Ana içeriğe geç

Genel İlanlar

Butik Sabun Üretimi

BaşlatanİzotopTarih04/10/2007 00:55:25Yorum79

İlk mesaj
Yeni Üye54 yazı
Arkadaşlar,
Sabun üretmek istiyorsunuz ama nasıl yapacağınızı bilmiyorsunuz?Tüm formülasyonları vereceğim.Ve püf noktalarını...İlgilenenler bana ulaşsın.

Yerleşim Türkiye / SakaryaMeslek Öğretmen
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
79 yorum
Yeni Üye17 yazı
bi kere bu nasıl bi şey hani şu doğal sabun dediklerindenmi sonra bunu nereye satıcaz daha geniş aydınlatırsanız sevinirim
sunay

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ev kadyny
Üye184 yazı
butik sabun ne demek? nasıl bişey?
İzcen Computer

Yerleşim Kuzey Kybrys TC / GüzelyurtMeslek Mühendis
Yeni Üye54 yazı

:)doğal sabun üretimi diyelim hadi.ben nasıl yapacağınızı söylerim.Pazarlama size ait artık.Doğal ürünler satan yerlere v.s. pazarlayabilirsiniz.O da ayrı bir yetenek maalesef bende mevcut değil.

Yerleşim Türkiye / SakaryaMeslek Ö?retmen
Deneyimli Yazar130 yazı
sayin Izotop,öncelikle sizin Kimyager olup olmadiginizi bilemiyoruz bu bir.Ikincisi varsayalim öylesiniz,de sorun o da degil;sorun su:Simdi Vatandasin biri ya da birileri sizin verdiginiz sabun tarifine göre sabunu yapar!Diyelim,ya sonrasi???Bu ürüne ne kadar güvenecegiz ve bu ürün ne kadar saglikli olur?Ondan sonra hem kullanan hem de imal eden sabuna basmasin sonra(!)ne dersin?yapacak olan sahislarin kacta kacinda böyle birsey yapmaya mesleki ve idari bilgi ve yetki var?...ya,yapmayin sunu lütfen!Ondan sonra o sabunu kullanan vatandaslarda kisacasi tüketicinin vücudunda enfeksiyon olusup,ariza cikarttimi,al basina belayi!Iste o zaman sabuna yan basar herkes!Bilmiyorum yani ama ben böyle bir önemli ürünün alelen herkesin yapabilecegi "Ezo Gelin Corbasina"benzemiyor bu tür üretimler diyorum,dikkatli olun benden uyarmasi!Saglikli kalin....
sharan67

Yerleşim Ysviçre / St. GallenMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye54 yazı
Şimdi ben sana kimyager olduğumu, sabun yaparken kullanılan formülasyonun sağlanmış bir cetveli olduğunu ve yüzey aktif maddeler üzerine yüksek yaptığımı senin gibi gördüğü herşeye şüpheci ve negatif bir tavırla yaklaşan birisine ispatlamaya çalışıp da yüzgeçlerimin çıkmasına neden olacak değilim.BU BİR.
İKİNCİSİ sabun tarifi veriyorum uyuşturucu ya da ilaç değil.Basit sabun yapımı doğru formülasyon kullanıldığı sürece oldukça basit ve sağlıklı bir üründür.
ÜÇ:Dikkat edersen eğer formülasyon ve püf noktalarını da vereceğim dedim.
DÖRT:Pİyasadaki doğal sabun diye satılan sabunların kim tarafından denetlendiğine ve içeriklerine dikkat et bakalım ne kadar doğal.Ve hangi diplomaya sahiplermiş üretenler ya da hangi bakanlık hangi diplomayı istiyormuş üretirken biliyor musun?Hiç.Bakanlık bile senin kadar titizlenmiyor rahat ol.
Ben ne yaptığımı bilmezlerden değilim suçlarken kullandığın üsluba dikkat et.Hİç Hoş değil.Dolandırıcı ya da şarlatan değilim, imasına bile katlanamam.
Anlaşıldığımdan şüphem olmamalı sanırım bayım.

