Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

İnternette Yeni İş Fikri

BaşlatanacanpolatTarih11/10/2010 18:55:48Yorum13

İlk mesaj
Yeni Üye53 yazı
Web projelerimizi uygulamak amacıyla 300 Gb alan 3000 Gb aylık trafik , e-ticaret alyapısı, win. ve linux tabanlı vs.... hosting paketi alıp projelerimizi uygulama çalışmalarına başladık. Benim projeye fikir ağırlıklı katkım olduğundan dolayısıyla şuanda projeyi hazırlayan iki arkadaşım yogun olarak çalışmakta. Bende başka neler yapabiliriz noktasındayım.Sizin değerli web iş fikirlerinizi almak istiyorum.

Yerleşim TürkiyeMeslek Yöneticilik
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
13 yorum
Üye149 yazı
Hosting ve web tasarım üzerine iş yapacaksınız sanırım.
Ne yapabilirsiniz ufak fikrimi söyleyim sponsor olabilirsiniz. Misal 100 MB 'dan 10 kişiye ücretsiz hizmet verecem dersiniz. Kafadan 10 referansınız olacak, onların oluşan ufak tefek problemleriyle pratik yapacaksınız. Memnun kalırlarsa sizden paket almaya devam edeceklerdir.

Hala hosting üzerine iş yapacağınızı düşünerek devam ediyorum. Hostbul vb. sitelere kaydolur, firma bilgilerinizi girersiniz.

Web tasarıma gelince, sizin pazarlama yeteneğinize kalmış. Üzerinde uzman olduğunuz işleri > web tasarım - hosting - eticaret - kişisel siteler - dernek siteleri - esnaf siteleri - haber, emlak paketleri vb. bunları hoş bi tasarımla sitenizde yayınlar, piyasada da satabilirsiniz.

Daha detay verirseniz daha iyi olur. Ben kendim e-ticaret paketleri ve tasarım konusunda başarılıyım. Freelance olarak çalışıyorum.
Sorunuz olursa ulaşabilirsiniz.
http://www.gencdenizli.net - Kişisel Blog Sitem

Yerleşim Türkiye / DenizliMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye53 yazı
Berk bey proje bazlı İnternet siteleri yapacağız. Parasını alıp site yapıp satmayacağız. Siteler katkı veren arkadaşların olacak. Bizim olur, burada şekillenen bir projeler olur, bunu birlikte yapacağız. Örneğin sizin ilgi alanınız olduğu için söylüyorum; bir arkadaş İnternet üzerinden bir ürünü yada hizmeti satacaksa fikir güzelse sizle çalışmak isteriz.
- bizim şuanda uğraştığımız eğitim portalıdır(projeye katkı sağlayacak arkadaşlara açığız) . internetin artık eğlence kütüründen farklı kullanımı olduğunun farkına varıldı. amerikada sadece İnternet üzerinden eğimi tartışıyor.
-benim bir projem daha vardı ama 'internet adamları' pek sıcak bakmadılar ve imkansızlığını dile getirip, "olsa güzel olur" dediler: kısaca izah etmek gerekirse tek şifre ve kullanıcı adıyla bütün form ve bilgi amaçlı web sitelerine girmek diye tanımlaya bilirim.
- yine sıkıştırma teknolojileriyle ilgili düşüncemde çöpe gitti
-

Üye291 yazı

Fikirlerinize saygı du****,süper bir iş çıkartmışsınız.Aslında benim birkaç fikrim var ve bu fikirleri paylaşmak isterdim ama fikirlerimin çöpe atılma korkusu ile kimseyle paylaşmamıştım.Bende projelerimi gerçekleştirebilecek maddi olanağı bulduğumda kendim yapmak gibi uzun süreli bir iş planı yapmıştım.Ama sizinle sanki bu projemi değerlendirebileceğimi düşündüğüm için sizden yaptığınız işin biraz daha detayını almak isterim.

onurtly@gmail.com

Tşk.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Sigortacy
Üye149 yazı
Acanpolat Bey sizin dediğiniz tekşifre projesi çok çok evvelden hayata geçirildi. Tek şifre ile bir çok web sitesine girebilme üretildi zamanında. Bundan hariç tek site üzerinden bütün sosyal medya sitelerine erişme de üretildi.
Açıkçası herkes MSN 'e MSN 'den,facebook 'a facebook üzerinden giriyor.

Eğitim portalınızda da web ve grafik tasarımı üzerinde resimli, videolu vb. ders anlatım çalışmalarla katılım sağlayabilirim. Tabi iş ne kadar uzun boylu henüz bilmiyoruz ancak eğitim üzerine siteler gerçekten talepte bu sıralar. Umarım başarılı olursunuz.

Yeni Üye20 yazı
Selamlar, webhosting konusunda ilk olarak sizinle fikir alisverisi yapabiliriz bu konuda bana biraz bilgi verirseniz özelden sevinirim.Bizimde elimizde su anda bir iki projemiz var.birde türkiyenin hangi sehrindesiniz ögrenmek istiyorum,görüsme acisindan.iyi günler

Yerleşim ALMANYA / BerlinMeslek Serbest meslek
Üye167 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - acanpolat
Web projelerimizi uygulamak amacıyla 300 Gb alan 3000 Gb aylık trafik , e-ticaret alyapısı, win. ve linux tabanlı vs....

öncelikle merhaba,
yukarıda yazdıgınız yazıdan anladıgım kadarıyla fikir olarak birşey bulmussunuz ancak bilgisayar sistemmi olarak cokta birşey bilmediğinizi farkkettim!.

tam olarak proje hakkında bir bilgi gönderebilirmisiniz acaba?
katkıta bulunmak için fikri de görmek gerekiyor :)

iyi günler

Yerleşim Türkiye / EdirneMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye165 yazı
birçok şey internet üzerinden yapılabiliyor
bulacağınız proje tek ve iş görür olmalı
özellikle zaman açısından, görsellik açısından büyük çekiciliği olmalı
GSM şirketleri ne der bilmem ama ucuz telefon görüşmesi olabilir
internetten cebi aramak gibi...

Yerleşim Türkiye / AfyonMeslek Dany?manlyk
Üye149 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - denemek
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - acanpolat
Web projelerimizi uygulamak amacıyla 300 Gb alan 3000 Gb aylık trafik , e-ticaret alyapısı, win. ve linux tabanlı vs....

"yukarıda yazdıgınız yazıdan anladıgım kadarıyla fikir olarak birşey bulmussunuz ancak bilgisayar sistemmi olarak cokta birşey bilmediğinizi farkkettim!."

Rakamı görünce bende büyük buldum ancak tekrar bakınca doğru olabileceğini düşündüm. Sunucu kiralamış olabilirler, olamaz mı yani? 30 GB host 300 GB trafik olup yanlış yazılmışta olabilir. Belki proje sizin küçümsediğinizden büyük işlerini güvende devam ettirmek için kendilerine özel sunucu temin etmişlerdir. Millet birbirini aşağılamaya ne meraklı. Sözüm meclisten dışarı çevremde böyle insan dolu ifrit olmaya başladım o yüzden yazmadan edemiyorum.

@Ümsedi
Onlar hosting satışı yapmayacaklar sanırım. Eğer ilgilenirseniz web sitelerinizi WebAdam güvencesiyle benim temin ettiğim Türkiye 'de bulunan sunucularımızda makul fiyata barındırabiliriz.
50 GB alanım var. Ben Denizli 'de ikamet ediyorum, sunucularımız Ankara 'da. Web tasarım referanslarımda mevcut.
İlgilenirseniz görüşelim.

Yeni Üye53 yazı
İlgilenen arkadaşların hepsine teşekkür ederim.
öncelikle host konusuna değineyim; yapacağımız portal için şimdilik yeterli bunun sınırını 1 senede aşamaz zaten. hatta iki tane daha proje yapa biliriz bu alanda. yetmezse 2 katına çıkarırız. Burdan konuyu açma amacım fikrimizi uygulamak için yola çıktığımızı ifade etmekti. Detay vererekte sıkmak istemedim. iş bilen kişiler için detayını arz edeyim tabi:

Diskspace :300 GB
Monthly Bandwidth:3,000 GB
Domains: 5 adet (alınan)
Multi-Website Hosting: sınırsız
E-commerce : var
Multiplatform: var
MySQL 5 Veritabanı:60
ASP.... :var
PhpMyAdmin: var
E-mail Accounts:1000 adet
Space per E-mail Account :1 Gb
Free One-Click Applications:WordPress 2.x Blog, PicturePro Photo Gallery, Drupal, Hit Counters, Form Mail, Joomla! CMS, PHPBB Discussion Forum, Zen Cart vs... sıralayabiliriz
önemli olan alan değil, gerekirse artırılır. önemli olan fikir ve bunu hayata geçiren arkadaşların emeğidir.

Yeni Üye53 yazı
eğitim portalı projemize web yazılımı yapacak (konusunu bilen arkadaşlara mail atarım) ihtiyacımız var.
Bunun dışında web fikri olan arkadaşlar varsa veya bu projelerin hayata aktarılmasına yardım edecek uzman arkadaşlarla bir birliktelik oluşturabiliriz. ama sadece bana sitemi hazırlayın veya hosting hizmeti verin diyorsanız yada benim param var sadece size katılayım diyorsanız biz yokuz. bunları bizden iyi yapacak çok yer var.

Yeni Üye53 yazı
İsim: Akın
Bulunduğum il :Ankara
Geçim kaynağı: Kamuda yönetici
projeye katkı: 1) iş fikrim var ( kısaca Konu: internet üzerinde marketlerin sattığı ürün, ürün fiyatı ihtiva eden ve kullanıcın istediği alış verişlerin hangi marketlerden veya marketten alsa kaça mal olacağı gibi hizmet sunan site)
2) web host ve isim vs alınması aktarılması ve takibi
3) Ayrıca birlikte çalıştığım web hazırlayacak 2 kişi
4)burda oluşturulacak projenin kişiler arası senkronizasyonunu sağlamak

Üye123 yazı
Merhabalar,
Benim de işinize yarayacak bir fikrim var ama gizlilik sözleşmesine istinaden fikrimi detaylı olarak anlatabilirim.
Saygılarımla,
www.cabarerestaurant.com

Yerleşim Türkiye / Yzmir SelçukMeslek Ythalat / Yhracat
Üye167 yazı
gençdenizli.net kardeşim beni yanlış anlamayın, haşa küçümsemek değil benim kasttettiğim..
bende sizin gibi o küçümseyen kısımdan nefret ederim..

rakamlarda işine göre büyük yada küçük olmayan rakamlar..
sadece sunucu bazında bilgisi olmayan birisi gibi anladım ben..

ayrıca kardeşim sunucu özellikleri değilde fikri sormustum ben..tam olarak ne düşündügünü bilmeden bi yardımımız dokunamaya bilir..

Yerleşim Türkiye / EdirneMeslek Bilgisayar-Bili?im