Ana içeriğe geç

Genel İlanlar

İşin İçinden Çıkamıyorum. . .

Başlatanewre89Tarih27/12/2010 16:03:56Yorum29

İlk mesaj
Yeni Üye79 yazı
Biz 4 kişilik arkadaş grubumuzla bir büro tarzı biyer tutup, bu büro bünyesinde gitar ,saz özel dersi ve öğrenciye yönelik tez yazımı basit bilgisayar sorunları ( format vs.) tarzında işlerle uğraşmayı düşünüyoruz.
Ama bu işin yasal boyutları hakkında pek bi bilgimiz yok bu konuda bize yardımcı olacak büyüklerimize şimdiden teşekkür ederiz.
SAYGILARIMIZLA

Yerleşim Türkiye / EskişehirMeslek Öğrenci
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
29 yorum
Yeni Üye78 yazı
valla bende araştırıyorum o tarz bir yer ama yasal boyutu bilmiyorum
BU ALEMDE 2 BUYUK VAR 1 ESES 2 70 LİK RAKI

Yerleşim Türkiye / Eski?ehirMeslek Ö?renci
Yeni Üye79 yazı
hocam araştırmalarınız sonucunda bi bilgiye ulaşırsanız buraya yazarsanız sewinirim ayın 15 ine kadar bu bilgiye ulaşmam lasım ve araştırıcak vaktim yok

Yeni Üye25 yazı

İşin yasal olarak hiç bir zorluğu yok.Direk bir muhasebeciye gitmeniz lazım herşeyi hallediyor.Başlangıç olarak tarifesine göre 100-200 lira masrafınız olur devamında her ay 50-60 lira civarı masrafınız olur.

Yerleşim Türkiye
Yeni Üye79 yazı
muhasebeci bize ne gibi masraflar çıkarabilir peki

Üye195 yazı
@ewre89
Şahıs şirketi kurabilirsiniz kendinizde kurabilirsiniz 200-300 TL arası masraf tutar.

Ayrıca birçok alanda yani üstteki saydığınız alanlarda maliyeye kayıt olma zorunluluğunuz yok. Örneğin web sitesi yapanların maliyeye kayıt olma zorunluluğu yok, beste yapanların maliyeye kayıt olma zorunluluğu yok.

Güzel şeyler düşünmüşsünüz en azından arkadaşlarınızla bir şeyler yapma amacınızı tebrik ediyorum.

Saygılarımla.

Yerleşim Türkiye / BelirtilmediMeslek Yöneticilik
Yeni Üye78 yazı
şöyle bir şey söz konusu olabilirmi acaba

büro tutulsa hiç bir tabela vs asılmasa hiç bir kişi yada kuruma bilgi verilmeden kiralanan yerde arkadaşımızın dediği gibi faliyetler yapılsa her hangi bir sorunla karşılaşırmıyız maliye vs gelip siz burada ne yapıyosunuz vergi algı sorunu ortaya çıkarmı

Üye310 yazı
Bir şikayete bakar furkan316.
Çok yakın bir tanıdığım aynı bu şekilde bir atölye tutmuştu. Ceza yedi, ya da çıkmazsa ceza ile tehdit edildi, orayı tam net hatırlamıyorum.
Ama artık orda çalışmıyor.
Örneğin bürolarda özel ders veren hocaların tabelası falan yoktur hiç, dükkan camekanlıysa gazeteyle veya boyayla kapatılmıştır.
Niye, çünkü bir şikayete bakar.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye79 yazı
@onur koniks
yorumunuz için teşekkürler
bu işleri şirket adı altında yaptığımız zaman sorun olmaz diosunuz anladığım kadarıyla şirketleşme yoluna gitmediğimiz takdirde
ne gibi sorunlar çıkartırlar acaba bize biz yaptığımız işin yasal olmasından yanayız her zaman...

Yeni Üye79 yazı
@furkan
kardeş sende öğrencisin galiba eskişehir gibi bi yerde okumak güzel neyse beni en ii anlıyan sen olmuşsun bu konumda biz küçük bütçemizle başlayıp sonra bişiler yapmak istiyoruz yorum için eyw.

