Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

S. O . S 90. 000 Tl İle Ne Yapabilirim ?

BaşlatanFriedrich NietzscheTarih24/09/2010 20:07:00Yorum9

İlk mesaj
Yeni Üye14 yazı
Herkese merhaba.
karar vermek başarmanın yarısıdır derler ama bence asıl risk yani asıl başarı karar verdikten sonra başlıyor doğru bir fizibilite çalışması ve özverili bir çalışma birazda şans sanırım riski yüksek ölçüde düşürecektir.
ki kanımca her işte bir risk yatıyordur.
ilk etapta iş yapmaya karar verdim ama doğru fikri bulmakta zorlanıyorum daha yolun başından riski yükseltmekde istemiyorum bu sebeple burda tecrübesi olan arkadaşlardan fikir konusunda yardım bekliyorum.
90 000 tl ile İstanbulda minimum 4-5 bin lira kazanabileceğim bir iş fikri olan varmı ? dikkat edilmesi gereken noktalar nelerdir gibisinden önerilerinizide almak isterim.selam saygı herkese.
Beni Öldürmeyen şey güçlendirir !. Friedrich Nietzsche

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Yöneticilik
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
9 yorum
Yeni Üye28 yazı
Slm,

Benimde bütçem sizinkine yakın ancak 3 aydan beri hala işkonusunda kafam netleşmiş değil ve beş aydan beri burayı takip ediyorum.

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Mühendis
Yeni Üye14 yazı
bende 3 ay önce istanbula taşındım ilk 1 ay güzel bir iş projesi vardı onun üzerinde durdum baya koşturdum ama nasip olmadı şimdi 2 aydırda pek bişey yaptığım yok çünkü aklımda yada önümde kafama yatan bir iş projesi yok şuan ne yapacağımıda pek bilmiyorum belki burdan fikir edinebilirim diye bakınıyorum.boş kalmak beni oldukçada yormaya başladı.etraftan söylenen herşeyi üstüme alınıyorum neredeyse.bazı arkadaşların dediği gibi iş yapamayım derkende elindeki parayı kaybetmekte kötü.bu sebeple sabırla bekleyip turnayı gözünden vurmaya çalışmalıyım.her işte bir hayır vardır.
Beni Öldürmeyen şey güçlendirir !. Friedrich Nietzsche

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Yeni Üye28 yazı

slm,

Aynen dediğiniz gibi '' benim gibi belirli sermayeleri olan kişilerin, ortak fikirde buluşarak güçlerini, maddiyatlarını birleştirerek iş yapmaları, ancak bu da başka nedenlerden dolayı biraz zor tabi '' katılmamak elde değil. Dediklerinizden yola çıkarak perekende sektöründe küçük esnafa kolay kolay yer yok, bundan dolayı toptan dış ticaret fikri bana koşulları daha kabul edilebilir geliyor.

Eğer sosyal ilişkileriniz kuvvetli ise, çevrenizde arkadaşlarınız veya akrabalarınızdan biri veya birkaçı, size aracı olmadan tesktilden tutun gıda'ya kadar çeşitli ürünleri bir şekilde düşük maliyetle tedarik edebiliyorsa, bu durumdan belirli bir iş kolu yaratabilirsiniz.

Artık dükkan kiralayıp sıcak satış yapmak kolay gibi görünsede, diğer taraftan esas maliyetleri karşılayamamak gibi bir durum karşımıza çıkıyor, toptan alışveriş şu an için daha az maliyetlidir.

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Mühendis
Yeni Üye60 yazı
merhaba arkadaşlar.biz kendi açımdan konuşuyorum 700 milyar civarında bir iflas yaşadık 2006 yılında gıda dektöründe aile kuruluşumuz .tüm borçlarımızı gayrimenkul faln satarak kapattık .bunlar abiyle yakın akraba tanıdık gibilerden oluşan olumsuz ticari ilişkiler.şuan tek başıma bireysel olarak çalışıyorum.yani arkadaşlar şunu demek istiyorum türkiyede ticari doymuşluk var hemem hemem her sektörde.bu konuştuğunuz meblağlar türkiyede artık çok küçük sermaye piyasaya girdiğin anda hap yutulduğunulbile anlamıyo insan ben çok karamsarım şevkinizi kırmak istemem.ben ticari araştırma yapıyorum ve takipde ediyorum piyasayı.çok dikkatli olmak gerekiyo.bir battımı müessesen toparlanmak allah yardımcısı olsun.derim.ticari atılım yapacak arkadaşlarla bilgi alışverişi .yapabiliriz yurtdışı ticari işlerde çok. ben uçak parası ve konaklaya yetecek cizi miktar biriktirip ta güney afrikaya johanness..cape town 6 gün kaldım geldim.sonrası birkaç ülkeye daha gittim hem çalışıyorum hem de oraları takip ediyorum .çok güzel izlenimlerim.de var. türkiyenin 15.20.geriden takip eden ülkeler.neyse arkadaşlar size saygı ve selamlar

