Ana içeriğe geç

Dış Ticaret

İthalat İle İlgili

BaşlatanfikircokicraatyokTarih01/10/2010 01:38:06Yorum4

İlk mesaj
Yeni Üye25 yazı
Merhabalar
2 yıldır e-ticaretle ugrasıyorum ,bu gune kadar ithalatcılardan,toptancılardan vs mal temin ettik .
Ancak son gunlerde bir ürün peşimdeyim ki cok iyi satacağına inandığım(bence) .
İthalat konusunu bilmiyorum prosedürleri vs ,ancak sorum şu arkadaşlar;
Mecburen bir firma ile anlaşmak durumundayım.
Ne kadar sermaye lazım? En az kaç adetle ithalata baslanır? Firma bu ürünün cok gideceğine inandı ve atıyorum 100000 adet getirdi ve malı rakiplerimede dağıttı bunun önüne nasıl geçilir? (fikir benim ya dağıtamaz ya hani)
Bu ürünü ithal etmesek de Türkiyede yaptırsak aşamaları nelerdir?
gibi gibi
Bu tarz sorular o kadar cok ki kafam da tek tek cevaplayamasanız bile yüzeysel anlatırsanız sevinirim yada beni bi linke yönlendirin okuyum habire (uzun süredir arastırıyorum ama bi konuyu ararken bi başka mevzuya takılıp kalıyorum gözlerim kanlandı artık :p )
Fikir cok, icraat yok

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Esnaf
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
4 yorum
Üye310 yazı
O malın Türkiye distribütörü olmadığın sürece, ihracatçı firma o ürünü istediği kişiye satar senden başka. Fikir benim diye bişey olmaz bu konuda. Ürünü sen üretmedin, Türkiye dağıtım hakkı senin değil, o nedenle herkes alabilir.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye1 yazı
malzemenin bir numunesi varmı? imalat ile ilgili çalışma yapabiliriz. tabi dahada önemlisi talep toplayabilirmisiniz. eğer bu konuları düşünürseniz görüşebiliriz. e.mail : unsal_salim@hotmail.com
düşünün bence. ararsanız gerekli detayları şekillendiririz.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ticaret
Yeni Üye25 yazı

Teşekkür ediyorum..
unsal salım evet numunesi var ,talep de toplayabiliriz ancak ürün kimyasal içeriyor .Hani tekstil ,plastik ve değil bu konudaki sıkıntıları yada işlemleri de takip etme üstlenme yada yönlendirme çalışmalarınız varmı?
Fikir cok, icraat yok

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Esnaf
Yeni Üye68 yazı
Merhaba,

bende e ticaret yapmak için kursa gidiyorum,aynı zamanda da bir gümrük müşavirliği şirketinde çalışıyorum.
Yani gümrük mevzuatı ve ithalat konusunda yardımcı olmaya çalışırım.
Sizin firriniz olan bir malzemeyi başkasının dağıtamaması için marka tescili yapmanız gerekmektedir

507 220 90 45 Emine
emine köse

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er