Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Mağaza Açılışıyla İlgili Acil Yardım

Başlatanselin06Tarih17/02/2011 11:56:52Yorum9

İlk mesaj
Yeni Üye5 yazı
Öncelikle Merhaba,
Forumda baya gezindim gerekli bilgileri aldım fakat hala eksik olan ve net verilemeyen sorularım var yardımcı olabilirseniz teşekkür ederim.
24 yaşındayım, dış ticaret mezunuyum. İzmirde ikamet etmekteyim. Geçen yıl Türkiye piyasasına giren bir markanın mağazasını açmayı düşünüyorum. Bu marka spor ürünleri yapıyor Adidas, Nike , Converse gibi. Öncelikle markanın yetkilileri ile görüştüm. Şartlar bana uygun geldi ürünleri aldığımda aldığımın yarısı kadar parayı bankada teminat gösterip ödemelerimi taksitler halinde yapabiliyorum. Daha sonra dükkan işlerine girdim. İnternetten ve merkezi yerlerde gezindim. Kiralar 5.000 ila 20.000 arası değişiyor. Büyük AVM lerde yer yok. Bana lazım olan 80- 150 m2 arası 4.000-6.500 arası merkezi bir yerde bulunan dükkan. Böyle bir yeri buldum içi yapılı.125 m2. Önceden çıkan bir bayan giyim firmasıymış. Dükkanda fazla tadilata gerek yok. 2 adet büyük kliması ve deposuda var. Merkezi bir yerde. Kafama yattı açıkcası. kirasıda 6.000 Daha sonra Dükkan içinde gerekli olan bana masraf çıkaracak şeyleri listeledim. Barkod sistemi, ürün alarm sistemi, kamera sistemi, bürokratik işlem paraları (muhasebeci, şirket kurma falan) hepsi için kafamda aşağı yukarı bir miktar belirledim. Sizden tek yardım istediğim bu büyüklükteki bir mağazaya ne kadarlık mal almalıyım. Aşağı yukarı bir miktar verebilirmisiniz? Çok yakında açmayı planlıyorum fakat bütçem hepsine yetişipte çok az bir mal alıp ortada kalmak istemiyorum. Markayı Adidas olarak düşünüp yanıtlayabilrsiniz.
Şimdiden çok teşekkür ederim.
SLn

Yerleşim Türkiye / Ankara
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
9 yorum
Yeni Üye20 yazı
Yeni bir markaysa ben uzak durun derim, çok zarar edersiniz. Ancak markanın Adidas olmasıyla Adidas gibi olması arasında dağlar kadar fark var. Şayet bilinirliği ve marka değeri yüksek bir firmanın ürünlerini perakende satmayı düşünüyorsanız en başta düşünmeniz gereken şey, açacağınız mağazanın çok işlek bir yerde olmasıdır. Bundan sonraki her şey ikincil derecede önemi haiz olan şeylerdir. Firmanın görselcisi, ürün müdürü dekorasyonla ve satışla ilgili gerekli eğitimi size zaten verirler. Siz markayı incelikle bir düşünün bence. 6 ay iş yapmamanız sizin bahsettiğiniz rakamlara göre, sizi en az 70-80 bin lira içeri atar. İçinizi kararttığım için üzgünüm...
Rızkın onda dokuzu ticaret ve cesarettedir.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Gyda
Üye150 yazı
benimde önerim yeni bir markaysa marka değeri ve bilinirliliği yoksa cok dikkatli olman

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Gyda
Yeni Üye5 yazı

Teşekkür ederim cevabınız için. Şöyle söyleyebilirim marka Converse türü ürünler yapıyor. Kesinlikle taklit değil ve tutulacağından eminim. Dünyanın en eski spor ürünleri yapan firmalarından birisi. Geçen hafta İzmir' de bir tane mağazası açıldı bu markanın. 2 katlı yaklaşık 150 m2 civarında. Dükkanın içini 2 kere gezdim ve dışarıdan da insanların yaklaşımını inceledim. Bu dükkan şehir merkezine çok yakın fakat o kadarda işlek olmayan bir sokak üzerinde. Satış ve insanların yaklaşımı hoşuma gitti. Benim açacağım dükkan yer itibariyle çok daha iyi bir yerde. Açıkçası ilk aylar çok aşırı zarar edeceğimi düşünmüyorum. Tabi ticaret bu her şeyi göze alarak giriyoruz. Sadece mağazamda ne kadarlık malzeme bulundurmalıyım ilk açılışta bunu merak ediyorum. Markanın Marmara bölge sorumlusu bu hafta İzmir' e gelecek onunla da görüşeceğim ama tahmininiz varsa inanın o bile yardımcı olacaktır bana. Tekrar teşekkür ederim.
SLn