Editör5590 yazı
Bir dükkan tutacaksınız. içine masa sandalye koyacaksınız. Sonra bir muhasebeciye gidip birinizin üzerine bir sahış firması kuracaksınız. (Şirket farklı bir şey. Bu işte gerekmez.) İşe başlamış olacaksınız. Bu kadar. Muhasebeciye bir kaç yüz lira verirsiniz. Dükkanı tutarken para harcarsınız, kirası neyse. Masa sandalye için yani içerinin eşyası için para harcarsınız. Fatura makbuz bastırmak için 50 - 60 bir şey harcarsınız. 2- 3 cilt yapacak birini buldunuzsa eğer. Aylık muhasebeciye 50- 60 lira ödersiniz. Vergi dairesine aylık 15-20 bir şeyler ödersiniz. Elektrik su internet bina aidatı vs için aylık ödemeniz olur.

Şimdi buradaki detaylarla uğraşırsanız iş yapamayacağınız gibi dükkanı da açamazsınız. Mesela dükkanı açarken maliyeye bir kişi dükkan açıyor gibi görünecek çalışan varmı diye sorduklarında yok diyeceksişni ama dükanda her zaman üç beş kişi olacaksınız. Memurun biri bunu sorun edebilir. Yapacağınız iş koluna bilgisayar diyeceksiniz ama dükkanda saz kursu gibi çalışmalarınız olacak memurun biri bunu sorun edebilir siz eksik vergi veriyorsunuz diyebilir. İşletme ruhsatını hangi özelliğinizle alacaksınız ? Yani her işimiz nizami olsun derseniz bu mümkün değil.

Birinizin üzerine bir sahış firması kurup işe başlar gerisini umursamazsınız. Başka türlü çok daha fazla para harcar gene de nizami olamazsınız.

Ticaret kursunun birinci dersini almak üzeresiniz. İş yürümese bir kaç bin lira paranızı kaybetseniz bile ilerisi için epeyce malumat edinmiş olursunuz. Hayırlı olsun..... : ))

tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Yeni Üye79 yazı
@akın selçuk
1.ders için teşekkürler umarım sizde bu ders için ücret talep etmezsiniz...:))
biz aslında birazda kendi çabalarımızla bişeyler yapıp evdekilere kendimizi kanıtlamak derdindeyiz ama anladığım kadarıyla algısı vergisi baya masraflı olucak oturup bi arkadaşlarımla konuşmam lazım bu konuyu ayrıntılı olarak bilgiler için teşekkürler...

Yeni Üye79 yazı
merdiven altı iş bize uymaz

Yeni Üye6 yazı
kardesler guzel seylerle baslamıssınız ama onun maliyeden belediyeden ızın almanız gerek cunku sıkayet olursa ıyı olmaz belki bir yere kadar goturuursunuz ama basınız agrımasıınn
hhusyin

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Yeni Üye79 yazı
yok başlamadık henüz düşünce aşamasındayız...

Üye195 yazı
Arkadaşlar siz ne yapmaya çalışıyorsunuz. Kanunen suça yönlendiriyorsunuz farkında mısınız? Vergiden kaçmanın , "işi kılıfına uydurmanın" yollarını söylüyorsunuz. Kanun belli vergiden muafiyetler belli. Üstte bazı arkadaşlarımızda yazmış gidersiniz başvurunuzu yaparsınız kurarsınız. Yani zaten kendinize inancınız varsa başaracağınızı düşünüyorsanız yatırımdanda kaçınmazsınız zaten. İnancınız yoksa kurcalamaya gerek yok zaten bir yerlerde çalışarak deneyim edinmeye bakın. Ama Allah aşkına "işi kılıfına uydurma" metodları söylemeyin. Çünkü burada birçok insan okuyor bu yazıları ve doğal olarak bilmeyen kişiler buraları baz alıyor buralardan aldığı bilgiyle hareket edebiliyor. İnsanları yanlış şeylere yönlendirmeyelim.

Saygılarımla.

