Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Kendi Bilgisayar Markanı Üretmek ?

Başlatansmt147Tarih23/09/2010 20:47:01Yorum16

İlk mesaj
MErhaba Arkadaşlar Hepinize İyi Çalışmalar Öncelikle Bir sorum Var Yine Bilen vardır inş..

Türkiyede Yada Yurt Dışında Kendi Bilgisyar MArkamı Nasıl Yaptırabilirim yada şöyle diyelim fason pc kasası nasıl yaptırırm arkdaşlar ? kendi pc markamı yaratmak için yapmam gereken işlemler nelerdir biraz bilgi verirseniz çok sevinirim..

hepinize Bol Kazançlı ve Mutlu günler dilerim....

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Yöneticilik
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
16 yorum
Doğru bazı hayaller Mehmetleri Fatih yapar. Ama üstesinden gelebilmek kaydıyla !

Farklı markaların içindeki elektronik aksamlar çoğu kez birbirinin aynısıdır. Bu durum çok uzun yıllardır tüplü televizyonların içinde gözleniyordu zaten. Artık akla gelebilen her elektrikli yada elektronik cihazda gerek kasası ve gerekse iç elektronik aksamında karşımıza çıkıyor.

Eskort computer markası çıkmadan önce toplama bilgisayarlara eskort deniyordu. İlk olarak 90 lı yılların hemen başında Karaköy rıhtım civarında bir handa toplama bilgisayar yapıp değişik markalar vurup piyasaya bilgisayar veren bir işletme görmüştüm. Çok şaşırmıştım. O zamanlar hala Philips, Grundig, Sony gibi markalar markadan sayılıyordu. Sony nin spotunu bulmanın mümkün olmadığı son yıllardı.

Sonra büyük bir hızla spot piyasası oluştu ve her markanın aynı görüntüde ucuz olanları çıktı. İnsanlar aynı malı ucuza aldığını sanırdı ama aslında aynı malın eksik yapılmışını almaktaydılar.

Arzu ettiğiniz işlem günümüz piyasasının en çok kullandığı yöntem. İki yolla bir marka ortaya çıkarabilirsiniz. Biri en kısa en kestirme en ucuz yol. Bulduğunuz markasız ucuz spot ürünlere kendi etiketlerinizi yapıştırırsınız. Kağıt üzerinde size ait olan bir markanın bulunduğu uygun tasarımlı çeşitli ebat ve vasıftaki etiketleri bu ürünün gerekli yerlerine yapıştırır piyasaya sürersiniz. Aynı malı bir başkası da kendi etiketleri ile kendi adına piyasaya sürebilir.

En yaygını kameralarda var şu an. Aynı kasa ve aynı özellikte 1000 adet farklı markada kamera var piyasada. Güvenlik kamerası. Fabrikası Çinde bir kameracıya gidiyorsunuz. beğendiğiniz bir modele kendi tescilli markanızı bastırıyorsunuz.

Ben bir dönem İstanbulda yaptırdığım plastol etiketleri pc kasaları üzerine yapıştırıp sattım. Tescilli bir marka olmadığı halde pek rağbet gördü plastolün hatırına şimdi artık her ilde plastolün her çeşidini yapıyorlar.

İkinci zor masraflı yol ; Siz eğer içiyle dışıyla benim markam olsun diyorsanız, birkaç tane marka oluşturup adınıza tescilleteceksiniz. Bir marka kabaca 1000 liraya size ait hale gelir yani kağıt üzerindeki tescil masrafı böyle bir şey. Etiketin şekli vasıfları nasıl olacaksa onlar ayrıca masraf. Adedine şekline göre değişir. Halogram mühürlü barkotlu etiketlerden , aliminyuma serigrafa birçok etiket türü mevcut. Bunların kalıpları tasarımları bilgisayar çıktıları kullanılabilir halde elinizde olacak.

Bilgisayar için ekran, kasa , iç aksamları ve kutuları olacak. kutular ve içindeki kalıp straforlarını baskısı ile beraber İstanbuldan Bursaya hatta anadolu içinde bir çok ildeki oluklu mukavva kutu üreticilerinin bir çoğuna yaptırabilirsiniz. Ama istanbulda daha tümleşik firmalar bulursunuz.