Yeni Üye20 yazı
Umarım işinizde başarılı olursunuz. Eğer bahsettiğiniz İntersport gibi bir markaysa stok dahil 40.000 - 50.000 lira aralığı uygundur diye düşünüyorum. Madem bu kadar kararlısınız, mağazayı yazın açmanızı tavsiye ederim. İyi günler...
Rızkın onda dokuzu ticaret ve cesarettedir.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Gyda
Yeni Üye5 yazı
Çok teşekkür ederim tavsiyelerinizi göz önünde bulunduracağım. Marka biraz daha duyulmuş bir marka en azından yurt dışında. Çeşitli spor klüplerine sponsorlukları var. Türkiye' de ki mağaza sayısı şu anda elin parmaklarını geçmiyor. İntersport gibi franchising bedeli de istenmiyor en cezbeden tarafı da bu sanırım. Bir de son ay içerisinde 3 adet mağazası açıldı. İstanbul Edirne ve İzmirde
SLn

Üye150 yazı
simdiden hayırlısı olsun...izmirde nerde düsünüyorsun peki

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Gyda
Üye189 yazı
değerli dostum bu benim söylemesi ayıp uzmanlık alanıma giriyor sana şunu söylemek istiyorum.gözlerimi kapatıp yazdıkların doğrultusunda gözümde canlandırmaya çalışıyorum lakin oturmayan bikaç şey var.senin takıldığın nokta ürün miktarı.ama ondan önce düşünmen gerekenler var bence.
1-barkot sistemi demişsin:barkot sistemini firmamı istedi senmi istiyosun?çünkü barkot sistemi masreflı bi kasa sistemidir.bence yazar kasa kullan daha hesaplı olur.en azından 6-7 bin tl karın olur.firma istiyosa lakin başlangıç olarak yazar kasayla başlayıp ileriye doğru barkot sistemini kullanmak istediğini söyle.
2-alarm kamera sistemleri :özellikle alarm sistemi pahalıdır.bununla ilgili iyibir araştırma yap derim
3-şirket kurmak demişsin ltd sanırsam düşüncen ama ben olsam ltd kurmaktan uzak dururdum.çünkü ilerde özellikle kapatmaya kalkarken sorunlar çıkar.
4-şirket aldığım ürünlerin yarısını bankaya teminatına alıyo geriye kalanını vadeli alıyorum diyosun.vadeli ürün alacağına göre kar marjın nakit alıma göre daha düşük olacak.peki şunu araştırdınmı.sen bu firmadan vadeli alacağın ürünleri o ilde başkalarıda satacak özellikle kurumsal mağazalar!!!!!senin satış fiyatınla onların satış fiyatları arasındaki fark nekadar olacak?çünkü aynı ürürnü sen 5 tl pahalıya satarsan diğerlerine oranla iş yapamazsın.o mağazaların karşısında fiyat ve hizmet konusunda ezilmemen gerkli.
5-şirket o ilde başkasına bayilik verebilme ihtimali varmı?
6-firma sana dekor-poşet,askı,reklam afişleri,kampanyalı ürün,rpt talepleri,ürünlerde çıkan sorunlar vs.vs. gibi konularda ne gibi destekler sağlayacak.
7-sezon sonlarında satmayan ürünlerde iade olayı veya iskonto desteği varmı?çok önemli!!!!!!
8-personel sistemine müdahale hakkı varmı?
9-ürün alımları nasıl yapılıyo?kendin rahatça seçebiliyomusun ve siparişlerinin arasında seçmediğin ürünleri bayilik dağıtım şartları doğrultusunda gönderme ihtimalleri varmı?
10-bu firma yeni diyosun nasıl güveniyosun yurt dışında iyi olabilir ama bu ülkede yeni diyosun.bu firmanın ülkemizdeki mağazalaşma süreci ve planı nasıl yarın bigün ben bu ülkede iş yapamıyom deyip kapatıp gitmesin.örnek jump
ve daha bir çok şey kirana bişey diyemem.yerin iyise sorun yoktur.bide kar marjını merak ettim.%? mesela 100 tl satış fiyatı olan bi ayakkabının kdv siz gelişi nedir?çok merak ettim.ürün konusundada yazın açmanı tavsiye ederim ama iyi ürün tespiti yapmanı tavsiye ederim.
umarım kafanı şişirmemiişimdir ben biraz meraklıyımdır...ondan..

allah gönlüne göre versin..

