Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Fikir Nasıl Korunur?

BaşlatangryerdekTarih11/10/2010 22:27:44Yorum7

İlk mesaj
Yeni Üye8 yazı
benim bir projem var internet üzerine, ses getireceğine tutacağına inanıyorum ama bunu gerçekleştirmek için mali gücüm yok, bu fikrimi gerçekleştirecek kişilerle görüşmekten de çekiniyorum beğenmedik deyip ertesi gün uygulamaya koyabilirler beni safdışı etmek için, peki ne yapmak lazım fikir sanat eserlerini koruma veya fikir tescil gibi bir kurum varmı ?

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Bilgisayar-Bilişim
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
7 yorum
Yeni Üye35 yazı
valla bende de bir sürü fikir var. daha öğrenciyim para da yok. bir gün birinin de aklına gelecek yapacak parayı bulacak diye çok korkuyorum :S bir çözümü varsa o işi sadece ben yapmak isterim.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ö?renci
Üye195 yazı
@gryedek

kardeşim haklısın yani fikirleri paylaşmak riskli bir durumdur. Sormak istediğiniz bir şeyler varsa d1xc@hotmail.com burdan bana sorabilirsiniz. Endişelenmeyin sizin için yardımcı olmaya çalışırım elimden geldiğince.

Şunlarıda belirtmeliyim ki projeniz nedir bilmiyorum Ama fikir sanat eserleri vs yani telif konusunu patent konusunu söylüyorsunuz. Ülkemizde buna yönelik ciddi bir altyapı yoktur onu baştan söylemiş olayım. İkinci hususta dünyada zaten internet konusunda telif/patent konusu apayrı bir konudur. Yani doğru düzgün bir altyapı yoktur. En basiti yani adam Youtube'yi açıyor iki gün sonra aynı benzer siteler çıkmıyor mu? Facebook benzeri yüzlerce site yok mu? Keza Facebook'u yapan kişininde bu fikri bir yerden çaldığı hatta kodlarıda çaldığı iddia edilmiyor mu ? Bunun önünü alamazsınız. Söz konusu projeniz internet projesi ise eğer.

Yok siz bu projenin yapılabilirliği, maliyeti veya nasıl yapılacağı hakkında yardım almak istiyorsanız mail adresimi verdim size elimden geldiğince yardımcı olmaktan memnuniyet duyarım. Çünkü benimde onlarca projem oldu zamanında senle aynı sıkıntıları yaşadığım için halini anlıyorum.

Saygılar.

Yerleşim Türkiye / BelirtilmediMeslek Yöneticilik
Editör5590 yazı

Bir fikir, başkalarının yapmaya cesaret edemeyeceği şekilde başaılı bir şekilde hayata geçirilerek korunur.

Diyelim ki bir makine yaptınız. İşe yarar, satılır bir şey. Bunu piyasaya taklitleriye beraber hızlıca sürersiniz. Piyasayı doldurursunuz.

Bir başkasının kolayca yapabileceği bir şey olsa bile yapmasının bir anlamı kalmaz. İşte fikir böyle korunur.

Başka bir yolu yok.

yani param yok ama fikrimi ifşa etmek kendimi tatmin etmek istiyorum dersen mutlaka bir başkası yapar. Tabi gerçekten işe yarar para kazandırır bambaşka bir fikirse eğer.
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Yeni Üye35 yazı
aslında mantıklı düşününce de öyle fikirleri tescillemek olsaydı her şeyin çakması bulunmazdı heralde :)

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ö?renci
Yeni Üye8 yazı
speider , akinselçuk
güzel tespitleriniz için teşekkürler. sayın speider, uygun bi zamanda sizinle irtibata geçmek ümidiyle

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye195 yazı
@gryedek,

Mail adresimi belirttim ne zaman isterseniz yardımcı olmaya çalışırım elimden geldiğince.

Yerleşim Türkiye / BelirtilmediMeslek Yöneticilik