Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Yün - Orlon

BaşlatanakadirTarih25/09/2007 09:25:52Yorum9

İlk mesaj
Yeni Üye3 yazı
Merhaba,
Asgari ücretle çalışıyorum eşim ev hanımı, malum hayat şartları gelirimizin artması gerekiyor. Eşim adına yün-orlon satışı yapan bir dükkan açmayı düşünüyorum, bu konuda bulunduğumuz mahalle oldukça hareketli, üç-dört tane bu işi yapan işyeri var.

Bu işe girmek için asgari ne kadar para lazım (borç ya da kredi ile başlamayı düşünüyorum)

Bilgisi olanlar fikir verirse sevinirim.
Saygılar
kg

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Serbest meslek
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
9 yorum
Yeni Üye45 yazı
Arkadaşım neden hem borçla hemde 3-4 tane aynı konuda faaliyet gösteren bir iş dalını düşüyorsun.Bence biraz daha detaylı düşün,en basit olarak hareketliyse olduğun bölgede olmayanı açmak için çaba versen daha mantıklı olur.Tabiki bu benim düşüncem,ama illaki yün-orlon diyorsan,internetten yaparak başla satışını,böylece borçlanmana gerek kalmadan nabız yoklamış olursun.
Saygılar
En iyi bildiğim: Hiçbirşey bilmediğimdir....

Yerleşim Yspanya / Sevilla
Yeni Üye3 yazı
kuzeyefem, yorum için teşekkür ederim. belki acele ettim, bu işi düşünmedeki sebebi biraz daha anlatayım. ben kayserideyim, burada bayanların çoğu ev hanımı ve örgü işlerine çok düşkünler. kadın toplantılarında hepsi el örgüsüyle. hazır kış sezonu da geliyor ihtiyaç artacaktır sanıyorum. bir de maliyetinin düşük olacağını tahmin ediyorum ama bilgisi olanlar açıklık getirirse sevinirim. internetten başla demişsin, bu konu da biraz daha bilgi alabilirmiyim. teşekkürler
kg

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Serbest meslek
Üye347 yazı

kredi alırsan eğer yazın nasıl ödemeyi düşünüyorsun.sermaye olarak dükkan hariç 7000-10000 ytl arası yeter.

Yerleşim Türkiye / Eski?ehirMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye45 yazı
Madem öyle topla ev hanımlarını ve tanıdıklarını hepsine iş ver,tabiki ihtiyaç doğrultusunda.Sonra bu işlerin hepsini internette satmaya çalış böylece lokal olarak ulaşabileceşinden daha fazla bir kitleye ulaşmış olursun.Hem dükkan maliyeti ve vergi gibi ağır yükleride ilk aşamada ortadan kaldırmış olursun.Hatta istersen sana ev hanımlarına yaptırdığın bu işleride daha yüksek kapasiteli yerlerde satışını sağlayabilirsin.Herşeyden önce yapacağın işe inancın ve başari düşüncen önemli bunu bence unutma.! Benim sana ve verebileceğim belki sadece internet satışındaki organizayonun incelikleri olabilir.Zira dükkan ve iş olarak bilgim olmadığı bir konu yün ve orlon.Ama satış konusunda herşekilde destekleyebilirim.
En iyi bildiğim: Hiçbirşey bilmediğimdir....

Yerleşim Yspanya / Sevilla
Yeni Üye12 yazı
meraba ben toptan yün satıyorum çok uygun fiyatlarla ihracat fazlası nako kartopu.yün almadan mutlaka bize fiyatları sorun.dükkan acmak için max 5000tl yeterli

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yleti?im
Yeni Üye13 yazı
ben yün dükkanımı devrediyorum isterseniz zararına mallarımı size gönderebilirim.aynı zamanda takı mlzemelerimide satıyorum.tutacağınız dükkan elverişli ise ve çevrenızde takı malzemesi satan yok ise onlarıda gonderebilirim

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Esnaf
Üye277 yazı
Borçla ve kredi ile yapılan işlerde risk çok büyüktür. Hele ki küresel kriz içindeki dünyada bu risk kat be kat fazladır. Dimyat'a prince giderken evdeki bulgurdan da olmamaya dikkat et. Asgari ücretle bir de banka kredisi ödemek zorunda kalırsan kafanı duvarlara çok vurursun.

Ticarette cesaret çok önemlidir. Ancak, cesaretle ahmaklık arasında da çok ince bir çizgi vardır. Borçla bu işlere kalkmak çok tehlikeli. Hele ki asgari ücret alan biri için yıkım olabilir. 1,5 - 2 bin TL. maaşın olsa ve 10 bin TL. kredi çeksen 36 ay vade için ayda 365 TL. lik geri ödemen olur ve bu krediyi çekip işe atılabilirsin. Buna ticarette risk alıp cesaret etme denilebilir. Ama aynı krediyi asgari ücretle alırsan (ki bankalar vermez) buna ahmaklık denir. Tabii bunlar benim görüşüm, kimseyi bağlamaz.
İnsan ol yeter !!

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye277 yazı
Borçla ve kredi ile yapılan işlerde risk çok büyüktür. Hele ki küresel kriz içindeki dünyada bu risk kat be kat fazladır. Dimyat'a prince giderken evdeki bulgurdan da olmamaya dikkat et. Asgari ücretle bir de banka kredisi ödemek zorunda kalırsan kafanı duvarlara çok vurursun.

Ticarette cesaret çok önemlidir. Ancak, cesaretle ahmaklık arasında da çok ince bir çizgi vardır. Borçla bu işlere kalkmak çok tehlikeli. Hele ki asgari ücret alan biri için yıkım olabilir. 1,5 - 2 bin TL. maaşın olsa ve 10 bin TL. kredi çeksen 36 ay vade için ayda 365 TL. lik geri ödemen olur ve bu krediyi çekip işe atılabilirsin. Buna ticarette risk alıp cesaret etme denilebilir. Ama aynı krediyi asgari ücretle alırsan (ki bankalar vermez) buna ahmaklık denir. Tabii bunlar benim görüşüm, kimseyi bağlamaz.
İnsan ol yeter !!

Üye277 yazı

İnsan ol yeter !!