İlk mesaj
İş Kurma Ve Girişimcilik
Üniversiteye Gitmelimiyim Yoksa Direk İş Hayatı ?
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
31 yorumK
Yeni Üye58 yazı
E
Yeni Üye7 yazı
U
Üye173 yazı
Şimdi olaya nerden baktıgınıza baglı bende meslek lısesı son sınıf ögrencısıydım ama benım dusuncelerım farklıydı üniv..kazandıgımın yazı 3 ay bı yerde calıstım unıv. baslayana kadar sonra acılınca bı kantın ıhalesıne gırıp 4000 lira ile bi dersane kantınını ısletmeye basladım basına bı eleman koyup bana 500.700 arasında bı para bırakıyo o da okulda yetıyo........ tamam belkı üniversite okumadanda para kazanabılırsınız ama olay su kımı ınsanlar vardır 3 e alır 5 e satar bu ticarettir ama kımı ınsanlar vardır kı bılgısını pazarlar (ceolar.yonetıcıler ıs adamları) bu kadar adam bos yere okumus olamaz ıllakı hayalınız ticaret ise (ki boyle bı sıtede yorum yaptıgıma gore benımde hayalım tıcaret) ancak bu olayı bilgili bi şekilde nerde ne yapılcagını bılerek yapmak var bırde deneme yanılma yöntemi ticaret risk demektır hayat bu batabılırsınde bunuda dusunmek lazım bence unıversıte okuyup bı meslek edınıp en azından tıcarette ıstedıgıne ulasamadıgında bosluga dusmezsın hem okuyup hem tıcarette yapabılırsın bence hayatını garantiye al derim
Umut Karagöz
A
Üye170 yazı
Olaya nereden baktiginiz onemli ! Yani ornegin ben ogretmen olmaz istiyorum derseniz tabiyki universiteye gidin pisman olmazsininz ama onun haricinde siz eger diyosaniz ki hayir ben ogretmen olmak istemiyorum, ben (ornegin) market acicam onu isleticem o zaman universite okumanin bir mantigi yok. ornek olarak kendimi vereyim size universite okudum yuksek lisans yaptim spor alaninda ! ama su anda cok alakasiz bir yerde analist olarak calisiorum ! dedigim gibi yapacaginiz yada sizin ilgi duydugunuz isi onceden belirlemeye calisin ondan sonra hareket edin. kendi isinizi kurmak isterseniz uni. okumayi gozden gecirin, uni okumak gereksiz olabilir, ama eger derseniz ben bi sirkette calismak istiyorum (pozisyon onemli degil) o zaman kesinlikle uni. okuyun derim ben. Bugun is alimi yapan sirketlere baktiginizda gorursunuz. ilk kosul uni. mezunu olmasidir. nerden oldugu onemli degildir ama uni. mezunu isterler.
Sonuc olarak bence ne yapacaginiza karar verin oyle hareket edin. !
A
Yeni Üye99 yazı
24/11/2010 : 17:58:08#5
Web sitesi
Alıntı
arkadaşım eğer işletme, felsefe, vb.. gibi şeyler okuyacaksan hiç boşuna okuma direk iş hayatına atıl....
yalnız önce ilgilendiğin dalı seçmelisin bana tam olarak ne yapmak istediğini söyler misin ? ticaret öyle genel bir kavram değildir, hangi sektörü seçersen onda profesyonelleşecen ki tam randıman alabilesin. daldan dala atlarsan hiçbirinde başarılı olamazsın.
yalnız önce ilgilendiğin dalı seçmelisin bana tam olarak ne yapmak istediğini söyler misin ? ticaret öyle genel bir kavram değildir, hangi sektörü seçersen onda profesyonelleşecen ki tam randıman alabilesin. daldan dala atlarsan hiçbirinde başarılı olamazsın.
