İlk mesaj
İş Kurma Ve Girişimcilik
Bijuteri Hakkında Bilgi Almak İstiyorum
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
27 yorum_
Yeni Üye29 yazı
M
Yeni Üye46 yazı
Girişim girişim diyorum ama ortada hala bir girişimim yok :)
_
Yeni Üye29 yazı
öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim açıkcası bu iş için 40 bin lira kadar bir sermaye ayırmayı düşününyorum açacağım yere gelecek olursakda öncelikle kendi bölgemde yani esenler dörtyol civarında düşünüyorum burayı bilenler bilir gün içerisinde yoğun geçişlerin olduğu bir bölge bu iş için uygun olduğunu düşünüyorum tabi bu bölgede bu iş yapan dükkanlar var gözlemliyorum allah daha çok versin hiç boş kalmıyorlar bölgenin gelir düzeyi çok iyi değil ama çokta kötü değil dediğiniz gibi bölgeye göre politika uygulamam gerekiyor dekora çok para dökme demişiniz ozaman dükkan seçimini doğru yapmam gerekiyor çünkü ürünü gösteren dükkan ve dekordur son olarak şu anda su bayisi işletiyorum hatırı sayılır müşteri potansiyelim var bu potansiyeli değerlendimeyi umuyorum tekrar teşekkür edrim ilginiz için aydınlatıcı mesajlarınızı bekliyorum hoşçakalın.
M
Yeni Üye46 yazı
Girişim girişim diyorum ama ortada hala bir girişimim yok :)
_
Yeni Üye29 yazı
yorumlarınız gerçekten aydınlatıcı oluyor bir iş yaparken edinilen tecrübe yol güzergağınızı değiştirebiliyor başka seçeneklere yönlendiriyor anladığım kadarıyla dediklerinizde gayet mantıklı hediyelik eşya seçeneğide sunabiliriz ama dükkan büyüklüğü ön plana çıkıyor ayrıca bu işlerde tedarikçilerde önemli uygun fiyatlara her yerde bulunmuyor toptancıların çalışma şekillleri ürün yelpazesi bunları iyi araştırmak gerekiyor başka fikri ve düşüncesi olan arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum.
P
Yeni Üye68 yazı
bijuteri işine girecek az sermaye kullanıcak arkadaşlara önerim dükkanınızı küçük tutun ki dükkanınız ve ürünleriniz zengin göstersin.ve asla ama asla ürünlerinizi sabit yerde sıralamayın.sürekli değiştirin yerleri.bu en önemli satış tekniğidir.bijuteri imalatı ve doğal sabun ile ilgili yardıma ihtiyacınız olursa
istanbulticaret34@hotmail.com adresine mail atmanız yeterlidir.herkese bol kazanç dilerim....
istanbulticaret34@hotmail.com adresine mail atmanız yeterlidir.herkese bol kazanç dilerim....
pelin
Ü
Yeni Üye7 yazı
merhabalar bende Ankaradan yazıyorum, son bir aydır bujiteri hakkında bilgi toplamaya çalışıyorum çünkü bende bu işi yapmak istiyorum evimin hemen karşısında 15 m2 lik küçük bi dükkan var sokağımız işlek sayılabilir buralarda bu işi tam olarak yapan yok yani takı toka satan var ama 1 milyoncular düzensiz ve küçüük reyonlar şeklinde getirmişler ürünlerden göze hitap eden bir şey yok yani, açıkcası beni bujiteri işi yaptırmaya itende bu oldu, benim düşüncemde şu; dükkanın içindeki raflara sadece takı toka yerleştirmek dükkanın önünede ucuz çanta kemer cüzdan fular gibi aksesuarlar getirmek istiyorum, işin açığı bu iş hakkında hiç bir bilgim yok çok küçük bir sermayeyle giriyorum bu işe 7000 tl kadar, bu işi yapan arkadaşlara sorum şu ; benim minimum giderim 800 ila 900 arası birşey olacak bu sermayenın getireceği kar bu giderimi karşılayıp bana az çok bir şey bırakırmı sizce? bu işi yapan biri bu sorumu tahminen bı cevapla yanıtlarsa çok çok memnun olurum, lütfen arkadaşlar tereddütlerimi aşmam için bujiteri işi hakkında yorum ve soruma tahmini bir cevap bekliyorum... şimdiden teşekkür ediyorum.
