Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Arı Yetiştiriciliği

BaşlatanhemperiTarih27/01/2011 17:11:28Yorum10

İlk mesaj
Üye508 yazı
Arkadaşlar merhaba;

Birşeyler üretmek yetiştirmek istiyorum..

Koyun,inek,dana,tavuk yetiştirim desen günde 3 oğun yem lazım su lazım, ahır lazım..

Bende diyorum ki arı yetiştiriciliğine girsem, sürekli aşında durmakta gerekmiyor, arıcılık hakkında yeteri kadar bilgim var, etrafımda baya arıcı var hepsiyle konuşuyorum, hiç biri memnun değil ama arıcılığın diğer mesleklere göre daha kolay bir iş oldugunu düşünüyorum, arılarımı şehir şehir taşıma gibi bir düşüncem yok, işten anlayan bir kişinin gözetiminde profosyonel bir şekilde arıcılık yapma fikrin hakkındaki fikirlerini almak istiyorum..

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Ticaret
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
10 yorum
Üye450 yazı
Selamlar,

1 kovan 200-300 tl..Ben sürekli takip ediyorum köy tv yi..Orada işle ilgili söylenen en büyük püf nokta arıcının sabit olmaması gerekli..Yani illaki şehir değiştirmek gerekiyor diyorlar..

Gerçi mersinde durum nedir bilemiyorum belkide gezer arıcılık yapmak zorunda olmayadabılırsınız gercıde..

Her şeye rağmen çok güzel düşünüyorsunuz.Devletin arıcılık ile ilgilide birçok destekleme ve kredi subvasyon imkanı var..Bunların tamamından faydalanabılırsınız.

Ote taraftan ınsanla sureklı populer ıslerın pesınde kosturuyor..Cebınde 10 bın tl sı var buyukbas hayvancılık yapacağım dıyor..Halbukı cıddı anlamda ozellıklede organık olarak sertıfıkalı olarak arıcılık,balıkcılık vs tarzı bırcok kucuk sermayelı ısı yapan cok cok cıddı paralar kazanıyor..

Koyunculuk,arıcılık,seracılık vs. daha bırcok sey ıhmal edılıyor tarım ıle ılgılı..Bence sız cok guzel bır yol bulmussunuz kendınıze..Bu konuda unıversteler ıle gorusebılır,tarım ıl mudurlugunun vermıs oldugu arıcılık egıtımlerıne katılabılırsınız..Sıze bır sertıfıka verıyorlar ve bırlıgede kayıt olursanız kredı vs bır suru ımkan var..ısı ogrenmek konusunda 1-2 kovanla deneme yapabılırsınız..sıze 300-500 tlye maal olur..

Bence super fıkır..
... ... ...

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Bankacylyk-Finans
Üye508 yazı
bakış açımı değiştirdiğin i,çin tşk ederim hakan, etrafımda arıcılık hakkında bilgili kişiler oldugu içinde onlardan işin püf noktalarını öğrenip, işi çağdaş bir biçimde yapmak istiyorum açıkçası, benim için en önemli kriter ise olabildiğince zahmetsiz yapmaya çalışmak..

Yeni Üye62 yazı

merhaba
Arıcılık yapmak , arının kahrını çekmek.. arının sağlığı ile ilgili gözlemlemek... varova amerikan yavru çürüklüğü..v,b hastalıkları takip etmek.....mevsim koşulları yazın çok sıcak gecmesi bilgi ve deneyım eksikliği bir bakmışsın elde kalmış boş kovanlar..
önerim.
işi öğren pratik olarak yap
tarım il müdürlüğünün arıcılık kurslarına katıl sertifika al. sertifika yetmez bir arıcının yanında arıcılığın nasıl yapıldığı konusunda bir dönem çalış, işi öğrenmeye çalış..
3,5 kovan ile başla...yapılabilirliğini kendince uygunmu işi yaparak öğrenebilirsin.
arıyı gezdirmezsen verim alamassın
Arının ve kadının kahrını çekmek zordur. Arıyı ve kadını gezdirmeszen verim alamassın. kadınlar alınmasın ustamın sözü haklılık payı vardır. kovanları yükle indir bindir arı evini kur.su elektrik yoktur.. gelir tüccar emeğini yok pahasına alır veya sen vermek zorunda kalırsın .arıcılık kumar gibidir sezon iyi olursa 3 kesim alırsan eline iyi para gecebilir veya yaptığın masrafları borçlanırsın.. kolay gelsin arıcılık ve dağlar güzeldir. uçuşlarını seyredersin....

