Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Bayan Badi Üretimi İçin Yardım!

BaşlatanbehnanTarih01/02/2011 18:22:19Yorum32

İlk mesaj
Üye244 yazı
merhaba koniks üyeleri
5 yıldır 25 çeşit ve 42 renk bedenli türlü viskondan badi satmaktayım .ürünleri tedarik etdiğim toptancım malesef zam yapdı ve artık durum kurtarmıyor oldu .bende 1 haftadır geceli-gündüzlü makina alıp bir de kesmesini bilen dikmesini bilen bayan alayım diyorum . benim kesmeden ,dikmeden hiç bir şekilde anladığım yok . sizce bu şekilde küçük ölçekli bir imalathane açmam mantıklı olur mu ?ayrıca bu badilerin kumaşları nereden alınır.?interneden baktım. kilo bazında türlü viskon olarak satılıyor11/12 milyon kilosu ama bendeki badiye baktım 200 gr. öleyse 1 kg a 4 tane badi sığıyor . busefer toptancımdan alsam daha mantıklı görünüyor. şimdi ben ne yapayım duruma vakıf birisi muhakkak var aranızda bana bu konuda akıl verebilirmi acaba ?please help me!üretmek mi? yoksa toptan alıp satmak mı daha mantıklı ?

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Esnaf
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
32 yorum
Üye295 yazı
bence kendin kesim , ütü , paket işi ile ilgilen dikimi fason ver dikimle ugraşma hiç , iş sende başlasın sende bitsin. zeytinburnu merkezefendi tekstil kumaşcılarının yogun oldugu bir yer mutlaka bi gez bak derim.

İyi Çalışmalar.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Üye244 yazı
teşekkürler.
peki bu fasonculara nasıl güvenebiirim mesela 300 kg bir kumaş aldım ortalama ne kadar çıkar 1 kilodan iyi h hesaplamak lazım .

Üye335 yazı

benim buraya yazdığım yorumu kim siliyor,bu üçüncüye yorum yazıyorum

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Tekstil
Yeni Üye3 yazı
@behnan özel bir mesaj attım cevap verirseniz sevinirim sağlıcakla kalın.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Tekstil
Üye244 yazı
modacı inanın ben silmedim .. tekrar deneyebilirmisiniz ?
teşekkürler.
sayın bozok teşekkürler.

Üye244 yazı
sanırım yeterince ilgi çekecek bir mesaj değil :(

Yeni Üye15 yazı
Böyle bir imalathaneyi kurmak için yeterli pazara ve bilgiye sahip olmalısın. bunlara sahipsen ya da elde edebileceksen hiç durma kur.

Öncelikle birim maliyet hesabı yerine genel değerlendirme yapmalısın bence. Hammaddeyi elde edebileceğin yerlerden (İstanbul/Zeytinburnu, Bursa vb.) bulunduğun yere nakliye ile birlikte sana ne kadara gelecek. Ya da bulunduğun yerden ucuz hammadde temin edebilecek misin?

İkincisi iş gücü problemi. Bu sektörde alacağın eleman çok problemli olabilir. bir eleman işe gelmediğinde de işlerin çok aksar. İşi bilen eleman bulmakta da sıkıntı çekebilirsin. Dikiş bilen az tecrübeli elemanı işe alır azar azar üretim yaparım diyorsan astarı yüzünden pahalıya gelebilir dikkat etmeni tavsiye ederim. İmalathane kurmaya kesin kararlıysan öncelikle fason iş yaptır. Detaylarını incele öğren bu süreçte ondan sonra karlı gelirse üretim yaparsın.

İmalathaneyi kurunca boş tutamazsın. Boş kaldığı her gün zarar demek. Pazarın yeterli mi ya da geliştirebilecek misin? Yeterli satışa ulaşmalısın ki sürekli dödürebilesin işini..

Fasonculara güven meselesine gelince: Babam da bu işi yapıyor. Hem dükkanda perakende satış var hem de atölye var. Promosyon tekstil ürünleri okul tişörtleri, eşofmanları, orta yaş bayanlara hitap eden bluz ve etek gibi ürünler yapıyorlar. Bir müşteriye getirdiği kumaşın ve aksesuarların fazlasını iade edince adam oldukça şaşırmış. "bunca yıldır fason üretim yaptırıyorum daha bir kez olsun kalan malzemeyi iade edeni görmedim" demiş. Sen düşün artık ne kadar güvenilebilir.. Bana kalırsa referans gösteremeyen kişilerle çalışma. Referanslarını öğren görüş sonra karar ver.

Daha detaylı bilgi istersen babamla görüştürebilirim seni..

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Hazyr giyim
Üye244 yazı
çok teşeşkürler net kurdu .

Yeni Üye15 yazı
rica ederim. mail adresi yazmışsın ama görüşmek için msn adresini mi yazdın acaba?

