye1 yazı
merhaba izotop bu konuyla ilgileniyorum.bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.şimdiden teşekkürler.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mühendis
Üye2981 yazı
çok laf az iş buna mı deniliyor. ortada hala bir formül yok arkadaş bu konuda tahsil yaptım diyordu ama notları bulunca yayınlayacağım demişti her halde notları bulamadı birde çok meşgul biri olduğundan notları buldu da vakti olmadı galiba biz sabırla ve umutla bekliyoruz . ben inat ettim formul gelene kadar elimi yıkamayacağım , formulü alıp sabunu yapıncada kırklanacağım.(o kadar çok bilenimiz var !!!! ama iş yapanımız??)
ismail karagülle

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ymalat
Üye2981 yazı
120 ml yüzde 15 lik NaOH çözeltisi(bir litre suda 150 gr NaOH çözersek yüzde 15 lik çözelti elde ederiz ve 120 ml sini alırız
100 gr halis zeytin yağı
12 ml etil alkol
100 ml su (kireçsiz iyi su)
----------------------------------------------
ve sos için de
80 ml su
25 ml NaCl
3 ml Na2CO3
ve zeytin yağını ilave edip karıştırıyoruz 45 dakika kadar karıştırıyoruz bu arada alkolu de ilave ediyoruz. karıştırmaya devam ediyoruz gözümüzle takip ediyoruz ve karıştırma işi çok önemli yoksa kıvamlı karışım küçük patlamalar yapar .ve ensonunda suyuda ilave ediyoruz.sos başka bir yerde karıştırıldıktan sonra diğer karışıma ilave ediliyor ve istediğin kalıplara dökülünce soğuyunca sabun hazır. işte sana zeytin yağlı saçlarınızı pırıl pırıl yapacak bir sabun içindeki alkol da kir çözer koku isterseniz sıcakta uçmayan istediğin kokuyu da tahta kaleden bulur karışıma sos karışımına ilave edersen olur kokulu sabun
AMA BENCE MARKETTEN İYİ TANINMIŞ BİR MARKA SABUN AL VE BÜTÜN BUNLARLA UĞRAŞMA
ille doğal sabun satacam diyorsan anadolu köylerinde bunu yapan köylüden al ve sat derim ben
ismail karagülle

Yeni Üye4 yazı
slm arkadasim zamanin olursa meyvali sabun formulunu gonderirsen memnun olurum iyisalismalar kolay gelsin

Yerleşim Yunanistan / YunanistanMeslek Ythalat / Yhracat
Üye2981 yazı
ml yüzde 15 lik NaOH çözeltisi(bir litre suda 150 gr NaOH çözersek yüzde 15 lik çözelti elde ederiz ve 120 ml sini alırız
100 gr halis zeytin yağı
12 ml etil alkol
100 ml su (kireçsiz iyi su)
----------------------------------------------
ve sos için de
80 ml su
25 ml NaCl
3 ml Na2CO3
ve zeytin yağını ilave edip karıştırıyoruz 45 dakika kadar karıştırıyoruz bu arada alkolu de ilave ediyoruz. karıştırmaya devam ediyoruz gözümüzle takip ediyoruz ve karıştırma işi çok önemli yoksa kıvamlı karışım küçük patlamalar yapar .ve ensonunda suyuda ilave ediyoruz.sos başka bir yerde karıştırıldıktan sonra diğer karışıma ilave ediliyor ve istediğin kalıplara dökülünce soğuyunca sabun hazır. işte sana zeytin yağlı saçlarınızı pırıl pırıl yapacak bir sabun içindeki alkol da kir çözer koku isterseniz sıcakta uçmayan istediğin kokuyu da tahta kaleden bulur karışıma sos karışımına ilave edersen olur kokulu sabun
AMA BENCE MARKETTEN İYİ TANINMIŞ BİR MARKA SABUN AL VE BÜTÜN BUNLARLA UĞRAŞMA
ille doğal sabun satacam diyorsan anadolu köylerinde bunu yapan köylüden al ve sat derim ben
ismail karagülle

Üye2981 yazı
meyvadan sabun olmaz ancak sabun imali esnasında meyve kokusu verecek aromalar ilave edilerek bir hoşluk sağlanır.
ismail karagülle

Üye2981 yazı
yuklarıda ki önerime rağmen ben illa da sabun yapacağım diyorsanız. bari al benisi olan kalıplara dökün balık ,kaplumbağa vs gibi bir şekilde olsun (kalıbı nasıl bulacağım diyorsanız o aşamaya geldiniz ise ben size yardım ederim siz objeyi bulun ben size çok basit kalıbını çokda ucuza yaparım . ister sabun dökün ister mum dökün (mum dökümünüde öğretirim dilerseniz)
hatta benim ikamet ettiğim yere yakın bir yerlerde iseniz , birliktede yapabiliriz. yeterki ben satarım deyin yapmak kolay.
ismail karagülle

Üye2981 yazı
siz sabunu yapın, düşündüğünüz orjinal şekillerde dökün , eğer al beni diyen bir görünümde ise mutlaka satar. beğendiğiniz bir şekil varsa ben size kalıbını yapayım. siz dökün.kaplumbağa sabun , melek sabun, çilek görünüm , ve daha bir çok model .
ismail karagülle

Yeni Üye1 yazı
herhalde ileriki sayfalarda butik sabun yapımı hakkında daha geniş bilgilere sahip olacagım.o zaman düşüncelerimi paylaşacagım.bilgielendirenlere teşekkür edrim.

