Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Eskişehir

Başlatanserkan2638Tarih19/08/2010 02:23:24Yorum28

İlk mesaj
Yeni Üye28 yazı
Öncelikle hayırlı ramazanlar diliyorum tüm koniks üyelerine.
Şunu belirtmek isterimki ben daha önce ticaret yapmamış ve kendi işini kurma hayalleri ile yanıp tutuşan biriyim.
15 senelik turizmci olmakla birlikte Eskişehirde birçok otelde üst kademelerde çalıştım.
Şimdi;
Eskişehir bir öğrenci şehri.
Eskişehir bir sanayi şehri,
Eskişehir ki oda oldu bir turizm şehri,
Ve Eskişehir geçiş şehri.
İşte arkadaşlar böyle potansiyeli yüksek bir şehirde ortalama 20.000 TL ile kalıcı,sağlam ne iş yapabilirim.
Yanlız lütfen mantıklı,Eskişehir de ilk olacak(daha önce yapılmamış yada açılmamış)olan fikir ve tavsiyelerinizi bekliyorum.
İlginiz için şimdiden teşekkür ederim.
Saygılarımla

Yerleşim Türkiye / Eskişehir
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
28 yorum
Yeni Üye9 yazı
Merhaba Serkan Bey .
Bir üniversite öğrencisi olarak öğrencilerin yoğun olarak bulunduğu yerlerde yapılacak işlerden bahsetmek istiyorum.
öğrencinin bereketli olduğu bir yerde bence cafe-fast-food tarzında mekanlar güzel iş yapar.Eskişehire hiç gelmedim ama tahmin ediyorum ki bu mekanlardan bol miktarda vardır.Bu piyasada kendini kabul ettirmen için sağlam sermayenin olması lazım ki piyasada tutunana kadar kendini idare edebilesin.
1-)Öğrenci ne yer ? sorusunun cevabı olarak aklıma 2 tane fikir geldi.
a-)Yumurta yer .Ankarada yumurta fabrikaları bayilik veriyor bu bayilerde piyasanın biraz altında fiyatlara yumurta satılıyor yanında peynir ,zeytin (ki zeytinin kar marjı gayet iyi)
Biraz yorucu bir iş akarı kokarı var ama sürüm yapabilirsen bence güzel para kazandırır.Bekar evinde kalırken 4 arkadaş haftada 2-3 koli yumurta yediğimiz olurdu.
b-)Ekmek ,simit ,puhoça vb...Yani simit sarayı tarzında, öğrencilerin yoğun olarak bulunduğu işlek caddeler üzerinde fazla lüks olmayan, (öğrencinin en zengini bile bu zaman da cebindeki parayı hesaplar) tahta küçük tabureler üzerine oturulan ,mütevazi ama öğrencilerin kendilerini özel hissedecekleri ,self-servis tarzında bir mekan iş yapar ...Yanında tatlı ,pasta ,çeşitli içecekler güzel gider...Bu işinde işciliği çok ,ustayla uğraşması ayrı dert, hijyen sağlık bakanlığı ayrı dert , ama kar marjı ve sürümü yüksek....
c-)Abur cubur ,aperatif tarzında ...Türkiyede daha yeni sayılan külahda patates kızartması ,üstüne çeşit çeşit soslar tarzında bir mekan ...Patata diye bir firma var isim hakkı veriyor...Kar marjı çok ama çok yüksek patatesin kg fiyatı kaç kuruş ki ...Ama bardakta mısırla aynı kaderi paylaşması ,saman alevi gibi parlayıp sönmesi muhtemel gibi görülüyor ...
2-)öğrenci nerede barınır? Son günlerin en güzel işlerinden sayılan ,1+1 stüdyo tipi eşyalı daireler...Bu dairelerin aylık kirası 500-1000 tl arası değişir ...Yeni üğitim dönemleri full+full kapasite dolar çünkü şehri tanımayan öğrencilerin pek fazla kalacak yerleri olmaz ....Devamlı olarak kalanlarda olabilir ...1+1 bir binanın tamamını 5-10 seneliğine kiralayıp içini öğenci tipi eşyalarla donatırsan ,Şirket kurup kirayı ,aldığın eşyaları ,elektrik ,su telefon adsl vs vergiden düşme imkanın olur...
Öğrenciye yönelik aklıma gelen fikirler bunlar yardımcı olabildiysek ne mutlu bize...
muhammet murat