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Di?er
Üye450 yazı
Yahu her işin riskleri yokmu..

Hayvancılığın yada tarımın her dalının benzer riskleri yokmu?

Don,Güneş yanığı,dolu.. :) Var oğlu var..

Ancak Ülkenin de tarımsal ürünlere çok mu çok ihtiyaçları var.Dolayısı ile de devletin bu konuda birçok desteği,teşviği ve yardımı var.
Mesela bu sene para kazanmıyoruz diye ağlayan meyvecilere bir bakıyorsun,sigorta yaptıysa malını ne kadar zararın var diyorlar bir rakam söyleniyor yuhhh diyorsun..

Mesela 9 yıl kuraklık sürdü.Kuraklık nereni ile tarımsal verim yapılan masrafı çıkarmaz hale geldi..Üretim neredeyse 0 a indi.Süt fiyatları yem fiyatlarının % 30 altında kalır oldu..

Birliğine kayıtlı kuyutlu,işini modern yapan,risklerini minimize eden adam kuraklık yardımı aldı,kredi ertelenmesinden faydalandı,süt primi aldı..Vs.vs.. vs...Bu günleri geçirdi..

Önemli olan işi doğru yapabilmekte ve ekonomik boyutlara ulaşmakta..Şimdi cebinde 50 bin tlsi olan bir adam büyük başhayvancılık yapacak,kredi kullanacak???Ne olur bu parayla..50 bin tl ve kredi ile ne kadar ekonomik boyutta bir işletme kurulabilir..
Birde bu paranın arıcılık gibi bir işe yönelindiğini düşünün..Hayvancılık için çok çooooooooook küçük o sermaye arıcılık için muhteşem bir rakam..İyi bir arıcı ile işi yürüt,üniversite hocalarından aylık ücret karşılığında danışmanlık hizmeti al vs vs.. vs..Bence başarısız olmaz çooooooook ama çok düşük ihtimal..
... ... ...

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Bankacylyk-Finans
Yeni Üye62 yazı
ARICILIK ZAHMETLİ RİSKLİ İŞTİR..RİSKİ SEVİYORSAN ÖĞREN DAĞLAR NEKTAR DOLU... HAYIRLI İŞLER.
ELDEN GELEN ÖĞÜN OLMAZ OLSA DA ZAMANINDA GELMEZ...

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Di?er
Yeni Üye1 yazı
Değerli Arkadaş
Çok doğru karar vermişsin, Hemen kovanlarını al ve arıcılığa başla, fakat herşeyin en iyisini yap, Tarim il müdürlüğünden arcılıkla ilgili sertifikanı al, arıcılık konusunda herşeyi öğrenmeye çalış, Bilenlerin tecrübelerinden faydalan, her iş yapılırken acemlik olur, hatalar yapılır, onuda öğrenmiş olursun, korkma yürü inanarak bir işi yaparsan başarırsın, birde kendine şu soruyu soruyu sor, başkaları bu işi nasıl beceriyor. ben niye yapamayım? hayırlı olsun......

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Mühendis
Üye508 yazı
DESTEK VEREN ARKADAŞLARA TEŞEKKÜRLER :)

Üye508 yazı
link için teşekkürler, işlerim bu ara çok yoğun, müsait olur olmaz arıları almayı planlıyorum, arıları alacağım kişide bu işte 20 yıl üstü tecrübesi olan bir tanıdığımız, gerçi kendisi sen bu işle uğraşamazsın diyor ama arıları seviyorum :)