Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Yapı Kimyasalları

Başlatanaaron_88Tarih07/02/2011 16:48:28Yorum7

İlk mesaj
Yeni Üye14 yazı
Yapı kimyasalları sektörü ile ilgili bilgi alabilir miyim?
Derz dolgu ve yapıştırma ürünleri, izolasyon malzemeler vs. fason olarak ürettirip piyasaya sürme üzerine bir fizibilite çalışması yapmaktayım.

Bu piyasayı bilen tecrübeli arkadaşlara ulaşmak istiyorum. Neler gerekli, kimler piyasaya hakim, nasıl pazarlanmalı vs.

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Öğrenci
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
7 yorum
Yeni Üye6 yazı
Merhaba ben formülatörüm, poli üretan, epoksi, poli sülfit, su izolasyon membranları, tamir harçlar gibi konularda ar-ge tecrübesşşne sahibim. size bu konu ile ilgili nasıl bir yardım gerekli. aöıklarsanız sevinirim...
Profarma Kozmetik ve Kimya Ltd. Şti.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Kimyager
Yeni Üye31 yazı
Çimento esaslı derzdolgu ve yapıştırcı için konuşuyorum; Marka ürünler haricindeki piyasa mallarında fiyat ve vade önemli olan... Kendiniz üretmeden fason olarak ürettirip satacağınızdan, pek fazla bir pazara hitap edemeyeceğinizi düşünüyorum. Kanımca, O fiyatlara ufak nalbur tarzı esnaflara torba hesabı tarzında satış olabilir. Vade çok önemli; Ciddi kamyon bazında satış için 150-180 güne kadar vade ile satış yapabiliyor olmanız lazım.

Tabi bunlar, BENCE, KENDİMCE, ZANNIMCA, beyanatlar...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Yeni Üye14 yazı

cevaplar icin cok tesekkür ederim. fason olarak imalat yaptıracak firma 20 yıldır sektörün icinde büyük yapı malzemeleri firmalarının bayiligini yapan müşteri portföyü oturmuş bir firma. şu an markalaşmak istiyoruz ve bunun icin arastırma yapıyoruz.

ne gerekli baslangıc olarak? formül kısmını biz oluşturacağız bunun için kimyager dışında nelere gerek duyulur?

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ö?renci
Yeni Üye1 yazı
merhaba yapı kimyasalları hakkında bilgi almak istiyorum

acaba yapı kimyasalları satışında mı çalışmalıyım yoksa ar-ge sinde mi ?

hangi bölüm gelecek vaad ediyor..

bana bilgi verebilirmisiniz..

Yerleşim Türkiye / Ystanbul
Yeni Üye26 yazı
Satıştan ciddi paralar kazanabilirsin satış yeteneğin varsa. ArGe ise kendini geliştirmek için uzun zaman isteyen bir alandır ve yapı kimyasalları ar-ge'sinde seramik yağıştırıcı,derz dolgu bunlar kolay olanlarıdır. Su tutucu maddeler,çimento eseaslı negatif su izalasyonu,ısı yalıtım harçları daha ciddi ar-ge ister. Bence çalıştığın firma 2. anlattığım grup ürünleri üretiyorsa arge de çalışmanı tavsiye ederim.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Kimyager
Üye2659 yazı
Aslında geleceği bitmeyecek sektörlerden biri fakat donanımlı olmak gerekiyor.

Gerçekten işe yarayan bir formülasyonu oluşturduğunuzda (Özellikle pozitif ve negatif yönlü su izolasyonunda) Ve ürünün maliyetini düşük tutabildiğinizde iyi getiri sağlaması mümkün AR-GE olduğu için Ufak çaplı yapılacak bir işe benzemiyor
"BEDAVA PEYNİR SADECE FARE KAPANINDA OLUR"

"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."

ßeLki Sandığınız Kadar Ukala,
ßeLkide Tahmin Edemeyeceğiniz Kadar Mütevaziyim
ßiraz SakLıyım ßazen YasakLıyım Kimseyi Örnek ALmam
Kimseye Örnek OLmam Arkama ßakmam 'AsLa' Demem
'Keşke'Leri Sevmem !!
ELeştiri DinLerim Nasihat DinLemem

Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Saty? / Pazarlama