Deneyimli Yazar130 yazı
sayin Izotop.Ben sizi direkt olarak suclamadim,benim yorumumu iyi okumani tavsiye ederim.Ayrica siz meslek olarak hertürlü dalda olabilirsiniz,bu benim sorunum degil,kimyager de olabilirsiniz,profesör de!Benim derdim sizin ne oldugunuz degil,neyi nasil uygulamaniz ve bu uygulama alanlarinin yerni ve sahsini secme anlayisinizdir!Sizin de belirttiginiz gibi Türkiye de ne nezaman nasil ve hangi kriterlere göre kontrol edilebiliyor!Cok haklisiniz!Cünki Türkiye böyle devam ederse eger sizin de belittiginiz gibi;adi gecen cumhuriyetlerden farki kalmayacaktir!Bizim okumus,egitimli insanimiz böyle ise,gerisini ben hic te merak etmiyorum!Basarilar ve Saygilarimla size.....
sharan67

Yerleşim Ysviçre / St. GallenMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye54 yazı
"Sayın izotop"diyerek başladığınız bir mesajın gönderidiği okların hedefi yoldan geçen bir vatandaş değildi herhalde bayım.Direkt değil indirekt miydi?
Şimdi ben size özetle şunu söyleyeceğim ki bilmediğiniz bir konu üzerinde bu kadar yorum yapma ihtiyacı hissediyor olmanız kişilik özelliği olmalı.
Türkiyenin en bilinir doğal sabun şirketinin kurucusu konservatuvar mezunudur.Ayrıca sabunlarını da kendi yapmaktadır.Bir de arkasında ülkemizin sayılı işkadınlarının kurduğu kagider gibi bir derneğin desteği ile.Şimdi herkes bu suça ortak mı oluyor?HAyır.Çünkü herkes ne yaptığını biliyor.
Benim bu platformda bilgimi paylaşma teklifim girişimci ruha sahip fakat ne yapmak istediğine karar verememiş, doğal ürünlere de ilgi duyan kullanıcılara idi.Seçim zamanım da,yerim de,kiminle paylaşmak istediğime dair tercihim de uygundur.Daha önce de söylediğim gibi ben de ne yaptığımı biliyorum.
Benim verdiğim sabun formülasyonu ile ülkemize birşey olmaz, anlayışta da bir ters mantık söz konusu değil,Amerika da dahil bir çok ülkede bu tür doğal sabunların üreticileri -hatta bir çok kitapları da vardır- bu konuda eğitimi olmayan fakat kendisini başarıyla kanıtlamış kişilerdir.
Benim size tavsiyem bilmediğiniz bir konu üzerinde bu kadar yorulmayın.Gereksiz stres.
Başarı dilekleriniz için teşekkürler ve iyi günler...

Yeni Üye54 yazı
Evet yapabilirsiniz.Bunun için evinizin mutfağını da kullanabileceğiniz gibi benim tavsiyem bir odayı sadece bunun için kullanıma ayırmanızıdr.

Yeni Üye2 yazı
Merhaba,dede mesleğim olan sabun işine dönmek istiyorum.Ve bir kaç yıldır butik sabun üretimiyle ilgili bir çok araştırma yaptım.Gerek izin,üretim gerek satış ve pazarlama konularında.Yalnız sırt sıtra verebileceğim bir insanım hala yok.Çünkü bu işi bilmeyen bir insanla temasa geçmek istemedim.Bana ulaşırsanız sevinirim.Teşekkürler...
sabuncu

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Yöneticilik
Yeni Üye21 yazı
Selam,Uzun süredir butik sabun üretme ve pazarlama üzerine
projesi olan 3 arkadaşız bu konuda deneyim ve bilgileriniz paylaşmaktan memnuniyet duyarız şimdiden teşekkürler... mfsarac@yahoo.com
mehmet f. saraç

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Elektrik / Elektronik
Yeni Üye54 yazı
Elbette yardımcı olurum.Ancak ne kadar alt yapınızın olduğunu bilmem lazım.Nerden başlamam gerektiğine dair.Ancak herkesin ayrı ayrı özeline mail atamam mazur görün.Çok yoğunum.
Keep walking...

Yeni Üye1 yazı
selam sayın izotop..

evde kostiksiz sabun yapmak istiyorum..eczacılık okurken kozmetik dersinde sabun yapımını öğrenmiştik fakat uzun yıllar oldu....yaptığım sabuna çeşitli bitkisel yağlar eklemek istiyorum (veya bitki)...yyardımcı olursanız sevinirim
colchicumsp@hotmail.com

Yerleşim Türkiye / KarabükMeslek Eczacy
Yeni Üye53 yazı
detaylı bilgi almak isterim

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye3 yazı
izotop arkadaşım e-ticaret sitem var. www.asmadogal.com burada doğal sabun satışı yapıyorum aynı zamanda dükkanımda var. üretimlede alakalı bazı formülasyon ve metod bilgilerim var görüşmek isterim
migulcan1@gmail.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye9 yazı
Selam Izotop,

Kimyager değilim, ama sabun genel bilgim = asit + baz kadar.
Sabunun doğallığı konusunda çalışmalar yapıyorum hobi olarak.

