İlk mesaj
Kişisel Gelişim
Disc Kişilik Testi Hk.
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
4 yorumA
Editör5590 yazı
08/09/2010 : 00:04:50#1
Web sitesi
Alıntı
Bu testler çok beceriksiz olanları eler ama normal kişilerin arasında hangisinin daha uygun olduğunu asla belirleyemez.
İstatistik standartlarına uygun ve çok derinlemesine hazırlanmış bir test kişinin çocukluğuna bile iner, adamın böbrek taşınından duyduğu sıkıntıyı bile açığa çıkarabilir. Yani bir test ile bir kişiyi derinlemesine tanımak mümkündür. Ancak piyasada dolaşan bu DISC testeleri asla böyle testler değil.
Bir takım incelemelerle bir kişiyi derinlemesine tanısanız hatta mahallesinde istihbarat yapsanız, eski kız ya da erkek arkadaşlarını bulup hasbihal etseniz bile kişinin size (firmaya/işverene) ne derecede faydalı olabileceğini bilemezsiniz.
Bu tür testler belki ilkokuldaki çocukların nasıl yönlendirileceğini tespit için kullanılabilir. Faydası olabilir. Ama piyasada bu testler patronların eğlenceliğidir.
Bu testlerde nasıl davranmalıyım sorusuna cevap ; Tutarlı olun. Hepsi bu. Sorunun birine çekingenim dediyseniz başka bir soruya çok sosyalim demeyim. Tutarlı olduğunuzda sonuç hep olumlu çıkar.
Bir iş başvurusu yapıyorsanız ;
Rahat olun. Gerilip kasılmayın. Ukala olmayın. Çok fazla konuşmayın. Ama susup kalmayın da. Sade giyinin. Para konusunu onlara bırakın. Ne derseniz deyin onlar bildiğini vereceklerdir. Benim en sevdiğim cümle para konusunda ; Ben kabiliyetlerimden eminim sizde bunu gördüğünüzde gerekeni yaparsınız olmuştur. Eğer bunu söyleyen eleman, gerçekten işleri kolayca halledebiliyorsa insan ister istemez daha fazla verme isteği duyuyor.
Zaten siz ne test sonucu çıkarırsanız çıkarın , ne konuşursanız konuşun işe alacak olan gözlerinizden geçen yazıyı okuyacaktır eğer ciddiyse, düzgün bir firmaysa . . .
tamnland.com
D
Üye300 yazı
''Bir iş başvurusu yapıyorsanız ;
Rahat olun. Gerilip kasılmayın. Ukala olmayın. Çok fazla konuşmayın. Ama susup kalmayın da. Sade giyinin. Para konusunu onlara bırakın. Ne derseniz deyin onlar bildiğini vereceklerdir. Benim en sevdiğim cümle para konusunda ; Ben kabiliyetlerimden eminim sizde bunu gördüğünüzde gerekeni yaparsınız olmuştur. Eğer bunu söyleyen eleman, gerçekten işleri kolayca halledebiliyorsa insan ister istemez daha fazla verme isteği duyuyor.
Zaten siz ne test sonucu çıkarırsanız çıkarın , ne konuşursanız konuşun işe alacak olan gözlerinizden geçen yazıyı okuyacaktır eğer ciddiyse, düzgün bir firmaysa . ..''
- Kendi işinin patronu/elemanı...
- Bilgi paylaştıkça çoğalır...
- Ticaret beceridir...
- Ticaret beceridir...
C
Yeni Üye17 yazı
bu konuda profosyonel eğitim almak isteyen arkadaşların www.sevilaydemir.com adresine bakmalarını rica ederim,ben aldım ve çok memnunum...
D
Üye300 yazı
| Alıntı Yapılan Metin: |
Yazıyı gönderen - canberkxxx bu konuda profosyonel eğitim almak isteyen arkadaşların www.sevilaydemir.com adresine bakmalarını rica ederim,ben aldım ve çok memnunum... |
1- Profosyonel değil, Profesyonel olmalı,
2- Bkz: Reklamlar!
3- Bkz: www.koniks.com/topic.asp?TOPIC_ID=12081" rel="nofollow" target="_blank">http://www.koniks.com/topic.asp?TOPIC_ID=12081
- Kendi işinin patronu/elemanı...
- Ticaret beceridir...
- Ticaret beceridir...
Bu internet sitesinde, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Gizlilik Prensiplerimiz