M
Üye485 yazı
Değerli Genç Kardeşim. Daha küçük sayılırsın. Bence eğer iyi bir bölüm kazanabilirsen üniversitee mutlaka git. Ama iyi bir bölüm kazanamazsan dışardan AÖF de oku**** universiteli ol. Ama bi şekilde üniversite Bitir. Eğer AÖF yi tamamlamaya karar verirsen o zaman ticaret yapmak için oldukça boş vaktin olacak. Gerek sermaye gerek bilgi, gerek çevre de varsa ticarete ufaktan ufaktan atılmaya başla. Bana sorarsan ki genel olarak sormuşsun, illede ticaret diyorsan, bak daha reşit bile değilsin, sana önderlik edecek birisi lazım. Abin baban vs. Eğer yoksa, yapacağın iş te belli ise, biraz sabret ve o işle ilgili bir yere gir işi iyice öğrenene kadar çalış. Hem pişmiş olursun hemde kanuni yönden yetkinliğin olur. Çok kişiye fikir danış. Fikirlerini al. Çok araştır. Senin zamanın ve imkanın bize göre daha iyi.
Mali Müşavir
R
Yeni Üye98 yazı
Zenginlik sadece para değildir , okuyun benim önerim budur sizlere.
F
Yeni Üye24 yazı
Tüm Yorumlar İçin Hepinize teşşekür Ederim Gerçekten Çıkmaz Bir Durumdayım Kararsızlık Kadar Kötü bir Şey Yok bu DÜnyada
1. Üniversiteye Gitmek İş Hayatına Atıl
2. Üniversiteyi Git Aileni Maddi Sıkıntıya Sok Sonra İş Hayatına Atıl
Çok zor Seçim Sene Bitene Kadar düşünmeliyim :(
1. Üniversiteye Gitmek İş Hayatına Atıl
2. Üniversiteyi Git Aileni Maddi Sıkıntıya Sok Sonra İş Hayatına Atıl
Çok zor Seçim Sene Bitene Kadar düşünmeliyim :(
D
Üye252 yazı
arkadaslar,siz ne diyorsunuz ya?ticaret seytandir,yok yerden pazarlamayla sana azicik para verir,hayatinin sonuna kadar pazarlamayla yasiyacaksin(bu arada herkesi,kendini aldatirsin) plankayi yuksek tutun,calisin,herseyin vakti var, simdi univere girin.
L
Yeni Üye1 yazı
dünya kurulduğundan beri , iki tip insan vardır , işçi ve patron , eğer okul sonunda profesor bile çıksan senin patronun devlet olacak sana maaş bağlıyacak veya özel sektörde ar-ge departmanında çalışacaksın veya bir vakıf üniversitesinde , yani prof olsan bile sonunda işçisin , ama kendi işini kursan icabında bir senede profesorun 30 yılda aldığı maaşı kazanabilirsin , kısacası seçim senin
K
Yeni Üye58 yazı
hay ağzına sağlık bende aynısını demek istiyorum
U
Üye844 yazı
01/12/2010 : 12:04:05#12
Web sitesi
Alıntı
sevgili arkadasım guzel düşünuosun ama ne yapmak istıosun ona karar ver hedeflerın olsun.. sonucta bı ucak yapmak ıstıosan lıse mezunu olarak basarman cok zor.. hedeflerını planlayabılırsın.. bunun surelerı yıllara vurabılır.. unıversıtede para kazanacak işler yapıp okuyabılirsin.. nitekım ben ole yaptım.. Hala ogrencıyım aslında ama calısıyorum ve ayrıca kendı ısımıde yapıyorum..
ugurum2211@hotmail.com girişimci adamı severim.. ekle konusalım..
ugurum2211@hotmail.com girişimci adamı severim.. ekle konusalım..
A
Yeni Üye1 yazı
| Alıntı Yapılan Metin: |
Yazıyı gönderen - FikirÜretici93 Tüm Yorumlar İçin Hepinize teşşekür Ederim Gerçekten Çıkmaz Bir Durumdayım Kararsızlık Kadar Kötü bir Şey Yok bu DÜnyada 1. Üniversiteye Gitmek İş Hayatına Atıl 2. Üniversiteyi Git Aileni Maddi Sıkıntıya Sok Sonra İş Hayatına Atıl Çok zor Seçim Sene Bitene Kadar düşünmeliyim :( |
Arkadasım sen zaten kararını vermissin yukarıdaki mesajın gayet acık. Sadece kendine destek arıyorsun bence, onu da burada fazlasıyla almıssın :( Eger benim kardesim, bir tanıdıgım falan olsaydın seni zorla üniversiteye yollardım:) Tabii biraz da üniversitede basarılı olabilme kapasitene baglı bu.