Ü
Yeni Üye7 yazı
Bujiteri işi yapan arkadaşlar cevaplarınızı bekliyorum, yardımcı olun lütfen...
B
Yeni Üye12 yazı
senin sermayenden ziyade sirkülasyonun önemli gibi geliyor bana ülkü. eğer hızlı satış yapabileceğine inanıyor isen haftalık olarak sattığının yerine ürün alarak iş yapmaman için bir sebeb yok . ancak bana kalırsa yine eğer minumum 3 ay en azından masraflarını karşılayacak güce sahip olmalısın ki kafan rahat olsun.
7000tl/1,45 (kur) = 4827 $
4827/10$ (ortalama ürün fiyatı)=483 ürün
30 tl(ortalama perakende satış fiyatı)*483 ürün =
14490 tl.masrafını 1000 tl desek geriye 13490 tl kalır-7000 sermayen= 6490 buradan yola çıkarsan satışın önemi ortaya çıkar 1 ayda satarsan güzel para kazanırsın 6 ayda satarsan kendini korursun 1 yılda satarsan zarar edersin. buradaki fiyatlar ortalamadır.
7000tl/1,45 (kur) = 4827 $
4827/10$ (ortalama ürün fiyatı)=483 ürün
30 tl(ortalama perakende satış fiyatı)*483 ürün =
14490 tl.masrafını 1000 tl desek geriye 13490 tl kalır-7000 sermayen= 6490 buradan yola çıkarsan satışın önemi ortaya çıkar 1 ayda satarsan güzel para kazanırsın 6 ayda satarsan kendini korursun 1 yılda satarsan zarar edersin. buradaki fiyatlar ortalamadır.
_
Yeni Üye29 yazı
B
Yeni Üye12 yazı
ticaretin 10-9 risktir rızkın 10da9 da ticarettedir.yani bir pastadan pay almak için bazı riskleri göz önüne almak gerek. kısaca şöyle diyeyim. 2001e kadar kendi işimi yaptım. deri sektöründe. 2001 krizinde battım ve askere gittim. geldim bir firmada bursa bölge müdürü olarak çalıştım. cebimde aldığım tazminat tan başka hiç sermayem yokken gittim 3000mt2 fabrika kiraladım depozitosunu zor ödedim.. 1 yıl allah bereket versin güzel para kazandım. sonra bazı sebeblerden kapatıp, dünya çapında bir firmanın bursa bölge müdürlüğünü yaptım oradan bir firmanın işletme müdürlüğüne geçiş yaptım ama aklım hep ticarette kaldı. orayıda bıraktım bu işe girdim. şimdiki kazancım müdür olarak aldığımın altında ama mutluyum. çünki geleceğe yatırım yapıyorum. ve ileride çok daha fazla kazanacağım günleri bekliyorum. 3 şey çok önemli bence en uygun fiyatla alabilmek en uygun fiyatla satabilmek ve müşteriyi yolunacak kaz gibi görmeden güler yüzlü hizmet verebilmek. bunları yaparsanız bazı ürünler kendini satar zaten.
B
Yeni Üye12 yazı
mail yada msn adresinizi verirseniz elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. en azından ürünlerin görsellerini size sunar ve fiyatlar hakkında bilgi veririm
_
Yeni Üye29 yazı
yorumunuz için teşekkür ediyorum ürünlerin fiyat ve resimleri gönderirseniz sevinirim receptugrul51@hotmail.com
B
Yeni Üye12 yazı
Tuğrul BEY vermiş olduğunuz e-mail adresinize çok geniş olmamakla beraber örnek görselleri ve fiyatları yolladım. ürünler ve fiyatlar hakkında yorumlarınız benim için önemli. daha iyiye ulaşmanın yolu bilgi alışverişinden geçer diye inanlardanım. mailden anlaşılacağı üzere bende elimi taşın altına sokuyorum ve maddi olanaklarım el verdiği müddetçe mağazacılık yapan arkadasları iş hacmine göre desteklemeyi prensip edindim. siz kazanın ki bizler kazanabilelim. olmayalım nalıncı keseri gibi hep bana hep bana olalım testere gibi bir sana bir bana . :)
_
Yeni Üye29 yazı
e-mail için teşekkürler gerçekten ürünleriniz güzel fiyat konusunda tam olarak bişey diyemeyeceğim fiyatlarla ilgili kapsamlı bir bilgiye sahip olmadığım için ama piyasada 3-5 liraya satılan kolyeler var ayrıca sadece kolye ve bilezik türü ürünlermi mevcut.
