Merhaba Serkan Bey .
Bir üniversite öğrencisi olarak öğrencilerin yoğun olarak bulunduğu yerlerde yapılacak işlerden bahsetmek istiyorum.
öğrencinin bereketli olduğu bir yerde bence cafe-fast-food tarzında mekanlar güzel iş yapar.Eskişehire hiç gelmedim ama tahmin ediyorum ki bu mekanlardan bol miktarda vardır.Bu piyasada kendini kabul ettirmen için sağlam sermayenin olması lazım ki piyasada tutunana kadar kendini idare edebilesin.
1-)Öğrenci ne yer ? sorusunun cevabı olarak aklıma 2 tane fikir geldi.
a-)Yumurta yer .Ankarada yumurta fabrikaları bayilik veriyor bu bayilerde piyasanın biraz altında fiyatlara yumurta satılıyor yanında peynir ,zeytin (ki zeytinin kar marjı gayet iyi)
Biraz yorucu bir iş akarı kokarı var ama sürüm yapabilirsen bence güzel para kazandırır.Bekar evinde kalırken 4 arkadaş haftada 2-3 koli yumurta yediğimiz olurdu.
b-)Ekmek ,simit ,puhoça vb...Yani simit sarayı tarzında, öğrencilerin yoğun olarak bulunduğu işlek caddeler üzerinde fazla lüks olmayan, (öğrencinin en zengini bile bu zaman da cebindeki parayı hesaplar) tahta küçük tabureler üzerine oturulan ,mütevazi ama öğrencilerin kendilerini özel hissedecekleri ,self-servis tarzında bir mekan iş yapar ...Yanında tatlı ,pasta ,çeşitli içecekler güzel gider...Bu işinde işciliği çok ,ustayla uğraşması ayrı dert, hijyen sağlık bakanlığı ayrı dert , ama kar marjı ve sürümü yüksek....
c-)Abur cubur ,aperatif tarzında ...Türkiyede daha yeni sayılan külahda patates kızartması ,üstüne çeşit çeşit soslar tarzında bir mekan ...Patata diye bir firma var isim hakkı veriyor...Kar marjı çok ama çok yüksek patatesin kg fiyatı kaç kuruş ki ...Ama bardakta mısırla aynı kaderi paylaşması ,saman alevi gibi parlayıp sönmesi muhtemel gibi görülüyor ...
2-)öğrenci nerede barınır? Son günlerin en güzel işlerinden sayılan ,1+1 stüdyo tipi eşyalı daireler...Bu dairelerin aylık kirası 500-1000 tl arası değişir ...Yeni üğitim dönemleri full+full kapasite dolar çünkü şehri tanımayan öğrencilerin pek fazla kalacak yerleri olmaz ....Devamlı olarak kalanlarda olabilir ...1+1 bir binanın tamamını 5-10 seneliğine kiralayıp içini öğenci tipi eşyalarla donatırsan ,Şirket kurup kirayı ,aldığın eşyaları ,elektrik ,su telefon adsl vs vergiden düşme imkanın olur...
Öğrenciye yönelik aklıma gelen fikirler bunlar yardımcı olabildiysek ne mutlu bize...