Daha detaylı bilgi almak isterim.

Saygımla
Emre emregover @ hotmail.com (otobotlar için boşlukları ekledim.)
Emre Göver

Yerleşim Türkiye / IstanbulMeslek Mühendis
Yeni Üye32 yazı
arkadaşlar bu işleri yapanlar parayı eskiden ***ütdüler şimdi bunların modası geçti.sabun yapacaksın ,sonra pazar bulacaksın.zor.az sermaye bol kazançlı işlere yoğunlaşın.

Yerleşim Türkiye / Ystanbul
Yeni Üye8 yazı
hocam benide bilgilendirirsen sevinirim
ed@lper

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ö?renci
Yeni Üye2 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - İzotop
Evet yapabilirsiniz.Bunun için evinizin mutfağını da kullanabileceğiniz gibi benim tavsiyem bir odayı sadece bunun için kullanıma ayırmanızıdr.

nasıl yapılıyor anlatır mısınız? bir de kazan ve malzemeler nerden temin edilebilir? teşekkürler

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ymam / Din adamy
Yeni Üye1 yazı
bende bilgi istiyorum :)

Yerleşim Ytalya / RomeMeslek Di?er
Üye281 yazı
Alında sabun üretimi ile ilgili benimde bir projem var ama sabun üretimi işinden anlayan arkadaşlarla iş birliği yapmak lazım eğer bu işi bilen ve " iyi kalitede sabun üretimi yapabiliriz" diyen arkadaşlar varsa onlarla birlikte iş yapabiliriz.

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Di?er
Yeni Üye54 yazı
Öncelikle cevap veremediğim arkadaşlardan çok çok özür diliyorum.Çok yoğun çalışıyorum demiştim ama fırsat buldukça mail atan arkadaşlara formülasyonlar verdim yardımcı olmaya çalıştım.Yapıp başarılı olanlar da oldu, formülasyonu alıp bir daha esmeyen de...Ama gelen mailere tek tek vevap vermem çok zor.Eğer sakıncası yoksa formülasyonu burada yayınlamak istiyorum.Notlarımı bulup en kısa zamanda yazacağım.Sadece yapmayı deneyip takıldığı noktalar olanlara yardım edeceğim.Umarım özel mesaj yazana tüm arkadaşlar bu yazımı görürler.Kayıtsız değildim vaktim olmadı inanın.Sevgiler...

Yeni Üye54 yazı
Kelly;
Kazana ihtiyacın yok, En fazla 5 lt.'lik bir tencere işini görecektir.Malzemelerin teminine gelince, bu ne kadar malzemeye ihtiyacın olduğuna bağlı.Eminönünde kimyacılar sokağı var bir çok aradığını buradan temin edebilirsin.Daha fazla alımlar için kimyasal üretimi ya da satışı yapan firmalara müracaat etmelisin.Eğer istersen firma adı ve telefonu verebilirim.
bzmuco;
Sana katılıyorum.Bu işi yapanlar piyasayı da aldılar doğal sabunun neleri var artık neleri.Tabii hayal gücünün sınırları yok.Hatta bazı uyanıklar üzerine doğal sabun ibaresi vurmayı da yeterli saydılar.Piyasa çok kötü, esnaf ağlıyor, alım gücü düştü,Ve doğal yaşam arayanlar önce besine yöneldiler, cildiyle ilgilenenler ise sabun değil de bitki kürleri deniyorlar.Herşey çok hızlı değişiyor gelişiyor.Eğer hobi olarak kendiniz için yapacaksanız hoş olur, fakat üretimini yapıp satmak istiyorsanız hızlı değişen iş dünyasını takip edin çok daha parlak fikirlere ulaşacaksınız emin olun.

