Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Toptan

BaşlatanAlpistTarih21/09/2010 21:28:25Yorum3

İlk mesaj
Yeni Üye10 yazı
Merhaba Arkadaşlar;

Geçenlerde kendime kiralık dükkan arayışı içerisinde dolaşırken, sokak arasında bir yerde (hareketli değil) iki tane toptan gıda satan dükkan gördüm ve açıkçası söylemek gerekirse yıllardan sonra ilk defa böyle birşeyle karşılaştım. Aranızda bu işi bilenler nasıl bir getirisi olabilir, riski nedir v.s. gibi sorularıma cevap verebilecek arkadaşlarımız mutlaka vardır.

Sizlerden cevaplarınızı bekliyorum,
Saygılarımla

Yerleşim Türkiye / IstanbulMeslek Hazır giyim
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
3 yorum
Yeni Üye70 yazı
Toptancılık işi güzel iş ama iyi sermaye gerekir,ucuz ürünleri takip edip bulup,nakit olarak piyasanın biraz altına alıp sattıgında güzel kar elde edersin tabi bu ürünler yüklü alım satımı olan ürünler oldugunda para bırakır,ben bu işi yapmadım tecrübem yok ama nacizane izlenimlerim bu dogrultuda.ama sıkı piyasa takibi ve sıcak para şart. tabi çaplı şekilde araştırmanı tavsiye ederim.
DoDo

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Muhasebe
Üye508 yazı
o iki dükkanın mahalle arasında olmasının sebebi faturasız mal alıp satmalarıdır, geçenlerde bir tanıdığım 750 milyarlık ürün aldığını ve 30 milyar zarar ettiğini söyledi, anlayacağın ne kadar çok sermayen olursa o kadar para kazanma veya para kaybetme oranın artar, işi öğrenmen ise çok uzun bir zaman dilimi ister..

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Ticaret
Yeni Üye9 yazı

Toptancılık yapmadan önce bu işin perakendesini yaparsanız daha az risk alarak tecrübe edinmiş olursunuz.30 senedir bu işi yapan bu işin kurtlarıyla aynı piyasada iş yapmak çok kolay değil.Yeri gelir uygun bir alım yaparsınız, aldığınız 1 parça ürün olur 5 parça ,yani 1 koy 5 al .Ama zarar konusunda da bu oranlar böyle olacaktır tabi.Ha birde toptan satışların en kötü yanı verdiğiniz malın parasını toplama olayı .Bu dünyanın en zor işi .Mal satmak çok basit ama parasını toplamak çok zor
muhammet murat

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Ö?renci