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Ö?renci
Yeni Üye16 yazı
serkan bey merhaba,
size önerim şuanda yapmakta olduğum işin eskişehir bayiliğini önerebilirim.
biz bitkisel spor destek takive ürünlerinin ege bölge bayisiyiz.sattığımız ürünler düynya piyasasında ilk 5e girmiş ve kalitesini kanıtlamıştır.
Amerika Birleşik Devletleri milli takımı ana sponsoru olan ürünümüz aynı zamanada Japonya karate milli takımınında tam desteğini almıştır.
daha detaylı görüşmek isterseniz msn adresim:y_silyan@hotmail.com
iyi günler...

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ticaret
Üye515 yazı

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - murat06
Merhaba Serkan Bey .
Bir üniversite öğrencisi olarak öğrencilerin yoğun olarak bulunduğu yerlerde yapılacak işlerden bahsetmek istiyorum.
öğrencinin bereketli olduğu bir yerde bence cafe-fast-food tarzında mekanlar güzel iş yapar.Eskişehire hiç gelmedim ama tahmin ediyorum ki bu mekanlardan bol miktarda vardır.Bu piyasada kendini kabul ettirmen için sağlam sermayenin olması lazım ki piyasada tutunana kadar kendini idare edebilesin.
1-)Öğrenci ne yer ? sorusunun cevabı olarak aklıma 2 tane fikir geldi.
a-)Yumurta yer .Ankarada yumurta fabrikaları bayilik veriyor bu bayilerde piyasanın biraz altında fiyatlara yumurta satılıyor yanında peynir ,zeytin (ki zeytinin kar marjı gayet iyi)
Biraz yorucu bir iş akarı kokarı var ama sürüm yapabilirsen bence güzel para kazandırır.Bekar evinde kalırken 4 arkadaş haftada 2-3 koli yumurta yediğimiz olurdu.
b-)Ekmek ,simit ,puhoça vb...Yani simit sarayı tarzında, öğrencilerin yoğun olarak bulunduğu işlek caddeler üzerinde fazla lüks olmayan, (öğrencinin en zengini bile bu zaman da cebindeki parayı hesaplar) tahta küçük tabureler üzerine oturulan ,mütevazi ama öğrencilerin kendilerini özel hissedecekleri ,self-servis tarzında bir mekan iş yapar ...Yanında tatlı ,pasta ,çeşitli içecekler güzel gider...Bu işinde işciliği çok ,ustayla uğraşması ayrı dert, hijyen sağlık bakanlığı ayrı dert , ama kar marjı ve sürümü yüksek....
c-)Abur cubur ,aperatif tarzında ...Türkiyede daha yeni sayılan külahda patates kızartması ,üstüne çeşit çeşit soslar tarzında bir mekan ...Patata diye bir firma var isim hakkı veriyor...Kar marjı çok ama çok yüksek patatesin kg fiyatı kaç kuruş ki ...Ama bardakta mısırla aynı kaderi paylaşması ,saman alevi gibi parlayıp sönmesi muhtemel gibi görülüyor ...
2-)öğrenci nerede barınır? Son günlerin en güzel işlerinden sayılan ,1+1 stüdyo tipi eşyalı daireler...Bu dairelerin aylık kirası 500-1000 tl arası değişir ...Yeni üğitim dönemleri full+full kapasite dolar çünkü şehri tanımayan öğrencilerin pek fazla kalacak yerleri olmaz ....Devamlı olarak kalanlarda olabilir ...1+1 bir binanın tamamını 5-10 seneliğine kiralayıp içini öğenci tipi eşyalarla donatırsan ,Şirket kurup kirayı ,aldığın eşyaları ,elektrik ,su telefon adsl vs vergiden düşme imkanın olur...
Öğrenciye yönelik aklıma gelen fikirler bunlar yardımcı olabildiysek ne mutlu bize...

güzel analiz olmuş.
Kocaeli de ikamet ediyorum bende. bizim burası da yavaş yavaş eskişehr e benzemeye başladı öğrenci şehri yönüyle. 1+1 bina kiralayıp öğrenci pansiyonu olarak işletmek mantıklı geldi. çünkü çok açık var bu konuda.

