Sayın Mltm6586,
Mesleğime uygun iş yapmak istiyorum demek için bir sermayenizin bulunması daha da önemlisi uzmanlaştığınızı yani piyasa ağzıyla piştiğinizi düşündüğünüz bir ticari konu olması lazım. Sermaye temin edilebilir mi ? Bu sermayeyi yüceltecek bir pişilmiş konu var mı ?
Bunların dışında yüksek KPSS puanı lazım. Özel ya da kamu bir çok yere daha sağlam girersiniz. Yüksek KPSS puanı var mı ?
Bunların hiçbirine sahip değilsiniz ama genede bende varım adam gibi işim olsun hem seveyim hem de bol para kazanayım diyorsanız Hollanda Belçika yada Amerika da dünyaya gelmiş olmayı dilemelisiniz belki tutar her şey yeniden başlar.
Bizim ülkede insan çok, ama piyasa o sayıda insana yetecek oranda büyümemiş durumda. İnsanlar ya kendi kendilerini kurtaracaklar ki bu da anca kendini aşmakla olabilir, ya da mutsuz çalışma şekillerine razı olacaklar. Diplomadan farklı iş , düşük maaşlı iş gibi.
yurtdışından bir ürünün bayiliğini almış yurt içi pazara yayılmaya çalışan bir çok firma var ülkemizde. İlaç, gübre, özel ürün vs. konularda. Bu gibi firmaları internetten tara bul. Onlara bilgilerini gönder. Son dönemde özellikle ziraat konusunda home ofis çalışma şekli çok yaygınlaştı. Onlara teklif et ürününüzü home ofis çalışarak dağıtabilirim de mesela. Boş atıp dolu tutmayı dene.
Free site alıp ben şunları bilirim demek ne işe yarar bilemiyorum ama herhalde kendine bir ekonomist arıyor ticaret adam belki de sizi işe alacak ?!?
Saygılar...