Ana içeriğe geç

Genel İlanlar

Lastik Geri Dönüşüm

BaşlatansezenpetTarih12/12/2010 15:36:30Yorum11

İlk mesaj
Üye138 yazı
tekirdağ sınırları içinde lisansı ruhsatı alınmıs toplamda 14.000,00 TL lik yatırımla faalyete gecebilecek olan v yarı yatırımı tamamlanmıs olan ortak arayan yada tamamı satılacak olan bir geri dönüsüm tesisi var.10 esnaf olarak bu ısletmeye ortak olmaya calısıyoruz işin geleceğine guvenımız tam Trakyada baska bırısı su an lastık gerı donusum lısansı alamaz yenı kabul edilen Ergene Havzası Projesi kararları nedeniyle artık Trakyada geri dönüşüğm tesisi lisansı verilemeyecek ayrıca bu tesise lastikler devlet tarafından toplanıp bedelsiz olarakgetirilecek biz bu işi bir A.Ş. OLARAK ÇOK ORTAKLI OLARAK YURUTMEK NIYETINDEYIZ.Hiç olmamasındansa payımız az olsun ama bu ısı yapabılelim.Bu işe sadece sermaye ortağı aramıyoruz çıkacak urunleri uluslararası yada ulusal pazarda değerlendirebilecek ve bu ısın maliyetlerini daha da asağıya cekebilecek bılınclı gırısımcıler arıyoruz.Tesısın yapısal maliyetleri %85 oranında tamamlanmıs durumda geri niönüşüm makinaları ki 14.000.000,00 in 7.000.000,00 ini oluturuyor.Bu maliyeti düsürebilecek var mı mesela.Lisans sahibi firma BİMATET GERİ DÖNÜŞÜM.Depolama lisansı da var

Yerleşim Türkiye / TekirdağMeslek Esnaf
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
11 yorum
Üye358 yazı
slmlar
bizde pet geridönüşüm ürünlerini pet flakeye baglı ürünleri alım satım üretimle ilgili çalışmamız mevcut yurt içinde çok büyük tesisleri gezip gözlem yaptıgımız konu.
yazınızda bir yer dikkatimi çekti ''bu tesise lastikler devlet tarafından toplanıp bedelsiz olarak getirilecek ''bu devlet size nasıl toplayacak ve aylık toplama kapasitesi ne kadar ve tonaj garantisi varmı acaba
orta toplayıcı hurdacılar bu lastik artıklarını lastikciden toplayıp son olarak geri dönüşümcülere ücret karşılıgı satıyor devlet size nasıl toplayacak aklımda soru işareti kaldı ve hurdayı toplayan satanı nasıl devre dışı bırakacak.

bu konuda acıklayıcı bilgi yazabilirseniz ciddi şekilde ilgi hem yazınızda hem kendi adımıza reelde degerlendirebiliriz.
Şu an hali hazırda fabrikamızda pellet yakıt(geri dönüşüm) üretimimiz mevcut Türkiye şartlarında en ucuz yakıt türüdür.
saygılar..
bilgi paylaşıldıkca anlam kazanır.

Yerleşim TürkiyeMeslek Di?er
Üye167 yazı
arayın görüşelim 0507 740 16 31

Yerleşim Türkiye / GaziantepMeslek Kamu sektörü
Yeni Üye63 yazı

devlet yakında yasa çıkarıyor. aracına yeni akü aldığınızda nasıl karşılığında çıkan eski aküyü veriyorsanız, lastikte de her fabrika fatura ettiği kadar hurda lastiği toplamak durumunda olacak.

Yerleşim Türkiye / ManisaMeslek Otomotiv
Yeni Üye53 yazı
ancak bazı ortadoğu ülkekerinde devlet atıkl lastikleri ücretsiz olarak,kirliliği ortadan kaldırmak için firmalara geri dönüşüme aldırıyor teşvik kapsamında ve bu da onlarla rekabet etme şansını düşürüyor...benim bildiğim bu..