Kasa için gene tasarımı size ait olan metal bir kasayı yapacak bir çok firma bulursunuz. Ama kalıp masrafları montaj masrafları seçeceğiniz metalin kalitesi kalınlığı fiyatı artırıp gider. Hiçte ucuz bir iş değil. Kasasnın tasarımı bile basit bir iş olmasına rağmen çok yorucu olabilir.

Ekran tasarımı işi için çok zor yollardan geçmelisiniz. Kalıplar artık teneke kalıbı kadar ucuz olmaz. Üretim adedi çok büyük sayılara ulaşır. Örneğin 3000-5000 adet metal kasa kalıp parasını ucu ucuna kurtabilirse bir kaç yüz bin ekran kasası kalıp ve tasarım parasını kurtarmayabilir. Sizin için çalışacak firmaların , kişilerin de insafına kalmış bir olay.

İç aksamlar için Çin, Tayvan, Malezya gibi ülkelerdeki üreticileri bulmanız gerek. Örneğin bir firmadan LCD ekranı bulup onun özelliklerine göre kasa tasarımını belirleyek ve imal ettireceksiniz kendi çizgilerinizle.

Main Board siparişini gene bir uzakdoğu firmasına vereceksiniz. Metal kasanızın bu board ile uyumlu olup olmadığına dikkat edeceksiniz. Board üzerinde bile markam olsun derseniz chiplerin veya empirmenin (fiber plaket) üzerine güzel güzel basarlar. Ama asla Türkiyeden temin edeceğiniz şeyler değiller. Hatta Avrupa ülkelerinden bile alamazsınız. Yapabilen eski firmalar yok değil ama uzakdoğunun fiyatına inmeleri de mümkün değil bir bilgisayar anakartında . . .

İkinci yol çok büyük masraflar gerektirir. Oysa aynı sonuçlara birinci yollada ulaşılır bilgisayarda. Örneğin hatları piyasada yaygın olmayan cazip bir ekran modeli bulun kendi markanızı basın. İlginç güzel bir hazır kasa bulun getirtin markanızı basın metal üzerinde kabartma ambleminiz olmaz ama etiketler etkileyici ise pazar bunu hiç umursamayabilir.

Ama genede ucuz yollada piyasada bir bilgisayar matkasını oturtmak öyle bir kaç yüz bilgisayarla olmaz. Epeyce bir stok yapabilmeniz bu markanın yasal izinlerini alıp garanti ve servis şartlarını kanun karşısında yerine getirebileceğini kanıtlamanız lazım.

Ülke içinde bir bilgisayar markası oturtmak her halükarda basit ve ucuz bir iş değildir. 90-100 ekran bir LCD televizyon markası oturtmak çok daha ucuza mal olabilir.

tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Akın beyin dediklerinin üstesinden gelebilirseniz.
yurt içi üreticiler ile kaliteli olan ürünler için çinde saglam adres biliyorum.
ister ithalat yapın isterseniz Kayseri'de bu işin ithalatından ürünü hiç bir aracı ücreti istemeksizin size yardımcı olabilirim.
Tabi getiren kişi kar marjını koyar yani ben aracı olmamdan dolayı karşılık beklemiyorum.
Çindeki firma en saglam bunda sıkıntınız olmasın.Kayseri'deki firmada ürünü aynı kişiden alıyor.

bir zamanlar çinden ufak capta flaş bellek ithalatıyla ilgilenirken tanışmıştık çindeki firma ile.firmanın asıl ürünü kasa imalatı,power ,notebook vs.

yazılarınızı takip eden birisiyim ben bu işe kesin girecem derseniz saglam bilgileri aktarabilirim.
saygılar...
bilgi paylaşıldıkca anlam kazanır.

Yerleşim TürkiyeMeslek Di?er

1. yol çok yapmacık geliyo bu yolu biliyorum 2. yoluda kısmen biliyorum ben üründen çok reklam gideri hazırlamk için ugraşıyorum 2. yol daha saglam ve cazip bir yol benim için çünkü güçlü bi proje ve 2 ortak girmeyi düşünüyoruz güçlü bi alt yapı olması lazım firma merkezi için gebze güzeller org. sanayinde bir yerimiz var orayaı düşünüyoruz + belli başlı ev eşyası ve gold vs.. gibi magazalarla konuşup marka tanıtımı için bazı tekliflerimiz var yada avmlerde reklam amaçlı stand vs.. gibi o yüzden saglam bi alt yapı gerekiyo çok devasa olmasda orta düzeyde bir yatrım yapmayı planlıyoruz tabi eğer şartları yakalıya bilirsek yani ilk etapta amaçımız çok para kazanmak degil zarar etmeden bir süre gide biliriz ancak önemli olan markalaşmak ve kurumsallaşmak gerisinde paraça kasa tasarımı vs.. kolay assında markalaşmak adına tavsiyelerinizi biraz daha merak ediyorum..

