Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Kırtasiye Ve Fotokopi

Başlatanbunyamin42Tarih29/01/2011 15:10:07Yorum9

İlk mesaj
Merhaba arkadaşlar,

epeydir siteyi takip ederim.daha önce çubukta patates işini yazmıştım ama cvp yazan olmadı veolumlu bakanda olmadı.

Şahıs firmasında çalışmaktayım ve çok az maaş alıyorum.Ev geçindirmek hayli zor bildiğiniz gibi.Bir çıkış yolu bulmam lazım ve sürekli arayış içindeyim.bulmak zorundayım.

6-7 bin lira gibi bir kaynak buldum kendime.
fikrimde şu.bir iş merkezi var çevresinde 3 tane market, petrol 1 ilköğretim 1 lise 2 dersane var.bunun yanında çeşitli dükkanlarda var.Benim düşüncem buraya kırtasiye dükkanı açmak.dükkanın aylık kirası 700 tl olacak.kırtasiye ürünleri ve fotokopi makinası koymayı düşünüyorum.Ayrıca yazıcıdan çıktı alma dönem ödevi hazırlama gibi işleride yapmak istiyorum.

fikirleriniz nedir? Kırtasiye harici ek ürün olarak ne koyabilirim.veya şunu da yapsan ,şunuda koysan iyi olur diyebileceğiniz işler var mıdır.

İşsiz kardeşim var.broşür tarzında veya a4 kağına ilan tarzında liste hazırlaıp kardeşimle sanayi bölgelerinde daüıtım yaptırıp firmamızı tanıtmasını düşünüyorum.Gerekirse sipariş alıp ürünleri firmalara servis edeceğimizi söylerek pazarlama yapmayı düşünüyorum.Nakit 6-7 bin liram var ama mal alımında vadeli mal alacağım yerler var.

Ne dersiniz..
Niyet hayır,akıbet hayır...

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Bilgisayar-Bilişim
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
9 yorum
Bence fikriniz güzel.
- Kendi işinin patronu/elemanı...
- Bilgi paylaştıkça çoğalır...
- Ticaret beceridir...

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ticaret
baska kırtasiye yoksa iş yapabilir. yalnız kırtasiye zahmetli bir iş, hazırlıklı olun... basarılar dilerim...

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Saty? / Pazarlama

bence gıda üzerine iş yaparsanız daha rahat kazanabilirsiniz gibi geldi bana insanların hergün yeni kaleme yada kağıda ihtiyacı olmayabilir ama en basitinden bir büfede tost ayran patso gibi insanların herdaim seveceği ucuz hızlı haızrlanıp satılabilen şeyler hazırlayıp satsanız daha rahat edersiniz gibi geldi lise çıkışı dersane çıkışı epey bir müşteriniz olur kannatimce

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Kırtasiyeye ek ürün gerekli değil zaten çok fazla kalem var.Firmaların sarf ihtiyaçları her zaman vardır onlarla iş yaparsın ve sürekli olur.Genelde şirket işleride seri çekimdir.
En az iki makina lazım (ilerde) arıza vb durumu için küçük başlarsın , öğrenciler çok para kazandırmaz ama hareket sağlar yoksa defter kitap çekmek zor iştir.

Yerleşim Türkiye
at binenin kılıç kuşananın. ben daha açayımmı açmayaım diye düşünürken hafta sonu 2 tane kırtasiye açıldı.birisi yeni başlıyor biriside burdaki büyük bi kırtasiyecinin şubesi olarak açıldı.
Niyet hayır,akıbet hayır...

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Bilgisayar-Bili?im
bakın fotokopiciler asla para kazanmaz sadece zara etmezler.ha onlar neden bu işi yapıyor ?...reklam için yani ora gelip fotokopi cektrn kişi alısverişi de orda yapar.bide hevesni kırmayım ama tutmaz be abi.yani o emekle baska işde olur.evde hemstr üret aylık 300 lra kazanrsın 6 bn lra da kaybetmezsn.algı vergi görmezsn.

Yerleşim Türkiye / Antalya
Tabii dostlar alışverişte görsünler diye çalışıyorlar :) yapmayın hocam, işini adam gibi yapan ve dayanma gücü olan her esnaf para kazanır (tabii kısmet olayı ayrı).

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - tevhiddavasi
bakın fotokopiciler asla para kazanmaz sadece zara etmezler.ha onlar neden bu işi yapıyor ?...reklam için yani ora gelip fotokopi cektrn kişi alısverişi de orda yapar.bide hevesni kırmayım ama tutmaz be abi.yani o emekle baska işde olur.evde hemstr üret aylık 300 lra kazanrsın 6 bn lra da kaybetmezsn.algı vergi görmezsn.

Yerleşim Türkiye
fotokopiceler kazanmaz ama kırtasi yeler kazanıyormu ki bencede orada ii bir fastfod tarz ı bir yer açılırsa çalışanlar memnun kalır aslı nda vitamin barda açılabilir
Dost için sırtımı köprü yapmaya hazırım ben; yeter ki beni satmayacak yürekleri taşıyan ayaklar geçsin üstümden.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Di?er
selamlar.. benim bir kırtasiye dükkanım var zaten.. 11 yıldır bende.. öncelikle eski işler yok.. fakat hala yine de karlı bi iş.. yüzde 80 den aşağı para kazanmak yok... ayrıca ilave olarak öneri istersen yine kırtasiye ile birlikte ***ürebileceğin bi şey daha söyleyeyim... dvd club kur dükkanının bi köşesine.. dvd ve vcd kirala dostum... ayrıca, kontörlü telefon koy,,, turkcell, avea, vodafon kontör sat,, bilgisayardan parça kontör yükle.. hediyelik eşya koy.. bide oralar müsaitse, reklam ve baskı makinası al koy muhakkak... resim bas kupalara,, yastıklara,, t hirtlere.. muazzam para kazanırsın.. korkma sakın dostum.. muhakkak ticaret yap.. kendine iyi bak..
muratttt

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Esnaf