Su anda aileme yük olmayayım diye üniversiteye gitmemeyi düsünüyorsun, calısıp para kazanmak istiyorsun. Realistik olmak gerekiyor. Acaba ben üniversite okuyup da aileme yük olacagıma hemen ise girip para kazanayım zengin olayım diye düsünüp de, sonra hayallerini gerceklestiremeyip, herhangi bir meslegi de olmadan, sacma planlar pesinde annesine babasına ömürleri boyunca yük olan kac kişi vardır? Bunu bi düsün derim. Ayrıca harc da ödemek zorunda degilsin. devlet her basvurana kredi veriyor. madem calıskansın, kendine güveniyorsun, okurken calısır gecimini saglarsın. aynı zamanda yasın büyürken fikirlerin gelişir, kendini bilgilerle doldurursun, deneyim de toplarsın calısmalarından. Üniversite de bitince atıl iş hayatına, ama işler ters giderse diye bir sigortan olsun, bir iş nasıl yapılır bil.
Ben de bu siteyi takip ediyorum, kendi işimi yapmak istiyorum. ama ayrıca öbür duruma da hazırlıyorum kendimi. yani bazı arkadasların dedigi işci durumuna. Bakıs acıları farklı tabii. Ayrıca bilgisizlik de cabası. O yüzden herkesin yorumlarıyla galayana gelmemek ve hızlı karar vermemek lazım. Sen de eger ileride basarılı bir iş kurarsan, piyasa da kazandıgın yeri korumak için ya da işini geliştirmek için profesörlere basvurabilirsin. Danısmanlık firmaları olan ve cok zengin olan o kadar cok profesör var ki..
Neyse benim fikrim budur. kolaya kacmak, her seyin cabucak olmasını istemek, egitimsizce işlere atılmak cözüm olamaz bundan sonra. Olanlarınki de şanstır. Kolaya kaçmak Türklerin de cok sevdigi bir şey. O yüzden televizyonlar, gazeteler 'okumadı ama işini kurdu şimdi şu kadar zengin' haberleriyle dolu. Ama bil ki, bu şekilde zengin olan kişilerin sayısından kat ve kat daha fazla eğitim aldıktan sonra zengin olanlar var artık. Bu haberler Türkiye de sevilmiyor diye yayınlanmıyor o baska..
Umarım gelecegin için en dogru kararı verirsin.
Başarılar.
