Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Şahıs Şirketleri Hakkında Yardım

BaşlatanspeiderTarih03/10/2010 15:47:38Yorum8

İlk mesaj
Üye195 yazı
Şahıs şirketlerinin kurulum aşamalarını öğrendim ama kurulum için maliyet ne kadar tutuyor onla ilgili bilgi edinemedim. Aranızda bilenler yardımcı olabilir mi? Ayrıca şahıs şirketlerinin ünvanı ne oluyor yani LTD.ŞTİ. şeklindemi oluyor?

Yerleşim Türkiye / BelirtilmediMeslek Yöneticilik
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
8 yorum
Üye310 yazı
max.500 tl ye kurarsın şirketi. Unvanı ise ltd olmuyor tabi ki. XXX Adi Komandit oluyor genelde.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dany?manlyk
Üye450 yazı
Şahıs şirketinden kastınız ortak olmadan ise,yani siz ticari faaliyet yapıyorsanız yani esnaf odasına değilde ticaret odasına kaydolmaktan dolayı şahıs şirketi diyorsanız,500 tl yi geçer..Yani bence herhangi bir esnaf odasın kayıt olma imkanınız varsa onu tavsiye ederim..

Çünkü defter tasdik ücreti,sicil kayıt işlemi 300-500 tutar ne kötü,ticari sicil gazete ilamı ile ilgili ücret,fatura tasdik ücreti vs.. vs..1000 tl yi bulur bence..
... ... ...

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Bankacylyk-Finans
Üye195 yazı

Başka bir sayfada bulmuştum kişisel adınız geçerli oluyor yanında ltd ibaresi oluyor gibi ama onu tekrar bulamadım öyle kalmış aklımda. Anladığım Ahmet Adi Komandit gibi bir isim oluyor :) tabi bu ne kadar ciddiye alınır veya komedi gelir müşteri nazarında o ayrı bir konu.

HakanFinans, konuya çok yakin olmadığım için söyledikleriniz biraz bilmece gibi geldi yani ben hizmet sektöründe faaliyet gösteriyorum. Emek veriyorum yani ürün satmıyorum ama kendime ait ürün düşüncelerim var ilerleyen zamanlarda. Şimdi ben bunları resmi, vergisini vererek yapmak istiyorum. Adımı kullanarak bunları yapmak istiyorum çünkü o şekilde bir planım var yani.

Sorum şu ünvan olarak Adi Komandit'mi geçecek? Eğer böyle ise birçok insan adi komanditi bilmediğinden kartvizite, Faturaya adımın yanına adi komandit yazarsam bu biraz komik gelir zannedersem. Normal Limited Şirket kuramam. Düşünmüyorumda şu an.

Tek başıma iş yapacağım ortaksız. Esnaf odasına kayıt olabilirim. Sizin bana öneriniz nedir yani yukardakini eksiksiz gerçekleştirebilmem umduğumu elde edebilmem için önerileriniz nelerdir? Teşekkür ederim şimdiden.

Üye450 yazı
Selamlar,

Siz tek kişisiniz dolayısı ile adi komandit falan olmaz.O bildiğim kadarı ile servisciler pazarcılar kullanır..

ŞAyet siz ticaret yapıyorsanız,esnaf odasına kayıt olmamıyorsunuz.Ticaret odasın kayır olacaksınız..Yalnız küçük esnaflar falan gibi birşey olabilir muhasebecinize konuşursanız,esnaf odasına kayıt olun..

Normal şahıs firması olacaksınız şirket değil..Onunda masrafı çok bişi tutmaz,30-50 tl fatura,50 tl defter tastıgı gıbı masraflar olur 200 tl yı gecmez.

Mumkun oldukca tıcaret odasın kayıt olmayın..Çünkü esnaf odasına kayıtlı olursunuz,mesela kapı numaranız degısır,gıdersınız bırınde dılekce verırsınız tum bılgılenırınız guncellenır dıgerınde durduk yere 500-600 tl paranız gıder..Aıdatı daha fazladır.vs.. vs..

Siz şirket değil,şahıs firması kuracaksınız..Oda Ahmet bilgisayar bilişim yazdırabilirsiniz fatura tabelanıza altına ad soyadınızı yazdırmanız gereklı..
... ... ...

Üye355 yazı
şahıs firması kurulumu maksimum 500 tl yani muhasebeciye 300 tl veriyorsunuz o sizin adınıza vergi levhasını çıkarıyor vergi dairesinden işyerinize adres yoklaması yapılıyor siz bu levha ile matbaya gidiyorsunuz 120 tl verip 2 koçan fatura 2 koçan irsaliye 1 adette kaşe yaptırıyorsunuz perakende satış yapıcaksanız yazarkasa alıyorsunuz hepsi bu ünvana gelince isim soyisim genelde ünvanınız oluyor ancak işyeri faliyetleri ünvana ek olarak sıralanıyor (elektrik pazarlama ticaret gibi)

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ymalat
Üye450 yazı
offshore hesap vergı almayan yada cok dusuk olan ulke bankalarında acılmıs hesap,offshore sırkette bu hesapları kullanarak ve bu sırketler vasıtası ıle malı ck yuksek malıyetle gosterıp vergı kacırma yolu :))
... ... ...

Üye195 yazı
Anladım. Birçok işadamının bu yolu kullanarak vergi kaçırdığını biliyorum. Ama benim amacım vergi kaçırmak değil tam aksine ciddi profesyonel yapmak. Ama Türkiye'de ne kadar bu mümkün sizinde malumunuzdur. Amerikan şirketleri idi benim kastım.

Üye195 yazı
Hakan Bey,

birkaç gün içerisinde bir firma kuracağım nasipse. Ve birçok nokta kafamı karıştırıyor sağlam ileriye dönük sorunsuz ve umduklarımı yapabileceğim şekilde bir firma kurmak istiyorum. Daha açık bir ifadeyle sizin biraz yardımınıza ihtiyacım var. Eğer eklerseniz d1xc@hotmail.com msn veya mailde olabilir adresimden size kafamdaki hususlarla alakalı danışmak isterdim çünkü başka yerde doğru düzgün bilgiler bulamadım ya baştan savma cevap veriliyor. Ya da benim işimin yapısı gereğiyle ben anlatamıyorum. Sizin bana yardımcı olabileceğinizi umuyorum.

Teşekkürler.