B
Yeni Üye12 yazı
evet sizin bahsettiğiniz gibi 3-5 tl lik ürünlerde var ama herşeyinde bir bedeli var kaliteli ürün kaliteli fiyat. ayrıca bu fiyata bu ürünleri bulmanız pek mümkün değil (gerçi daha pahalıya da arasanız da bılamazsınız çünki bu ürünleri türkiyeye birtek ben getiriyorum:) )kolye , küpe , bileklik, sandelet ve çanta ürün gamında mevcut. ayrıca gümüş takılarda bulunmaktadır.
B
Yeni Üye12 yazı
eklemeyi unuttum ben sadece türkiyede olmayanları getirmeye çalışıyorum. yani bir anlamda alternatifsiz olmak çabasındayım. sizin mağazanıza giren bir müşteri bu ürünleri dışarda herhangi bir mağazada bulamasın istiyorum. zaten örneğin güneşlide bir mağaza ile anlaştı isem o yakında başka bir mağaza ile kesinlikle anlaşma taraftarı da değilim. ve tüm türkiyede psf standart belirlenmiş bunun altına hiç kimse inemez.
Ü
Yeni Üye7 yazı
merhaba arkadaslar, yazıları takip ediyorum gercekten cok yol gösterici buldum kendi adıma ayrıca bujiteri arkadaşa da cevap yazdığı için cok tesekkür ediyorum gercekten bana yazdığınız yorum benim bakışımı daha daha netleştırdı tekrar tesekkür ederim buarada tugrul arkadasa gönderdiğiniz maili bende görmek isterim benim mail adresim sera_gulu@hotmail.com inşallah bayram sonunda dükkanı kiralayıp ilk adımı atmayı planlayorum hata yapmamak içinde buradan yada mail adresinizden sizi rahatsız edicem gibi kusura bakmazsınız inşallah. iyi günler
B
Yeni Üye12 yazı
kusur ne demek her zaman rahatsız edebilirsiniz. görselleri en kısa sürede elinize ulaştırmaya çalışacağım
B
Yeni Üye12 yazı
mail yolu ile ürün görsellerini isteyen tüm arkadasların görselleri yollanmıştır. ilginize teşekkür ederim
C
Yeni Üye8 yazı
slm ben alanyadan yazıtorum yeni bijuteri açanlara alternatif sunuyoruz. 5.000tl peşin 500tl ye vade 10 ay vade yapıp dükkanınıza görülür bir ürün size sunabiliriz.ürünlerimizin hepsi kendi tasarımımız dır yani bir eşi dahi yok bu şu anlama geliyor istediğiniz fiyatı verebilirsiniz.bijuteri işi böyle garanti satan malı sunduğunuzda 1 e 10 kazanabilirsiniz.ürün plastik olduğunda müşteri sonunda almaya biliyor çünki plastik der bunun bi değeri yok der ve sizi bozar.sattığınız ürüne güvenin ve sizi konuşturabilsinki karınız 1 e 10 olsunki para kazanın bir kolye satışı demek günlük kira ve elektirik masrafı demek.bizim ürünlerimiz geneli italyan avrupa tarzı takılar harini turkuaz akik amatiz gibi ve bol çeşit küpelerimiz var . bekleyen satamadığınız ürünü eş değerde değiştirebilirsiniz zarar gelmeyen her ürünümüzü eş değerde değiştirebilirsiniz.biz alanyadayız buyrun görüşelim derim 05334621058 iş 02425113047 den ceyhun beyle görüşebilirsiniz saygılar kolay gelsin
T
Yeni Üye1 yazı
mrb arkadaşlar ben çinden takı toka her türlü büjüteri getiriyorum ve elden almıyorum kendim gidip iyi kalitede ki malı getiriyorum amacım bu işi menunniyetini sağlamak herkeseuygun fitatta uygun kalitede mal getirebilirim bütün esnaf arkadaşlara şimdiden teşekkürler saygılarımla
memo
N
Yeni Üye1 yazı
Merhabalar ceyhun karasu ben izmirden yazıyorum ürünlerinizin görsellerini foto olarak gönderebilirmisiniz?
