Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Bulgaristan Da Oturum

BaşlatanahmethanTarih16/01/2011 12:26:20Yorum21

İlk mesaj
Yeni Üye11 yazı
slm arkadaşlar bulgaristanda oturum vizesiyle avrupanın heryerine gidilirmi tşk bilgisi olan benimle paylaşsın

Yerleşim Türkiye / İstanbul
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
21 yorum
Yeni Üye15 yazı
merhaba sayın ahmethan , benim bildiğim kadarıyla avrupaya çıkabilmek için sürekli oturum sahibi olmak zorundasın yani önemli olan ne üstünden oturum aldığındır ( evlilik , şirket vs.) siz hangisi üzerinden oturum aldınız ?

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek
Yeni Üye11 yazı
arkadaşlar şirketden dolayı 1 yıl oturum verdiler bu marta bulgaristn shengen tabi oluyor olduktan sonra benim vize ile avrupayı dolaşabilimiyim tşk

Yerleşim Türkiye / Ystanbul
Üye265 yazı

Selam arkadaslar evlendikten ne kadara sonra oturum alınabiliyor ve kapsamı nedir tesekkurler....

Yerleşim Türkiye / EdirneMeslek Ythalat / Yhracat
Üye116 yazı
dolaşırsın shengen aldıgın zaman tüm avrp ülkelerini gezebilirsin.
İnsanların yaptığı sahte paralar kadar , Paraların yaptıgı sahte insanlar vardır.
By NdM-mRcN.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Yeni Üye11 yazı
vize d vizesi shegen değil oldunda dolaşım geçeri olurmu

Yerleşim Türkiye / Ystanbul
Üye979 yazı
ahmet han kardesım d vızesı demek bulundugun ulke sınırlarında gecerlı olan oturum vızesıdır lısna kartını almıs bıle olsan (sırket dolayısıyla) bu vıze ve kartınla ab ulkelerıne gecemezsın(romanya harıc) shengen sıstemıne gırmıs olsada aynı durum gecerlıdır sayet lısna kartın var ıse bulundugun ulkenın konsolosluklarından hangı ulkeye gıtmek ıstersen muracaat eder vızenı rahatlıkla alır gıdebılırsın bunun dısında ıse evlılık yada suresız oturma ıznın varsa gıdebılırsın.
“Tomurcuk derdinde olmayan ağaç odundur.” (N. F. Kısakürek)

Yerleşim Bulgaristan / Veliko TirnovaMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye45 yazı
ahmet kardesim istedigin yere git o vizeyle avrupada .farkina varirlarsa en fazla 1-2 saat nezaret olayi ;) baska bir sey degil
hakan

Yerleşim ALMANYA / KasselMeslek Serbest meslek
Üye147 yazı
Merhaba arkadaslar bircok vize hakkinda soru olunca birsey de ben sormak istiyorum , evlilikten oturu D vize si oldugu zaman ok avrupaya gidilebiliryor gezilebiliryor ( bildigim kadariyla ingiltere haric,) , bunun yaninda orda 1.) isci olarak calisma 2.) sirket kurma prosedurleri nasilsir izin var mi ? ornegin sigortamiz bulgaristan da odenip avrupa da calisabilir miyiz ? tesekkurler

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ynternet
Üye147 yazı
tesekkurler guzel bir kaynak fakat burda benim sorum turk vatandasi TR pasaportlu evlilik vizesi ile BG de calisma hakki var peki EU da calisma hakki hakkinda sormustum ben

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ynternet
Yeni Üye95 yazı
d vizesi ile bir başka ülkeye geçiş yapmak için yine bulunduğun ülkeden vize alman gerekmektedir. ama son zamanlarda iş adamı kartı diye birşey çıkardılar süresiz oturum kartı yerine ben o karttan aldım. onunla 5 sene boyunca istediğin ülkeye giriş çıkış yapabiliyorsun.

mvr den sorabilirsin. kartı almak için 5 yıl boyunca bulgaristanda ikamet etmek gerekiyor. süresiz oturuma yada ona başvurabiliyorsun. bin dolar gibi de bir para yatırıyorsun

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Üye286 yazı
Is adami karti ticari oturum demektir.Her yil yenilemen gerekir 5 yil sonunda surekli alma ihtimali vardir.Aktif bir isletmen ve 10 sigortali iscin olmasi gerekir.Bu oturum ile schengen vize kolay alabilirsin.Ingiltere disinda butun avrupayi gezebilirsiniz.
Evlilik oturumunda ise esin ile birlikte her yere gidebilirsin.