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Gyda
Üye140 yazı
arkadaşlar
lasder diye bir dernek var bu dernek her ilde lastik toplıcıları belirliyor ve o toplayıcılar lastikleri bayilerden toplayıp geri dönüşüm tesislerine ğötürüyor buraya kadar herşey doğru ama eksikler var
toplayıcılar lastikleri ücret karşılığında veriyor siz lasderle iletişime ğeçtinizde bu kendeleride söylüyor yani ücretsiz hiç bişey yok kanunlar her nekadar bedelsiz verilecek desede uyğulamada asla öle bir şey yok.
şuan çelik telli tasliğin tonu 60-65 tl ipli lastiğin tonu ise 150-160 tl arasında .
sayın sezenpet
siz belirtmemişsiniz ama zannedersem proliz sistemi kurucaksınız ğünlük işleme kapasiteniz tam olarak nekadar? ve çıkıcak olan ürünlerin kalitesi nedir? sistem kaç derecede çalışıyor?
senden öncekilerden ibret al ama senden sonrakilere ibret olma

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Sanayici
Üye138 yazı
ev ve işyerlerinden geri dönüsümü yapılabilinecek tüm ürünlerin bunları teslim edenlere bir bedel ödeyerekten toplanıp tesislere gönderilmesini sağlayabilecek en zından da kendi masaflarını cıkarabilecek bir organızasyon olusturulabr mi?hangi geri dönüşüme müsait malzemesi nerede ne kadar bir fiyatla alıcı bulur merak ediyorum

Yerleşim Türkiye / Tekirda?Meslek Esnaf
Üye138 yazı
mesela apartman yonetımı ıle gorusulcrk daıree aıdatlarına denk gelecek kadar her daireden atık ayrısmıs olarak teslim alınacak daıre aıdatlarıyla komurcu ve temzlıkcı parası odenıyordu ya komurcuyle ve temızlıkcıyle bız muhatab olup atıklardan gelen parayla odemetı bız yapoacagız boylece daşreler aıdat derdınden kurtulacak bız de komurcu ve temızlıkcıyle sıkı pazarlık ederek ve baska apartmanlar da bgla**** normalden daha ucuza mal etmeye calısacagız komurcuye de odemeyı yakıt olarak yapıp akaryakıtcıdan da komısyon almaya calısacagız.Boylece takas usuluyle bır nevı etrafımızdakı ekonomıyı canlandıracagız bundan kucuk kar da edecegız bu arada atıklarımız degerlenecek ınsanlarımız duyarlılıklarınıekonomık faydaya da donusturmus olacaklar.Bız bu zıncırın ıcıne ucretsız apartman yonetıcılığı de ekleyerek toplu yasamın arttığı yerlerde yenı bır ıs kolu baslatmıs olacagız.OLMAZ MI?

Yerleşim Türkiye / Tekirda?Meslek Esnaf
Yeni Üye51 yazı
arkadaşlar böle bi tesisi 2 milyon liraya kurabilecek bi muhendist biliyorum ama benimde sermayem yok o kadar ben acaca 300 bin dolar gibi bi rakam çıkarabiliyorum ...hende tesisin butun fizibilitesini yapıp avpupadanda hibee garantisi alıyor ayrıca paranı 1 yılda geri alıyorsun bir kaç bankayla göruşmuşdum ama verecekleri 1 milyonliraya 3 milyonlira ipotek istiyorlar eger ilgilenen ve sermayesi olanlar varsa benim gbi yukardaki arkadaşın dedigi gibi 10 arkadaş birleşebiliriz... ilgilenenler özel mesaj atsın

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ymalat
Yeni Üye52 yazı
Arkadaşlar bu lastik geri dönüşümünde elde edilen karbon siyahı- gaz-yağ- hurda tel bunların pazarı var mı yani bunları elde ettikten sonra nasıl pazarlayacaz bu arada unutmadan Van"ı göz önünde bulundurarak değerlendirin.

Yerleşim Türkiye / VanMeslek Ticaret
Yeni Üye59 yazı
arkadaşlar daha bu tesisler türkiyede yokken arastırmalar yaptım projelerim hazır hatta üretilen karbon siyahından inşaat sektöründe yararlanılmak üzere bir projem daha vardı ama malum ülkemize teget geçen kriz nedeni ile rafa kaldırdım.raftan inerse sadece karbon siyahın değerlendirilmesi ile ilğili projem inecektir.bu fabrikayı kuracak arkadaşlar ülkemizdie ömrü tamamlamış lastikler kaç adet veya kaç ton iyi arastırsın.suanda belli başlı birkaç firma bu işi profosyonel olarak yapmaktadır.TURKİYEDE 25TON/GUN KAPASİTELİ1ADET VE 20TON/GUN KAPASITELİ 2ADET TESİS TURKIYEDEKİ BUTUN TOPLANABİLİR LASTİKLERİN DUNUSTURULMESİ İÇİN YETERLİDİR BUDURUMDA COK SAYIDA TESİSİN KURULMASI CİDDİ ZARARLAR DOGURMA RİSKİ TAŞİR.

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Mühendis