Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Lojistik İle Nakliye Komisyonculuğu ( Acil Yardım)

Başlatanyunus2727Tarih08/11/2010 00:29:27Yorum2

İlk mesaj
arkadaşlar merhaba,
ben lojistik işine girmeyi düşünüyorum. fakat uluslararası değil sadece yurtiçi olacak. Fakat bu iş neleri gerektirir. lojistiğin ,Nakliye ambarlığından ayıran en önemli özellik nedir ? ayrıca yük bulduğumda tekrardan kamyonun gittiği yerden tekrar geri yük ile dönmesini nasıl sağlayabilirim. bununla ilgili çalışmaları nasıl yapabilirim.sizce nakliye komisyonculuğu nasıl bir iş. Bu konuyla ilgili bilgilerinizi acil olarak bekliyorum :(

Yerleşim Türkiye / GüneydoğuMeslek Gıda
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
2 yorum
Merhabalar Yunus Bey;
Lojistik işi malesef Türkiye'de yanlış anlaşılan bi kavramdır. Lojistigi diğer nakliye dallarından ayıran en büyük özelliği depolamadır. Biyere mal ***ürüp ordan geri gelirken mal bulmak gibi olaylar kamyonculuğa girer.
Lojistik ise mesela A firmasıyla anlaştınız, firmanın depolama ihtiyacını nerdeyse tamamen kaldırırsınız. Üretilen malzemeyi direk kendi deponuza sevkeder ve firmanın talebine göre belirtilen yerlere belirtilen tarihlerde teslimat yaparsınız.
Bende şuan bi nakliye firmasının sahibiyim ve biraz birikim yapıp lojistiğe dönmeyi düşünüyorum nasipse. Detaylı görüşebiliriz.

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Yöneticilik
size katılıyorum, ülkemizde iki kamyonet alıp lojistik ünvanıyla iş yapan birsürü firma var fakat lojistik kelime anlamıyla üretimden son kullanıcıya kadar bütün ara faktörleri içinde barındıran komplike bir tanım aslında, sizinde söylediğiniz gibi nakliyatla jojistiği birbirinden ayırmak gerekir. Benimde bu yönde niyetim var görüşmek isterseniz mail adresim crysler300@windowslive.com

Görüşmek üzere.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er