Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Kuru Temizlemeci İşi Tecrübeleriniz.

Başlatanonur652Tarih03/02/2011 11:24:26Yorum11

İlk mesaj
Üye468 yazı
mrb arkadaşlar ben ana cadde üzerinde ciddi potansiyeli olan bir yerde dükkan kiralayıp kuru temizleme işine girmek istiyorum bu işleri yapanlar lütfen fikirlerinizi payalaşırmısınız hiç bilmedigim bir sektör ama ailecek yapacagız masrafların altından kalkarız diye düşünüyorum sizler ne dersiniz?

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Esnaf
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
11 yorum
Üye468 yazı
hiç işleten olmadımı?

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Üye468 yazı
güncelll,,,

Üye468 yazı

arkadaşlar bu işi hiç yapan yokmu?

Yeni Üye71 yazı
semtiniz nerede bir arkadaşımın kuru temizleme fabrikası var yönlenrirebilirim .
http://www.uysalbilisim.com en istikrarlı toptan kontör fiyatları.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Yeni Üye21 yazı
Arkadaşım Kuru temizleme sektöründe ben bir süre çalıştım. Kuru temizlemecilikte işe girerken usta olarak birini yanında çalıştırman gerekir. çünkü her giyilen elbise makinaya atılmaz renkliler ayrı siyahlar ayrı atılır vs.
Kuru temizleme için de ilaçlar var hangi ilaç hangi lekeyi çıkartır ilaçlar hangi kumaşa zarar verir bozar.
hangi kumaşa kaç derece de buhar (ütü) vurursan kumaşı bozar. bunları bilmen gerekir. Bu işi biliyorum diyorsan bence çok güzel bir iş eğer tutturabilirsen güzel kâr bırakan bir iş.

Görsellik önemli çünkü kuru temizlemeye ürün verenler genelde orta gelir ve üstü bunlarda bence giysilerini verdiklere yere güvenmek istiyorlar buda görsellikten öne gelir diye düşünüyorum. İlk açmak için yüksek paralar giden bir iş olsada iyi bir yere açarsan ve rakibinde olmazsa eğer 1 seneden daha az sürede yatırdığın tüm parayı geri alırsın. Ama dediğim gibi önemli olan işi bilmen eğer gelen müşterinin işini bozarsan giysini yakarsan , çektirirsen rengini kaçırırsan gelen 1 getirir ama ***ürürken 5 - 5 ***ürür. Ulaşmak istediğin itibara gelmeden kapını açan olmaz o yüzden mutlaka iyi bir ustadan yardım alman gerekir.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye468 yazı
Mr. ywZzz kardeşim peki bayilik alsam DRY T... (reklam olmasın) diye bir firma bayilik veriyormuş %50 kendi karşılıyor ama karının % 10 her ay alıyor extradan reklam giderleri falan bana yinede cazip geldi ama işten anlamadıgımız için bize egitim vereceklermiş FAKAT yatırımın %50 sini karşılıyor ama bize satacagı makineler piyasa fiyatları bizden alacakları fiyata denk yani 100 milyazlık makina 50 milyar aslında ve benden 50 alıp yarısını ben karşıladım diyecek bizden kendi başımıza kuralım dedik

Yeni Üye21 yazı
Açıkcası büyük markalardan bayilik alırsan müşterilere tanıdık bilindik diye daha cazip geliyor ve kendi açtığın fiyattan daha yüksek fiyatlara temizleme yapıyorsun Örneğin kendin bir dükkan açsan takım elbisenin tanesini 12 den temizleyebilirsin hatta reklam için yeni açtığın için 10 liraya kadar düşürebilirsin ancak bir Dry Cntr'dan alsan mesala onlar 18 liraya temizliyor yani anlıcağın onların vermiş olduğu fiyatlar daha kârlı ancak eksi olarak baktığında %10 luk bir ödeme var . Ama bilmeni isterim ki bende bu işe girsem ve işi bilmiyorsam yapacağım bayilik almaktır.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye173 yazı
Bildiğim kadarıyla bu markalardan bayilik aldıgında sana eğitimde verıyolar ancak bu işi kurmadan önce pazarlama stratejini oluştur müşteri olanaklarını kar marjlarını araştır yoksa parasını basar zaten kurarsın ıstedıgın markayla ıstedıgın kuru temızlemecıyı ama kurcagın ısletmenın devamlılığı için önce pazar araştırması yap.
Umut Karagöz

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ö?renci
Yeni Üye31 yazı
kendi dükkanım olması vasıtası ile 11 yıldır kuru temizleme işindeyim istersen yardımcı olabilirim sana (onur652) anladığım kadarı ile işten hiç anlamıyorsun ve başka bi firma adına bayilik düşünüyosun sana söyleyebileceğim ya bu işe kendin gir ya da uzak dur...

Yeni Üye1 yazı
sayın marquec: 2011 yılındaki yazınızı forum sitesinden okudum. soru soran arkadaşa yardımcı olacagınızı söylemişsiniz. bende yozgat linin bir ilçesinde kuru temizleme işi yapmak istiyorum. bana yardımcı olurmusnuz fikirlerinizle lütfen. mail yollarsanız çok sevinirim teşekkür ederim.

Yerleşim Türkiye / YozgatMeslek Di?er
Yeni Üye4 yazı
KURU TEMİZLEME HAKKINDA EK SİZ SİZ BİLGİ VERİLİR
BAYİ ALMAK İSTEYEN ARKADAŞLAR HİÇ BULAŞMAYIN DERİM BENİ DİNLEDİNİZ DE ANLAYACAKSINIZ
41 YAŞINDAYIM 7 YAŞINDAN BERİ BU SEKTÖRDE VE 15 yıl ENDÜSTRİYEL BİLGİMLE SİZLERE DESTEK VERİLİR
05070959907

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Esnaf