Erhan
R
Yeni Üye33 yazı
bende şuan üniversiteye gitmiyorum.ileride kendi işimi kurmak istiyorum ama mutlaka üniversite okumam gerek diyorum.üniversite okumayı zaman kaybı olarak görebilirsin.şöyle düşünelim diyelim ki ben üniversite okudum ve bir iş yeri açtım ve battım,sen üniversite okumadın iş yeri açtın sende battın.hem biraz sermaye hem biraz güven hemde biraz tecrübe için bir şirkete iş başvurusunda bulunduk.seni mi alırlar işe yoksa beni mi alırlar?cevap belli beni alırlar.bazıları işletme okuyacaksan hiç okuma demiş.ben işletme okumak istiyorum ve işletmeden başka bir bölümü düşünmüyorum.Türkiye'de binlerce işletme mezunu boşta olan insan var bu bir gerçek.ama şuandaki işletme mezunlarının hepsinin aynı olduğuda gerçek.yani eğer iyi bir şirkette iyi bir yönetici olmak istiyorsan diğerlerinden farkın olması lazım.o farkı yapan insanların şirketler peşinden koşuyor ve bol maaşlar veriliyor.dışarıda kaç tane ingilizce dışında ikinci bir dil bilen işletme mezunu var?kaç tanesi mba yapmış?kaç tanesinin ileri düzeyde ingilizcesi var?işte farkı oluşturanda bunlar!yani ben işletme bitireyim ondan sonra mba eğitimi almayayım çat pat kötü ingilizcem olsun hangi büyük şirket beni işe alır?kaç tanesi bana iyi maaş verir?elinde iyi sermaye olmadan bir işe girmek başlı başlına intihar.bu okyanusta büyük balık küçük balığı her zaman yer.sen büyük balık olmak istiyorsan iyi sermayen olması lazım.peki söyle bana o sermaye nerden gelecek?ya küçük bir iş yerinde az maaşla onlarca yıl para biriktirmen gerekecek yada ailenden alacaksın.mecburen ailene yük olmak istemediğinden dolayı bir yerde işe girip çalışacaksın.sen ayda 750 tl alırken ben üniversite bitirdiğimden ve çoğu işletme mezunundan farkım olacağı için 2000 tl alacağım diyelim.sen yılda 9000 tl alırken ben 24.000 tl alacağım.yani ileride ben büyük balık sen ise küçük bir balık olacaksın ve bu büyük okyanusta ben seni yemek zorunda kalacağım.anladığım kadarıya ailenin yatları katları yok.çünkü yük olmak istemiyorum demişsin.demekki sermayende yok.üniversiteyi boşa giden para olarak değilde kendine yatırım olarak gör.unutma en iyi yatırım insanın kendisine yaptığı yatırımdır.yani aldığı eğitimdir.o yatırımda hiç bir zaman zarar etmezsin ve o yatırım senin hayatın boyunca sana para kazanmanı sağlar.
B
Yeni Üye19 yazı
Arkadaşım bende üniversiteye başlayıp yarıda bırakanlardanım bölümümün zorluğundan dolayı beceremedim şu an bi öğretmenle aşağı yukarı aynı maaşı bi şirkette alıyorum ama gözüm hep kendi işimi kurmakta.Bana sorarsan her insan az çok okuyup okuyamacağnı bilir geleceği olan bir bölüm okuyabilirsen tavsiye ederim.ama boş beleş bölümlere gidip ömür tüketeceğine sonrasında boş hayaller peşinde koşacağına bir işe gir en azından ssk an yatırılsın.yok babanın işi varsa yanında çalış yok hayalın varsa ve bu bir işse önce o işi öğren çay getir çay ***ür işi kapmaya bak ve onun peşinden koşmalısınki, bu hayat kararı zamanında vaktin boşa geçmesin seni en iyi sen bilirsin biz ne desek boş
F
Yeni Üye24 yazı
Yorum Yapan Herkeze GÖnlümden Teşşekür Ederim 2 Yıllık Yüksek Okul Okuyup Önlisans Üniversite Diploması Alacagım Ve Sonra İş Hayatını Atılacagım Şu An Son Sınıf Elektronik Okuyorum Üniversitede Bu BÖlümü Okuyacagım Ne Kadar Zor Olsada Başaracam :)))
M
Üye2659 yazı
Oku oku adam ol büyük ol gemileri kurtar kaptan ol
Oku oku adam ol sorun ol ona buna yama ol zengin ol
Oku oku adam ol kendin ol sonunda lütfen deli ol
Oku oku adam ol vezir ol şah ol mat ol rezil ol
Sürün
Oku oku adam ol dekor ol cicibici gelin ol paspas ol
Oku oku adam ol reklam ol milletin ağzına sakız ol
Oku oku adam ol usta ol biten bi günde niyazi ol
Oku oku adam ol şair ol oku oku melek ol cennete git
Aminn
Nazınla dünya sazınla dünya sildin süpürdün ne varsa rüya
Alınma dünya salınma dünya elimde olsa gelmezdim dünyaa
"BEDAVA PEYNİR SADECE FARE KAPANINDA OLUR"
"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."