A
Üye189 yazı
Yazmıcaktım ama yazayım.benim baldızım ist.bu işin hem üretimini hemde bazı pazarlarda satışını yapıyor.takı işinde önemli olan olay şudur.Takip sürekli Takip çünkü piyasası çok değişir hem model hem fiyat şuan çok satan bir ürünü aldığınız zaman 3-5 gün sonra hiç beğenilmeyen bir model haline gelebilir.fiyatı düşebilir fiyatı artabilir.ve toptancı firmalar genelde birbirinin modellerini çok çalar.genelde toptancılar hep yurt dışından getirtiyoruz takıları der ama genelde yalandır.sadece bazı modeller ve takı mağzemeleri çinden gelir.genelde toptancıların ist da güvenilir adamları vardır ve bu kişiler mahalle aralarındaki iş yerlerinde evlere iş verir ev hanımlarıda evine katkı olsun diye evlerinde bu takıları yapar ve işçilik inan çinden daha ucuza gelir.takısına göre değişmekle beraber işlik 1000 tanede 10 tl gibi bir fiyat.tabi takısına göre bu fiyat değişir ama işçilik nekadar ucuz değilmi zaten mağzeme ucuza geliyo.kar marjı bu işte inanın çok yüksektir.bak demişsin 40.000 tl var ben olsam okadar parayı bir bijüteri dükkanına bağlamam çünkü piyasada bu açacağın gibi bir sürü yer var.ve bu işin daha kurnazlıklarını ve piyasasını bilmiyosun.şuan git ist daki pazarlarda takıcılar nasıl iş yapıyor bu paranın 5 bin tl siyle git bu işi sosyete pazarlarında yap.neden tek tek anlatayım benim kökenim mağazacılıktır oyüzden mağazacılığı a-z bilirim güzel dekor yapman lazım ki güzel fiyata ürün satabilesin.bir mağazayı helede takı mağzasını doldurmak zordur.kiran yüksektir sen kuruşlarla para toplarsın ama dünya kira verirsin takı mağazası iyi yerde olmak zorundadır.çeşit yapman gerekir ama sen ürünü alırsın birden modası geçer malın elinde kalır yada zararına satmak zorunda kalırsın.bide takıdan anlaman lazım alıp sttığın ürün bir müddet sonra kararma yapar yada koparsa o müşteri daha sana gelmez.bide üstüne kötü reklamını yapar.sen öyle satamadığını geri getir diyen her toptancıya inanma.bence pazarda satmaya başla bir tahta kiralasan ama tasarım ürünler koyup çeşit yaparsan inan pazarda dükkandan daha iyi paralar kazanırsın,vergisi yok çergisi yok batsan bile az batarsın 5bin tl ye dünya ürün alırsın.aynı zamanda takı piyasasını öğrenirsin .baktın işler iyi gidiyor ozaman dükkanını açarsın dükkanda satamadıklarını pazar tezgağına dökersin orda eritirsin.öyle bir kerde paranı hele bilmediğin sektöre birden bağlama.pazarda işi öğren sonra dükkan işine gir.inan arkadaşlarım var.pazar başı 1000 tl cebine en az para koyan var 4 pazar 4000 tl sadec bir pazar bir ayda.şimdi bazı kişiler demesin yok öyle şey okadar para kazanılmaz bunları baldızımdan dolayı biliyorum.ve şahit oluyorum.daha anlatacak çok şey var umarım her şey gönlüne göre olur.
S
Yeni Üye24 yazı
arkadaslar bende resim ve fiyat listesi rica ediyorum arkadaslardan tesekürler safiyemm@hotmail.de
M
Yeni Üye2 yazı
arkadaşlar bende yeni başlaacağım yardım edin çanakkale bölgesinde pazarlarda satış yapmak isityorum neyle nasıl başlamam gerekiyor
metin akkaya
R
Yeni Üye1 yazı
BENDE ÜRÜNLER İLE İLGİLİ GÖRSEL VE FİYAT BİLGİLERİNİ ÖGRENMEK İSTİYORUM GÖNDEREBİLİRMİSİNİZ mail adresim r.tasbasi_91@hotmail.com
RECEP
Bu internet sitesinde, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Gizlilik Prensiplerimiz