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Hazyr giyim
Üye244 yazı
hem mail hem msn adresimdir ..

Üye244 yazı
güncel!

Editör5590 yazı
Hocam zor bir duruma girmişsin. Ama tavsiyen şudur ki ; Araştırmaya devam et. Bu işten mutlaka bir çıkış yolu bulacaksın. İşini kurulu düzenini heba etme !!!

Mutlaka bu işin daha ucuza mal olacağını keşfedeksin.

Araştır internetin dışına taş.

tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Üye244 yazı
teşekkür ederim ama ne bilim sanırım pes edecekgibiyim kime danıştım ise herkez aman abi uzak dur diyor. ne yapsam .. acaba?
ayrıca tevhid davası malesef bu şekilde kazanmak çok zor kira idi, bağkurdu,sigorya idi, di-di-di bitmiyor yani hiç ve durum içinden çıkılmaz hal alıyor alsında satışlarım fena değil ama işde alışım pahallı . Allah yardımcı olur insallah.

Üye244 yazı
?

Üye244 yazı
güncel ..

Üye1091 yazı
ALIŞIN PAHALI İSE ,DAHA DA UCUZA İMAL ETMENİZ ÇOK ZOR ,İMAL EDEN İMALATÇILAR ÇOOK AZ KARLARLA ÜRÜN SATIYORUZ , DOLAYISIYLE SİZDE SATTIĞINIZ ÜRÜNLERİN FİYATINI BİRAZ ARTTIRACAKSINIZ, BU İŞ BİR ZİNCİR İŞİDİR ,SIRALI ŞEKİLDE İŞ YÜRÜR, YOKSA BAŞETMENİZ ZOR.
BEN OLSAM İMALAT YAPMAM . ALIP SATMAK DAH İYİ,

300 KİLO KUMAŞI ALDIN FASON YAPTIRMAK İÇİN BİRİNE VERDİN BİR HATA OLDU ; ZARARINI KİM KARŞILAYACAK? SENİN UCUZA MALETMEK İSTEDİĞİN SANA İKİ KATINA GELDİ Mİ? ÇÜNKÜ HATA YAPILAN İŞİ ÇÖPE ATICAKSIN ?

İMLAT MI ? ALIP SATMAKMI ?
KARAR SİZİN KOLAY GELSİN .

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Tekstil
Yeni Üye12 yazı
merhabalar 9 yıldır kastamonuda 200 kısı kapastelı bır ımalathanem var geregınce yardımcı olmaya calısırım
bana kumas aksesuar senden olarak ve hersey dahıl aldıgın fıyatı ve badının kac gramlık kumastan ne olculerde kac beden oldugunu gec ben sana kar harıc ımal bedelını cıkartıyım sende kıyas yap ıs saglıgın yerını bulsun
~_#*>

Yerleşim Türkiye / KastamonuMeslek Tekstil
Üye244 yazı
teşekkür ederim afasia. ve fatih bey size bir mesaj gönderdim .

Üye244 yazı
afasia . bizde o zinciri devam etdirmek istedik fakat bu sefer . sinek avlamaya başladık . insanlar bu sefer 3 tane badi 10 tl olanları almaya başladı . çekiyor renk atıytor ama alıyor işde insanlar.

Üye1091 yazı
BİRAZ SABREDİN , MARKA OLMAYA ÇALIŞIN KALİTEDEN ASLA TAVİZ VERMEYİN ALLAHIN İZNİYLE OLUR, KOLAY GELSİN .

Üye244 yazı
marka olmam için kendi üretimim olması gerekmiyor mu ?

Üye1091 yazı
ZİNCİRLERİN HALAKLARINI İYİ OLUŞTURIRSAN MARKA OLURSUN ,

Üye244 yazı
teşekkürler.

Üye244 yazı
teşekkürler.

Üye244 yazı
güncel!

Yeni Üye12 yazı
İmalatı a z ye bılmeme ragmen bı ıhracat yaparken kumascıların oyunundan dolayı ,yaklasık 150 000 tl kaybettım ve
tum kumascıları tenzıh ederek soyluyorum bu kumascının sahıbının total degerı 500 tl hanı bı ara serrazat satılıga cıkmıstı ya ama en azından ıyı bır rakamdı bu arkadas kendını 500 tl ye gozumun ve personelının gozu onunde sattı kılavuz kumascılıktan arslan bey kılavuz kumas orme sanayı ltd stı oyuzden anahtar teslımı ıyı fıyat arastırması yaparak bu ısın carelerını bulabıllırsın
~_#*>

Yerleşim Türkiye / KastamonuMeslek Tekstil
Üye244 yazı
teşekkür ederim fatih bey

Üye244 yazı
malesef üretim işimiz suya düştü . kalifiye eleman sıkıntısı çekiyoruz. sanırım ucuz maliyet ile ürettirmek istiyorum ..