Ana içeriğe geç

Dış Ticaret

Amerikanin İthalat İle İlgili Gumruk Mevzuati?

BaşlatanloonyTarih02/10/2010 20:24:35Yorum3

İlk mesaj
Yeni Üye1 yazı
merhabalar yeni uyeyim. Ve arastirirken tesadufen sizin sitenizi buldum.. Benim sorum
Turkiyeden taki malzemeleri alip Amerikadan ithalat yapmak istiyorum. Ithalati araci firma kullanmadan kendim yapmak istiyorum bu konuda yardimci olurmusunuz? ya da Amerikanin ithalat ile ilgili gumruk mevzuatina nasil ulasabilirim?

Yerleşim ABD / VaMeslek Serbest meslek
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
3 yorum
Üye546 yazı
Sayın loony öncelikle sorunuzu soruş şekliniz bu konuya ziyadesiyle yabancı olduğunuzu gösteriyor. Türkiye den takı malzemeleri alıp amerika dan ithalat yapmak istiyorum diye sorarsanız hadi bizi bırakın bilmeyenleri bile ikileme sokar. Siz sanırım ihracat yapmak istiyorsunuz , menşe ülkeniz Türkiye , varış ülkeniz amerika.

http://turkey.usembassy.gov/customs_regulations.html
http://www.americanimporters.org/pages/marketing/USimportrequirements.html

bu iki siteden basit bilgi amaçlı yararlanabilirsiniz ama ileri vadede muhakkak uzmanlarla çalışmak zorunda kalacaksınız, üstelik siz ürününüzü türkiye den göndereceksiniz ve amerikan hükümetinin bu konuda ciddi çalışmaları-engellemeleri var. Afrika dan gönderseniz çok daha kolaylaşırdı işiniz. Neyse başarılar diliyorum size.
Nakipoğlu

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Editör5590 yazı
Sanıyorum, gayri nizami de olsa valize doldurup gotürmek daha mantıklı olacaktır. Amaç Amerika da Türk takıları satmaksa eğer.

İstanbul da, minik parçalı ürünler için bu valiz işini yapan sürekli giriş çıkış yapan seyyahlar vardı. Bir zamanlar elektronik malzeme için biriyle tanışmıştım. İthalat yapmak işi batırıyordu ama bir valiz malzeme geldiğinde çok karlı oluyordu. Aynısının tersi de mümkündür hala.
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Üye546 yazı

Bir de aracı kullanamadan denmiş ki bavul ticaretini gümrükten halledebilirse ancak o zaman para kazandırabilir. Amerika ile ticaret heryerden daha meşakkatli bir yol üstelikte sadece bu forumdan gelecek bir iki tane yorumla hiç girilmemeli o mevzulara.

Denildiği gibi yapabiliyorsanız ki sadece şansa bağlı bavulla birkaç deneme yapabilirsiniz o nu da siz değil mutlaka abd vatandaşı biri olursa daha sağlıklı olur, o nun haricinde yine söylüyorum çok çok zor.
Nakipoğlu

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er