Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

İcra İhaleleri

Başlatana.altun023Tarih17/02/2011 02:04:41Yorum63

İlk mesaj
Üye191 yazı
Arkadaslar uzun zamandir icra ihlalelerini arastiriyorum buradan birkac yorumda okudum, www.icralik.com diye bir siteden bahsediliyordu. Site yonetcileri ile irtibata gectim benim yerime ihalelere girebileceklerini soylediler, aracilik yaptiklari ihale bana kaldigi taktirde arac ihlelerinden 1000 tl ev ihalelerinden 5000 tl komisyon aldiklarini soylediler bana cokda mantikli gelmedi.
Bu isi su anda yapan tanisabilecegim ve bana fikir verebilecek arakadaslar varsa cok sevinirim.

saygilar.

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Satış / Pazarlama
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
63 yorum
Üye192 yazı
ayrıca bu işe bir ucuz arabam evim olsun için girilmez.Bu iş sürekli yapılırsa girilir.Zamanla zaten herkes ihalede herkes birbirini tanıyıp kolaylık gösterecektir mutlaka.çakal da olsa sonuçta İNSAN!!!

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Otomotiv
Yeni Üye3 yazı
arkadaşlar güzel yazmışta kazın ayağı gözüktüğü gibi değil 100bin tl ye ev aldım 115 satma hedefim vardı ama ihaleyi fesh davası açıldı 14 aydır uğraşıyorum büyük ihtimalle davayı kazanacam ama kazansam ne olacak daire fiyatı hiç değişmedi keşke altın alsaydım en az 150 olmuştu hemde garanti bide avukat parası stres tek atımlık barutum boşa gittti bi daha tövbe adliye koridorlarında psikolojim bozuldu bence ağrımayan başınızı ağrıtmayın bu işi yapacaksanız emlakçılara gidin komisyonunu verin hemen tapunuzu alın satışınıda O emlakçıya verin bak nasıl sizin için çalışıyor

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Üye192 yazı

paranın kaldığı kadar devlet yasal faizi verecektir.ayrıca parayı kullanmak isterseniz dosyaya teminat mektubu koyup paranızı çekebilirsiniz.

Üye192 yazı
ayrıca ihalenin feshi gibi davalarda mağdur olmamak için icralik.com gibi kurumlarla çalışın.onların avukatları sizin işlerinizi takip eder.yorulmamış olursunuz ve ayrıca ihalenin feshi gibi durumlarda onlar en kısa zamanda davayı sonuçlandırıyorlar.

bu iş tek başına hareketle yapılacak bir iş değil.bu iş için icralik.com gibi danışmanlık hizmeti veren kuruluşları seçmek şart.

Üye191 yazı
bencede galiba en dogrusu bi danisman esliginde bu isleri takip etmek

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye78 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - bingo
icralık.com gibi veya farklı aracılara gerek kalmaksızın sizde bulunduğunuz ilin icra dairelerine giderekten ihaleleri takip edebilirsiniz..İcra dairesinin belirlerdiği satıs fiyatı üzerinden yüzde 10luk kısmı teminat olarakta yatırarak ihalelelere girebilirsiniz.

üstad bu konuyla alakalı beni önlendirme imkanın olursa sevinirim.... ben de MANHEİM adında icralık olmayan yalnız ihale usulü ile satılan araçlara merak saldım yalnız komisyon oranlarına bakınca pekde karlı bi iş olmadığından askıya aldık projeyi... sizin bahsettiğiiniz direk kendimizin ihaleye girip satınalabileceğimiz icra dairesinde olan ihalelerden bilgi verme imkanın oursa sevinicem.. saygılarımla.. görüşmek üzere...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mühendis
Yeni Üye8 yazı
Arkadaşlar gayrimenkul ihalelerinde kar oranları ortalama % 10 %15 civarında. Bunun iki nedeni vardır, birincisi pek çok insan yedek akçesiyle bu işi kovalıyor, ikincisi icra alacaklısı alacağını tahsil etmek isteğiyle malı ucuza kaptırmaya pek razı olmuyor. Yapılan ihaleye fesh davası açılmadığı takdirde bu kar oranını yakalama şansınız var aksi takdirde yargıtayıyla birlikte 2 yıla yakın süren dava sürecini beklemeniz ve fırsat maliyetine katlanmanız gerekir. yapılan ihalelerin %80- 90'nında dava açılması söz konusu oluyor. izale-i şuyuu davalarında ihalenin feshi davası daha az görülüyor.
icralık.com a gelince güvenilir ve tecrübeli bir firma olduğunu düşünüyorum. katıldığım bir çok ihalede müşterileri adına satın almalar yaptıklarına şahit oldum. bende ihale ilanlarını oradan takip ediyorum.

