Ana içeriğe geç

Dış Ticaret

Sera Kurmak İstiyorum

BaşlatanwirelessTarih22/10/2010 19:23:29Yorum11

İlk mesaj
Yeni Üye28 yazı
merhaba fransada sebze ve bazi meyvalar uzerine bir sera kurmak istiyorum bilgilerinize ve onerilerinize ihtiyacim var yuzolcumu nekadar olmali;seranin maliyeti ne kadar olur.
not: sera kuran firmalar varmi fiyat bilgisi lutfen.

Yerleşim Fransa / MulhouseMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
11 yorum
Yeni Üye27 yazı
merhaba! isminizi bilmiyorum ama bu fransada yapacağınız seranın şekline ve ne tür bir sera yapacagınıza baglı... cam seramı yada naylon seramı? önce buna çözüm arayı..
MGGVLV

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Turizm
Yeni Üye26 yazı
selam arkadasım fransada iklim i nasıl kaç dereceye kadar düsüyo maksimum kar yagıyomu ona göre ben sana fiyat verecem ben antalyadaa seracıyım 0507 953 6860

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Ticaret
Editör5590 yazı

Elma armut gibi çok yıllık ağaçlarda yetişen meyvalar için sera kurulmaz. Muz gibi yıllık ağaçlar için sera kurulabilir. Sebzenin her türü serada yetiştirilebilir. En yaygını domates. Mutfakta yemek yapmada kullanılan tüm sebzeler serada gayet güzel olur.

Sera büyüklüğü 1 dekarda olur 10 dekarda. 10 dekar sebze serasından çok ürün çıkar ancak bakımı da bir o kadar zor olur. Büyük bir serada iki hatta üç farklı ürüne de girilebilir. Pzara bağlı olarak hareket edilir. Fransada seranın iyi bir yatırım olacağını düşünmekteyim ama iklimde epey önemli. Yani öyle bir yer olur ki domatesin Türkiyeden gelenden daha pahalıya çıkabilir. Biraz hesap kitap yapmak gerek.

Eğer arzu edersen sana Fransada seracı bir Türk' ün telefonunu verebilirim.

Naylon bir sera motorlu havalandırmalı, ısıtması, kazanı basitce dekarı 15-20bin den başlar. Hasat için ray döşersin ısıtman tam otomatiktir havadan gübrelemen vardır hijyen için yatırım yapmışsındır fiyat uçar gider. Cam sera için yapılacak tarımın şekli önceden ince ince biliniyor olmalıdır. Cam seranın ham hali bile pahalıya çıkar bir çok iş için cam seraya gerek olmaz. Naylonla başlamalı öğrendikten piştikten sonra gerekli ise cam seraya geçmelisin.

Fransadaki firmaları tanımam ama yukardan Hollandadan dünyanın imkanını bulabilirsin. Büyük ihtimalle Atlantik yada Akdeniz kıyılarına yakın bir yerleri peylemelisin. İçerilerde uygun olacağını sanmam Fransa ikliminde. Termal bir arazi bulsan parayı kırarsın büyük ihtimal Fransada ama tabi Fransız kanunlarını da bilmek lazım her isteyen termale hatta normal suya sondaj vurabiliyor mu ?

Türkiyenin bir çok yerinde kuyu yasaktır çiftçiye , termal sondajı pahalıdır bazen ÇED raporu bile gerekebilir. Yapılan işin çevreye etkisini araştırıldığı rapor. Faransa da durum acaba nasıldır ?

Türkiyedeki 60-70 kuruşluk domateslerin Fransızların sofrasına en ucuz halk pazarlarından 4-5 € lara anca ulaştığını düşünürsek, Fransada 5 dekar domates serası kurmak hiç fena fikir değil.
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Editör5590 yazı
Şimdi bu yukarıda sevinçle ben seracıyım diyen arkadaşların bir çoğu ile yolda kalınır daha teklif aşamasında . . .

Antalya dan Mersin den Konya ya görüşülen bir dünya firma/kişi peşin paraya gelip iş yapamadılar. Konuşan atlayan çok olur. Ama malzeme alacak para yoktur çoğunun cebinde . . . Pasaportu yoktur Fransaya gidemez malzemesini gümrükten nasıl geçireceğini bilemez. Ama hemen atlar para kokusuna. Bilinçsiz sazanlar da diyebiliriz bu kimselere söz meclisten dışarı .

İki demiri bir birinine çatmayı öğrenmiş eli boş herkes seracı bizim Akdeniz sahillerinde.
tamnland.com

Yeni Üye27 yazı
selamlar selçuk bey biz sizin gibideğiliz. biz neyse onu söyleriz... gereken budur.. ben gidip rusya ufa da sera yapmış ustayım.. buna ne demeli acaba... ben egerki fıransada yapmakisterler ise yaparı sorun değil..
MGGVLV

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Turizm
Editör5590 yazı
Yazı yazamıyorsun ki düzgün bir sera yapasın. Firma bile değilsin.
tamnland.com

Yeni Üye28 yazı
merhaba arkadaslar gorusleriniz icin tesekkurler akinselcuk arkadas bana fransada tanidigin bir arkadasin oldugunu ve numarasini oldugunu yazmissin senden ricam yaza bilirmisin

Yerleşim Fransa / MulhouseMeslek Di?er
Yeni Üye28 yazı
kaldigin bolgede kis ortalama 5 ay suruyor fazla kar olmasada genelde soguk diye bilirim ama su sorunu yasamiyacagini dusunuyorum kaldigim bolge iyi yagis aliyor aslinda topraksiz sera daha makul geliyor bana daha cok urun elde bilirim diye dusunuyorum bu konudaki goruslere acigim. simdiden tesekkurler .

Yerleşim Fransa / MulhouseMeslek Di?er
Yeni Üye26 yazı
selamlar öncelilikle selcuk beyi ukalalından dolayı kınıyorum kişisel olarak yorum yapsaydı cok ii olurdu neyse onun seviyesine düşmeyeyim bak kardeşim öncelikle sera demiri burdan yani türkiyeden alınmaz ıspanya israil bu gibi yerlerden alınır örtüde öyle bu iş cocuk oyuncagı deyil bak kardesim serayı kurduracan bölgenin hava sartlarına göre seranın seklini cizimini yaptır onaylat daha sonrada iyibir firmayla sözleşmeni yap işine devam et bana ona buna inanıp aldanma istersen sana bu konuda yardımcı olabilirim pasaport vize sözlesme örnekleri daha önceden yapılıp 1000lerce dönüm seranın teslimat sözlesmelerini sana sunabilirim ayrca antalya ya yolun düserse birebir yamtım işleri sana sunarım manuel ful teknolaji ful otomosyon diye ayrılan modeller mevcut benim imzam altında teslim yapmışımdır neyse simdiden selamlar

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Ticaret
Yeni Üye35 yazı
Selamlar,
Seraciligi neden Fransada dusunuyorsunuz anlamiyorum. Evet domates bizdeki fiata degildir ama hersey ona goredir. Yasamda iscilikte bir okadar yuksektir. Ben 4 yil kaldim Lyon da Fransa tarim uretimi cok bol olan bir ulke alisveris aliskanliklari bize benzemez. Kimse birkac kilo birsey almaz orda. kisi basi alinir meyve dahi 2 tane 3 tane gibi alinir.
Seraciligi dusunen arkadaslara orta ve bati afrikayi oneririm. Ben Ghana Accra da kaliyorum. Buradan bazi ornekler vereyim size belki kafanizda yeni fikirler olusur..

Domates
Pazarda 2 dolar
S.Markette 14 dolar

Salatalik

Pazarda 1.5 dolar
S.Markette 8

Sivri Biber yok

Pazardan alisveris yapanlar dar gelirlilerdir orta ve ust kesim supermarketler oteller Buyuk restaurantlar bu urunleri yerel ureticilerden almazlar. Cunku Afrika Altyapisi olmayan bir ulkedir ve hijyen kosullrina dikkat edilmediginde cok cabuk mikrop kapilip hasta olunabilecek bir ulkedir. Bunu bilen oteller lokantalar supermarketler pazardan alisveris yapmazlar.

Domates salatalik biber gibi urunler ithal gelir %40 gumruk vergisi %15 kdv nedeniyle fiatlar ucuk. Nakliyeyide unutmamak lazim tabi...
Ayrica bu urunlerin tarimi burada pekte yapilmiyor zaten. Tarim bakanini ziyaretimizde kendiside gelin tarim yapin demisti. Benim hic anlamadigim bir konu seracilik.

Seracilik burada hic yok yapilmiyor. Seracilik yapilirsa urun yetistirme sertifikasi cikarilip pazara sunulabilir. O zaman rahatlikla tum isletmelere girilebilir ve iyide para kazanilir bence

Vasifsiz iscinin asgari ucreti vergi ssk dahil 100 dolar
Toprak kiralamak sorun degil su sorunu yok yerel ortak bulmakta sorun degil
lokantalarda spagetti 6-7 dolar, 1/4 tavuk yaninda pilav 7-8 dolar, tek turk lokantasinda 1 porsiyon kebap 13 dolar

En ucuz otel 100 dolar
ev kiralari esyali iyi bir semtte 1000 dolar esyasiz 300-400 dolar
evinizde yatili hizmetci calistiracaksaniz ayllik 100 dolar
arabaniz varda siz degil sofor kullanacaksa maas 75-100 dolar

bunlari bir okuyup sindirin sonra dusunun bence..... tezatlar yokmu tabiki var maas 100 dolar en ucuz otel 100 dolar bir tabak yemek minimum 6-7 dolar

zaten bu yuzden afrika burasi

iyi geceler
Karams

Yerleşim Gana / AccraMeslek Serbest meslek
Yeni Üye18 yazı
Merhaba beyle ben size Gurcistandan ulasiyorum, benim Gurcistanda, Tiflis cevresinde 5000metrekarelik arazeim var.
Benim arazim etraflarda hep seralar ve turk fabrikalar calistiriyorlar.
Gurcistanda sebze meive kis zamaninda hep disarda aliyoruz ,cunku yerli sebze meive gurcistana yetimiyor.
Benim dusundugum Sera istir.
Ariyorum ayne fikri olan is adami ortak is yapmak icin.
Saygilarimla Bacho

Tel: 00995(5)77999395
mail: bacho_karchkhadze2yahoo.com
karchkhadze

Yerleşim Gürcistan / TiflisMeslek Hukukçu