Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Bakkal İşi Yapmak İstiyorum

BaşlatanexixizmenTarih04/02/2011 22:15:39Yorum7

İlk mesaj
Yeni Üye1 yazı
merhabalar öncelikle ben istanbuldan onur benim elimde 10.000 tl lik bir sermayem var bakkal işi yapmak istiyorum bunların yasal boyutlu maliyetleri ne kadardır ve işletmeyi açtıktan sonraki abonelikleri nasıl yaparım (sigara,gazete,meşrubat,ekmek vs,gbi) ayrıca yasal boyuttan kastım ilk açım sürecindeki işte kayıt vs gbi harcamaların miktarı üç aşağı beş yukarı nasıldır.çok teşekkürler sağolun şimdiden..

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Esnaf
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
7 yorum
Yeni Üye3 yazı
merhaba bende bakkallık yapıyorum Allaha çok şükür ekmek param çıkıyor ama tek başına yapacaksan yani yanına eşin oğlun arada yardaıma gelmese tuvalete bile çıkamazzın insanların gelip geçtiği yolsa iyi ekmek yiyersin ama mahalle bakkalı ise ekmek paran çıkar geçinip gidersin açık cezaevi farzet.
açma konusuna gelince 500 lira anca gider açtıktan 3-5 ay sonra ruhsatı falan çıkartırsın destekçin yoksa kesinlikle yapma benden tavsiye

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Gyda
Üye508 yazı

BAKKALLIK BU DÜNYADAKİ EN ZOR MESLEKLERDEN BİRİDİR, veresiye verirsen mal satarsın, veresiye vermezsen mal satamazsın, KESİNLİKLE VERİYE VERMENİDE tavsiye etmem, işin zor Allah kolaylık versin, sabah ezanından önce dükkanı açıp gece 00:00 a kadar dükkanı açık tutman gerekir,

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Ticaret
Üye245 yazı
Kendim esnafım 23 yaşındayım bu iş bitti bitiyor. Artık bakkalcılık diye birşey kalmadı. Ya büyük yapacaksın ya da hiç burnunu sokmayacaksın. Ben bile yerimi satmanın peşindeyim bence girme derim tatil yok sosyal hayat desen 0 hele ki gençsen benim gibi sakın derim düşmanına tavsiye et sen yapma bu işi

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Yeni Üye29 yazı
ewet tatil yok çünkü arkadaşımdan biliyoruım ne bayram ne pazar ne hastalık her zaman açık durmak zorundasın birde misafirlik yok

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Reklam
Yeni Üye85 yazı
aman arkadaşım uzak dur:!!!!!!!!!! bende bu işe gireli 3,5 sene oldu resmen hayatım kaydı..bende 10binle giridm 30 bin çıktı ve hala başımı krtaramıyorum.kimseyi memnun edemezsin..veresiye veririsin toplayana kadar canın çıkar.kendi paranla rezil olursun..pazarlamacılar desen ayrı bi dert..hepsi sana kazık atmaya çalışır..veresiye verdiğin adam borcunu inkar eder.sana borcu olur gözünün önünde büyük marketten alışveriş yapar bide ''indirim vardı ''der utanmadan.vergin hiç bitmez 10 kuruş karla pr toplamay çalışrsın..AMAN DERİM AMAN.BULAŞMAYIN ARKADAŞIM..
sammlee

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Y?siz
Yeni Üye43 yazı
Ben de kurtulmaya çalışıyorum ? Bu iş bitti sayılır artık. Millet parayı buldumu büyük marketlere gider yüklü alışverişini yapar senden günlük yoğut, meşrubat, ekmek ve abur cubur sigara gibi fazla para tutmayan ürünleri alır oda çoğu veresiye. Müşteri tutmak çok zordur tavizler vermen gerekir bunun içinde arka sağlam olmalı o da 10 bin tl ile olacak iş diil. Sigara 3-5 bin tutar sadece. Sosyal hayatı saymıyorum zaten. 10 bin le girer 20 bin zararla çıkabilirsin duruma göre. Ben tafsiye etmiyorum.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Serbest meslek