Yeni Üye1 yazı
Merhabalar sabun üretimi konusunda bilgi araken bu foruma rasladım..
Tanık olduğum birkaç şeyi paylaşmak istedim öncelikle.
Son bir ay içinde iki ayrı ilde, üzerinde 'naturel sabun' yazan, ama ne üreticisi ne adresi ne içeriği belli olmayan sabunlara rasladım..Kimisinde içeriği hakkında bilgi vardı, ama apaçık 'aroma' eklendiği belirtildiği halde satıcı 'koklayın bakın bu doğal, ötekiler uyduruk' diyordu..buna benzer gözgöre göre yalan söylenen başka satış şekillerine de tanık oldum. Bunun haksız rekabet olduğu ortada, resmi bir standarda -varsa, henüz ulaşamadım- ya da makul bir standarda göre 'doğal' kabul edilebilecek bir sabun üretirseniz, üreticisi belirsiz, satıcısının köşe başlarında yalan söyleyip duruduğu bu sabunlarla nasıl rekabet edersiniz?

Yerleşim Türkiye / Mu?laMeslek Çevirmen
Yeni Üye6 yazı
Merhabalar,
Doğal sabun satmak isteyen arkadaşlara şunu söylemeliyimki eğer sabununuzun raflarda yer alabilmesini istiyorsanız ciddi bir altyapı oluşturmanız gerekecektir.
Bunlar; sabunun içeriğinde kullanılan malzemelerin kalitesi,gerekli üretim serifikaları varsa TSE belgesi,
gözü doldurması gereken bir ambalaj,ve tabiki kokusuyla görselliği ile albenisi olan bir ürün olması gerekmektedir.
Eğer amacınız sabun satmak ve kar sağlamak ise sizlere yukarıda saymış olduğum özelliklere sahip olan doğal içinde kostik olmayan (tse test sonuçlarında kostik içermediği yazılıdır) sabunumuzu önerebilirim.Bunları satarak sizde kendi pazarınızı oluşturabilirisiniz.
Sivilceye iyi gelen ,kaşıntıyı ,egzamayı geçiren,cilt lekelerinin renklerini açan,cildi sıkılaştıran aynı zamanda aramoterapi özelliği olan çeşitli sabunlarımız mevcuttur.
ilgilenen arkadaşlar mail atabilirler. zeyy_77@yahoo.com

herkese bol kazançlar,
zeynep

zeyy

Yerleşim Türkiye / IstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye2 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - İzotop
Kelly;
Kazana ihtiyacın yok, En fazla 5 lt.'lik bir tencere işini görecektir.Malzemelerin teminine gelince, bu ne kadar malzemeye ihtiyacın olduğuna bağlı.Eminönünde kimyacılar sokağı var bir çok aradığını buradan temin edebilirsin.Daha fazla alımlar için kimyasal üretimi ya da satışı yapan firmalara müracaat etmelisin.Eğer istersen firma adı ve telefonu verebilirim.
bzmuco;
Sana katılıyorum.Bu işi yapanlar piyasayı da aldılar doğal sabunun neleri var artık neleri.Tabii hayal gücünün sınırları yok.Hatta bazı uyanıklar üzerine doğal sabun ibaresi vurmayı da yeterli saydılar.Piyasa çok kötü, esnaf ağlıyor, alım gücü düştü,Ve doğal yaşam arayanlar önce besine yöneldiler, cildiyle ilgilenenler ise sabun değil de bitki kürleri deniyorlar.Herşey çok hızlı değişiyor gelişiyor.Eğer hobi olarak kendiniz için yapacaksanız hoş olur, fakat üretimini yapıp satmak istiyorsanız hızlı değişen iş dünyasını takip edin çok daha parlak fikirlere ulaşacaksınız emin olun.

Çok teşekkürler, evet firma ismi ve formül de yazarsanız çok sevinirim. birbirinden farklı bir sürü yöntem öğrendim, hepsini deneyeceğim tek tek galiba...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ymam / Din adamy
Yeni Üye2 yazı
MERHABA,BANA FORMÜLLERDEN VE BİRAZDA İŞTEN BAHSEDERSENİZ ÇOK MEMNUN OLURUM.ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER.

Yerleşim Türkiye / Amasya
Yeni Üye2 yazı
MERHABA,BANA BU KONUDA YARDIMCI OLACAK BİLGİLER İÇİN ŞİMDİDEN TŞK.EDERİM.

Yerleşim Türkiye / Amasya
Yeni Üye74 yazı
merhaba ben meyvelı sabun yapmak ıstıyorum bana bunlar hakkında bılgı verebılırmısınız fatih25081981@hotmail.com email. ve msn em
fatih

Yerleşim Türkiye / ManysaMeslek Çevirmen