Yeni Üye79 yazı
@spieder
sanırım siz iş sektöründe daha tecrübeli ve bilgilisiniz bu konu hakkında ilginiz için teşekkürler bizim de araştırmalarımız işi yasallaştırmak için para biriktirip yüksek bütçeyle işe başlamak
saygılarımla

Üye187 yazı
Geçende seminer için trapzona gittim. Ömrümde ilk defa gidiyordum Karadenize.
Netten tanıdığım arkadaşlar ve birkaç hemşeri öğrenci. Ne kadar uğraştımsada hiçbirisi önme gelemedi.
Hava şapur şapur yağıyor.
Dedim ki şurda bir öğrenci grubu olsa. Şirket gibi. Organizasyon gibi. Bana ehberlik etse. Gideceğim yerlere ***ürse.
İşadamı olmadıktan sonra normal insanlar sabahtan akşama kadar özel taksiyle gezemez ki.
Bence burda bir açıklık var
Öğrencilerin el atması lazım

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Ticaret
Yeni Üye79 yazı
valla hocam ne güzel konuştunuz gerçekten bu sorundan müzdarip epey kişi vardır umarım, bizim gibi gençlerin önünü açsalar biz çok yol katedicez ama algısı vergisi oluyo bu işlerin ki olması da gerekio aslında ama biz ne tarz bi çözümle kendi kısıtlı bütçemizle işi yürütebiliriz bunu araştırmak için bu forumdan yararlandık ama tepkiler biraz hevesimizi kırdı
saygılarımla

Üye195 yazı
@ewre89,

Tepkiler hevesinizi kırmasın. Güzel bir planlama yapın arkadaşlarınızla. Ve başaracağınıza inanıyorsanız makul seviyede yatırımdan kaçmayınız. Siz gençsiniz ve öğrencisiniz. Üstelik sanırım Eskişehir'desiniz. Bunlardan yararlanabilecek şekilde bir takım alanlara odaklanın.

Siz Gitar, Saz kursu vermeyi planlıyorsunuz. Eskişehir'de üniversitede okuyan birçok öğrenciyle yahut öğretmenle anlaşarak özel dersler vermesini sağlayabilirsiniz. Yeterli öğrenci sayısına ulaştığınızda anlaşmalı olduğunuz "eğitmeni" çağırırsınız. Bu şekilde matematik, ingilizce, programlama vs gibi birçok alanda ilerleyebilirsiniz. Neden olmasın?

Ayrıca organizasyon işi yapabilirsiniz. Öğrencilerin ilgi duyabileceği alanlarda organizasyonlar, etkinlikler oluşturabilirsiniz. Küçükten başlar giderek daha büyük çaplı organizasyonlar düzenleyebilirsiniz.

Bu ve benzeri şeyleri ekip arkadaşlarınızla güzel bir şekilde eksisi artısıyla masaya yatırıp neleri yapabileceğinizi neleri yapamayacağınızı iyice tespit ettikten sonra sermayenize göre ortaya güzel bir planlama çıkartın daha sonrada o planınızı gerçekleştirmeniz için gerekiyorsa büroda tutun şahıs firmasıda kurun.

Saygılarımla.

Yeni Üye78 yazı
aslında bunların hepsi olabilir ama maliyet göz korkutuyo açıkcası büro kiralamak vs bi masraf değil kira 200 tl masa sandalye 400 500 e 4 kişi 100 200 tl ko**** yapılabilecek bir iş batarsada üzülecek bir mebla değil ama yasal konular girince devreye mebla bir anda 2000 lere kadar çıkıyor buda sıfırdan başlamak için öğrenci adam için fazla bir mebla bende düşünüyorum hatta aklımda çok süper şimdiye kadar uygulanmamış projeler var ama maddi yetersizlikler engel oluyor arkadaşlarda 4 kişi sanırım böyle düşünüyor 100 200 değilmi diye birde benim tahminim bende öğrenci olduğum için anlayabiliyorum ayda amaç çok büyük meblalar kazanmak değil sigara parası çıksın boş durmayalım diye düşünüyorlar minimum sermaye ile ufak tefek kazanmak ve eğer olurda iş olursa daha büyümeyi yasal sorumlulukları almayı düşünüyorlar

Yeni Üye79 yazı
yorumlarınız için teşekkürler peki bu tarz bi işe ne kadar bi bütçeyle başlayabiliriz yasal olarak tahmini ..
saygılarımla

Yeni Üye61 yazı
Bizde haftalardır bir hocamızla bunu konuşuyoruz. Bir girişimci dükkan açayım dese daha siftah yapmadan devlete bin liraya yakın para harcıyor. Belki daha fazla. Öyle işler var ki 2 3 bin lira ile başlanabiliyor ama onun yarı maliyeti kadar yasal giderler var. Bizim önerimiz girişimciden birkaç yıl vergi harç türü şeylerin alınmaması. Tabii bu suistimale açık bir konu. 2 3 yılda bir firmalar el değiştirecek ama onun da ayarını yapsın devlet artık.