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Reklam
Yeni Üye43 yazı
bence ögrenciye yönelik çamaşırhane kurulmalı makineler otomasyonlu çalışır yada kasa olur ögrenci veya bekar gelir alt katta çamaşırlarını makinelere atar üst kata çıkar cafede çayını yudumlar bir iki pc koyulur internete girer bu da böyle gider yap işlek cadde üzerinde modern bi yer ilk olsun ESKİŞEHİR çamaşırhanelerle dolsun...
not : sadece varsayım ben eskişehire hiç gitmedim yani çamaşırhane varmı yokmu bilmiyorum olsa bile cafe tarzında olmadıgına eminim başarılar
byhp

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye51 yazı
iyi günler, ben eskişehirli biri olarak nacizane fikrimi söylemek istiyorum.(2006'da beri izmirdeyim)
1. apart işine girmeyin yergök apart
2. fast food işini yapabilirsiniz, merkezi küçük bir dükkan yeter ama adalar ya da espark mevkiinden şaşmayın,
3. yapabileceğiniz tek iş genç bayan giyim, eskişehirde geçmişte küçük başlayan olgun&orkun giyim, pazarcılıktan gelen addax giyim gibi istanbuldan ucuz alınan bayan kıyafetlerini doktorlar gibi bir yerden başla**** marka haline gelebilirsiniz. (kötü ve dandik mal getirmeyin, markanızı siz oluşturun)
New hope

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Memur
Yeni Üye28 yazı
murat bey ve diğer arkadaşların ilgi ve yazıları için teşekkür ediyorum.eskişehiri görmemiş olmanızdan kaynaklanan piyasa bilgi eksikliğinden (yanlış anlamayın lütfen)burda fazlasıyla olan ürün ve iş dallarından bahsetmişsiniz.cafe,yurt,çamaşırhane,simit sarayları ve öğrenciye yönelik yemek salonları normaldende fazlasıyla mevcut.
eskişehirde ilk olacak franchise yada daha ilgi çekici bayilikte olabilir.
ayrıca turizm alanındaki fikirlerinizede açığım.

Yerleşim Türkiye / Eski?ehir
Üye257 yazı
merabalar size önerebiliceğim kesinlikle ama kesinlikle bayan giyim.imkanım olsaydı eskişehirde bi şube daha açmayı düşünürdüm.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Tekstil
Yeni Üye28 yazı
fotohalı bayiliğini aldımda bunun için bi dükkan büyük gelir onun yanında dükkanı nasıl doldurabilirim.
kenan bey bayan giyim derken düşünceniz nedir.

Üye127 yazı
bende bir eskısehırlı olarak size ilk ve tek bır ıs oneremem ama.sıze sunu soylemek ısterım.açık parfum bayılık alabılrsınız.hatta şunu yapın.doktorlara gıdın.2 saat bargello acık parfum dukkanını seyredın.gorun bakalım nasıl işliyor.
kozmetik sarayından dev kampanyalar

Yerleşim Türkiye / BilecikMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye28 yazı
nedir tavsiyeniz kozmetiksarayı

Yeni Üye28 yazı
arkadaşlar fresing olark bu paraya eskişehirde ne yapabilirim.tavsiyelerinizi bekliyorum.