Yerleşim Bulgaristan / YzmirMeslek Ticaret
Yeni Üye3 yazı
Bu konuda arkadasları aydınlatayım. D vizesi bulgar vatandaşı ile evli olan yada bulgaristanda firma açanlara verilir.bu vize bir ayda çıkar ve aldıktan sonra bulgaristana giriş yapılır ve oturum için başvurulur(istenilen evraklar ve yerine getirilmesi gereken şartlar var).evlilik yoluyla bulgar oturumu aldıysanız avrupanın diğer ülkelerine engeliniz ortadan kalkar(ilk çıkışınızda bulgar vatandaşı eşinizle yapmanız gerek).bulgaristanda çalışma hakkınızın olması içinse uzun süreli oturumu hak etmeniz gerekiyor.uzun süreli oturum 5 yılın sonunda veriliyor(eğer bulgar vatandaşı eşinizden çocugunuz olursa bu hakları hemen alıyorsunuz). avrupada çalışma hakkınız şu şekide var..
1-firma açarak
2-Bulgarlara çalışma hakkı veren ülkelerde(bulgar vatandaşları ve bulgaristanda yaşayan uzun süreli oturum alanlar yasal olarak çalışabilir)
3-Kaçak olarak çalışılabilir

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye62 yazı
MERHABA
BULGARİSTAN DA SÜREKLİ OTURUMUM OLDUĞU HALDE DÜN YUNANİSTAN A GİREMEDİM.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye88 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - canozcan
MERHABA
BULGARİSTAN DA SÜREKLİ OTURUMUM OLDUĞU HALDE DÜN YUNANİSTAN A GİREMEDİM.

Normal zaten, oturum sahibi olmak sadece Bulgaristan'a girme hakkı verir belli süre sonra vatandaşlık alırsanız girersiniz diğer ülkelere..

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ö?renci
Üye286 yazı
Surekli oturumun evlilikten ise
esin ile birlikte giris yapman gerekir.

Yerleşim Bulgaristan / YzmirMeslek Ticaret
Üye109 yazı
bu kadar uğraşacağınıza niye gidip AB üyesi olan bir ülkeden oturma izni almıyorsunuz?

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye84 yazı
sayın arkadas o aldıgın oturum ıle euro bolgesıne gıremezsınız EGER ISTEYEN ARKADASLAR VARSA SIZIN ADINIZA HOLLAN DA SIRKET VEREBILIRIZ SIRKET YENI SIFIR SIRKET KURULUMU YAPARIZ ORADA OTURUM CALISMA IZNI HEPSINI ALIRSINIZ ISTEDIGINIZ YERE GIDEBILIRSINIZ SIZDEN RİCAM EGER KESIN KAFANIZDA VARSA YARDIMCI OLALIM AYNI ZAMAN DA BU SIRKETE 60 AY VADELI ARAC FILOSU AYARLARIZ NE YAPASANIZ SIZE BAGLIDIR

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye2 yazı
Benim iki çocuğum var ikiside Romanya vatandaşı nasıl oturum alabilirim
Guriş

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Üye265 yazı
Selam arkadaslar bulgaristan VARNA ve PLOVDIV sehirlerinde turkce bilen ehliyetli bayan arkadaslar ile calismak istiyoruz. ahmetozabaci@gmail.com whatsapp..+905455920385

Yerleşim Türkiye / EdirneMeslek Ythalat / Yhracat
Üye207 yazı
Türkiyede emekli olanlar icin Bulgaristanda oturum alma firsati var ,köylerde ev fiatlari cok ucuz 3-5 bin eu karsiliginda ev sahibi olabilir ayrica kolay oturum alabilirsiniz ,bircok tir söförü var bu sekilde oturum almis ve avrupa hatlarinda rahatlikla iyi ucretle calisiyorlar ,kolay gelsin
OSKAR IMP EXP ALMANYA

Yerleşim ALMANYA / WiesbadenMeslek Ythalat / Yhracat