Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Üniversiteye Gitmelimiyim Yoksa Direk İş Hayatı ?

BaşlatanFikirÜretici93Tarih24/11/2010 11:04:40Yorum31

İlk mesaj
Yeni Üye24 yazı
Öncellikle Şunu Söylüyeyim Ben 6/7/1993 Doğumluyum Hiç İş Ve Ticaret Tecrübem Olmadı Son Zamanlarda Gece Gündüz Şöyle Düşünüyorum '' Hangi İşi Yaparsam Tutulurum Nasıl Zengin Olurum Neler Yapmalıyım '' Ve En Önemlisi Böyle Düşünüyorum '' Herkezin Tek Amacı Para Yapmak Değilmi Üniversite Mezunuda Öyle Lise Mezunuda Tek Amaç Para Yapmak Ben Şimdi Üniversiteye Gidersem Maddi Zarardan Başka Hiç Birşey Getirmiycem Aileme Üniversiteye Gideceğime Gidip Bir İşyerinde Çalışırım 3-4 Yıl Sermayemi Biriktirip İş Hayatına ATılırım Ve Allahta Kısmet Ederse Zamanla Büyürüm Milyarlar Vs Trilyonlar Fabrikalar Yaparım Bu Düşüncemde Haksızmıyım Arkadaşlar ? Üniversiteye Gitmelimiyim Yoksa ? Bu Arada Meslek Lisesi SOn Sınıfım ..

Yerleşim Türkiye
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
31 yorum
Yeni Üye20 yazı
Eğitim mi iş mi tabiki EĞİTİM! Arkadaşım bunu unutma! Üzülerek söylüyorum böyle bir ahmaklık yaparsan ilerde çok ezikliğini çekersin. Üniversite okuyup diploma almaktaki amaç öncelikle para kazanmak değildir. Ünivesite mezunu olup para kazanamayabilirsin veya üniversite mezunu olmadan çok para kazanabilirsin bunun çok örnekleri var. İlkokul mezunu bir çok işadamı var ama nede olsa ilkokul mezunu. İstediğin kadar para kazan ama ilkokul mezunusundur. Üniversite sadece mesleki eğitim değildir. Üniversite kişiyi hayata hazırlar sosyal yaşamını geliştirir hayatı öğrenirsin ufkun genişler. Bir ünivesite mezunuyla üniversite mezunu olmayan kişinin alacağı arabasıda evleneceği kişide arkadaş ortamıda sosyal çevreside insanlarla iletişimide farklı olur. Herşeye para gözüyle bakmamak lazım. Ticaret yapmayı düşünüyorsan yine yaparsın diplomanı al ticaretini yap hem kolunda altın bilezik olmuş olur. Ticaret hayatı risklidir yarın birgün işini kaybetsen bile elinde hazır mesleğin vardır. Ayrıca sen üniversiteni bitirip kendini geliştirirsen yabancı dilin varsa ticaretten kimsenin kazanamadığı paraları kazanırsın bunu unutma. Üniversite bitirmekte eğitimli olmak anlamına gelmez. Kişi evrensel değerleri kabul etmemişse sorgulamayı ve çağdaş bilimsel düşünceyi öğrenememişse istediği kadar diploma alsın eğitimli olamaz. Mutlaka okumana bak arkadaşım. İlerde bunun çok pişmanlığını çekersin. Diplomanı al yine istediğin işi yaparsın ama mutlaka üniversiteni bitir. MUTLAKA!

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik