Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Gezi Teknesi İşi

Başlatan123456Tarih12/10/2010 12:58:16Yorum8

İlk mesaj
Yeni Üye35 yazı
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-deniz-araclari-gezi-tekneleri-gunluk-tur-teknesi-dalis-icinde-uygundur-32816943/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-deniz-araclari-gezi-tekneleri-gunluk-gezi-teknesi-satiliktir-cok-guzel-ve-uygun-fiyata-verile-32247747/detay

Merhaba
Benim yapmak istediğim iş gezi teknesi işletme işi arkadaşlar. Kendim turizm bölümünde de okuduğumdan mezun olduktan sonra biraz sermaye ile böyle bir işe girmek istiyorum. gezi tekneleri 100.000e de var 150 bine de. uygun güzel bir tekneyi bu ikisinin fiyat aralığında bulabilirim.
Yapacağım işe gelince bu tekneyi turistik,kalabalık bir yere çekip boğaz turu tarzında gezdirmek istiyorum. gördüğünüz gibi masaları da var bu teknelerin onun için yemekli tur yapmak istiyorum.
Bu işi yapmak için herhangi bir yerden izin almam gerekir mi? teknelerin zaten ticari izni var. ama mesela geceleri ben bu tekneyi nereye bırakacağım? tura çıktığım yerde bıraksam başına bir iş gelir mi? tekneye saldırı yada tinercilerin meskeni falan olur mu ya da zabıta çeker mi :)) bi de bu tura çıkarması için bir kaptanla mı anlaşmam gerekecek? gemi kullanmayı öğrenebileceğim bir yer var mıdır?
Geliriyle gideriyle artısıyla eksisiyle açıklar mısınız?
Bir de bu ilandaki tekne tarzındaki bir teknenin vergisi ne olur?? Olur da bağlamam gerekirse tekneyi ne kadar para tutar?

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Öğrenci
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
8 yorum
Üye329 yazı
gemi kullanmayı bilmeniz tekneyi kullanacak olacağınızı göstermez
bu demek oluyor ki ben araba kullanmayı biliyorum trafiğe çıkabilirim (bunun için ehliyet lazım =)
işletmek için yasal izin lazım
tekneği marinaya çekmen lazım her yere tekne çekemessin
kaptan tutman lazım
o tekneler uygun fiyata buda beni şüphe içine sokuyor
kış aylarına girdik geliri fazla olmaz bu aylarda daha çok gideri olur yani kar edemessin fakat yaz aylarında tekne iyiyse kar edebilirsin
kişi başı yemek (balık ekmek+makarna ) 25 TL olsa 50 kişi doldursan çık yakıtı kaptan garson ücretini 1250 TL
Sana 250 kalır buda aylık 5.000 TL Demek =))

Yerleşim Türkiye / SakaryaMeslek Dany?manlyk
Üye149 yazı
Turizm okuyorum diyorsun soruları sen soruyorsun :)
Muğla Fethiye, Gökova vb. yerlerde tekne sahipleri var konuşabilirsin. Gerçi Sakarya 'daymışsın Ege bölgesi olsa yardımcı olabilirdim de. Tekne sahiplerine ulaşman en mantıklısı. Ancak yeme içme için ayrı, tekne idaresi, barındırması için ayrı. Sürüyle işi olsa gerek. Ama tur firmaları yazın para basıyor tekne turlarından.
http://www.gencdenizli.net - Kişisel Blog Sitem

Yerleşim Türkiye / DenizliMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye329 yazı

sayın gençdenizli
işi yapmak isteyen arkadaş istanbullu ben fikrimi yazdım ben sakaryalıyım =))

