Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Bir Öğrencinin Derdi

BaşlatanYusuf ERTUGRULTarih08/10/2010 00:34:30Yorum8

İlk mesaj
Yeni Üye9 yazı
Öncelikle hepinize şimdiden teşekkür ediyorum.Malum öğrencinin derdini merak edipde bu sayfaya girdiniz...
HEPİNİZİN FİKİRLERİ BENİM İÇİN DEĞERLİ
Şimdi abilerim ablalarım,ben bir üniversite öğrencisiyim ve aynı zamanda ayakları üzerinde durmak zorunda olan biri ve üstünede bir ev bir yuva kurmak zorundayım.ve arkamda ne anam var nede babam dolayısıyla öyle yüklü bi sermayem yok...
Gelelim sizden yardım isteyeceğim bölüme.Ben gerçekten birinin yanında birinin emrinde çalışamayacağımı düşünüyorum.Yani ben kendi işimi kurup yürümek istiyorum.okuduğum bölümse modern kölelik olan işçilik üzerine kurulu "bürö yönetimi ve yönetici asistanlığı"yani saçma belki ama birinin emrinde çalışmak için eğitim alıyorum.Dedim ya ben kendi işimi kurup yürümek istiyorum.Biliyorum şimdi içinizden "eee kardeşim öyle kolaymı kendi işini kurup zengin olmak,önce girip biyere çalışman gerek" diyecek abilerim ablalarımda çıkacak.Demeyin lütfen çünkü malesef bu ülkede bu lafı diyen çok insan var en azından bi "GİRİŞİMÇİLİK"sitesinde bu lafı duymıyım lütfen.Şimdi ben diyorumki şu meşhur TAHTAKALE den birşeyler alıyım ve kahve kahve kapı kapı gezip satıyım.3-5 artık ne gelirse.bu sayede hem ticareti öğrenirim hemde 3-5 sermaye biriktiririm.Nacizane benim sizden isteğim.Ne satıyım?nereden alıyım?Nasıl satıyım.Yardımcı olursanız gerçekten sevinirim.
NEYE İNANIRSAN BİR GÜN ONU YAŞARSIN...

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Öğrenci
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
8 yorum
Üye170 yazı
Merhabalar

Bence iyi fikir olabilir. Sadece ornek olarak vermek istiyorum. Avon u bilirsiniz, bu firmanin ingilterede calistigi bir bayan bu sekilde baslamis ise kapi kapi dukkan dukkan, 5 yil icindede yaklasik 5 milyon dolar (tam hatirlamiorum) gidi bir rakamlara ulasmis. Yani demek istedigim bence yurur neden olmasin. Ama tek onemli konu kaliteli mali ucuza almak yani herkesin bildigi gibi alirken kazanmak lazim. Buna dikkat edersen, azimli olursan ve birazda caliskan isen kesinlikle basarili olursun.
Bu konuda ticareti ogrenmekle kalmazsin eger basarili olursan bu is senin omur boyu meslegin olabilir.
Basarilar...

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Saty? / Pazarlama
Üye170 yazı
Ne satayim?
Bayanlara yonelik her turlu urun gidebilir. Yanliz kimyasal urunlere girme derim ben cunku kapina gelen kisiden parfum yada kozmetik urunlerini sen alirmisin bir dusun ? ? Ev tekstili, Cocuk giyim gibi seyler olabilir.
Nereden alayim?
Tahminim tahtakalede aradigin herseyi bulabilirsin
Nasil satayim?
Bu konu gercekten senin yetenegine kalmis birsey. Fakat oncelikle tanidiklardan basla ondan sonra onlarin referansi ile baska ev lere ve dukkanlara git ordanda o kisilerin referanslari derken is yurur gider...

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Saty? / Pazarlama
Üye165 yazı

çay olabilir

Yerleşim Türkiye / AfyonMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye3 yazı
hiç bir şey para verip alıp satmana gerek yok. mail adresine bir bak sana mail gönderdim. değerlendir
muzaffer

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Sigortacy
Yeni Üye65 yazı
Yusuf umarım hayatta hersey istediğin gibi olur (tabi bu malesef insanların %95'i nin olmuyor) Bana kalırsa kendine bir hedef belirle. Yani şuan yapmakta olduğun iş ileride yapıcağın işin temelini oluştursun. Bilgi yardım vs ihtiyacın olursa özelden ulaşman yeterli kolay gelsin
ayinesi iştir, kişinin lafa bakılmaz
şahsın görünür rütbe - i aklı eserinde..

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye9 yazı
hepinizin ilgisine gerçekten teşekkür ederim.öncelikle Sadi abi gelecektede şu andada yapmak istediğim şey ticaret.malum peygamber efendimiz "karın 10 da 9 u ticarettedir"demiş.hem bakıyoruz paranın sahibi olan yahudi halkı hep ticaret.yani diğer yöndende istiyorumki kar da zarar da benim elimde olsun.sabit bi sektörde kalmıyım.piyasa neye açsa onu satıyım(bunlar ilerdeki hedeflerim)
Ahmet abi gerçekten teşekkür ediyorum.söylediklerin fikirlerimi etkiledi,ben diş parlatıcı düşünüyodum bir tanıdığım yapıyo bu işi.Güzelde satıyo ama o öğrenciliği kullanarak biraz demogaji yapıyo tabi:)söylediklerinde haklısın.eğer güvenilir bir marka değilse pek rağbet görmez.
Çağan abi maile baktım sanada teşekkür ederim.ve hemen googledan araştırdım.beynimin içinde değerlendirmeye aldım yani;)
bu arada ben resmiyeti fazla beceremem.bu yüzden hepinize samimi bir şekilde yaklaştım.hata ettiysem affola;)
NEYE İNANIRSAN BİR GÜN ONU YAŞARSIN...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ö?renci
Üye252 yazı
yusuf bey soyadin cok guzelmis,sana tavsiyem Halid Ertugrul abiyinin kitaplarini oku. hem ticarette manevyatin saglam olmasi onemli. sut ayran,ekmek gibi gunluk kullanimdaki gidayi abone yaptiir 50-60 cocuklu aileye,boyle de baslaya bilirsin.

Yerleşim Kazakistan / AlmatyMeslek Esnaf
Yeni Üye54 yazı
Broşür dağıtımı düşünürsen özel mesaj ile benimle irtibat kurabilirsin.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama