katılmak isteyen,çalışkan ve dürüst, meslek ve yetenek sahibi arkadaşlarla bir şirket kuralım. bu şirkette benim kendi alanım olan bilişim/internet teknolojiler grafik tasarım, reklamcılık başta olmak üzere sizinde önerebileceğiniz kendi uzmanlığınızla alakalı alanlarda faaliyet gösteren bir firma.
benim düşündüğüm şirket iki ayrı metod şeklinde (önerilerinizle,tavsiyelerinizle daha fazla şekillenebilir)
Birincisi;
katılmak isteyen arkadaşlarla bir ltd.şti. kurup, istanbulda güzel bir yerde kirası çok uçuk olmayan , çokta az olmayan, makul düzeylerde bir ofis kiralamak. Burada uzmanı olduğumuz alanlarda faaliyet vermek.
Kira, elektrik, telefon, muhasebe vs vs. vs gibi masrafları ortaklar arasında bölerek masrafları karşılamak ve tüm alanlardaki gelirleri hisse oranlarına göre paylaşmak.
İkincisi;
Katılmak isteyen arkadaşlarla bir ltd.şti. kurup, ofis açmak.Şirketin ve ofisin masraflarını adil şekilde paylaşarak gidermek ve bu şekilde aylık az masraf ödeyip kendi işimizin sahibi olmak.
Bu şekilde katılan her arkadaş kendi gelirini kendisi alacak. sadece ortak masraflara ortak olacak.(bireysel masrafları kendisine ait reklam,tanıtım vs vs gibi). Ama çalışma şeklinde şirketin adı geçecek.Yani ortada tek bir şirket var.Bu şekilde şirketin genel sinerjisinden herkesin istifade etmesi sağlanacak.
Kabataslak anlatabildiğim kadar anlattım ama arkadaşlar bence bu şekilde yani yukardaki iki sistemden biriyle hareket ettiğimizde bence hem kendi işimizin sahibi oluruz. hemde daha hacimli, daha büyük (yani iş hayatında daha fazla iş yapabilmek için imaj ve prestij önemli), daha güzel bir ofiste(belki birden fazla ofis/dükkanda) hem şirket adı altında, hemde masrafları azaltarak süper bir iş başlangıcı yapabiliriz diye düşünüyorum.
Bu fikirle alakalı, önerilerinizi , tekliflerinizi, tavsiyelerinizi bekliyorum.
Not: şimdiden 4 arkadaş bu iş fikrine katılmak istiyor.