Üye257 yazı
demek istediğim istanbulda çok güzel ihracat fazlası ürünleri satn yer var ve fiyatları çok uygun alıp satabilirsnz

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Tekstil
Üye187 yazı
Burda bir hamam vardı işletemiyorlar zarar ediyoerlardı. Onlara dedimki artık klasik hamam devri bitti.
Hamamın bahçesi vardı oraya bir havuz koy. Kenarlarna koltuklar ve ayaklarını uzatabilcekleri sistemler.
1-2 bilgisayar koy. wifi bağlantısı koy.
Bahçeye küçük bir kulube yap orada tost çay vs
Öğrenci gelsin. Banyosunu yapsın. Çıksaın bahçede ayaklarınbı uzatsın. içeceğini içerken internet sörfünüde yapsın.
Bir teyze ile anlaş veya kendi hanımına yaptır. O da onların çamalırlarını yıkasın ütülesin söküklerini diksin.
Böylece 1 işten 4 kazan
Çamaşır için gelsin çay içsin
Net bağlantısına aşık olsun gelsin ayaklarını uzatrma keyfi için gelsin tost yesin
Banyo için gelsin çamaşırdan kazan
Hep kazan.
Adam uyguladı. Şuan kafeler parklar adama cephe almış keşke bir sorunu çıks aişletemese gitse diye bekleşiyorlar.
Orada vardır belediye hamamı veya özel hamam kiralım miralık
Öğrenci adam su ısıtmasından bile üşenir hocam
Çamaşırını çuvala doldurur kokuyut koutur kargo ile annesine gönderir.
Öğrenci adam rahat davranamaz çarşı içindeki dinlenme yerlerinde
Hem banyodan sonra dinlenmenin üstüne bir çay içmenin keyfini 1000 kafe biraraya gelse verebilemez :)

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Ticaret
Yeni Üye28 yazı
kenan bey bildiğiniz yer varmı.bana ucuza ürün tedarik edecek.fabrika olursa daha iyi.giyim üzerine kışlık kaban,mont,kazak,yada kot üzerine

Yeni Üye28 yazı
arkadaşlar mantı evi sizce iş yaparmı.bukonuda bilgi sahibi arkadaşların görüşlerini bekliyorum.

Yeni Üye14 yazı
selam serkan bey.tüm yorumcuların yorumlarını okudum.o anda aklıma sadece sizin için bir fikir geldi aklıma.eskişehiri 2006'da gördüm.Okuduğum konya şehrine çok benziyor.Tramwayı olan,öğrencisi çok olan vs bir şehir.Paranız az 20000 tl.Buraya bazı arkadaşlar şu ürünü al,bunu al kendileri de faydanması için sizi kullanmak istiyorlar.Neyse ben nacizane fikrimi söyliyeyim.bilirsiniz hani RENT A CAR dükkanları var.Adamlar arabalarını kiraya vererek iyi para kazanıyorlar.Ona benzer bir fikrimi sana söyliyeyim.Birinci senin için bulduğum fikir.
1)bence sen önce küçük bir dükkanı kirala.belediyeden izin vs araştır.yapacağınız sccooter ya da bildiğimiz motorsikleti kiraya verme ya da aylık olarak öğrencilere kiralama.öğrenciler üniversiteye plakalı,kasklı motur ile okuluna gitsin.Bunu yaygınlaştırabilirsiniz.motorsiklet o kadar da pahalı değil.piyasada 2. el kaç tane motorsiklet alabilirsin.Motorlarını satmak istediğinde aynı fiyata da satarsın,zarar etmezsin.Hem turizm işine de girer sana bu önerdiğim iş.yani RENT A MOTOBİKE (bir motorsiklet kirala) olur.Bu iş aklına yatmazsa başka önereceğim iş fikirleri de var.beni ekle iskonusalim@hotmail.com
skr

Yerleşim Türkiye / VanMeslek Ythalat / Yhracat
Üye1359 yazı
bisiklet kiralama olayı öğrenciler arasında bir moda. ama eskişehirde durum nedir bilemem.
Satılık Ziftin Olsun,

Selanik'ten Kel Gelir

Yerleşim Türkiye / ÖzelMeslek Di?er
Yeni Üye28 yazı
bisikletmi,scotermı acaba daha kullanışlıdır,yada tercih edilir

Yeni Üye8 yazı
Bence dj ekipmanlari ses isik kiralama parti organizyonu islerinde cok iyi gelrii var göz ardi edilmiyecek kadar tecnik bilgin varsa tabii .

