merhaba arkadaş, yaklaşık on yıldır zaten bu işle uğraşıyorsun, hangi ilden yazdığını bilmiyorum ama bende yaklaşık 20 yıldır uluslararası taşımacılık ve yurtiçi kurye işi ile uğraşmış biri olarak öncelikle şunu söylemek isterimki, taşımacılık işi ölmez bitmez bir iş , ticaretin en önemli kısmını nakliye oluşturur. gerek yurt içi olsun gerek yurtdışı olsun bir ticaretin olmazsa olmazıdır, ama nakliye işi göründüğü kadarda kolay bir iş değildir sende bunu taktir edersin. ve şimdi taşımacılık yapmak daha da zorlaşıyor biliyorsun yeni çıkan karayolları kanunu var ve kendi işini kurmak için bir sürü prosödür var, yok k belgesi yok p belgesi vs gibi, şayet bir firmanın acentası olmak istiyorsan çok iyi araştırmanı tavsiye ederim. çünkü kargo acentalığını belli bir ücret karşılığı veriyorlar, genelde de kendi şubelerini satıyorlar isim vermek istemiyorum seninde bildiğin büyük firmalar bu şekilde acentalık veriyorlar, küçük bir şube para kazanmaz bunu bil, iyi bir şubeyi almak ta belli bir sermaye gerektiriyor, sermayen nedir bilmiyorum ama imkanın varsa sanayilere yakın bir acentalık alki gelen kargoda giden kargoda çok olsun, çünkü şirketler gelen kargoya ayrı ödeme giden kargona ayrı ödeme yaparlar, ve hesabı kitabı çok iyi yapmak lazım. çünkü ssk sız eleman çalıştıramıyorsun, araç şart ,kira vs . yapabiliyorsan benim acizane tavsiyem yurtdışı hava kargo işi yapmayı dene ama işte bulunduğun ili bilmiyorum yurtdışı hava kargo işi hem kazançlı hem daha zevkli , sadece yurt dışı gönderileri toplayım bağlı olduğun merkeze gönderiyorsun aradan komisyonunu alıyorsun ve öyle çok kişiylede çalışmana gerek yok, bence çok iyi araştırma yap ve en önemli şey iyi bir şirketin acentası olmak yoksa çok sıkıntı yaşarsın, güzel iştir sürekli iştir ama kazançlı bir işmidir onun hesabını iyi yap, bağlayacağın sermaye ile kazancının ortalamasını al. bağlayacağın paraya başka işler yapabileceksen başka sektöre yönelmeni tavsiye ederim. iyi günler görüşmek üzere