Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Web Tabanlı Yerel Televizyon Yayını

BaşlatantheturkTarih20/09/2010 12:14:59Yorum36

İlk mesaj
Yeni Üye22 yazı
Merhaba oldukca uzun zamandır sitenizi sadece izleyici olarak takip etmekteydim ancak bir düşüncemin gerçekleşebilme ihtimalini merak ettim sizlerin değerli görülerini almak istedim.

Yerel bir televizyon kanalının açma maliyeti uyduda olur , karasal olur, farklı bi uyduda olur gibi kriterlere baglı olmak üzere yıllık 200-500.000 TL arasında minimum sabit maliyeti bulunmaktadır.

Bunu karşılayabilmem hayalden baska birşey degil kaldıki ciddi bir risk .

150000 nüfusa sahip bir kentte bir web sitesi üzerinden yine televizyon yayını gibi (zaman zaman canlı; haber, reklam,tanıtım,söyleşi içerikli) yayın yapılsa diye düşündüm ve yaptıgım araştırmalarda bu işin sabit teknik (yayını kullanıcıya ulaştırma + web sitesi) maliyetinin aylık 400-700$ cvarına oldugunu gördüm (eger canlı yayın olmayacaksa rakam 100$ a dek düşüyor)

fikir genel itibariyle nasıl ? olabilirliği nedir ?

özellikle belirtmem gereken bir durum yayın "on demand" diye adlandırılan youtube, izlesene.com gibi olmamalıdır örnegin saat 19 da baslayacak program kesinlikle sonra izlenmeyecektir yayın sabit akacaktır.

Yerleşim Türkiye / ManisaMeslek Bilgisayar-Bilişim
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
36 yorum
Üye187 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - evren ozbozdagli
Live-stream kullanarak böyle bir çalışmamız olmuştu. Premium paketinde gayet geniş seçenekler mevcut, tv studio'sunda yapabileceğiniz hemen hemen her şeyi yapabiliyorsunuz. Premium harici bir de free hesapları var. Bu free hesapta bir kaç özellik hariç iş görür nitelikte. Ancak araştırılması gereken konu, sadece internetten yayın yapan bir yerel kanalın izleyici kitlesi oluşturup oluşturmayacağıdır. Lokasyon özelliklerine göre özellikle niş bir çalışma yapılabilirse tutabileceği kanısındayım.

Evet kanadadaki japon ablalar ile, filipinlerdeki pinay ablalarda çok sever bu live-stream u
:D
İnternetten yayın yapan tv,
Eğer bölgesel tv ise ve güzel konular sohbetler varsa ve halk ile sürekli söyleşiler siyasetçilerle prograömlar yapılıyorsa ve o bölgede rakip yoksa tutar.
Veya hiç kimsenin yapmadığı ama izleyici altyapısı olan bir gruba ait bir tv ise oda olur.
Mesela yaban tv. Bu tv netten yayın yapsada izleyicisi olurdu
Konya BüyükŞehirin canlı cameralarının gurbetçi vatandaşlar tarafından izlendiğini gördük. Mevlanayı, Zaferi, Aleaddini vs izleyerek hasret gideren gurbetçiler :D
Hatta 3G yokken el sallama saatleri olurdu. TR saatiyle 3 de hacıveyiszade kamerasına el sallaycam izle emi :D
Benim gördüğüm kadarıyla futbolda bank asya ve süper lig haricini ele alan bir site veya tv yok.
En iyisi diye bildğim ajansspora baktığımda 2.lig ve 3.gruplarda 1-2 gün sonra skor puan durumları güncwelleniyor. Yani üvey evlat muamelesi. KonyaŞeker ve rakiplerini anlık ilzme imkanım yok. Eğer 2.lig üzerine kurulu ve anlık bilgi alınabilen tv ve site olursa onunda izleyicisi olur.

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Ticaret
Üye351 yazı
Neden lokal yapiyosunki hazir internet bence butun turkiye ye yap yayini

Yerleşim Türkiye / Mu?laMeslek Saty? / Pazarlama
Üye1714 yazı

Merhaba, arkadaşların yorumuna verdiği cevaları okuma şansım olmadı fakat bir noktada size katılmıyorum..

"özellikle belirtmem gereken bir durum yayın "on demand" diye adlandırılan youtube, izlesene.com gibi olmamalıdır örnegin saat 19 da baslayacak program kesinlikle sonra izlenmeyecektir yayın sabit akacaktır."

Bu kesinlikle yanlış bir yol. Bence tam tersi video siteleri gibi her program kendi kategorisinde videolaştırılmalı ve içine reklamlar alınmalı.
Bu işte para var! - https://buisteparavar.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Üye187 yazı
Trt ninde bildiğim kadarıyla böyle bir projesi vardı.
Bence süpre bir fikir.
Biyerden başlamak lazım diye düşünüyorum.
Bu iş biraz da sizde bitiyor..
Kameradır ekipmandır falan bir fizibilite çalışması yapın.
Hatta bizimlede burada paylaşın hep beraber görelim.
Acaba kendi masrafını kurtarır mı kurtarmazmı?
ZİHİN FUKARA OLUNCA FİKİR UKALA OLUR...

http://www.kargosubizden.com

Yerleşim Türkiye / ErzincanMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye4 yazı
Çok sağlam fikirleriniz var bende web üzerinden acıcam bunu ama öyle böyle tek kanal değil bütün kanalları izleticemde maliyet aşırı fazla malesef.
erkan imzasız

Yerleşim Türkiye / BartynMeslek Di?er
Yeni Üye23 yazı
merhaba;

fikrini destekliyorum diğer arkadaşlarında yaptığı yorumlara saygı duyuyorum. Bu fikrinin peşinden gitmelisin. Sana en basit mantığıyla ilk etapta bedavaya bu işin nasıl çözüleceğini söylüyorum. haber sitesi ve aynı zamanda bu stream yapacağın bir internet sitesi tasarla yani internet sitende hem haberler olacak güncel olarak hemde stream yapabileceğin bir bölüm. örnek kanalben.com, bedava stream yapan yerlerden iframe kodu ile offline olarak yayınlarını çalıştır. zaten internet sitenden kazandığın parayla kendine CDN hizmetli bir server alarak canlı yayın akışına ilerleyen zamanlarda başlarsın. Hayallerin peşinden git ;)

Yerleşim Türkiye / KütahyaMeslek Bilgisayar-Bili?im