Ben mühendisim Manisa'da iş yeri kurmayı düşünüyorum.
Manisa'da damlama sistemi üzerine iş yapmayı düşünüyorum, daha değişik fikirleriniz var ise paylaşmanızı isterim teşekkürler...
| Alıntı Yapılan Metin: |
Yazıyı gönderen - eylülteran Merhaba arkadaşım, Bunun su sorununun olduğu özellikle Ortadoğu ülkelerinde başta İsrail olmak üzere uygulandığını ve su tasarrufuna katkısı olduğunu duymuştum, zannediyorum aynı şeyden bahsediyoruz. Teknik tarafını bilmiyorum, mühendis olan sensin daha iyi biliyorsundur. Ancak iş fikri açısından bakarsak, küresel ısınma ve su sıkıntısı konularında çok hassas olunan şu günlerde bu iş oldukça merak ve ilgi çeker. Allah işini rastgetirsin, umarım başarılı olursun. |
Ilıcalı'nın da altını çizdiği gibi seçim öncesinde çiftçiye dağıtılan paraların içinde "en önemlisi", bana göre ise aynı zamanda "kuraklık çeken ülkemiz için en yararlısı", damla sulama sistemine geçen çiftçiye verilen büyük teşvik. Nazmi Bey'den öğrendiğimize göre damla sulama sistemine geçmeyi kabul eden çiftçinin, 40 bin YTL'lik makine alması lazım. Az para değil. Çiftçi bunu kabul ederse, devlet maliyetin yarısını üstleniyor. Geri kalan ve çiftçinin ödemesi gereken 20 bin YTL, Ziraat Bankası'ndan düşük faiz ve çok uzun vade ile kredilendiriliyor. Biliyorsunuz sularımızın % 72'si tarımda tüketiliyor ve vahşi sulama nedeniyle de büyük bölümü heba olup gidiyor. Damla sulama, tarlanın sadece gerekli yerlerinin sulanmasını sağlarken, büyük miktarlarda suyun heba olup gitmesini de engelliyor. |
| Alıntı Yapılan Metin: | ||
Yazıyı gönderen - Ismail KIRTILLI Meral Tamer'in Milliyet'te bugünkü yazısından ...
|
Yazıyı gönderen - delikız Merhabalar, Ben mühendisim Manisa'da iş yeri kurmayı düşünüyorum. Manisa'da damlama sistemi üzerine iş yapmayı düşünüyorum, daha değişik fikirleriniz var ise paylaşmanızı isterim teşekkürler... |