İlginize Çok Teşekkürler Kayserim , Akın bey Sizede çok teşekkürler bu arada Mehmet Hala Fatih Olamadı ama yeniçeri oldu sanırım :-)

İyi Çalışmalar......

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Kendi tasarımını yapıp , kendi kalıplarına göre metal plastik aksam yaptırma konusu geçti bir arkadaşımızın mesajında.
Böyle birşeyi şu an Türkiye`deki büyük ölçekli bilgisayar markaları bile yapmıyorlar :) bir monitorun sadece arka kapak kalıbı 200.000 euro civarı olduğunu hatırlatmak isterim.

Kendi bilgisayar ya da teknoloji markanızı yaratmadaki başarınız markanızı,marka kalitenizi iyi yönetebilmek ve tanıtım gücünü iyi kullanmaktan geçiyor. İyi bir ekip oluşturarak güzel yerlere gelebilirsiniz.
Bilgisayarın parçasıdır aksamıdır çok önemli değil, çünkü zaten bunları tedarik edebileceğiniz yerler ve size sunabilecekleri kalite ortada.

saygılar
iyi şanslar
İzmir ve Ege Bölgesi için İrtibat

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Elektrik / Elektronik
KARDEŞ işin özeti şudur. senin yapmak istediğin şey prestij, yapman gereken şey güven.
araçların kaliteli ürün, hızlı-ilgili hizmet ve zaman.
önce bu iş için bir bilgisayar bayisi olmalısın. arzu ettiğin prestije ulaşmak için bu bayiye vereceğin ünvanı asla değiştirmemelisin. zaman araçı ile bir yere geldikten sonra reklamlarla hayata kayda değer bir imza atarsın. buna ömrün yetmese bile secerenle ulaşırsın inşallah.
aslında biz Türk milletinide eksik olan budur sanıyorum. günü kurtarmak endişesinden Henry FORD olmayı hayal bile edemiyoruz.

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Muhasebe
kolay iş değil bence. kişisel olarak da yapılacak bir iş değil. bir şirketin olacak ve onun adına siparişi vereceksin yaparlar zaten.
Piyasadaki türk malı diye geçinen cep telofonları çin fabrikalarında üretiliyor mesela. parayı veriyor çin fabrikasına adam ucuza alıyor telefonları sonra marka koyuyor ona bi satıyor türkiyede.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ö?renci
arkadaş sen kasayı yapmayı boş ver o kolay yaptırırsın bi kalıp enjeksiyon makinalarıyla bastırırsın birde alırsın bi selegrafi makinası markanıda yaparsın üstüne ya sonrası belgeler mühendisler altyapın çok zaglam kuman gerekli
mahmutrecep

Yerleşim Türkiye / ?anly UrfaMeslek Esnaf
KENDİ MARKA PC YAPMAKMI?? BENCE HİÇ BULAŞMA KAÇ MİLYON DOLARIN VAR.. O KADAR PARAN VAR İSE VE OKADAR PARAN VAR İEKN MACERA ARİYOR İSEN BİLEMEM ..
MARKA İSİM TESCİL ALMAK İLE MARKALAŞMA İLE BİTMİYOR GİRCEKSİN KURTLARIN PİYASASINA...
PİYASA TANITIM YAPACAKSIN REKLAM FİLAN.. ODA YETMİYECEK DENEYİMLİ PAZARLAMA PERSONELİNE,
VE YILDA KAÇ YÜZ BİN TANE SATIŞ HEDEFLİYECEKSIN.....
MARKA OLUP DA PİYASA GİRMEK BİLGİSAYAR SEKTÖRÜNDE GERÇEKDEN ÇOK ZOR VE UĞRAŞ VEDE UZUN ZAMAN İSTEYEN MARATONDUR
UZAYTİC.
PCSOFT

Yerleşim Türkiye / ArtvinMeslek Bilgisayar-Bili?im
Anladım Arkdaşlar Zaten Piyasa Araştırmasıda Yaptırdık pek olumlu sonuçlara varamadık , o yüzden vazgeçtim bu sektörden peki hangi sektör ? maddiyatı , maliyeti az yada çok hangi sektör ? hangi sektörde hızla ilerleme şansına sahibiz günümüz koşullarıyla ???

