Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Maaşlı Çalışmak Veya Kendi İşinde Çalışmak???

BaşlatanGamer58Tarih14/09/2010 15:24:17Yorum22

İlk mesaj
Yeni Üye13 yazı
Arkadaşlar öncelikle hepinize merhaba site süper...
sorum şu olacak sizle maaşla çalışmakmı daha iyi yoksa kendi işini kurup hem işçi hem patron olmakmı daha mantıklı,
mesela ben maaşlı bir çalışanım,kendi işimi kurmayı düşünüyorum 10-15 bin civarı küçük bir yatırımla doğu illerimizden bişeyler getirip yaşadıgım il olan istanbul da satarak para kazanabilirmiyim?deneyimlerinizi görüşlerinizi fikirlerinizi değerlendirmek üzere bekliyorum.şimdiden teşekkurler.....burdan yazmak istemeyen olursa efjikilap@hotmail.com msn /mail dir..

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Muhasebe
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
22 yorum
Yeni Üye11 yazı
mesleğinin maaşlı getirisi yaşamana ve birikim yapmana yetiyorsa,bir sürü gereksiz insanla muhatap olma ve gereksiz stres ile karışılaşmana gerek yok. Çevren üst seviye kültür ve zekaya sahip insanlardan oluşuyorsa kendi işini yapmak daha mantıklı olur. Para kazanmanın anlamı mesleki ve kültür seviyesi düşük insanlar için takla atmaktır.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye53 yazı
Arkadaşım aylık kazancın yeterli ise ama kendi işini yaparak aylık maaşından daha fazla kazanacağına kesin inanıyorsan kendi işini kur.Şöyle diyebiliriz.
Maaşın sabittir ay sonu ne alacağını bilirsin.
Mesai v.s alma imkinanın olabilir.
O ay iş olmus olmamış seni bağlamaz sen maaşını bilirsin.
Kira,vergi,ssk kıl tüy derdin olmaz.

Ama kendi işin olursa;
Daha çok çalışır daha çok kazanırsın.
Maaşlı adam gibi ay sonu derdin olmaz.
Kendi zekanın getirisini kendin kazanırsın.İş yerindeki gibi fikrini bir üst amirin çalıp müdüre ***ürmez.
Ocak ayında %6 zam alacam gibi derdindin olmaz.
Yani kısaca artı ve eksileri tartışılır.O nedenle maaşlı aylık getirinin ne olduğu çok önemli burada.

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Halkla ili?kiler
Üye150 yazı

Doğu illerinden ne tür şeyler getirmeyi düşünüyorsunuz? (Üstelik istanbulda satacaksınız, yok'un yok olduğu yerde)

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Memur
Yeni Üye13 yazı
mesela peynir olur bal olur daha çok yöresel lezzetler içeren ürünler düşünüyorum....

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Muhasebe
Yeni Üye13 yazı
bilecikli ve freespirit arkadaşlarmında dediği gibi artık midem bulandı müdürlerden ve yalakalık görmekden...
altımdada insanlar var onlar istememe ragmen yalayıp yutuyorlar ama ben üstlerimi yalamadığımdan ötürü beşeri münasebetler??? burada tıkanıyor....sıkıldım....

Üye300 yazı
Dogu illerinden peynir, bal ve diger yoresel lezzetlerin hepsinden istemedigin kadar fatihdeki itfaiyenin oradaki kadinlar pazarinda mevcut..Bilgine..

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Serbest meslek
Yeni Üye98 yazı
Ben eskiden çalışandım işten çıktığım anda iş bitiyordu , şimdi kendi işim var eskisinin en az 20 katı kazanıyorum , iş sürekli kafamda , eskisinin en az 2 katı çalışıyorum.

Yerleşim Türkiye
Üye150 yazı
valla helal olsun arkadaşım bi biz yapamadık o işi kaldık maaşa bir yere de kıpırdayamıyoruz.
hayırlısı bakalım

Yeni Üye98 yazı
Ben kötü manada yazdım ama sayın wordsman , bu şekilde iş hayatınıza dönüşüyor.Geçen Tav'ın sahibinin bir röportajı vardı adam şantiyeyi gören otelde kaldığını söylüyordu.Hayatın işe dönüşmesi ne kadar mantıklı olabilir ki ?