Üye192 yazı
icralık.com un komisyonları fazla daha düşük komisyonla çalışan bu işi takip eden icra işi takip eden firmalar var.500 araçlara komisyon alan 1500 tl taşınmazlara komisyon alan güvenilir firmalar mevcut.
maximum 2 yıl dahi olsa devlet sanırım paranıza yasal faizi ödüyor.ayrıca %10 civarında tazminat hakkınız var kazandığınız zaman.ihaleye fesat karışmadığı sürece fesih davası kazanılıyormuş.
aracı firmalar hukuki destek de veriyor.onlarla çalışırsanız avukatlara para vermezsiniz.
bu işi yapan firmalara tanıdıklara sorduğum zaman 100 ihaleden 10 ununda fesih açılıyor.
kısacası fesih davası açılsa bile paranızı teminat mektubu yapıp geri alabilirsiniz.teminat mektubu yapmazsanız yasal faiz işler.ayrıca %10 tazminat var.bu aracı işi bilen firmalarla çalışırsanız çok kolay bir şekilde bu işi yapabilirsiniz
ayrıca insanların hemen hemen hepsi malını en yüksek fiyata satma delisi.ucuz fiyata veren azdır.kar oranı %20dir taşınmazlarda.daha ucuza da alma imkanınız var gayrimenkulun rakkamı ne kadar yüksek olursa o kadar ucuza alırsınız
kartal icrada maltepe merkezde akaryakıt istasyonu rahat 5milyon dollar yani 8.500.000tl edecek yer %18 kdv dahil 3.600.000tl paralara satıldı kısacası yarı fiyatına aldılar.

Yeni Üye3 yazı
ya kurumsal danışmalık firmalarıylada görüştüm yok ya aldığınız gayrimenkulun bi espirisi kalmıyo onlarada ciddi paralar ödüyorsunuz size bişey almıyo yine danışman kazanmış oluyo hemde risksiz

Üye192 yazı
500 lira arabalara 1500 tl gayrimenkullere çalışan firmalar var.bence onları dene.yapmak istemiyorsan da kimse kafana silah dayamıyor bu işi yap diye.hiç bir işte ekip olmazsa kazanamazsın.şahsi ve nacizane görüşüm bu.tek başına hiç bir şey olmuyor.ekip şart.

Yeni Üye29 yazı
a.altun kardesım ahlı malı alıpta hayrınımı goreceksın bırak alan alasın sonucunda bakın cok zengın olanda var ama en sonlarına dıkkat edın derım kımseye yar olmaz arkadaslar bıraz demogojı oldu ama bu benım gorusum selamlar

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dekoratör
Üye192 yazı
ya bu hakkı sana devlet vermiş.yasal.yasal ve helal olmasa devlet bu hakkı vermezdi sana.diyanetten helaldir vetfası da var.bu kadar iyi niyetliysen darülacizede çalış bence.

Yeni Üye44 yazı
Ben de gayrimenkul ihalelerine girmek istiyorum ama bu işler nasıl yürür prosedürü nedir bilmem,yorumları okudum ve gayrimenkul alıp tam detaylı anlatan arkadaşlara raslamadım,lütfen ihaleden daire yada dükkan alan bir arkadaş detaylı bir şekilde prosedürü anlatırsa sevinirim (vergiler neler,masraflar,dairede oturan varsa ne olcak,elimizde kalma ihtimalı varmı yani paramızın boşa gitmesi gibi).

