Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Jetonlu Oyuncak Salonu

BaşlatanBARIŞ ŞEKERTarih12/09/2007 16:25:24Yorum15

İlk mesaj
Yeni Üye5 yazı
Arkadaşlar merhabalar;
İki tane girişimcilik fikrim var,
1- Alışveriş merkezlerinde bulunan jetonlu oyuncak salonlarını gördüğümde ban neden yapmayayım dedim ve başladım araştırmaya.
Bayim olurmusun fuarında Playland ile görüştüm ve bu işe 20 000 YTL ile gireceğimi ilettim.
Firmanın satış müdürü, bu işin çok maliyetli bir iş olduğunu AVM lerde kiraların çok yüksek olduğunu söylediler.
Playland firması aynı zamanda oyuncak üreticisi olduklarını, bu sermaye ile 5 adet oyuncak verebileceklerini ve orta sınıf (b sınıfı) semtlerde işlek caddeye veya konut olan bir bölgeye oyun salonunun açılmasını tavsiye ettiler.
Beni düşündüren AVM lere hep değişik yerlerden insanlar geliyor, böyle bir oyun salonu herhangi bir semte açtığımda genelde o çevrenin çocuklarına hitap edeceği için bir süre sonra çocuklar sıklır ve gelmezlerse !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2- 20 000 YTL ile ev yemekleri yapan bir lokanta açabilirmiyim ????????????????
Bu işler ile ilgili tecrübeli arkadaşların yorumlarını rica ederim.
BARIŞ ŞEKER

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Satış / Pazarlama
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
15 yorum
Üye347 yazı
Oyun salonu işi cok riskli kendini sürekli yenilemesen zarar etmeye mahkumsun.Eğer yinede yapacaksan makina kiralama olayını araştır.Risk oranını biraz düşürürsün.
Yemek konusuna gelince nekadar cok ceşit koyarsan maliyetin artar ve günlük yemek ihtiyacını hesaplaman cok zor olur.Yiyecek konusunda sadece bir şeye odaklan mesela sadece corbacı veya köfte piyaz veya döner ceşitleri.hem maliyet kontrolü olur hem işten zevk alırsın.maliyet acısından en uygun olanı corbacı örnek olarak bir kilo mercimek ve bir kilo undan 35 corba cıkıyor.ama en önemlisi corbayı kimin yapacağı sana tavsiyem kaliteli bir otel ahcısı bul ve adamı part time calıştır.gece iki saate corbaları yapsın ve işine baksın hem usta parasından biraz tasaruf edersin.

Yerleşim Türkiye / Eski?ehirMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye5 yazı

Arkadaşlar;
Yorumlarınız için teşekkür ederim.
BARIŞ ŞEKER

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Üye639 yazı
BARIŞ ŞEKER'e ÖZEL:
Barış arkadaşım merhabalar.Jetonlu oyuncak işini(kiddie rides ve tren ve trambolin ve zıpzıp)
Bu işlerdeki kazancı Haziran 22 2007 den itibaren işletmesini yapmaktayım.
Bu işler de sabır lazım sabah 8 akşam 12,1 gibi işi bırakmalı.
Fakat kazanç işine girersen eğer müthiş para var.
sadece yer önemli bu iş için.Ben sana yatırdığın parayı bir sezonda fazlası ile geri alma garantisi veriyorum.Şu soğuk kasım ayında bile bu makinalar iş yapıyorsa...
Ama sana varilen fiyatlar çok yüksek.20,000ytl ye 2 tren yapılır.
Yada 12 jetonlu oyuncak alırsın.
Yada:zıpzıp alırsın.
Valla bu işin sezonu Mart ta başlar.
yerini bulursan eğer yaz kış demezsin.
Bu konularda yardımcı olabilirim.
telefonum:0539 718 43 66
manisa turgutlu.
gelme imkanın varsa buyur gel yerinde gör derim herşeyi.
Ama yardımcı da olurum.
iyi günler
gursoybalo
ya tozu dumana katarsın,yada tozu dumanı yutarsın.

Yerleşim Türkiye / ManisaMeslek Serbest meslek
Üye237 yazı
ya arkadaşlar. bu işi yapan biri, bana birkaç fotoğraf gönderebilir mi, böyle bir yerim var vs vs vs. yada bana biri bu işi açık açık anlatsın. jetonla çalışıyor ama bu iş için benim jeton düşmedi:) oyun zincirleri ile ilgili cafe kurma üzerine düşünüyordum. bu işle ilgili bi iki şey okudum. düşünce aşamasında şu an. yazılarınızı bekliyorum.
HSN

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Di?er
Üye639 yazı
Hasan kardeş merhaba.
Ben manisa turgutlu dan Gürsoy BALO.Jetonlu oyuncaklar işinde dükkan çalıştırmaya gerek yok.
yada şöyle yapalım.0539 718 43 66 BENİM NUMARAM.
SEN DE NUMARANI VERİRSEN TELEFONDA DAHA RAHAT ANLATIRIM.
YADA MSN VEREYİM BALOCAN79@HOTMAİL.COM.
Ama telefonda izahı daha kolay olur.
Çok şükür ben bu işten bu yaz 2 ortak olmamıza rağmen ii kazandım.
2000 yılındada müzik kutusu işi ile uğraşmışyım.o zman lar dolar üzerinden gidiliyordu alışlar.
hiç unutmam 3000 dolarla girdiğim işten 3 kişi tplam 60,000 dolar ciro yapmıştık.Fakat o zman ın furyası idi rüzgar esti geçti.
Musait isen görüşebiliriz.
teşekkür ederim.
gursoybalo

Yeni Üye2 yazı
yazılarınızı okudum..ben burda yeniyim..bende bu jetonlu oyuncaklarla ilgili bir yer açmak istiyorum..250 m2 lik bir dükkanımız var..asma katlı..burası 60,000 nüfuslu bir ilçe..anamur..burda hiç öyle bir mekan yok..benimde 4 yaşında bir kızım var ve biz her dışarıya antalya,mersin vb.yerlere gittiğimizde nerdeyse 2 saat içnde kafadan 30,40 ytl harcıyoruz..
burda çocuklu aillerin en büyük eksiği diyebiliriz..ve benim 30.000 ytl gibi bir sermayem var..
ama hala düşünme aşamasındayız..makineleri nerden temiz edebiliriz..makineleri aldığımız yerler gelip kuruyolarmı? veya önce gelip bir dükkanın fizibilitesi gibi şeylere bakıp öylemi makine satıyolar nasıl oluyor..
yardımcı olursanız sevinirim..

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Ev kadyny
Üye639 yazı
pinar1905 e özel:
Arkadaşım öncelikle merhabalar.
size özel ayrıntılı bir mail yolluyabilirim.
daha detaylı görüşmek için kabul ederseniz. mailinizi verin ben cvp gönderirim size.şu an toplantıya girmek üzereyim.
gursoybalo

Yeni Üye5 yazı
Gürsoy Bey;
Yorumlarınız ve ilginize teşekkür ederim.
Ben oyuncak salonunu alış veriş merkezinde
düşünüyorum ancak çok sermaye istiyor.Kira ve isim hakkı dünyanın parası.

Dolayısıyla ben bu işi orta sınıfın ağırlıkta olduğu bir semtte açmak istiyorum çekindiğim nokta çocuklar aynı oyuncaklara binmekten sıkır ve belirli bir süre sonra gelmezler diye düşünüyorum.
Senin oyun salonun nasıl bir yerde ve hep aynı çocular sıkılmadan geliyormu ???????????

Konu ile ilgili tecrübelerini paylaşırmısın.
BARIŞ ŞEKER

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Üye639 yazı
Tabii Barış kardeşim nasıl istersen yardımcı olurum.
Öncelikle alışveriş merkezi yetkilileri ile görüşüp bu işi yukarıdan bitirmelisin.Çok sermaye istiyor derken?Anladığım kadarı ile makinalardan bahsediyorsun!(Üretimini yaptığımız makinalar:jetonlu oyuncak olarak:AT,EŞEK,BALIK,DİNAZOR,TREN,NİNJA KAPLUMBAĞA,(EKSTRA TEKER VE DİREKSİYON TAKILABİLİR İSTEĞE GÖRE)FİNCAN.Bu saydıklarım jetonlu kategorisindedir.
Bunun haricinde TREN(İster Jeton hazneli isterseniz belirteceğiniz alan genişliğinde raylı sistem)
Zeminli yada raylı sistem ninja kaplumbağa.İçine binilebilenlerden.bunun farklı versiyon çalışma sistemlerini de yapabiliyoruz(balerin benzeri)
aynı şekil ninjayı çarpışan taksiler kategorisinede alabiliyoruz.
Balerin tarzında belirli bir çevrede dönen binilen yarış motor larıda yapıyoruz.
Dahilinde park ve bahçelere oyun sahaları kuruyoruz.
Birde İNEK modelimiz var bunun üzerinde çalışma yapıyoruz.Bu modelin içine depo yerleştirip jeton karşılığı yada para karşılığı içinden SÜT yada AYRAN akmasını sağlamaya çalışıyoruz.(Düşünseniz ya parayı atıyorsunuz ineğin memesinden süt yada soğuk ayran akıyor):))
Yani bu konularda sizlerin isteğine göre elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz.
Kira derken alışveriş merkezlerinin kiralarından mı bahsediyorsunuz?
Ben belediyeler ile anlaşmalı yer çalıştırıyorum bunun için
bir miktar aylık kirayı gözden çıkarıyorum.
Salon olarak işe girmedim.Park ve bahçeler tarzında hareket ediyorum.
Mesela ailelerin geldiği parklar bahçeler benim gözbebeğim.
Çocukların olduğu her yerde bu iş yapılır.Mahalle bakkalına koy gene nasipsiz kalmaz makinalar.
Kesinlikle hiçbir çocuk üretimini yaptığımız makinalardan sıkılmaz!Hepimiz çocuk olduk.Ben bile bu yaşımda hala oyun parkındaki trenle geziyorum.
Üretimini yaptığımız makinaların en büyük özelliğide şudur;İstediğiniz heran biz yada kendiniz elinize aldığınız ufak bir anahtarla bütün makinalar üzerindeki figürlerin yerlerini değiştirebiliyorsunuz.
Daha detaylı bilgi için lütfen...
0539 718 43 66
Gürsoy BALO
gursoybalo

Üye639 yazı
Atlı karıncayı da unutmayalım bu arada:))
gursoybalo

Üye639 yazı
ŞİŞME ZIPZIP İSTEDİĞİNİZ HER BOY VE MODELDE
gursoybalo

Üye152 yazı
GURSOY BEY;

öncelikle sizi kutluyorum ve destekliyorum.

bende şu an çocuklara yönelik işler yapma çabası içerisindeyim(şu an dediysem 1 yıldır ugrasıyorum). avm içerisinde gıda üzerine yapıcam allah izin verirse. keşke imkanım olsada sizin yaptığınız makinelerden de alabilip değerlendirebilsem. sadece TÜRK sermayesi olduğu için daha karlı olmasına rağmen yabancı malların üreticileri ile görüşmüüyorum.

bu bağlamda sizinle çalışmak zevk verirdi bana. ama eleman ve zaman yetersizliği yüzünden bunlarla tam olarak ilgilenemeyeceğimi düşünüyorum.

barış beyin ilgisi ve bilgisi var gibi konu ile ilgili. umarım başarılı olursunuz.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yleti?im
Üye639 yazı
Merhabalar!
Takdirleriniz bizleri onurlandırmakta ve güçlü kılmaktadır.
Üretimini yaptığımız makinaların piyasada bulunan ÇİN malları ile kıyaslandığında,kullanılan malzemeye bakılırsa(Çin=yorgun demir),ve bu işin duayeni olan İTALYAN makinalarının yüksek fiyatları ile karşıkarşıya getirilirse üretimimizin kalita ve fiyat olarak ne kadar istikrarlı olduğu görülecektir.
Unutmayın!işimiz çocuklarla ve ONLAR BİZİM HERŞEYİMİZ...
gursoybalo

Üye1359 yazı
sokak arasına da olur aslında.. ama işlek bir cadde olması ya da pazar yerine yakın bir yer olması düşünülebilir.
Satılık Ziftin Olsun,

Selanik'ten Kel Gelir

Yerleşim Türkiye / ÖzelMeslek Di?er