Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

El Mantısı Üretimi

BaşlatankörfezTarih29/09/2007 20:53:54Yorum11

İlk mesaj
Üye169 yazı
Mrb arkadaşlar,uzunca süreden beri siteyi ziyaret edemiyordum kısmet bugüneymiş,arkadaşlar ben restaurantlara,lokantalara,yemek fabrikalarına ve bu tarz yerlere el mantısı yapıp satmayı düşünüyorum.Aslında mantı yapmak zor iş fakat gerekli makina ve donanımlarını temin edebilirseniz o kadarda zor değil,kısmet olurda işinizi ilerletebilirseniz sadece mantıyla sınırlı kalmaz erişte,yufka,lavaş vs....ürünlerde üretebilirsiniz uzunca süreden beri bu işi araştırdım aklımada yattı,malum ilk başlarda çok profösyönelce bu işlere başlamak zor maddi imkan lazım ama nasip olursa zamanla neden olmasınki,bu konuyla ilgili bilgisi ve fikri olan arkadaşlarlada görüşüp fikir alış verişinde bulunmak isterim.......herkeze saygılar.

Yerleşim Türkiye / YalovaMeslek Kamu sektörü
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
11 yorum
Yeni Üye54 yazı
Merhaba,
Yapmayı düşündüğünüz iş tahmin ettiğiniz kadar kolay değil maalesef.Mantıyı elde yapmak istiyorsanız makineye ihtiyacınız yok.Ancak iç malzeme olarak ne kullanmayı düşünüyorsunuz.Kıyma ise hiç tavsiye etmem.Çok çabuk bozuluyor.Soya unu,galeta unu ya da irmik koyacaksanız piyasada bir sürü var.Yufka işine gelince önce bir miksere, yufka hattına, sulama makinası ve vakum makinasına ihtiyacınız var.Haa biz bu makinaları üretiyoruz diyenlere de kanmayın, ya çalışmıyor makinaları ya da insanı çıldırtıyor çalışırken.Firmalar ise sorumluluk kabul etmiyor.Ve üretmeyi düşündüğünüz ürünlerin raf ömrü çok kısa biliyorsunuz.Stoklu çalışamazsınız yani.İyi bir üretim planı yapmanız şart.HAzır müşteriye ve sermayeye ihtiyacınız var.Kararlıyım diyoranız yardımcı olabilirim.

Yerleşim Türkiye / SakaryaMeslek Ö?retmen
Yeni Üye1 yazı
Izotop arkadaşın bahsettiği üzere mantı üretimi o kadarda kolay olmayıp piyasada merdiven altı bu işle uğraşan çok firma mevcut.Anlamadığım nokta el mantısımı yoksa makina mantısımı yapacağınız?Buna göre aralarında çok farklılık olduğunu söyleyebilirim.En başta el mantısı hakiki mantı olup bu işin işçiliği makına mantısına göre yüksek çıkarki alıcısı fazla çıkmaz.Ama makina mantısı yapacaksanız konuyla ilgili olarak size yardımcı olabilirim.
Saygılar

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Mühendis
Yeni Üye3 yazı

Benim annem evde ev mantısı yapıyor. Kendisine pazar bulana kadar epey uğraştı (istenirse neler yaşadığını anlatabilirim). Yaşadığımız yerdeki en pahalı mantıyı yaptığı halde, sonradan talebi karşılayamaz oldu. Şimdi sıkıldığından sanırım fazla yapmıyor , fakat verimli çalıştığı günlerde 4 kg mantı üretimi iyi bir rakamdı... karı ise cironun yarısı... yanında birisini çalıştırmak ise anlamsız geldi (artısı yokdu çünkü)... Yani ev mantısı yapmak kişilere iyi paralar kazandırmaz, bununla birlikte ev hanımlarının evde esnek saatlerle dizilerini izlerken bile çalışıp para kazanmalarını sağlayabilir.

Mantı hamurunu inceltmek kas gücü isteyen bir iş. Bana, ev mantısı yapımında makina sadece burada kullanılabilirmiş gibi geliyor.