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Ticaret
Yeni Üye1 yazı
bayan olarak söyleyebilirimki kadınlar üzerine ne yaparsanız yapın kazanırsınız:)
biz şuan ortağımla güzellik salonu açmayı düşünüyoruz. bunun için yaklaşık 60-70 bin sermaye gerekiyor.
saç,makyaj,masaj,cilt bakımı ,solaryum ,lazer epilasyon. ayda en az 4-5 bin kazanmak mümkün .
lazer epilasyona gelince asıl gerçek makineler daha önceden güzellik salonları yapabiliyordu ancak şimdi sadece doktorlar yapıyor. photoshop lazer olarak bilinen ipl lazerleri güzellik salonlarıda yapabiliyor. ve çok iyi kazandırıyor. bu cihazın ikinci eli 12 bin-15bin tl arası .solaryum cihazıda aynı şekilde .yani para harcanacak şeyler bunlar .

Yerleşim Türkiye / TrabzonMeslek Manken / Fotomodel
Üye422 yazı
Karnının doymasını istiyorsan yap-sat,zengin olmak istiyorsan al-sat bu devirde.Kalıcı bir işte tutunmak çok zor.Temeliniz sağlam ve işten anlayan biri olmanız gerekiyor.Kaç aydır sitedeki yazıları takip ediyorum.Herkes anlamadığı işlere girmeye çalışıyor,tecrübesi olanlar uyarıyor ama hala iş fikri aranıyor.İş fikri arayan arkadaşların da ifadelerine göre çoğu başta ticarete yeni adım adım atıyor.Girişimcilikte bir yere kadar arkadaşlar,ben çok müteşebbisim risksiz kazanç olmaz,bir yerden başlamak lazım diye 50000,90000 göz göre göre çöpe atılmaz.Yatırım seçeneklerini deneyin önce.Ha diyosanız ki yok illa yapacam bir şeyler al-satlara yönelin.Bunu yaparken de paranızı hepsini aynı yöne kaydırmayın.Bu sene tekstilci kazanır seneye gıda sektörü öbür sene gayrımenkul.Ben her seferinde çok basit para kazanmanın yolunu anlatıyorum.Risksiz 9000 liraya yılda en az 1000 lira.katlarına göre hesaplamaya devam edin.18000 e yılda 2000,27000 e yılda 3000.Umarım arkadaşlar alınmamıştır ama amacım kırmak değil tecrübelerimi paylaşmak.Yolunuz bahtınız açık olsun inşallah.
İstiridye Mantarı İstanbul

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye19 yazı
Yatırımınıza göre projelem mevcut geliri tatmin edici düzeyde özel mesaj gönderirseniz konu hakkında detaylı görüşelim.

Yerleşim Türkiye / DünyaMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye3 yazı
ilk önce selam arkadaşım 90,000tl varsa bence iş kurma o parayı vadeli hesaba koy her ay faizini alırsın maaş gibi hiç değilse başın ağrımaz ticaret zordur

Yerleşim Türkiye / GiresunMeslek Serbest meslek
Üye195 yazı
@Nietzsche ve @dean,
karar verme aşamasında "sevdiğiniz iş" neyse ona odaklanın. Sevdiğiniz işi yaptığınız zaman başarılı olmamanız mümkün değil. Bazı arkadaşlar 90.000'le yapılacak iş kalmadı denilmiş 10.000'lede yapılacak iş çok yani bu bakış açınıza bağlı ama ne karar verirseniz verin asla sıkılmayacağınız keyif alacağınız tatil gibi göreceğiniz bir iş yapın.

@giresunlu_28_85,
fikrinize katılmıyorum yani herkes parasını bankaya faiza koysun bu memlekette ne fabrika açılsın ne istihdam olsun. Kimseninde sanırım o zaman başı ağrımaz:) çünkü ortada fabrika olmaz işe giden insanlar olmayacağı için araç trafiği filan pek kalmaz İstanbul'da filan:) düşünceniz tabi sizin düşünceniz ama ülke açısından da düşünülmelidir bir iş yapacağın zaman.

Yerleşim Türkiye / BelirtilmediMeslek Yöneticilik