ßeLki Sandığınız Kadar Ukala,
ßeLkide Tahmin Edemeyeceğiniz Kadar Mütevaziyim
ßiraz SakLıyım ßazen YasakLıyım Kimseyi Örnek ALmam
Kimseye Örnek OLmam Arkama ßakmam 'AsLa' Demem
'Keşke'Leri Sevmem !!
ELeştiri DinLerim Nasihat DinLemem
Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....
"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."
ßeLki Sandığınız Kadar Ukala,
ßeLkide Tahmin Edemeyeceğiniz Kadar Mütevaziyim
ßiraz SakLıyım ßazen YasakLıyım Kimseyi Örnek ALmam
Kimseye Örnek OLmam Arkama ßakmam 'AsLa' Demem
'Keşke'Leri Sevmem !!
ELeştiri DinLerim Nasihat DinLemem
Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....
E
Yeni Üye44 yazı
05/12/2010 : 15:56:28#18
Web sitesi
Alıntı
ticaret hayatıda kolay değildir arkadaşım hele bi sermayen yoksa ugraştığın sektörün önde gelen firmaları seni hep acımasız bi şekilde ezicekdir şu anda türkiyede nekadar güçlü isen o kadar iyi ticaret yapabilirsin yok ben az bi sermaye ile başlarım dyosan kusura bakma kendini kandırırsın
R
Yeni Üye98 yazı
Üniversiteyi sadece bir diploma olarak değerlendirseniz okumanıza gerek yok zaten alacağınız pek birşey olmayacaktır.Ama eğer bir süreç olarak görürseniz , farklı ortamlardan gelen arkadaşlar yeni bir çevre , vasatın üzerinde bir arkadaş grubu vb okumanız faydalıdır.
Bu zihniyetle okumazsanız ilerde şöyle dersiniz lise mezunuyum ama yanımda bir çok üniversite mezunu çalışıyor.Bu söz ne kadar çok içinde ukte kalmış bir adam sözü farkında mısınız ? Bunu bastırmak içinde yansıtırsınız mesela dev gibi bir araba alırsınız birşeyler ispatlamaya çalışmakla geçer hayatınız.Boşa geçen çoğu hayat gibi.
Bunların ışığında kendi kararınızı verin ayrıca okumayan herkes başarılı olacak diye birşey yok yarın kendinizi basit bir lise diploması ile iş ararken bulma ihtimalinizde var.
Bu zihniyetle okumazsanız ilerde şöyle dersiniz lise mezunuyum ama yanımda bir çok üniversite mezunu çalışıyor.Bu söz ne kadar çok içinde ukte kalmış bir adam sözü farkında mısınız ? Bunu bastırmak içinde yansıtırsınız mesela dev gibi bir araba alırsınız birşeyler ispatlamaya çalışmakla geçer hayatınız.Boşa geçen çoğu hayat gibi.
Bunların ışığında kendi kararınızı verin ayrıca okumayan herkes başarılı olacak diye birşey yok yarın kendinizi basit bir lise diploması ile iş ararken bulma ihtimalinizde var.
B
Üye1359 yazı
Bilgiye her yerden erişilebiliyor. Üniversite insanı taş olarak alıp heykeltraş misali yontarak heykel haline getiriyor. Olaylara ve insanlara bakış açınız değişiyor. Askere giden insanların bile fikirleri ne kadar değişirken üniversite insanın gelişiminde en önemli yerlerden biri. Okumak zaten Allah'ın ilk emri değil midir Peygamberimize bile... Bence imkanınız var ise okuyun.
Satılık Ziftin Olsun,
Selanik'ten Kel Gelir
Selanik'ten Kel Gelir
H
Üye347 yazı
15/12/2010 : 22:07:51#21
Web sitesi
Alıntı
eğer baban zenginse üniverseteye git, yani okuldan verim alıp, aynı zamanda dil kurslarına gidebilecek ve yurtdışında master yapabileceksen ve dönüp birkaç sene işsiz kaldığında bakabilecekse baban git üniye,
ama bizim gibiysen, gir aöf e bi taraftan sınavlara takılarak üni diploması al, bi taraftan hayata atıl,
ama iş hayatına atılırken sakın şu işte para var, ailem şunu dedi, amcan bunu yapıyor diye düşünme,
ileride ne iş yapmak istiyorsan onun bi köşesinden tut ve azmet,
göreceksin, başarı çok uzak değil
ama bizim gibiysen, gir aöf e bi taraftan sınavlara takılarak üni diploması al, bi taraftan hayata atıl,
ama iş hayatına atılırken sakın şu işte para var, ailem şunu dedi, amcan bunu yapıyor diye düşünme,
ileride ne iş yapmak istiyorsan onun bi köşesinden tut ve azmet,
göreceksin, başarı çok uzak değil
Kabaklar çarpışır çekirdekler çıkar, fikirler çarpışır hakikatler çıkar.
https://bento.me/hakankaya
https://bento.me/hakankaya
Y
Üye219 yazı
bende 93 doğumluyum babam market işletiyor çocukluğumdan beri markette çalışıyorum matematiğim küçüklüğümden beri süperdi.aklım ve fikrim ticarete dehşet çalışıyor... Bu sene liseyide bitiriyorum üniversite sınavında istediğim bir bölüm gelirse okuyacam ama şayet gelmezse ailemin zorluklarla kazandığı parayla boş bir bölüm okumayacam direk ticarete atılacam...Kısacası kardeşim sen hayalindeki mesleği kazanırsan oku... Ama olurda puanlar tutmazsa direk ticarete atıl derim başarılar...
G
Üye159 yazı
üniversiteden kasıt yüksekokulsa gitme bitiremessinde büyük ihtimal tembel olduğun için bahane üretiyosun baba ben okuycam desen baban seni napar eder okutur ama sen okulunu bitirebilirmisin ?
bkz. çarpım tablosunu bilmeyen 2+3 yüksekokul öğrencileri
bkz. çarpım tablosunu bilmeyen 2+3 yüksekokul öğrencileri
M
Yeni Üye4 yazı
senin yaşındayken bende aynı şeyleri düşündün 4 yıl ünüvesite okuyana kadar ticaretle uğraşırım işlermi ilerletir iyi yerlere gelirim hemde aileme yük olmam diye evet yapabilirsen ne ala ama birde olumsuz tarafından bak ya olmazsa bence okulunu oku bölümü ne olursa olsun isterse hiç bir işine yaramasın ilerde çok pişman olursun hatta tirilyoner olsan dahi yinede pişman olursun ben ticrette başarılı olamadım Allahtan meslek lisesi mezunuydumda memur oldum şimdi diyorum keşke ünüvesiteyi okusaydım bazen şartlar senin istediğin gibi gelişmiyor ilerde yapmadıklarının pişmanlığını yaşama okurkende birçok şeyi yapa bilirsin.
T
Yeni Üye2 yazı
genç kardeşimin fikirleri beni çok etkiledi dünyanın en zengin adamı amerikanın en başarılı üniversiitesinden terktir çünkü üniverste okursa zengin olamayacağını farketmiştir elbet gönül isterdiki hiç bir türk gencimiz böle şeyler düşünmesin güzel güzel okuluna gitsin gelsin yaşıtları gibi gezsin tozsun yalnız bişeyi atlıyosunuz bu çocuk daha 93 doğumlu yaşıtları facebook bilmem ne derdindeyken o sizler gibi bu siteye girip atılım yapmak için çabalıyor elbette en büyük zenginlik para değildir ama edebi sanatlara gerek yok gerçekler üzerine konuşalım büyük beyinler çok büyük iş adamları hep böyle insanlardan çıkmıştır senin çok iyi yerlere geleceğine inanıyorum karrdeşim yalnız şunu asla unutma karamsarlığa düşme etrafındakileri dinleme yapmak istediğin şeye odaklan asla kendini geliştermekten vaz geçme inşallah dünya listelerine girersin zenginliktede bol bol seyhat edip dil öğrenerek geliştirrsin kendini
elçin
A
Üye183 yazı
herkes yazmıs bı kac cumle bende eklıyeyım
19 yasındayım
cınde ofıs acmıs bır kısı ıle tanıstım
bu arada da unı sınavına hazırlanıyorum
karı kızla para yıyecegıme paramı bırıktırıp gonderıyorum ordakı arkadasa bana mal yollyor bende satıyorum
su unıversıteyı bıtıreyım bır sıfatım olsun ben daha buyuk ısler kosturmak ıstıyorum.
ama unı bıtırmeyen adamın turkıyede sıfatı namı sanı yoktur (tıcarette ve herhangı bı ortamda)
bunun ıcın ne olursa olsun en kotusude olsa bır unı bıtırmek gerekır
hıc yoktan baban oglum unı mezunu deme gururu yasat kı ıcınde ukte kalmasın.
ordakı ortam da hem ınsanın sosyal ortamını aydınlatır hemde ınsanı olgunlastırır.
bu degerlerı ve tecrubeyı trılyon versen alamassın .
hayatta paradan onemlı seylerde var ! ama para gercegıde var
benden bu kadar :)
19 yasındayım
cınde ofıs acmıs bır kısı ıle tanıstım
bu arada da unı sınavına hazırlanıyorum
karı kızla para yıyecegıme paramı bırıktırıp gonderıyorum ordakı arkadasa bana mal yollyor bende satıyorum
su unıversıteyı bıtıreyım bır sıfatım olsun ben daha buyuk ısler kosturmak ıstıyorum.
ama unı bıtırmeyen adamın turkıyede sıfatı namı sanı yoktur (tıcarette ve herhangı bı ortamda)
bunun ıcın ne olursa olsun en kotusude olsa bır unı bıtırmek gerekır
hıc yoktan baban oglum unı mezunu deme gururu yasat kı ıcınde ukte kalmasın.
ordakı ortam da hem ınsanın sosyal ortamını aydınlatır hemde ınsanı olgunlastırır.
bu degerlerı ve tecrubeyı trılyon versen alamassın .
hayatta paradan onemlı seylerde var ! ama para gercegıde var
benden bu kadar :)
A
Yeni Üye41 yazı
Üniversite okumanın sunduğu hayat tecrübesi ve orada okurken kazandığın hayata farklı açılardan bakma tecrübesini satın alma şansın yok...
Eğer üniversite okuma şansın varsa kesinlikle okumalısın...Okurken dahi sana pek çok fırsatlar sunacağına emin ol...
bunları yaşadım biliyorum...
Eğer üniversite okuma şansın varsa kesinlikle okumalısın...Okurken dahi sana pek çok fırsatlar sunacağına emin ol...
bunları yaşadım biliyorum...
S
Üye295 yazı
19/12/2010 : 22:01:42#28
Web sitesi
Alıntı
Abiler Herşey bir Kenera Ben Ülkem Adına Sevindim bakarmısınız sitemizde ne kadarda genç arkadaşlarımız varmış ve neler düşünüyorlar bu beni gerçekten çok mutlu etti ve duygulandırdı. umarım muaffak olurlar ama azizim sana tek bir tavsiyem var ; madem ticaretle ugraşıcaksın en azından bir aöf mutlaka oku diplomanı al bu aradada hangi sektörde olmak istiyorsa kendini geliştir. askere git gel işini kur ! tabi askere gitmeden alt yapını ve cevreni sıkı tut en az 3 yabancı dil ögren mutlka yabancı dil , paraya kıy çine fuarlara git Türk fuarlarına katıl tabi kendi alanınla ilgili herşeyi takip et ekonomi ve iş hayatı dergileri oku ne kadar bilgi okadar fikir demek , ama ne istyorsan o yönde ilerle sakın baskıda kalma...
Allah hepinizi muaffak etsin...
Herkeze Bol Kazançlar Dilerim.
Selametle...
Allah hepinizi muaffak etsin...
Herkeze Bol Kazançlar Dilerim.
Selametle...
A
Üye170 yazı
smt147
Burada yorum yapicagina lutfen ilk once sana sordugumuz sorulari cevapla ?
Yazdigin yaziyida silmissin !!!
Ben dahil tum koniks.com senden bir aciklama bekliyor daha onceki yazdigin ve cevap veremedigin yazilar hakkinda...
!!!
Burada yorum yapicagina lutfen ilk once sana sordugumuz sorulari cevapla ?
Yazdigin yaziyida silmissin !!!
Ben dahil tum koniks.com senden bir aciklama bekliyor daha onceki yazdigin ve cevap veremedigin yazilar hakkinda...
!!!
T
Üye305 yazı
22/12/2010 : 12:00:31#30
Web sitesi
Alıntı
arkadaşlar sz daha hayatn farknda değilsinz vede burda biçok yorum yapanlarda cahil cahil yorum yapmasın, hherkes para kazanmak ticaret yapmak ister ama bu işler öyle koolay değildir kaldıki başladın muhtemelen dogru dürüst bi para kazanamama poatnsiyeli yükksek bi ülkede yasıyoruz ondna sonra napacn hayatın boyunca rezil olacaksın senın begenmedgn üni mezunları ayda ortalama 1500 ve üstü alırken sen asgari ücretle sömürüleceksın madem iş yapacaksın git oku hemde çalş sana engel değil hem bilgin görgün artsın ayrıca mllete kulak asma İKTİSAT İŞLETME kötü bölümler degil şu anda türkiyede en çok iş seceneği olan bölümler bunlar nelermi:
özel sektördeki tüm firmalar mesela lcw da magaza müdürü olup primle herr ay4000-5000 kazananlar mesela turkcellde çalşpta bayilerden bahsetmıyorum anlayan anlar 2000-3000 kazananlar mesela bankalar ...
kamu sektörümü istiyosun kpss ye girersin (kpss de sorular çalınıyo edebiyatı yapmayn zaten yıllardır yapılıyodu ilk kez ayuka cıktı onunda dısında kalıp kazanan milyonlarca insan varr) iyi puan alırsın vergi denetmeni 2000 tl ile işe başlar hesap uzmanı 2900 le işe başlarr gelir uzmanı 2000 tlye, muhasebat kontrolörü ... bunun gibi yüzlerce iş şimdi soruyorum kim demiş işletme iktisat bitrme diye bu parralarla hangi meslek dalı işe başlıyo(doktor ve işi yolunda mühendlser hariç) tabi bunları hepsi senn okurken gelştrmene baglı ingilizce bilgisayar 2. yabancı dil onun için sana yorum yapanları cok büyük adamlar sanma oku illaaki bi yerre gelrsin....
özel sektördeki tüm firmalar mesela lcw da magaza müdürü olup primle herr ay4000-5000 kazananlar mesela turkcellde çalşpta bayilerden bahsetmıyorum anlayan anlar 2000-3000 kazananlar mesela bankalar ...
kamu sektörümü istiyosun kpss ye girersin (kpss de sorular çalınıyo edebiyatı yapmayn zaten yıllardır yapılıyodu ilk kez ayuka cıktı onunda dısında kalıp kazanan milyonlarca insan varr) iyi puan alırsın vergi denetmeni 2000 tl ile işe başlar hesap uzmanı 2900 le işe başlarr gelir uzmanı 2000 tlye, muhasebat kontrolörü ... bunun gibi yüzlerce iş şimdi soruyorum kim demiş işletme iktisat bitrme diye bu parralarla hangi meslek dalı işe başlıyo(doktor ve işi yolunda mühendlser hariç) tabi bunları hepsi senn okurken gelştrmene baglı ingilizce bilgisayar 2. yabancı dil onun için sana yorum yapanları cok büyük adamlar sanma oku illaaki bi yerre gelrsin....
Hediyelik Lezzetler - Cezerye, Kerebiç ve Lokum Çeşitleri
www.hediyeliklezzetler.com
Hızlı, kaliteli, online sipariş.
www.hediyeliklezzetler.com
Hızlı, kaliteli, online sipariş.
Bu internet sitesinde, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Gizlilik Prensiplerimiz