Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Yaşadığım Şehre Kitabevi Açmak İstiyorum

BaşlatandamlakaraTarih09/09/2009 03:36:37Yorum15

İlk mesaj
Yeni Üye2 yazı
Benim yaşadığım yer çok gelişmiş fakat bir tane kitap bulabileceğim mağaza var o da alışveriş merkezinde.

Ben çarşının ortasına kocaman renkli bir kitabevi açmak istiyorum. Bunun için bana neler gerekir, ne kadar bir bütçeye ihtiyacım var hiç bilmiyorum.

Bana fikir verecek varsa çok memnun olacağım.

Teşekkürler
dml

Yerleşim Türkiye / TekirdağMeslek Öğretmen
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
15 yorum
Üye1359 yazı
Muhtemelen DNR zinciridir alışveriş merkezindeki.
Hayırlısı olur inşallah sizin için. Konu hakkında pek bilgim yok. Ama hem dükkandan hem de gittigidiyor.com dan kitap satabilirsiniz.
Satılık Ziftin Olsun,

Selanik'ten Kel Gelir

Yerleşim Türkiye / ÖzelMeslek Di?er
Yeni Üye1 yazı
Merhaba, uzunca bir süre yayıncılık yaptım ve kitabevleriyle uğraştım. İlginiz sürüyorsa tecrübelerimi paylaşabilirim.
Saygılarımla.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Yayyncylyk
Yeni Üye36 yazı

Türkiye'nin değişik yerlerinde 10 yıllık kitapçılık geçmişim var. O tür mağazalar kitapçı değildir ayrıca.. Tekirdağ'ıda çok iyi bilirim ayrıca.. İsterseniz her konuda yardımcı olabilirim. Bu işi tüm incelikleriyle, bağlantılarıyla bilirim.

Yerleşim Türkiye / Yzmir
Yeni Üye3 yazı
Benzer amaçlı bir işyerini Eskişehir'de kurmak istiyorum.Konu hakkında bilgim yok denecek kadar az.Ancak yapabileceğim tek iş de sanırım bu.Zira ilgi duyduğum ve hayalini kurduğum tek şeydir kitaplara dair bir iş yapabilmek.Evet duygusal bir yaklaşım ve evet ticari işlevi hakkında hiçbir tahminim yok.Ancak ben bu işi deneyeceğim.Umarım zamanla kitabın kardeş olduğu aktiviteler de bulur ve yanıbaşında deneriz de biraz para kazanırız.Allah önümüze de temiz insanlar çıkarır inşallah.
Değerli @eemir ve değerli @uzakdeniz dostlardan dileğim,konu hakkında deneyimlerini lütfen paylaşmalarıdır.Bana ölçülmez bir iyilik olacak bu.
Sevgi yolunuza ışık olsun.

Yerleşim Türkiye / Eski?ehirMeslek Y?siz
Üye2981 yazı
60 lı yıllar olsaydı , çok iyi bir sektör . Kitap okuma alışkanlığı yayılıyor . Derdim . Ve klasik edebiyat roman felsefe kitapları revaçta derdim .

ismail karagülle

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ymalat
Üye2981 yazı
60 lı yıllar olsaydı , çok iyi bir sektör . Kitap okuma alışkanlığı yayılıyor . Derdim . Ve klasik edebiyat roman felsefe kitapları revaçta derdim .

Ama şimdilerde Ülkemiz dönüştürüldü . İmam başbakanımız oldu . Bu 60 lı 70 li yılların , Türkiyesi yok artık . Şimdi , dönüşen bu ülkenin satacak ürünleri , kitap satarsanız dini kitaplar olsun . İslamda cinsellik kitabı yok satar. Burçlar , fal kitapları , otlardan şifa kitapları öneririm .

Bu kitapçılarda ayrıca hac malzemeleri , takke , seccade , tespih ve dini içerikli panolar koyarsan dükkana , dükkan çalışır.

Hayırlı işler kolay gelsin , Allah hayırlı işler versin .
ismail karagülle

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ymalat
Yeni Üye3 yazı
Sevgili @huyhuyhuy, bu ülkede az okunduğu bir gerçek.Bizim niyetimiz, ülkenin her ferdini kitap okuru yapmak değil zaten.Sadece okuyana kapımızı açık tutmak.Dedim ya;''duygusaldır ve ola ki iktisadi olmayabilir'' düşündüklerimiz.Çünkü duygusalız ve çok yalnızız.Belki bizim gibiler de bizim gibi bir yer arıyorlardır.Yapabilirsek niyetimiz çok para kazanmak değil; kalan ömrümüzde bir işe yarayalım yeter.
Ayrıca başka pekçok ülkede bulundum.Çok okunur ama Avrupalı'nın okuduğu da ekseri ''hristiyanlıkta seks'',burçlar,fallar,otacı kitapları...Aklıbaşında okuyan oralarda da öyle abarttığımız gibi değil.
Ve sevgili @huyhuyhuy, biz şu kitapçı dükkanını bi becerelim de kısmetse sonra takke sektörüne de gireriz.
Değerli arkadaşlığınız için teşekkür ederim.

Üye1359 yazı
kitap kafe deneyin.
kitap satışı ve oturabilecek şık bir mekan.. çay kahve vs..
Satılık Ziftin Olsun,

Selanik'ten Kel Gelir

Yerleşim Türkiye / ÖzelMeslek Di?er
Yeni Üye36 yazı
Mephisto özeline bakarsan yardımcı olabilrim

Yerleşim Türkiye / Yzmir
Yeni Üye36 yazı
Herşeyden önce kitapçılık günümüzde en zor sektörlerden biri haline gelmiştir. Her sektörün bir sezonu olmakta kitapçılığın sezonu ise okulların açıldığı Eylül zamanıydı ama Tr'de bedava kitap projesiyle artık sezon kalmamış durumdadır. Ki doğruluğu yanlışlığı, halka katkısı tartışılır. Kitabın yanına ne olursa olsun kırtasiye koyulmak zorundadır, cafe fikrini pek tavsiye etmem kitapta en azından en başta.. İkinci el kitap işine kesinlikle girmeniz gerekmektedir. Kitapta çeşit ve isteklere karşılık verebilmek çok önemli her işte olduğu gibi belkide... Bunun dışında olduğunuz yerde ki eksiklikler belirlnemeli orada.. Kitap işinde çok büyük paralar yoktur, yeni kitapların kazancı çok azdır. Ama bu işten anlıyorsanız ve eksiklikleri tamamlarım diyebiliyorsanız o farklı. Kitapçılık bir sevdadır kısaca, manevi dünyaya paradan çok daha önemli şeyler kazandırır, bir mal gibi görünmezse... Ama bu işe başlarken kesinlikle bu işi çok iyi ölçüp biçmek gerekir, bağlantılar önemlidir. Sekteye uğramış bu meslekte çoğu kitapçı dükkanı kapatmakta kalanlarda güç bela uğraşmaktadır ama bunun dışında boşlukları doldurmasını ve iyi hizmet vermesini bilenler varlıklarını sağlıklı bir şekilde iktirerekte olsa sürdürmekte. Bunun yanında marketlere bile kitap girmesi, kurumsal mağazalar kurulması ki bunların kitapçı olup olmadıklarıda tartışılır yine bu mesleği üzen kısımlardır. Ben mesleğin sevdalısı olarak size bir çok alanda yardımcı olabilirim. Ulaşabilirsiniz... Ama Eskişehir ne kadar öğrenci memleketi olursa olsun ünv. öğr.-kitap ikilemi yanıltıcıdır. Göreceksiniz ki ilköğretimden, liseden daha çok öğrenci gelecek... Mecburi okutulan temel eserler vasıtasıyla oda... Bunun dışında sizi farklı kılacak ve tutunmanıza yardımcı olacak bir çok fikir verebilirim yılların birikimiyle.. Ufak tefek tutundurma çabalarıda çok büyük önem taşıyacaktır bu yolda. Ama kesinlikle bu işle çok bağlantınız yoksa önce oldukça geliştirmek gerekir, kitapçılık sektörden çok daha fazlasıdır. Ve zordur... Size düşündüğünüz bu yolda aydınlık günler dilerim. Aklınıza takılan veya yardımcı olabileceğim şeylerde ulaşabilirsiniz.

Yerleşim Türkiye / Yzmir
Yeni Üye7 yazı
iş konusunda özel görüşmek isterseniz.
ismail duman36yahoo.com.tr faydalı olacagını düşünüyorum.

Yerleşim Türkiye / Kayseri
Yeni Üye3 yazı
@uzakdeniz arkadaşa,değerli fikirleri nedeniyle sonsuz teşekkür ediyorum.Mutlaka ışık tutacaktır.Ve sıkıştığımız yerlerde de fikirlerine başvuracağız tekrar.Değerli @ismail duman'a da teşekkür ediyorum.Araştırma yapıyorum.Öncelikle yer konusunda.Kısmet olursa ilkyaz harekete geçeceğiz.
Hepiniz dostça kalın.

Yeni Üye7 yazı
fazla bi kar bekleme bence bende düşündüm hesap yaptım amörti etmek uzun sürüyo.. keşke hiç sermayesiz bi iş yapabilsen çünkü günümüz şartları onu gösteriyor bence hiç bi şekilde sermaye harcama riski olmaksızın iş yapmak gerek bence bi kahvaltı salonu aç bi fikir işte...
GÖKHAN

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Di?er
Yeni Üye3 yazı
Merhaba arkadaşlar kitap,müzik,kırtasiye ve oyuncak dükkanımı kapatıyorum malları toptan veya bölüm bölüm satıyorum yatırımcılara duyurulur.
Mert

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Esnaf
Yeni Üye1 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - eemir
Merhaba, uzunca bir süre yayıncılık yaptım ve kitabevleriyle uğraştım. İlginiz sürüyorsa tecrübelerimi paylaşabilirim.
Saygılarımla.

Merhaba, şu an sigortacılık yapıyorum bulunduğum şehir antakya da book kafe açmayı düşünüyorum . ancak iş hakkında maliyet hakkında hiç bir fikre sahip değilim. fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim

Yerleşim Türkiye / HatayMeslek Sigortacy