Makina mantısını ise büyük ihtimalle sizin yaşadığınız yerde yapılıyordur ve bu kişiler belli başlı yerleri kapmışlardır. Eğer makina mantısı yapmak istiyorsanız, mantı alımı yapan işletmelerin şikayetlerini bir şekilde öğrenip kendi ürünüzü bu doğrultuda farklılaştırmanız gerekir bence.

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Di?er
Yeni Üye1 yazı
meraba körfez ismını bılmıyorum buraya yeni üye oldum mantı ve ev yemekleri salonum var ama ben mantı üretip düşündügün gıbı toplu tüketim yerlerine vermek istiyorum ve ceşiti arttırmak istiyorum imkansız degil zaman alır prensibine inan bırısıyım fıkır alış verişinde bulunalım.bu siteden görüşelim.saygılarımla ADALI
aşil

Yerleşim Türkiye / AmasyaMeslek Ticaret
Yeni Üye1 yazı
Hello all, I just came across this website by way of researching for a manti machine. All of you share good information that is actually factual from the research that I've been doing. I live in NY and manufacture and distribute manti to 2 restaurants right now. These restaurants are referring me to other restaurants but I have to put people on a waiting list because I am currently unable to supply the demand. I have some capital to invest in this business but the capital I have is not enough for a brand new machine. I'm looking for any direction to getting this manti machine or a derivative of it new or used. I also have a website that will be up in two days at "manti-online.com" through which I will also be distributing manti. Look forward to your replies.
pelin

Yerleşim ABD / NyMeslek Ymalat
Yeni Üye1 yazı
kiyma kullan, firinla ve dondur hicbirsey olmuyor, herkes bayiliyor. Malzemesini kendine yapiyormus gibi kullan bak nasil satiliyor.
wish

Yerleşim ABD / VaMeslek Di?er
Yeni Üye1 yazı
merhabalar ismim ömür izmirden yazıyorum, emekli ev hanımıyım kayseri kökenliyim,ek gelir olarak evimde steril ortamda toptan perakende mantı yapıp satmak istiyorum, fakat tek sorunum pazar bulamamak ,tertemiz %100 dana kıyması kullanarak,el hamuru ve tazecik baharatlar ile makinasız üretim yapıyorum,fırınlanmış yada çiğ olarak dondurulmuş çeşitleri mevcut, her ikisinide yapıyorum,lokantalara ,restoranlara,mantı satan her yere izmirde ***ürebilirim, evlerede perakende yapabilirim. ilgilenenler için telefon numaram 0554 949 80 73.
(not: içine konacak baharatları isteğe göre eklenip çıkartılabilinir.)
deniz doğandemir

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye1 yazı
merhabalar bende ankaradan yazıyorum,aslen kayseriliyim.evliyim,ev hanımıyım ,boş oturmaktansa bu meziyetimden gelir elde etmek istiyorum.her kayserili gibi ve tabiki özel el yordamımla ve deneyimimle nefis kıymalı mantı yapıyorum.işyerlerine ,evlere,yada restorantlara mantı yapıp gönderebilirim.ilgilenenler buraya mesaj bırakabilirler.yada 0.533.731 61 31 nolu telefondan eşimle görüşebilirler.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ev kadyny
Yeni Üye6 yazı
herkeze slm
günlük 10 kg el mantısı yapıp satıyorum ve 3 bayan yapıyor bunları eger istanbuldan isteyenler varsa benle iritbata geçebilir
kg su 24 tl
0537 991 02 87
sabri

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye2 yazı
peki bu mantı işletmesi açmak için gerekli evraklar nedir?
metin pehlivan

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Gyda
Yeni Üye18 yazı
merhaba arkadaşlar
günlük 10 kg mantı yapmaktayız
üsküdar ve beşiktaş tarafına el mantısı verebiliriz
20 tl kg su
ilgilen arkadaşların
0537 991 02 87 sabri ispoglu
sabri

Yerleşim Türkiye / Ystanbul