Sayın Smt147,

Güvenlik kamerası yaptırın kendi markanızla. En az masrafla en kolay ulaşacağınız marka olur. Üstelik yoğun bir piyasası var ve giderek artıyor. Yani yükselişte halen durgunluğa erişmedi.

Atlayıp Çin e gidin zaten ulaşacağınız elle sayılır bir kaç firma var. Piyasamızdaki yüzlerce markanın hepsini onlar yapıyor. Bir kaç model beğenin markanızı söyleyin sizin için yapsınlar 3 ila 10 misli fiyatla piyasaya sürün. Alın size markalı ürün.

Türkiyenin bütün illerinde yüzlerce bayiniz olur irili ufaklı. Kargo sistemi, mail trafiği üç beş tanıtım toplantısı bir kaç fuar sizi dev bir markanın sahibi yapar.

Bir Çin yolculuğu. Birkaç konteynır mal ve biraz reklam gideri karşılığında. Altından kalkabilir misiniz ?

Saygılar.
tamnland.com

aklımdan geçen bi sektör ancak bu işin tahmini bana maliyeti ne olur ne kdar sermaye gerekli mesela ?

Altından kalkabilir misinizin önünde yazan kalemleri hesap edeceksiniz. En az 20 - 30 bin lira en çok 100 - 150 bin lira bana kalırsa sizin iş bitirme ve mal stoğu yapabilme kabiliyetinize göre .
tamnland.com

peki bu Çinle İlgili iş yapan danışmanlık firmaları ne derece güvenli bi bilğiniz var mı onlarla çalışmanın avantajları yada dez avantajları nedir?

mrb
oncelıkle sanayı bakanlıgından ızın alıp servıs acmanız lazım 7 bolgede 21 adet
bunu yapan aracı fırmalarda var ama sızın en az bı taneye ıtıyacınız var bunun teknık sartnamesınıde yapmak zorundasınız
pc ler ıcın sadece ıhtıyacınız olan dıs kalıptır bunun ıcın bı harcama yapar ve tescıl edersınız tum pc lerde ram ( kıng ) dısardan alım ıslmecı ( ? ) dısardan alım sadece toplamak ıcın bantta ıhtıyacınız var bunun ıcınde cınde sızınle anlsama yapıcak dunya fırma bullabılrısınız

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ythalat / Yhracat
bu ıs kımsenın yazdıgı gıbı mılyon dolarlık bı ısde degıl 20.000 usd cıkarsınız bu ısın ıcıden ıs markanın tutması ve dagıtım agı pazara gırmek

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ythalat / Yhracat
işlek cadde uzerınde ufak ama şirin bir magazam var.burda bı sure cep telefonu ısıyle ugrastım fakat basarılı olamayınca bılgısayar ısıne gırdım az bucuk işi ogrendıkten ve tedarıkcıyı bulduktan sonra kasa toplayıp satmaya basladım..sadece cadde uzerıne astıgım resımlı 590 tl lcd ekran bılgısayar afişinden sonra haftada 3 pc rakamına 2 haftada ulastım 2 telefoncu arkadasımın camınada aynı afıslerı yapıstırdım ve onlarda en az haftada bırer adet satıyorlar buda benım hafatada 5 pc uretmem demek ve burakamlar katlanacarak buyuyecek cunku alt bayıler olusturacam...ve işle sektörle ılgılı daha cok planım var kısa surede bı dukkan ve planlı calısma reklam pazarlama ile haftada 15 pc satmak ınanın cok basıt..cunku turkıyede 100 evde 20 sinde pc varsa bu rakam 2,,3 yıl ıcınde 2 ye hatta 3e katlıyacak.eger dusunursenız gelıp calısmayı ve talebı kendı gozunuzle gorebılırsınız..cok buyuk satıs rakamlarına ulasmak cok basıt hangı ıl veya ılcede olursa olsun..
ahg

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im