Yerleşim Türkiye / IstanbulMeslek Mobilya
Üye192 yazı
-aracı firmalarla görüşürsen bu konuda daha tecrübeli olduklarından dolayı zararı en minimuma indirirsin.para hiçbir zaman boşa gitmez.sonuçta devletten alıyorsun.
-ihalenin feshi gibi durumlarda aracı firmalar davayı en kısa zamanda bitirirler.
-araçlarda vergi binekler jeeplerde %1 ticarilerde %18 .%0.45 damga vergisi mevcuttur.ayrıca tellaliye vergisi ödüyorsun ihale sonunda %1 ihale kesinleştikten sonra paranı geri alıyorsun.trafikte ödediğin muayane ücreti,135 tl. trafik ve tescil belgeleri 115 tl de bunları ödüyorsun başka bir şey ödemiyorsun.AYRICA ARABADA MASRAF ÇIKMA İHTİMALİNE KARŞI ARKANDA SAĞLAM UCUZ USTA BULUNDURACAKSIN.ÇIKMA PARÇA KULLANACAKSIN.O ZAMAN ARABA NE KADAR MASRAFLI DA OLSA EN UYGUN ŞEKİLDE YAPTIRIRSIN.SANAYİYİ BİLMİYORSAN USTAN YOKSA SENİ USTA YER YETKİLİ SERVİSE ***ÜRÜRSEN ARABANI YETKİLİ SERVİS YER SENİ 20BİN TL LİK ARAÇTA SANA 10.000TL MASRAF ÇIKARIR BUNU DA UNUTMA.
-gayrimenkullerde evlerde 150 mt2 aşağısı %1 kdv 150mt2 üstü evler,dükkanların hepsi arsaların hepsi %18.damga vergisi %0.45 %1 tellaliye az önce dediğim gibi ihale kesinleştikten sonra geri alıyorsun.tapu harcı %1.5 tapu harcı...hepsi bu kadar...aracın ve evin önceki zorunlu vergilerini ödeyip icra dairesinden iade alabiliyorsun.
-benim gayrimenkulde tecrübem çok az.ihalelerin çok karlı olduğunu biliyorum çok uygun fiyatlara alabilirsin.ancak araçların genelinde rakamlar yüksek öyle denildiği gibi yarı fiyatlara kalmıyor.araçlarda kar max.%10.evlerde minimum %20-35leri bulabilir.
-aracı firmalarla gir dememin nedeni feshi gibi olayda tüm hukuki olayda daha az yorulursun.ne yapacağını bilirsin.evden çıkarmak konusunda tahliye davası vs. açılıyormuş.icra dairesine söylüyormuşsun ama tam kesin bilmiyorum gayrimenkullere çok az girdim.ayrıca ihalelerde bazılarında bazı gruplar seni engellemeye çalışıyor.ben bir arkadaşımı bu ihalelere teşvik ettim. üzerine çok yürümüşler.son ihaledede tokatı yedi.parası az olduğu için ve tam teşkilatlı giremediği için.bu ihalelerde çok dişli olmak lazım.onun için aracı kurumlarla çalış diyorum.bulbuluştur.com icrafirsatlari.comla görüşebilirsin.onların komisyonları çok uygun.
-ben devam ettiremedim.benim de param yoktu.28 yaşında olmama rağmen aile destek vermedi tam anlamıyla.nedenleri çok sıkıntılı.çok parası olacak kişilerin yapabileceği bir iştir.KISACASI PARAM OLMADIĞI İÇİN YAPAMIYORUM!!!

Yeni Üye44 yazı
Benim 50 milyarım vardı 2 kelepir alım satım yaptım parayı 100 milyar yaptım,kelepir dükkan alıp az bi masraf yapıp karla sattım.Ama artık kelepir bulamıyorum yani uzun zamandır haber gelmedi ben de bu icra olaylarına giriyim diyorum amacim 100 binimi 300 bin yapıp ortak arkadaşlarla inşaat işine girmek...Ben aracı firmaya yüzde vermek istemiyorum,ihalelere de kendim gircem ama sunu bilmem lazım mesela ihaleye girceğim daireyi tapudan ve belediyeden baktırıyım mı.Tapuadan hisseli mi,rehin var mı diye belediyeden de imar durumu ne diye baktırsam mı

Yerleşim Türkiye / IstanbulMeslek Mobilya
Üye192 yazı
tapu kadastrodan baktırabilirsin.ayrıca tam araştırma için belediyeden de sorabilirsin.tapuda hisse varsa dökümanda belirtiliyor zaten.ama emin olmak için gene tapudan ve belediyeden mutlaka sordur.milyon tane haciz ya da rehin olsa bile satış yazısını aldıktan sonra tapuda hepsi kalkar üzerine aldığın zaman.

Üye191 yazı
arkadaslar hepinize cok tesekkur ederim konu gunceldir

Yeni Üye92 yazı
özetle, pavyon şart abiler:-)

Üye191 yazı
oyle diyosunuzda arakadaslar bu isten kazanan sade vatandaslarda var biliyorum
ama admalarin tek isi bu butun ihalaleri gun be gun takip ediyorlar ..

Üye508 yazı
5-6 ay önce ihaleden bir ev aldım,

6-7 tane ihaleyi gittim izledim, kafama yattı, avukat bir arkadaşım vardı, onunla ortaklaşa girdik aldık evi, mafya filan denk gelmedide, yinede sıkıntılı bir iş, her çalan telefonda acaba mafyamı arıyor diyorsunuz :D

Evin içinde oturan kişi bana fesih davası açtı, 1-2 yıl uzarmış tapuyu alma işlemim, şimdide şöyle bir risk var, evin içinde oturan kişi evden çıkma zamanı gelince ( canı yanınca ) bana tepki göstermeye gelebilir..

Diyanete sordum helal dedi..
sevdiğim bir hocam var ona sordum helal dedi..

Ama yinede insanın içinde minicik bir acaba kalıyor..

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Ticaret
Üye420 yazı
selmlar.. varmı bu konuda güncel 2013 bilgileri

Yerleşim Türkiye / ManisaMeslek Mühendis
Yeni Üye98 yazı
Ben gecen sene izale yi suu davasına katıldım. (baba oldukten sonra anlasamayan 5 kardesin davası...)Mecidiyekoy de bir daire satısına katıldım. eve bicilen deger 300bin tl idi. Mahalesine gidip emsal lerini arastırdıgımda 350-400bin civarı gercek fiyatıydı. ihale ye girdigimde abuk sabuk adamlar vardı. Aileden misin? emlakcımısın? avukatmısın diye abuk sabuk sorular sordular. Amac goz korkutmaktı. 6 kişi katıldık. acılıs fiyatı 180binden basladı. 60bin teminat goturdum. 300 bin e kadar arttırdım bende.. sonra 310 bin e baskasına kaldı.. hak sahipleri alan adama herhangi bir iptal davası acmamıs. ben 330 a kadar cıkabilirdim. Sonra dedim ki "hayırlısı olsun"... alan adam 300 bin e 400 bin lik daire sahibi oldu. icra dan daire, arac alınabilir, mafya falan sanmıyorum.. biraz baskı olabilir ama.. ben cok heyecanlandım. ilk defa katılmıstım cunku.. kesinlikle sakin kalınmalı.. baya gerggin bir ortam cunku.. eger mal sahibi veya hak sahibi iptal davası acarsa en 1 sene sonuclanmasını beklersiniz. bu da size zaman ve para kaybı olur. tek risk bu bence.. kısa vadeli parayla girmeyin. iptal davası acma ihtimalini goz onunde bulundurun. sonra uzulursunuz..
kaan