Yerleşim Türkiye / MardinsavurMeslek Esnaf
Yeni Üye6 yazı
Sayın Arkadaşlarım...bu forumu başından itibaren okudum....doğal sabun konusuna meraklı çok arkadaşımızın olduğunu gördüm ve çok sevindim. Sadece doğal sabun üzerine yurtiçi ve dışı çalışan bir firma sahibi olarak, doğru üretim yapan arkadaşlarımızın artması bizleri de memnun eder. Ülkemizde doğal ürün kullanımı çok yaygın değil. Maliyetler bunun en önemli sebebidir. Doğal sabun kullanımı da bu nedenle çok tercih edilmemektedir. Paketi 2-3 liraya satılan fabrikasyon sabunlar varken bizim ürettiğimiz ve içinde sofralık sızma zeytinyağı baskın olan ve ilave olarak en az 5 çeşit yağı ve bitki extraktını kullandığımız bir sabunu değerini bilerek alacak olan insan sayısı da azdır unutmayın. Şunu eklemenden geçmek istemem; sabun yapmak ayrı bir iştir..kolay değildir...sevmek ve emek ister...sizinle alay eder bazen bazen ise hiç beklemediğiniz sonuçlar alırsınız...yapacaksanız en doğrusunu ve en iyi saf malzeme ile yapacaksınız...saygılarımla.
NÜVESABUN

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Mimar
Yeni Üye3 yazı
Arkadaşlar doğal sabun imalatı ile ilgilenenlere ayrıntılı kurs veriyorum .Ancak piyasadaki diğer kabaca metod öğretenler gibi değil ....sabunun imalatının en ince püf noktaları....aynı zamanda kendime ait markam var www.bothanic.com sitemi inceleyebilirsiniz. destek@bothanic.com dan bana ulaşabilirsiniz.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Üye122 yazı
herkese kolay gelsin. ben ahşaptan sabun ambalajları yapıyorum.tekli,ikili,dörtlü,altılı kutular imal etmekteyiz.ihtiyacı olan arkadaşlar olursa essorte@hotmail.com adresinden temasa geçebilirler.ürünlerine göre değişik ambalaj tasarımları yapabiliriz.pazarlama konusunda da yardımcı olabiliriz.
essorte

Yerleşim Türkiye / AydynMeslek Gyda
Yeni Üye3 yazı
Arkadaşlar... Sabun yapımı öyle kitaptan oku**** netten alınan bazı formüllerle yapılabilecek bir şey değildir.Bu söylediklerim zor anlamına gelmesin kolay ve çok zevkli bir iştir ancak toplam olarak yarım saatinizi alıcak bir sabun dökme işlemi esnasında formülasyondan zamanlamaya kadar,kullandığınız materyallerden çalışma ortamı ergonomisine kadar bir çok püf nokta bulunmaktadır.Başlarda bende sizin gibi acabalar içerisindeydim ama zamanla tecrübe kazanarak ,çok iyi işler çıkarttım.Şu anada kendime ait markam var. istanbul ve dışında 50 küsür tane sabunlarımı satan bayiilerim mevcut.kazanç durumu da gayet tatminkar.Ben ciddi anlamda bu işle ilgilenen arkadaşlara kurs veriyorum .Ancak piyasadaki gibi 100-200 lira arası sadece 2-3 kalıplık sabunun dökümünü gösteren sığ bir kurs değil pro anlamda sabun yapımının yanısıra ticari olarak düşünen arkadaşların işi nasıl kuracaklarına kadar ayrıntılı bigiler dahil .ilgilenen arkadaşlar bana www.bothanic.com dan mail atarak ulaşabilirler.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye18 yazı
gokhantepret@hotmail.com banada sabun yapımı formülasyonlarınızı gönderirseniz sevinirim .şimdiden teşekkürler

Yerleşim Türkiye / MardinMeslek Ticaret
Yeni Üye1 yazı
Merhabalar bende doğal sabun üretimi ile ilgileniyorum. Mail adresim yagmur_8727@hotmail.com yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekkürler.

Yerleşim Türkiye / GaziantepMeslek Mühendis
Üye347 yazı
sayın @izotop
öncelikle bilgi paylaşımı için teşekkürler,
oluşturduğunuz bir bilgi ve formülasyon mailiniz varsa detaylı inceleybilmek için gönderebilirseniz sevinirim. hakankaya2020@gmail.com
Kabaklar çarpışır çekirdekler çıkar, fikirler çarpışır hakikatler çıkar.
https://bento.me/hakankaya

Yerleşim Türkiye / DenizliMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye1 yazı
Ingilterede sabun ticareti yapiyorum. Urunlerine guvenen, albenisi olan,butun sabun ureticileri ve satisini yapanlar benimle mutlaka iletisime gecsinler.Ihracatla ilgili bilgileri olmasi sart degil , Turkiyenin her tarafindan teslim alabiliriz !
ozgurozden44@gmail.com
ozgurozdenn@hotmail.com.tr (msn)
07703581516 (cep telefonu)

Yerleşim Türkiye / IstanbulMeslek Ticaret
Yeni Üye82 yazı
merhabalar..yurt disinda (sili) de yasiyorum..kendi capimda (deneyecegim ve basarabilirsem) otellere satmayi dusundugum sabun bilginiz dahilinde satmayi dusunuyorum.oteller dedim cunku otellere farkli mallari zaten satiyorum..sabunu uygun fiata imal edebilirsem sattigim urunlerin yaninda da verebilirim..yardimci olursaniz sevinirim.
scanbalci@hotmail.cl

Yerleşim Türkiye / TurgutluMeslek Tekstil