Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Spot Beyaz Eşya Ve İkinci El Eşya İşi Nasıl İş

BaşlatantaaataTarih01/09/2010 19:27:38Yorum10

İlk mesaj
Yeni Üye88 yazı
herkese selamlar arkadaşlar bu sitenin yaklaşık 2-3 yıldır müdavimiyim ve faydasını gördüğüm birikimlerimi samimi payaştığım bir site

şu an bende farklı bir iş kolu ile alakalı tecrübe ve bilginize başvurmak istiyorum

başlıktanda anlaşılacağı gibi spot beyaz eşya ikinci el eşya alım-satım
az bir sermayem kaldı 10 15 bin gibi farklı sektörlerde şansımı denedim elimde bu para kaldı yani ticari olarak son şans diyebilirim

sizlerden istediğim bilgiye gelince ben bu işi istanbulda yapmayı düşünüyorum hangi bölgede yapmalıyım nerelerden mal amalıyım nelere dikkat etmeliyim kazancı nedir zararı nedir anlıyacağınız bu işle alakalı 0 tecrübe sahibiyim nerden başlayacağım bilemiyorum
ne tür semtlerde iş tutar bana yardım olabilecek kişilerin yardımlarını esirgememesini istiyorum

saygılarımla
TAAATA

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Tekstil
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
10 yorum
Yeni Üye26 yazı
Bu işle ilgili deneyimlerini paylaşacak veya yorumda bulunacak yok mu? Açıkcası böyle bir iş kafamda var ama konuyu açan arkadaşın durumundayım.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Üye300 yazı
Merhaba, bu konuda bazı iş düşüncelerim olduğu için güncellemek istedim başlığı...
Beyaz eşya mağazası açmayı düşünüyorum. İlçemde 1 tane mağaza var, insan nüfusu ve sirkilasyonuda oldukça fazla. Taviseyeler, düşünceler nelerdir? Güzel bir işmidir beyaz eşya showroom? Ne kadar maliyet gereklidir? İncelikleri nelerdir, dikkat edilmesi gerkekn hususları?
- Kendi işinin patronu/elemanı...
- Bilgi paylaştıkça çoğalır...
- Ticaret beceridir...

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ticaret
Üye300 yazı
Bu forumda nereye yazarsam yazayım, ne başlık açarsam açayım duydugum-gördüğüm ilk kelime: Sakın Bulaşma!
Peki ne yapacak bu insanoğlu, ona bulaşma buna bulaşma, oturup ahiretimi bekleyecek topluca????
Ben buna katılmıyorum, kaldı ki niçin bulaşmayacak şekilde kaçmam gerektiğini de bi parça, en azından somut örneklerle, bizzat tecrübelerin detayı ile anlatsanız anlayabilirim. Evet soruyorum; Niçin ardıma bile bakmadan adeta kaçmalıyım beyaz eşya showroom açma fikrimden? Somut ve açıklayıcı örneklerle bekliyorum...
Saygılarımla.
- Ticaret beceridir...

Üye107 yazı
Evet arkadaşlar bu sitede ara sıra yazılanlara bakıyorum.. dedikleri tek şey "sakın bulaşma"..... kendileri yapıyor başaramıyor, sonra da bulaşma.. sadece bu konu için söylemiyorum bunu. genelde böyle bir yaklaşım var.. bu ülkede hayal yok, aşığı olduğun bir işte koşturma yok, fikirleri olanlara sermaye yardımı yok. yok yok yok.. işte her konuda bir "yok" olduğu için de Türkiye'den gerçek girişimci çıkmıyor (bazı istisnalar hariç), Bil Gates çıkmıyor, Gardner çıkmıyor, Jobs çıkmıyor.. çünkü bu ülkede insanların hayalleri küçümseniyor..

pek uygun bir başlık değil bu konuyu paylaşmam için. ama dolmuşum beni mazur görün.

