selamlar lks2 kullanan yada program hakkında bilgisi olan varmı?? ..........Toptancılık (market ürünleri) için bu program uygunmu sizce? Parekende satış yapan bi kaç yerde programı inceledim çok guzel bi program fakat toptan satış için bu program kullanılırmı? Mesela daha önce akınsoft kullanmıştım..... aynı işi lks2 de görürmü, hangisini tavsiye edersiniz??.....
programın hangi özelliklerini kullanmak istiyorsun? daha ayrıntılı yaz yardımcı olayım. mesela stok mu tutmak istiyorsun? muhasebe ayağını kullanacakmısın? yoksa sadece cari hesap mı takip edeceksin? daha ayrıntılı yazarsan daha net cevap verebilirim
ilginiz için teşekkurler sn. neco..... Bakkallara toptan mal satacağım.Ortalama 100 bakkala girsem 100 müşterim olacak.Müşterilerin hesabının takibi, müşterilere fatura kesmek, aldıgımız urunlerin takibi fiyat bilgileri, bunun gibi işler işte, mesela sadece aynı rut içerisindeki müşterilerin hesaplarını gorup kagıda dokebilirmiyim? Akınsoft kulanmıştım daha once.Lks daha kapsamlı gibi geliyor.Fakat lks.yi kullanmayı bilmiyorum
lks de bu söylediklerinin hepsini yapabilirsin.Aynı rut üzerindeki müşteilerine özel kod tanımlaması yaparsın. Rapor bölümğnde filtrelemelerden ,vermiş olduğun özel kodu seçersen istediğin çıktıyı alabilirsin. karışık gibi görünmesine rağmen çok kullanışlı ve aslında kullanımı da kolay bir prgramdır.
Merhaba. ciddi bir iş yapacaksan eğer muhasebe stok vs programları yapan veya satan akınsoft gibi firmalarla iletişime geçmelisin. İnternet indireyim kullnayım olmaz bu iş. Kırık olduğu için etik olmadığı için vs gibi sebelerden dolayı değil, yarın birgün binler ce tl yi bu sisteme girdiğind eve sistemde bir sıkıntın olduğunda sana anında yarımcı olabilecek birileri olmasından dolayı lisanslı bir şekilde almalısın programı. LKs illaki şart değil, çok daha basit kullanışlı bir çok sistem var. Ayrıca sen el terminalide kullanmak zorundasın. Özetlemek gerekirse, bir muhasebe sistemi kurman lazım ve bu iş içinde profesyonel destek alman lazım. Sakın ha netten alıyım kırık kullanayım bu işlere girme. Saygılarımla.
sn .mehmetgul tavsiye ve önerileriniz için teşekurler........bahsettiğiniz durum eski çalıştıgım yerde basımıza gelmişti, akınsoft (lisanslı) kulanıyorduk sistem bozulunca yardım almak zorunda kalmıştık..... Konuyla alakası yok ama sanırım mali müşavirsiniz bikaç şey sorabilirmiyim ?? Sadece bir depo ve servis için panelvan bi araba, depodan satış yapılmayacak sadece mal sevkiyatı için kullanılacak, tek başıma çalışacağım ve satışlar TOPTAN (market malzemeleri) olacak...başlangıç olarak 10,000tl sermaye ile işe başlanılacak.... Nasıl vergilendirilirim ?(illaki deftere girmem şartmı) İşe başladıktan hemen sonra bagkur zorunlumu? Esnaf san. odasına kayıt yaptırmak zorunlumu?(kaydı olmayanlar için 500tl.kayıt parası isteniyor burada) Araca vergi levhası çıkarmak gibi bi durum sozkonusumu ?(boyle bi durumdan faydalanabilirmiyim) şimdiden teşekkurler ....