Yerleşim Türkiye / Ystanbul
Yeni Üye22 yazı
bende kısa zaman önce izmir de daire için icra ihalesine katıldım. evin bedeli 140 ihale başlangıcı 70 kusurdu. teminatı 28 bin i bankaya yatırıp dekontu icra müdürüne bikaç gün önce teslim ettim. 125 e kadar çıkar alırım evi diyordum. çok iyi araştırmasını yapmıştım evin. ölüsü 150 ye giderdi. 15 le toparlardım içini gibisinden temiz ve saf hayallerim vardı:) ne mi oldu ev 190 a satıldı. yaşlı bi adam vardı çorabından 28 bin tl çıkardı. o yaşında ihale takibi yapıyor. 13 katılımcı vardı. yaklaşık 8 i hiç fiyat vermedi. kısadan hisse para kazanılacak daireler in kokusunu alan, düşünen ve senden mutlaka daha fazla parası olan biri mutlaka oluyor. ama imkan ve düşünceniz varsa mutlaka girin. girin ki borçlular borçlarını daha çok para kazanarak ödesin. benim girdiğim ihalede tek kazanan borçluydu. mafya falan yok içiniz rahat olsun. gözü kıpırdatanı içeri alıyorlar çünkü kamera die bişi var. mümkünse ihaleden birkaç gün önce evin krokisini belediyeden alın, çevredeki emlakçılara aynı m2 deki evlerin fiyatlarını sorun ve mümkünse gezin, internet sitelerinde mahalledeki benzer m2 deki evlerin fiyatını çıkarın. uyap ın sitesini takip edin. danışman emlakçı kesinlikle kullanmayın. rahat olun aklınızda rakamı belirleyin. dine aykırı gibi yorum yapan bit beyinlilere kulak asmayın. her türk vatandaşının girmek hakkıdır. girin ki borçlular kazansın. bu işten rant sağlayan tatlı su kurnazları, çakallar elini eteğini çeksin.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Di?er
Yeni Üye98 yazı
ka2n,

paylasım icin saol. Peki evi alan adama iptal davası acılmısmı? haberin var mı? evin gercek ederi neydi ki adam 190 a aldı.?
kaan

Üye422 yazı
ankarada nerden takip ederim bu icralık arabaları arsaları dükkanları. ev ile ilgilenmiyorum.
webmaster...

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye115 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - ersanayaz
tapu kadastrodan baktırabilirsin.ayrıca tam araştırma için belediyeden de sorabilirsin.tapuda hisse varsa dökümanda belirtiliyor zaten.ama emin olmak için gene tapudan ve belediyeden mutlaka sordur.milyon tane haciz ya da rehin olsa bile satış yazısını aldıktan sonra tapuda hepsi kalkar üzerine aldığın zaman.
sen bu işi yapalı çok ama çok uzun zaman olmalı çünkü artık bu işlerde muazzam vergiler çıkıyor hele bu işi sürekli yapıyorsan zarar edersiniz arkadaşlar gayrimenkul alım satım işinde kazanç vergilerini araştırmadan girmeyin örneğin evi 70 e altın 10 harcadın 90 a sattın devlet sen bu evden 20 kazandın diyecek ıvır zıvır 5 kadar vergi kesecek oda bu işi bir ikikez yaptıysan sürekli yaparsan bu sefer tüccar yerine koyup ayrı vergi kesecek son 5 lik karda gidecek

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ynternet
Yeni Üye22 yazı
sanırım adaş ız kaanizm. evi kim niye o kadar yüksek bir rakama aldı bilmiyorum. ama tahminimce o evde gelecek olduğunu gördü alan çünkü bende görmüştüm. iptal davalarından korkmamak gerektiğini düşündüm, bu işi sürekli yapanları arkadaş vesileleri ile bulup fikirlerini aldım. iptal davasının %20 gibi bir cezası var açana ayrıca eskisi gibi 1-2 sene sürmediğini söylediler 5-6 ay gibi bir zaman alıyormuş süreç ve ihalenin kaldığı kişi lehine sonuçlanıyormuş. dedim ya bu işi yapan çakalların tatlı su kurnazlığı göz korkutuyorlar fısıltı gazetesi ile. yakomoz 135 vergi olayını araştırmadığımı mı sanıyorsun? kazanıyorsan vergini de vereceksin o ayrı bir konu. sürekli yaptığını düşün bir kere o zaman içine yaptığın masrafı gösterebilirsin. fakat bu işi sürekli yapanlar ablasının amcasının eşinin oğlunun kızının üstüne alıp satıp duruyorlar ama mesele bu değil. vergi vericem diye iş yapmamak olur mu. şimdi senin yazdığında laf mı:))) ya çok safsın yada sırf olumsuz konuşmak için boşluğa konuşuyorsun. dediğim gibi mesele vergi falan değil. iyi bir daire çıkınca senden yüksek veren biri mutlaka oluyor. mcsoft, uyap e-satış portalından takip edebilirsin. epeyce kafa yorup üzerine gittiğim bir işti fakat başarılı olamadım. yine de hafta da bi bakıyorum uyap e satış portalına iyi bişi düşünce neden şansımı denemeyeyim. bence cebinde parası olan herkes bunu yapmalı;)