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Tekstil
Yeni Üye5 yazı
ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim.
öncelikle markanın marmara bölge sorumlusu önümüzdeki hafta izmire gelecek. onun için aklımdaki sorulardan oluşan bir liste hazırladım. barkod sistemi, reklam tanıtım, ürün alımları iadeleri, bölge koruma vs. aybar1726 sizin yazdıklarınız içerisindende kendi sorularıma eklemeler yaptım. göremediğim yerleri gösterdiğiniz için ayrıca teşekkür ederim. Yinede bildiğim kadarıyla cevap vermeye çalışayım. Dün telefonla bölge sorumlusuyla konuştum. mağazam için 2000 kalem malın yeterli olabileceğini söyledi. bunun da yaklaşık 80.000 lira kadar tutacağını belirtti. 40.000 lirasını bankada teminat gösterip 5 ay vade ile bu parayı alıyorlar yani aylık 16 bin lira. dükkan kiram 6.000. yani ilk 5 ay boyunca ayda 30.000 lira gibi bir meblağ ödemem gerekecek. tabi 80.000 liralık mal değilde 50.000 liralıkta alabilirim diye düşünüyorum bilmiyorum nasıl olur? Barkod sistemini diğer mağazada inceledim. Bildiğimiz bir bilgisayara bağlı sistem. Büyük mağazalarda gördüğüm gibi değil ve bilgisayarda kullanılan sistemde online bir sistem değil diye düşünüyorum. Diğer bir sorunuz benimde kafamı çok kurcalıyor. Kurumsal firmalar. İzmirde Yalı spor ve Barçın spor malzemeleri denince akla ilk gelenlerdir ve tahminimce bu markanın ürünlerini yakın zaman içerisinde satmaya başlayacakları. Son sorunuzada şöyle cevap verebilirm bU marka 2010 yılı için dünya çapında %40 büyüme hedefi koymuş ve okuduğum yazının yazıldığı tarihte dünyada 440 adet mağazası bulunmaktaydı. Türkiye için konuşmam gerekirse son bir ay içerisinde 4 mağaza açıldı diye biliyordum fakan dün bölge sorumlusuyla konuşunca Eskişehirde'de açılmak üzere olduğunu söyledi dolayısıyla 5 olacak. Kar marjına gelince biliyorsunuzdur mutlaka fakat bilmeyenler için yazayım mağazaları shop ve corner olarak ayrılıyor. Shop olan mağazalarda sadece bu markanın ürünlerini satıyoruz cornerlarda ise başka markalarıda satabiliyoruz. Şimdi eğer shop isen atıyorum 100 liraya aldığın ürünü 200 liraya satarken cornerken 110 liraya aldığın malı 200 liraya satacaksın. Adamın bana söylediği bu şekilde.
SLn

Yeni Üye4 yazı
Selin hn merhaba öncelikle girmeyi düşündüğünüz işin çokda kolay olmayacağını size ifade etmek isterim ben sizin işinizi 18 yıl yaptım mal satarak zarar etmek ne demek yaşayıp anlayacaksınız buradaki ince hesaplar mal alımı stok ve devir hızı ince ayrıntılar var bunuda iş konusunda tecrübesi olan kişiler çok iyi bilir öncelikle büyük metre karelerde ürünlerin çalınma rizki çok fazladır bu nedenle alarm sistemini düşünmeniz faydalı olacaktır ancak iyi araştırmanız şartı ile glelim barkod sistemine buda sizin hem stoğunuzu takip etmek açısından hemde hareketli ürünleri görmeniz açısından klavuzunuz olucaktır bu doğru bir yatırım yanlış hatırlamıyorsam nebim yazılım bu konuda iyidir tabiki yinede fiyat teklifleri almanızı tavsiye ederim gelelim ürün satın almasına tedarikci firmanın sizden istemiş olduğu yaptırımlar karşısında sizde onlardan destek isteyin mesela ilk üç hareket görmeyen ürünlerin hareketli ürünlerle değiştirilmesi gibi sezon sonu desteklerini sorgulayın ve de ödeme programında onların istedikleri şekiller yanında sizin de kendinize göre teklifleriniz olsun vadeyi açın ifade etmiş olduğunuz vadeler bu işler için kısa sayılır siz taşın altına elinizi sokarken onlarda taşın altına en az sizin kadar soksunlar teminat mektubu konusunda tereddütlüyüm çünküsü Türkiyde kendini ifade etmek isteyen bir firmanın bana göre tavizleri olmalıdır teminat miktarınız az tutmanızı tavsiye edrim.inşallah başarılı olursunuz dileklerim ile
iyi günler

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek