Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Tekel Bayi İçin Fikirler Lütfen Arkadaslar

Başlatanalex34Tarih28/09/2010 02:09:46Yorum14

İlk mesaj
Yeni Üye34 yazı
Herkese merhabalar..Malum kriz benide vurdu arkadaslar ve kendi sektörümde plastik hammadde malesef hala iş bulamadım benimde azda olsa bi birkimim var ve en kolay ne iş yaparım diye düşünürken tekel bayi acmak fikri geldi ama işin yabancısıyım . Şimidi.
1.Sıfırmı acmak daha mantıklı yoksa oturmus bir müşterisi olan bir yeri devir almakmı daha mantıklı ?
2.Bu işten para kazanabilirmiyim ortalama ne kadar kazanabilirim ?
3.Bu işin artısı eksisi nedir arkadaslar lütfen işi bilen arkadasların yardımlarını önerilerini bekliyorum ..

SAYGILAR
İNSANLAR VARDIR SEVGİYE LAYIKTIR.,İNSANLAR VARDIR SEVGİNİN EN YÜCESİNİ VERSENDE AŞAĞILIKTIR..

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Satış / Pazarlama
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
14 yorum
Yeni Üye34 yazı
yokmu fikri olan kimse arkadaslar bana yol gösterip fikir verecek kimse yokmu ??
İNSANLAR VARDIR SEVGİYE LAYIKTIR.,İNSANLAR VARDIR SEVGİNİN EN YÜCESİNİ VERSENDE AŞAĞILIKTIR..

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye78 yazı
merhaba arkadaşım ben g.o paşada ve eyüp yeşilpınarda olmak üzere iki tekel bayii işlettim sana tafsiyem öncelikle işlekbir caddede merkezi yerde bir dükkan tut tabii yakınlarında tekel olmassa iyi olur bence sıfırdan olursa daha iyi olur çünkü devralmak istersen iş yapan yermi değilmi bilemezsin yada dışardan 1 hafta gizlice takip et işyapıyorsa o zaman müşteri ol ve almadan yanında 1 hafta takıl cirosunu takip et 1 milyardan aşşağısa hafta içi cirosu tabi haftasonu enkötüsü bile 1500,2000 yapar ona dikkat et nerde yapacahını yazarsan daha detaylı yardımcı olurum bence sıfır açmak daha iyi mal alımlarında sana yardımcı olabilirim saygılarımla... murat.

Yeni Üye34 yazı

lejyon55 ilgin için tesekkür ederim..ben istanbul capa sehreminde yapacagım.devralmak istersem bahcelievler şirinevler zeytinburnunda falan var devredenler fakat ben kendi semtimde yapmak istiyorum devreden yerde var su an için aylık 40.000 tl gibi cirosu var ben alırsam bu biraz dahada artacagına inanıyorum kirasıda uygun..şimdi ben sıfırdan acarsam kaca mal olur bana ve aylık minimum 40.000 tl ciro yapan bir yer masrafları cıkınca bana net ne kadar para kalır ?? şimdiden teşekkür ederim

Yeni Üye78 yazı
arkadaşım bahsettiğin yerler fena değil özellikle şirinevler tarafı güzeldir benim kızkardeşimin beyi yani damadımız yaylada tekel işletiyor ve kazancı gayet güzel bahçelievlerde eniştem tekel işletiyor oda iyi kazanıyor ve tek olduğu için devrediyor cadde üstü ve köşe başı büyük bir yer değil ama güzeliş yapar isterseniz orayı ***ere bilirim gelelim sıfırdan açmaya dükkan kirası ve depozitoyu siz hesaplayın kalanların fiyatı aşşağı yukarı şöyle. ortalama 1 metrelik buz dolabı 2.el 400-1000 arası temizlik durumuna bağlı açık kuru yemiş dolabı 400-700 arası.raflar dükkanın boyuna bağlı 750-1500 arası, maliye açılışı belediye ruhsatı,tekel ruhsatı,1500 civarı,yazarkasa 500 civarı,terazi 300-500 arası,rakı çeşitleri tahmini 2000,bira 2000-3000 arası,viski ve öbür içki çeşitleri ortalama 2000 civarı,sigara çeşitleri 3000-5000 arası çeşite göre değişir,öbür çeşitler içinde yani büskivi,çerez,cips,şarküteri,kola,ve öbür çeşitler ortalama 3000 tutar tabi bunlar tahmini fiyatlardır değişe bilir yani ortalama 15000-20000 tutar tabi aldığın mal adeti artarsa fiyatta değişir aylık 40000 cirosu olan yerin sana net bırakacağı kar 2500-4000 dir fazla bırakır diyen yalan söyler aylık 40000 ciro yapıyor derlerse inanmayın orası kesin 30000 geçmiyordur dediğim gibi dikkat edin 40000 yapıyorsa aylık günlük oratalama 1350 yapar o zaman cirosu iyi değil genede siz bilirsiniz geçen sene bu sitede bir arkadaş da sizin gibi yardım istedi alacağı yeri söyledi ben gidip takip ettim burayı almayın dedim iş yapmaz dedim dinlemediler aldılar 5 ay sonra kapattılar malzemeleri benim başka tekel arkadaşıma sattım onlar şimdi benim arkadaşımla beraber başka iş yapıyorlar toptancılık yapıyorlar viski-şarap satıyorlar yardımcı olacağım birşey olursa seve seve olurum saygılarımla........murat

Üye450 yazı
Selamlar sayın lejınyon55,

Bazem efesin falan tekel bayi açarkende gelip dükkan raflarını,dekorunu yapıp yine aynı birhananelerdeki gibi falan 100 kasa 200 kasa bira verdiğini duydum.Bilginiz varmı bu konuda?
... ... ...

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Bankacylyk-Finans
Yeni Üye78 yazı
hayır açar açmaz gelip bedelsiz mal vermez raflarınızıda yapmaz önce sizinle çalışıp ne kadar satış yaptığınızı görürler buda yaklaşık 1 yılı bulur zaten sizi şef gelecek diyerek 1 yıl oyalarlar ondan sonra satışlarınız iyiyse size yerinize ve satışınıza göre anlaşma yaparak bedelsiz verirler aynı şey tuborg için de geçerlidir yeni rakı stant anlaşması yaparak bedelsiz verir tabi stantda herzaman en az 2000 liralık mal duracak sigaracılarda anlaşma yapıyor stantlarını verip seni esir ederler kota koyarlar tabii bu dediklerim için yeriniz güzel ve işlek olması lazım yeriniz güzel iş yaparsa siz onlarla oynarsınız nasılmı sizin depodan almam spot çalışırım diyerek oynarsınız hatta biraz mal almayı kesersiniz o zaman şefleri geliyor neden satışınız düştü diyerek sizde o zaman anlaşmak için bastırırsınız ne kadar bedelsiz alacağınızda sizin pazarlığınıza bağlı sakın taviz vermeyin ısrarcı olun onların verdiğini değilde atıyorum onlar 70 der siz 150 deyip pazarlığı 120 bağlarsınız tecrübe edilmiştir emin olun :):) siğara stantı için viceroy veya camel terci edin onlar daha yüksek bedelsiz veriyor malboro yerin ve satışın iyiyse bedelsizi veriyor yardımcı olabildiysem birazda olsa fikir verdiysem sevinirim....saygılar...murat

Üye450 yazı
Tşk ler bilgi verdiğiniz için..
... ... ...

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Bankacylyk-Finans
Yeni Üye3 yazı
Herkeze merhabalar vermiş olduğunuz bilgilerden dolayı çok tşkler çok açıklayıcı bilgiler vermişsiniz bende izmirde tekel bayi açmak istiyorum araştırmalar yaptım boş dükkan tutup kendimmi yapsam yoksa devren almakmı diye benim toplam ödüyebileceğim 20000 ila 30000 tl bu fiyatlara iyi bir tekel bayi açmak mümkünmü tecrübeli bilirkişilerden aydınlatıcı bilgiler verirlerse sevinirim izmirde duyarsanız haber verirseniz sevinirim

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Turizm
Yeni Üye78 yazı
wınd35 arkadaşım yukarda bilgi verdim yeterli veya inandırıcı gelmedimi ben bu işi 8 yıldır yapıyorum gerekli tecrübem var sanırım verdiğim bilgiler türkiyenin her yerinde hemen hemen aynı fiyatlara açılır 20000-30000 arası çok lüx değil ama güzel bir bayi açarsın yerin güzel olursa efesten gold bayilik istersen extra iskontaların olur bence kendin yeniden açarsan daha güzel olur yeni yer her zaman ilgi çeker şimdilik bukadar bilgi yeter herhalde soracağınız birşey varsa elimden geldiğince yardımcı olurum bol şanslar ...murat

Üye165 yazı
boş ver bu işi bence

Yerleşim Türkiye / AfyonMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye3 yazı
TABİKİ verdiğin bilgiler inandırıcı geldi kendimce düşünüyorum verdiğim fiyatlarda iyi bir yer açabiirmiyim diye tabi çok lüx olmaz beni en çok yer düşündürüyor ara sokaklar olumsuz geliyor ama cadde üstündeki dükkanlarda çok büyük bulamıyorum anlıyacağım yer tabiki tecrübenden faydalanmak isterim

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Turizm
Yeni Üye30 yazı
tekel bayi açma belgesi 2001 yılında meb tarafından alınmış bir belgedir türkiyenin her yerinde geçerli belgem şu an iş yerim olmadığı için kiralıktır. ayrıca tekel bayii bakkal market şarküteri ve tüm gıda satışı yapan yerlerde iş yeri açma ve ustalık belgesi olarak kullanılabilir. iletişim 0.543.566.81.82 den ulaşabilirsiniz.
05434878286

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Gyda
Yeni Üye2 yazı
Slm lar hayirliisler islek cadde uzeride devren tekel byii var gunluk cirosu 2500ile 4000 tl arasi kirasi 1500 tl. 55000 tl istoyor borca girip almayi dusuiyorum siz degerli esnaf abilerim fikrini almak istoyorum cirosu iyimidir kar marjinedir saygilar
Halil kati

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek
Yeni Üye2 yazı
Slm lar hayirliisler islek cadde uzeride devren tekel byii var gunluk cirosu 2500ile 4000 tl arasi kirasi 1500 tl. 55000 tl istoyor borca girip almayi dusuiyorum siz degerli esnaf abilerim fikrini almak istoyorum cirosu iyimidir kar marjinedir saygilar
Halil kati

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek