Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Yurt Disindan Internet Alaninda Fatura Kesmek

BaşlatandrhaslanTarih04/12/2010 20:55:30Yorum7

İlk mesaj
Yeni Üye1 yazı
Almanyada Internet de faaliyet gösteren bir firmayiz. Mal satmiyoruz, bilgi hizmeti sunuyoruz. Türkiyede piyasaya cikmak ve kendi adima Hakiki sahis isletmesi/Sahis sirketi kurmak istiyorum. Limited Sirketi kurmayi, pahali ve uzun sürdügü ve kapanmasi zaman aldigi icin,su asamada düsünmüyorum. Sahis isletmesi ve Hakiki sahis isletmesi arasindaki fark nedir ?

TR deki büro da su anda yanimda calisan bir eleman calisacak. Ben arada sirada TR ye ye gelip gidecegim

Sahis sirkei kurmak icin nereye müracaat edilir ? kurulmasi ne kadar sürer ? Vergilendirmesi nasil olur ?

Diger bir sorum: Bu hizmeti Hamburg tan sunsam ve Türkiyede bir irtibat bürosu üzerinden müsteriye hizmet sunsam vede Faturayi kdv siz kessem, Müsteri Türkiyede KDV yi nereye ödemesi gerekiyor ?

Bu konuda bilgisi olan varmi ?

Cevabiniz icin tesekkürler

H. Aslan

Yerleşim ALMANYA / HamburgMeslek İlaç Sektörü
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
7 yorum
Yeni Üye5 yazı
limited şirket ve şahıs işletmesi kurmakta 1 hafta. limited de en az 2 kişi olmak zorunluluğu var

Yerleşim Türkiye / TrabzonMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye3 yazı
merhaba arkdasım,
Turkiyede bir şahış şirketi kurmak işinize çok yarayacak. fazla masrafı olmadıgı gibi. diger detayları mali musavirlerden temin edebilirsiniz..
eger guvenilir mali musavir tavsiyesi isterseniz bana mail atmanız yeterli olacaktır..

kolay gelsin..
iyi çalışmalar
Mr. DURSUN
FMS DIS TICARET DANIŞMANLIĞI
FMS FOREIGN TRADE CONSULTANCY

#20013;#22269;#27993;#27743;#20041;#20044;#21830;#36152;#21306;6#34903;23#21495;501#23460;
Room 501 NO.23 Street 6 Binwang Business Area
Yiwu Zhejiang Province CHINA
Mobile 1 : 0086 - 159 5793 7352
Tel & Fax : 0086 579 8558 8664
e-mail : istamali@gmail.com
Msn : export@fmsturkey.com

Yerleşim Çin / YiwuMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye26 yazı

Merhaba,

Türkiye'de Limited şirketi kurmanıza gerek yok.
Bunun yerine 1.Sınıf Şahıs işletmesi açabilirsiniz, bilanço usulü defteriniz tutulur ve Kurumlar Vergisi yerine Gelir Vergisi beyanında bulunursunuz.
Açılış işlemleri en fazla 2-3 gün sürer.

İkinci alternatif olarak;
Bu hizmeti yurtdışından direkt sunmanız durumunda hizmet bedeli olarak kestiğiniz fatura Kdv ibaresine yer veremeyeceğiniz için Hizmet işleminin alıcısı ((yani hizmeti verdiğiniz kişi ) sorumlu sıfatıyla kdv yi beyan eder ve öder. hizmetin alıcısı kdv yi kendi mükellefiyetinin bağlı olduğu vergi dairesine öder.
yurtiçi mali danışmanlık konusunda mesaj atarsanız yardımcı olurum

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Muhasebe
Yeni Üye2 yazı
Şahıs işletmesi kurmak kolay muhasebeside zor değil siz çiftte vatandaş değilseniz.
detaylı teknik bilgiler için size mail üzerinden bilgi verebilirim.
dursunsaygili58@mynet.com
MALİ DESTEK

Yerleşim Türkiye / YstMeslek Muhasebe
Üye2981 yazı
dosyalar - firma türleri

de doğru ve yeterli bilgiye sahip olabilirsiniz.

kdv konusunda ki soru , uzman sorusu olmakla birlikte , kdv faturanın içinde olmak gerek diye biliyorum .

Siz Almanya'dan faturayı Türkiye de ki büroya keseceksiniz. Türkiyede ki büro kdv li fiat ile müşteriye fatura çıkaracak . Kdv ile ilgili muafiyet veya istisna varsa bu konu uzman muhasebeciden öğrenilmesi gerekir.

Kolay gelsin
ismail karagülle

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ymalat
Üye284 yazı
Burada kdv ve vergi açısından iki farklı durum var
1) Satışı almanyadan yapacaksanız?
2) Satışı türkiyeden yapacaksanız?

Satışı almanyadan yapacaksanız,

ürünü türkiyeden alacak kişiye faturayı almanyadan kesecekseniz, hizmeti alan türk vatandaşı bunla ilgili olarak ithalatta olduğu gibi KDV ödeyecektir.
Eğer türkiyede bir yerim olacak ve bu ürünü buradan satacağım diyorsanız, Ürün fiyatı+ %18 kdv hesaplayıp fatura etmeniz gerekmektedir. Bunun için, şahıs şirketi kurmak isterseniz, ofisinizi kiraladığınız yerin bağlı olduğu vergi dairesine bir dilekçe ekinde kira sözleşmeniz ile başvurmanız gerekir. takiben işletme defterini onaylatmanız gerekir. Bunları sözleşme yapacağınız bir mali müşavir de yapabilir. Gelir vergisi mükellefi olursunuz Türkiyede elde ettiğiniz gelirler yönünden.

Fakat ben türkiyede ofis açıp burada tanıtım yapacağım, ürünleride almanyadaki şirketim üzerinden satış yapacağım derseniz; sizden hizmeti alan kurum yine KDV ödemek mecburiyetindedir. fakat Çifte vergilendirmeyi önleme anlaşmaları gereği sanırım gelir vergisi stopajı yapmamaları gerekir.
Yani sizin davranış şekliniz vergi mükellefiyetinizin şekline bağlıdır. Nasıl davranacaksınız?

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Ticaret
Yeni Üye3 yazı
HERKESE MRBLAR BEN ÇİNDEN İTAHALAT YAPAN ARKADAŞLARDAN YARDIM İSTİYORUM YADA NAKLİYE VE ARACI BİR ŞİRKETLE ÇALIŞMAK İSTİYORUM AMA KİMSEYLE İRTİBATA GEÇEMEDİM BU KONUYLA BİLGİSİ OLAN ARKADAŞLAR YARDIM EDERLERSE SEVİNİRİM YORUMLARINIZ BEKLİYORUM........

Yerleşim Türkiye / VanMeslek Saty? / Pazarlama