Yerleşim Türkiye
Üye150 yazı
2 katı çalışıyorsun ama 20 katı kazanıyorsun, sence eski düzen mi daha iyi yoksa şimdi ki durum mu?

Yeni Üye4 yazı
bende suan bir firmada calısıyorum ama tabıkı kendı ısını yapmak herzaman daha guzel soyle bırsey var belkı daha cok calısacaksın belkı daha cok emek harcıyacaksın ama bunun sonucunda enınde sonunda alacaksın cunku omur boyu bır yerde calısırsın belkı bır ev sahıbı olursun zxorla bır de araba ama tıcaret yaparak belkı bu dedıklerımı 2 sene ıcınde yaparsın senın tıcarı zekana ımkanlarına ve sansa ıhtıyacın olacak....

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye13 yazı
evet zeka ve şans ön planda burda..

Yeni Üye13 yazı
ayrıca ripwankle ne iş yaptıgını paylaşırsan bizde o işi yaparız belki uyarmı?

Üye450 yazı
Sayın gamer58,

Ticaret sadece beşeri munasebetler doğrultusunda yönlenilecek birşey değil..

Ticaret hayatında dahamı az beşeri münasebet oldugunu sanıyorsunuz?
... ... ...

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Bankacylyk-Finans
Yeni Üye98 yazı
Benim sektörüme artık giriş zor , hacmin arttığı ve marjların düştüğü bir dönemde girmeniz gerekeceği için.Hem herkes sakız çiğner tadını çingen çıkarır derler aynı işi yapan iki kişiden birisi para kazanırken diğeri kazanamayabiliyor birazda ne şekilde çalıştığınızla ilgili.
2 kat fazla kazanıp 20 kat fazla kazanmak , matematiksel olarak günün 24 saat olduğunu ve ölümü ihmal ederseniz hesapta güzel durabilir.

Yerleşim Türkiye
Üye139 yazı
kendi işindeki başarının yarısı şans. sonunda risk alacaksın. bir iş kurup aradığını bulamadığında tekrar maaşlı bir iş bulabilirsen 10 bin Tl riske atılacak bir rakam. denenebilir.
ilerde düşünmezsin görmüş olursun. ama cok iyi araştırın. artık esnaflık birşey alıp satmak cok zor. En buyuk nedeni marketler ve buyuk sermayeli firmalar. Dusuk kar marjıyla urun satılıyor. işi kurunca hergun de masraf demek. iyi hesap yapın. Ben bir ek iş yapıyorum 250 Tlye basladım. zamanımı fazla almıyor. agel.com.tr den bakabilirsin....

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye13 yazı
Sn hakanfinans beşeri münasebetten kastım yavşaklıktı..

Üye450 yazı
Sayın gamer58,

onu anladım.Demek istediğim ticarete başladığında o beşeri münasebetler 4 kat daha fazla oluyor yani..

Ticaret yapayım az kazanayım öz kazanayım az olsun beım olsun falanda yalan :)
... ... ...

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Bankacylyk-Finans
Yeni Üye13 yazı
:)

Yeni Üye28 yazı
Ticaret, işyeri sahibi olmak bunlar güzel şeyler. Ben de yeni kurmayı planlıyorum.

Ama vergilendirme, ofisin kirası, çalışanlar derken şimdiden gözüm korktu. Her yiğidin harcı değil. Planlamanızı iyi yapmanız kanaatindeyim.

Şimdiden başarılar..

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye13 yazı
evet ince hesaplar gerekiyor...

Üye464 yazı
Kendi İşini Kur Ve Yap Derim Benim Fikrim Bu Bu Memleketin Çalışkan İnsanlara Girişimci İnsanlara Yanlız DÜRÜST Girişimci İnsanlara İhtiyacı Var.
B.Kaan

Yerleşim Türkiye / YçelMeslek Yöneticilik