Üye115 yazı
kan2n sen şurda yanılıyorsun vergini ver fakat kazancın oranında 20 tl kar edip 10 tl masraf edersen 20tl den vergi ödersin iş bilmek konusuna gelince gel bi ara mevzuat dersi vereyim.ben çok kişi tanıyorum 10tl karı olduğu halde vergiler düşünce zarar çıkıyor diye al sata girmeyen...

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ynternet
Yeni Üye98 yazı
ka2n,
dava satın alan kişinin lehine sonuclandıgını bende biliyorum ancak zaman meselesi urkutuyordu beni. Benim bi bayan arkadasım icra avukatı o devamlı bana paslıyor bu tip ihaleleri ancak suan yurtdısında yasıyorum. yakında donucem tr ye. ve gelince tekrar bakıcam uygun ihalelere. arkanızda bir avukat olursa işler daha rahat oluyor. kendisi bana dosya temiz veya buna bulasılmaz diyor. bu benim avantaj tabi. Ben hukukcu degilim sonucta. yalnız yılda birden fazla ev alır satarsan vergi devre ye giriyor yanılmıyorsam degil mi ???. birde sunu anladım.. fiyatı yuksek olan degerli g.menkuller e katılım daha az oluyor. simdi bir arkadasımla beraber girişicez ben gelince. kendisi diş hekimi.. sermayeyi birleştirip daha yuksek fiyatlı g.menkullere girmeyi istiyoruz. tecrube edebilirsem yeni birseyler sizlerle paylasırım.
kaan

Yeni Üye22 yazı
yakomoz arkaşım benim bu işte eksperliğim yok, mevzuat konusunda senden ders alabileceğimi de kabul ediyorum fakat bu iş o kadar sanıldığı gibi kompleks bir iş değil, yapanları da biliyorum tanıştım. vergi konusuna gelince basit bir matematik işi toplar çıkarırsın ve verebileceğin rakamı belirler zarını atarsın. yazdığımı tekrar ediyorum söylediğin konu iş değil. vergi vericem diye kazançtan kaçılmaz. nasip olurda bi yer alır ve kar edersem sana yaptığım toplama çıkarma işlemini anlatırım hatta senin mevzuat diye asalet kattığın olay hakkında senden ders bile alırım;) %100 kazanırsın diye bir işte bu dünyada yok. ancak yapacağın araştırmalarla %100 e yaklaşabilme olanağın icra işinde fazladır. kaanizm, ihaleye girmeden önce 2 avukatla görüştüm ihale dosyasını incelemek için 250tl istedi biri, biri de ilgilenmedi ama detaylar hakkın da az da olsa önemli bilgiler verdi. ben bu parayı vermeyi lüzumsuz buldum onun yerine bu işi yapanları buldum bana bi çay ısmarladılar anlattılar. icra avukatı, memuru avantajdır tabiki de. fakat dosyanın temiz olduğunu söyleyebilirler ancak. büyük rakamlarda kar marjının artacağı gerçek ama çok büyük rakamlar hatta ortak yapılması konusunda herhangi bir araştırmam olmadı. söylenenlerden öğrenilenlerden ziyade en iyi fikir, hareket insanın gözüyle gördüğüdür. büyük rakamlara oynasam bi adım daha atar mal sahipleriyle uslubuyla görüşme yolları hakkında düşünürdüm, fikrimi sorarsan. sana bol şans diliyorum.