Yerleşim Türkiye / DenizliMeslek Di?er
Üye248 yazı
cocukluktan berı sen yapamazsın sen kırarsın sen bozarsın, sen bılemazsın, sen kazanamazsın ıle buyutulen, memurlugun devletten beslenenın saygı gordugu devletı besleyenlerın asagılandıgı bır ulkede gırısımcıde cıkmaz gırısımde olmaz. Herkes gırısmeden yıyısmeye baslar. Ve oturur bırbırımızı yerız...oysakı ıkı kısı bırlessek bır dukkan acsak aynı yerde bırımız beyaz esya bırımız mobılya satsak ust katta bırımızde halı satsak. Dukkan gıderlerını ortak karsılasak hem malıyetlerımızı azaltsak hem ekmegımızı kazansak herkes kendı hesabını kendı yapsa dostlukta ortaklıkta bozulmasa ıyı olmazmı....
d.ibrahim007@hotmail.com
asil azmaz, bal kokmaz. Kokarsa yağ kokar, aslı ayrandır.

Yerleşim Türkiye / Yngiltere Antalya MersinMeslek Ythalat / Yhracat
Üye192 yazı
Arkadaşlar merhaba
bende burada ikinci el eşya satışıyla ilgili yurddışında gördüğüm magazanın çalışma şeklini anlatayım.

adamlar büyük bir mağaza kiralamış,evlerindeki kullanılmayan veya para edecek eşyası olanlar telefon ediyor bu mağaza sahibi gidip alıyor veya müşteri getiriyor ve mağazasında sergiliyor,eşyanın sahibi adına magazasında satıyor ve sattığı üründen komisyon alıyor,ne ararsan var her türlü saat,elektronik malzeme,ev eşyası,spor malzemeleri,ziynet eşyaları,mutfak gereçleri vs vs inanın girdiğimde şaşırdım kaldım,tabii bu arada büyük bir panoyada dükkanının alamadıkları eşyaların fotolarını koymuş onlarıda müşteri beğenirse görmesi için eşyanın sahibine yönlendiriyor,tabii böyle bir yer açmak içinde 10-15 bin yetmez çünkü bazı eşyaları kendide satın almakta.sattıklarına faturada kesmekte.
eminim bu gibi bir iş yeri TR de büyük bir şehirde iş yapar kanısındayım.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Di?er
Üye300 yazı
Sn.karanvekaran, kyoshi, görüşleriniz için teşekkürler. Sizlere sonsuz katılyıorum. En azından bulaşma demiyenler olarak bizler fikirleirmizi, görüşlerimizi, tecrübe ve tahminlerimizi uçmadan :) eksik etmeyelim...
Sn. akis; evet bende Bursa da yaşıyorum, bir çok şehir gezdim, geziyorumda... O dediğiniz konseptte, o amaçla iş yapan bir yer görmedim. Heee, bizde spotçu bol, olacaktırda. Ama spot (Bat pazarı gibi) çalışma şekli biraz farklı... Sanırım avrupalılara hitap eder o, bizim ülkemizde biraz zor. Manipülasyon, çakallık, kötüye kullanma, vb. sebepler bizim ülkemizde yaygınca maalesef. Biraz al gülü- ver gülümcü olmak lazım bizim ülkemizde... Çok risk almaya değerse, o dediğiniz iş tutar...
- Ticaret beceridir...

Üye639 yazı
SELAMLAR!
İnanın bende bu işi çok düşündüm.Gerçekten piyasada sıfır değilde çok uygun fiyatlara mal sahibi olup ev kurmak isteyen o kadar çok insan var ki...
Kardeşim ist.üni. bitirdi bu sene.O bile ısrarla abi öyle bir ikinci el piyasası var ki anlatamam...diyordu.
Ancak ufak bir not vereyim genelde hurdacılarda bile çok uygun fiyatlara mobilya olabiliyor.
Niyet varsa biryerlerden başlamak gerek.
gursoybalo
ya tozu dumana katarsın,yada tozu dumanı yutarsın.

Yerleşim Türkiye / ManisaMeslek Serbest meslek