Yeni Üye79 yazı
kesinlikle katılıyorum size kafamızda gerçekleştirmek istediğimiz projeler var.
Ama bunu gerçekleştirmek için bir büro tuttuğumuzda o vergisi bu vergisi altında yüklü bir para ödememiz gerekecek.
bu işten milyarlar kazanma gibi bi hayalimiz olmadığı için de bu şekilde işe girmek bizi korkutuyo umarım devlet iş kurmak isteyen genç girişimcilere uygun zemini hazırlıyacak ortamlar yaratır
saygılarımla

Yeni Üye61 yazı
Aslında işi bilip peşinde koşan gençlere devlet destek oluyor. Kosgeb girişimci adaylarını eğitiyor. Sıfırdan bir iş kurma strateji geliştirme kapatmaya kadar işi anlatıyor. Sonra bu eğitimi alanlara devlet 5 bin lira geri ödemesiz kredi veriyor. Ama bunların başvurusu ne zaman oluyor ne ara başlayıp bitiyor açıkçası bilmiyorum. Bir kere gitmiştim 50.000 liralık kredi için susam yağı ile ilgili projemi anlatmıştım ama olmadı. O kredi farklıydı ama girişimci adaylarına sağlanan destek daha farklı ve tek ön şartı eğitimi almak. sitesinde bilgiler var. Ama bunun dışında bir desteği yok yeni girişimciye. Hatta siz ofis tarzı diyorsunuz geçen sene birçok belediye ofisleri gezip 500 er lira para topladılar. Biz tutanağı imzalamadık ama binlerce kişi imzaladı...

Üye294 yazı
arkadaşım bir dernek kurun.bir arkadaşımdan da biliyorum.ney keman gitar tezhip hat güzel konuşma üzerine açtı.dernek olduğundan dolayı çay satışıda yapabiliyor.kafe gibide işletebiliyorsun.bildiğim bunlar.

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Di?er
Yeni Üye79 yazı
@calliente
dernek kurmanın prosedürleri var mı peki varsa neler bize maliyeti tahmini ne kadar olur...
saygılarımla

Yeni Üye61 yazı
bu işi yapacaksınız ve nakit sıkıntınız mı var??
o zaman o işle ilgili ya da yakın bir iş kolunda işe girmeye çalışın hem işle ilgili bilgi edinirsiniz hem de sermaye sıkıntınızı giderirsiniz. tavsiye.

Yerleşim Türkiye / Di?erMeslek Tekstil
Yeni Üye25 yazı
Yeni iş yeri açtığımdan en son fiyatlar bende sanırım.Dükkanı tuttuktan sonra ilk önce;
Notere gidiyorsunuz.1 adet imza sirküsü,nufus cüzdanı örneği(noterden olacak),birde muhasebeci için vekaletname alıyorsunuz.Bunlar 100 tl tutuyor.Sonra nufus idaresinden ikametgah alıyorsunuz.Muhtardan değil nufustan.İkametgaha para vermiyorsunuz.Evraklar hazır olunca muhasebeciye gidiyorsunuz 350 tl defter açılış ücreti veriyorsunuz.Muhasebeci açılışı bildirdikten sonra vergi dairesinden yoklamaya geliyorlar.Duruma göre açılış izni veriyorlar yada bir daha gelicez diyerek gidiyorlar.O işlemde tamam olduktan sonra çalışabilirsin.Sizin için yazar kasa gerekmiyecektir sanırım.Bende zorunlu oldugu için 300 lirada yazar kasa masrafım oldu.Sizin olmayacaktır.Yani toplamda 450 tlye açılış işlemlerini yapabilirsiniz.
Oyun bitince şahta piyonda aynı kutuya konur.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im