Yerleşim ALMANYA / KölnMeslek Yöneticilik
Yeni Üye1 yazı
20 bin paran var o parayla iş olmaz bence daha biriktir veya git eskişehir kırsalına koyun kuzu topla onlara bak çoğalınca satar sermaye yaparsın.Hiç paranı çarçur etme bence:)

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Esnaf
Yeni Üye28 yazı
arkadaşlar bir dükkan açmanın maliyeti nedir.kira hariç vergi,vs gibi.
bilen arkadaşlardan bu konuda bilgi rica ediyorum.

Üye145 yazı
arkadaşım 20 bin çok çok az bir para sen en iyisi teneke altın al koy bir kenara .ben böyle bir hata yaptım tavsiyem gir bir yerde çalış vergi mükellefi olmak zor

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ymalat
Yeni Üye7 yazı
Yorumların tamamını okudum. 6 senedir Eskişehirdeyim. Ancak bir çok yorumda belirtilen fikirler zaten Eskişehir piyasasında var olan, ve piyasasının doymuş olduğu fikirler. Bisiklet kiralama işi hala gelir getirebilir, özellikle de 20.000 lira gibi nispeten kısıtlı sayılabilecek bir bütçeniz varsa... Veya scoter işi de tutabilir, ancak gider kısmı iyi hesaplanmalıdır. Ancak iki seçenek içinde kış sezonunun düşük gelirli olması muhtemel. Ayrıca Serkan Bey, şahıs firması açacaksanız daha ucuza geleceği kanaatindeyim.

Yerleşim Türkiye / Eski?ehirMeslek Foto?rafçy
Yeni Üye28 yazı
şahıs adına birdikkanın maliyeti nedir acaba

Yeni Üye3 yazı
ilk basta sunu osylemek istiyorum......eskisehir yasiyorsan eger yazmisin zaten 15 yildir bazi kademelerde calismissin.....eskisehir de herseye doydu her alanda herkesin yaptigi is var...elinizdeki sermaye yetmez......kimsenin yapmadigi bir is yapmalisin ki basarili olursunuz ....bir arkadasin verdigi hamam ornegi........

kucuk bir isletme maliyetine kadar nasil calisma yapicaksin ona gore bir fiyat cikar oturdugun yerden ne kadara mal edebilirm nasil olur diye internette ugrasman sana bir cozum getirmez...arastir sor kucuk olcekli firmalarda calisan arkadaslarinla konus.....iddaa bayi bundan 4 5 yil one acsan koseydin boyle isler yapman gerek....

sana kisaca tavsiyem kimsenin dusunmedigi bir is yapman .......gerisi kolay ip sokugu gibi gelir....

eger bir kucuk isletme accaksan ne olursa olsun acmadan once kapinin onunde otur ....gunde kac kisi gectigini say bunun %20 orani mutlaka sana ugrar alisveris yapar......saygilarimla
bertan

Yerleşim Rusya Federasyonu / HeryerMeslek Otomotiv
Yeni Üye99 yazı
MERHABA SADECE ŞUNU SORMAK İSTİYORUM ESKİŞEHİRDE ÖĞRENCİ POTANSİYELİ OLAN YERLERDE BALIK EKMEK SATAN Bİ YER VARMI. KAR ORANI MÜKEMMEL BİR İŞ VE HERKESİN KOLAYLIKLA YAPABİLECEĞİ BİR İŞ VE OKADAR SERMAYENİZİDE ***ÜRMEYECEK ALLAH KORUSUN ZARAR ETTİĞİNİZİ VARSAYALIM ZARAR SÖZ KONUSU OLMAYACAK Bİ İŞ SİZ BALIK EKMEK SATAN Bİ YER OLMADIĞINI ARAŞTIRIN BURADAN SİZE FİKİR VEREYİM. HAYIRLI ÇALIŞMALAR

Yerleşim Türkiye / Mu?laMeslek Mühendis