Yerleşim Türkiye / SakaryaMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye35 yazı
Daha yeni okumaya başladım turizm 1.sınıf :) Ayrıca ispanyol arkadaş sakaryada ben istanbulda bulunuyorum. ispanyol ben gemi kullanmayı bilmiyorum. demek istediğim araba ehliyeti alır gibi deniz aracı kullanmak için de ehliyet alınıyor mu diye sormak istedim. zaten bu iş yarı yıl yapılır. geri kalan 6 ay için de tekne için farklı planlarım var yani tekne boş yatmayacak. sadece tekneyi içinde birini bulundurarak denizde tutabilir miyim bunun vergisi varmı?
Bu arada sahibinden.com'da tekne fiyatları hep aynı durumda gezi tekneleri 70 bine de var 150 bine de aralık bu.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ö?renci
Yeni Üye35 yazı
uzza saol verdiğin bilgiler için. tekne ilanlarında öyle yazıyor ondan öyle dedim. ticari tekne diyor. izni var diyor ama sanırım şahsa ait oluyor bu izin.

Yeni Üye96 yazı
Öncelikle yat turizmi göründüğü gibi parayı verdim yatı aldım bitti demek değil.Yatın vergisi,limana kaydı,ticari kayırları vs..Tekne donatımı gerek.Alacağın yatın boyuna göre bir yat kaptanı ve bir gemiciyle bu işi rahatlıkla yürütebilirsiniz.Hatta usta gemici bile kaptanlık yapabilir.Ama tabiki bu pek yasal olmaz.Ayrıca ahşap yat yıllık bakım gerektiricek.Bunları hesaba katmalısın.Yakıttan önce,kaptandan önce sen bu işin sürkilasyonunu sağlayabilirmisin onu düşün.Kolay işler değil.İşi öğrenmelisin öncelikle.Bilen biriyle ortak başlamanı tavsiye ederim.Ayrıca yakıt makina sarfiyatına,yapcağın mile,hızına,diğer donanımlara kullanılma miktarınıda katarsan duruma göre değişir.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Yeni Üye99 yazı
valla aynı iş benımde fıkrım fakat gemı fıyatları kendısıne gore ucuz ama bana gore pahalı yanı o planımı bı 10 sene erteledım benım fıkrımı soyleyeyeım sana ben bodrumda aysıyorum aılem baska bı yerde kucuk bı koyda bı köy var denız kenaroı ve kucuk bı yat lımanı var aracı olan kısıler gıdebılır ama sehre yakın orada o tekneyı yatlımanına yıllık para vererek baglayıp ısletebılıyosun kaptan masrafın yok gemı orada sabıt balık ekmek aılelere ıckısız balık restorant tarzı yapmak ıstıyorum hem dag hem denız havası teknede balık yıyıp evlerıne gıdecekler bodrumda tekne turu cok ıstanbuldada oyle hem denız ustunde rısk var bodrumda tekne turundaydım yanımızdan cok hızlı bı yat gectı kaptan usta olmasa bızım gezı teknesının vay halıne ustelık boyle turları sahıl guvenlık teftıs edıyo tekne kapasıtenden 1 kısı fazla ınsan olsun yıne vay halıne sen turızımcısın yanastır guzel bı yere tekneyı hatta sapanca golu yakın sıze balık sat uygun fıyata herkes gelsın yemegını yesın aksam dalgasız bı koyda gemeıne bısey olamayacagnı dusunerek kapat evıne gıt

Yerleşim Türkiye / Mu?laMeslek Mühendis
Yeni Üye35 yazı
tekne restaurant benim ilk aklımda olan şey zaten. Tekneyi güzel bi yere çekip gündüzleri balık ekmek ya da fast food tarzı,akşamları da yemekli fasıllı bi eğlence gzel olur. Ama bu konuda tabi sınırlar vardır. Tekneyi istedigim yere çekebilir miyim? Belediye izni mi gerekir? İçki ruhsatı verirler mi falan? Bu konular da bilgilendirebilecek bilgili bi arkadaş olursa güzel olacak.
He bu arada bana göre ucuz demedim arkadaşım tekne fiyatları, genel bakış olarak uygun geldi fiyatları. Ben de henüz öğrenciyim aynı zamanda çalışıp para biriktirmek istiyorum bu işin oluruna göre..