Merhaba Sorualrınıza sırayla yanıt vereyim. 1-Basit bir şahıs firması kurmalısınız 2-istersen eviyin bir odasını depo olarak göster 3-yazar kasa ihtiyacın yok (toptan yaptığın için) 4-satabildiğin mala kestiğin fatura kadar vergi ödersin. 5-illaki deftere girmen şart 6-maliyeye ben yakalanmam aracımla dersen deftere girmen (resmi kayıt) şart değil :) 7-Mal verdiğim market fatura istemeyecek diyosan deftere girmen (resmi kayıt) şart değil :) 8-İşe başladıktan sonra bağkur zorunlu. Ama yatırmasanda olur. Lakin emekli olurken o parayı senden alırlar. 9-esnaf odası şu odası bu odası şart değil. Lakin İşletmeniz için çek veya kredi çekerken banka oda kaydı ister. 10-Resmi kaydınız olacağı için ve araçla satış yapacağınız için, işletme kimin adınaysa araçta o kişinin adına yada kiralık olacak. Ve bu araç vergi dairesine bildirilecektir. Daha sonra araçtada vergi levhası bulunacak.
sn mehmetgul cevaplarınız için teşekurler...... Vergi dairesine kayıtlı, vergisini odeyen kuçuk bir işletme kurmak amacındayım.Basit usulde çalışabilirmiyim diye merak ediyordum -illaki- o yuzden yazıldı:)) Konuştugum serbest muhasebeciler kendilerini dusunup gercek usule geçirmeye çalışıyorlar.10 sene once kucuk bir bufe acmıştım.Tanıdıgımız olan muhasebeci en fazla 1 sene sonra basit usul kalkar vb. diyerek beni gercek usule geirmişti(dukkan babamın uzerineydi)....... Esnaf ve Sanatkarlar Odasına kayıt burada ozellikle isteniyor.Bide her sene uyelik ucreti yatırmak zorundasın.Ben daha bu odaların ne işe yaradıgını anlayamadım verilen paralarıda ne yaptıklarınıda.....Bana hiç faydası olmayacak bi yere 500 tl.neden vermek zorundayım?? saygılar...
Merhaba. herhangi bir odaya kayıt olma işini iyi araştırın derim ben. Öyle bir şart yok, illaki şart diyen bir kişi neden böyle bir şey söylüyor anlamış değil. 2 adet şahıs firması olan biriyim. Firmamın biri ajans diğeri ise tekstil. Burakın odaya kayıt olmayı, bankadan çek alırken oda kaydını şart koşmasına rağmen, bankayla uzun görüşmeler sonucu odaya kaydolmadan çekimi aldım. E nihayetinde vergi dairesi heryerde vergi dairesi. Vergi dairesi sizden oda kaydı vs istemez. Vergi dairesi sizin resmiyetinize verginizi ödeyip ödemediğinize bakar. Basit üsülün kalkması gibi bir durum sözkonusu. Ama basit usulu kaldırmak için bir sürü değişiklik gerekir birden olacak iş değil. 10 sene önce kalakacak denmiş 10 yıl geçmiş kalkmamış. Daha bi 10 yıl daha kalkmaz :) Yada örneğin bir ldt kurarken ticaret odalarının aldığı fahiş fiyatları kaldırsınlar hemen ltd yada aş olalım :) Neyse bunlar çok karışık mevzular lakin dediğim gibi siz oda kaydı işini iyi araştırın. Saygılarımla...
Kısmet olursa yılbasından sonra başlamak istiyorum.Soyledikleriniz ilginç dogrusu burada esnaf olupta oda kaydı olmayan yok diye biliyorum.Ama gerekirse vergi dairesiyle gorusurum.Gelişmeleride burada size bildiririm.. Saygılar bizden....
ben basit usul çalışıyorum oda kaydı sadece ruhsat alırken gerekiyor bide oda kaydı olmazsa patura alamıyorsun o yüzden basit usulda oda kaydı şart..
yasin
Bu internet sitesinde, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Gizlilik Prensiplerimiz