Ana içeriğe geç

İş Tecrübeleri

Dostluk Adına Bir Tecrübe - Israrla Okuyun. . .

Başlatansmt147Tarih20/08/2010 14:47:31Yorum58

İlk mesaj
Üye295 yazı
Merhabalar Arkadaşlar Hayatımın Bir Kesitiyle Daha Sizlerle birlikteyim

O Zamanlar Benim Yaşım 21 gençlik çagları dogal olarak insan arkadaşları ile birlikte olmak istiyor benimde yakın bi arkadaşım vardı iki yaşından beri tanışıyoruz o zamanlar ben Bir Şirkette Satış ve Piyasa Araştırmaları Yapıyorum Güzel birde Maaşım var işim çok iyi altımda arabam vs.. arkadaşım işsiz kaba tabirle bi baltaya sap olamamış sorumsuz bir adam tabi o zamanlar öyle değildi canım kanım arkadaşımdı ah eşek kafam keşke bu şekilde bakmasaydım ona her neyse akşamları birlikte gezer yer içeriz hesap zaten hep bana , işimiz var sıcak paramızda varya cepte kredi kartları türlü türlü , onların verdiği güvende var tabi herif sevgilisiyle buluşcak al kardeşim a kartını takıl al b kartını takıl böyle günler geçti aylar geçti ben hala çalışıyorum tabi gez toz devam bazen eski lise arkadaşlarıda takılır sagolsunlar elleri ceplerinin yolunu hiç bilmez. Ben orta birden beridir çalışmışım ticari tecrübem onlara nazaran oldukça iyi rahat iş bulurum bi gün işsiz kalmam onlar aylarca gezerler neyse bu böyle tam bir yıl sürdü bir yılın sonunda ben işten ayrıldım saglık sorunlarım vardı ameliyat olmam gerekiyordu. Daha sonra sıcak paranın gücü kaybolunca zaten yüklü olan kartlara iyice yüklendim sagolsun bankalarda limiti oldukça yüksek tutmuşlar iyi takmak için öyle böyle kartlarlada 3-4 dayandım çalışamıyorum hastayım sürekli içeri giriyorum ve nihayet o gün geldi çattı oturdum tüm kart borçları mı ve nakit borçları mı bir hesapladım tam 37.000 TL günlerce düşündüm nasıl temize çıkarım diye aklıma o çok eski yakın arkdaşımla ortak aldığımız ancak bana şirket araba verince arabayı ona verdim kullanıyordu vs.. arabada onun üstüneydi zaten gittim dedim ki böyle böyle sıkıştım satalım arabayı önümüzde ki sene tekrar alarıım ben sana yada paranı veririm yok dedi olmaz arabamı sattırmam ! e dedim birlikte aldık unuttun mu olmaz dedi sen bana verdin arabayı üzgünüm sana yardım edemem dedi eyvallah dedim çıktım ama çıktımda üzüntüden yıgılıcaktım oldugum yere onunla aram açıldığı için değil insanlara olan güveni o kapıdan çıkarken içerde bıraktım için hayatımın beklide en kötü anlarından biriydi derdim para , araba falan olmaktan çıkmıştı artık ben insanoğluna kaybolan güvenime ağlıyordum eve gittim 2 hafta boyunca çareler düşündüm , evimde ki eşyaları satmayı düşündüm kurtarmıyordu evim zaten kiraydı , babama söyleyemezdim , o borcu öderdi ama beni kesinlikle silerdi buna emindim tefeciden para almaya karar verdim tek kurtuluşumdu gittim aldım tam 40.000 aldım faiziyle 55.000 tl ödemem şarttı önce borçları mı kapattım kartları iptal ettim. geriye 2000 tl kadar para kaldı onunlada İstanbulda da ögleye kadar simit ögleden sonra limon falan satmaya başladım , doktorun 5 sene çalışama yasagı yüzünden işte bulamıyordum mecburen bu yola başvurdum ilk 3-4 ay tefeciye vaktinde yetiştirdim parayıancak 5, ayda geçiktirdim 3 gün yatırmam gereken para 1000 liraydı adam 1500 getiiriceksin demezmi beynimden vuruldum gittim Ankaraya babmdan 500 tl borç aldım ödedim hemen o tefeciye olan borcumu ödeyene kadar sabah kahvaltım 2 simit meyvesuyu öglen su bisküvi , akşamda en mükemmel yemegim makarnaydı Allahıma şükürler olsun o arkadaşlarım , dostlarım dediğim insanlara muhtaç kalmadan tekrar ödedim parayı bitirdim bu aradada hastalıgım geçmiş Sağlıma kavuşmuştum hemen Nestle Türkiye A.Ş de işe başaldım eski maaşıma tekrar kavuşmuştum ama bırakmadım o simit işini Pazar günleri ist. Sahillerinde sattım yine aradan yıllar geçti ben İstanbul Zeytinburnunda 5 katlı bir lokanta açtım eski gücüme şükürler olsun kavuşmuştum aradan yıllar geçti o yakın arkadaşım hiç aramadı beni hemde hiç kayıplara karıştı yıllar sonra onu Beyazıt Kapalı çarşının orda gördüm gezerken beni tanımadı tanıcakta hali yoktu zaten orda hamallık yapıyormuş çevreden örgendim biraz onun yakını olan bir esnafa bir miktar para ve kart bıraktım ona vermesi için başı sıkıştında araya biliceni söyledim . aradan 24 saat geçmedi telefonum çaldı arayan oydu titrek bi sesi vardı biraz işe ihtiyacım var dedi görüşelim dedi kabul ettim oturduk lokantada özür vs..dilemek istedi izin vermedim sordum ne iş istiyorsun burada dedim kısaca iş yeri senin dedim . güveni mi tüm insalara kaybetmiştim ancak öyle görünce vazgeçtim işte bi anda aynı kaptan yemek yemiştik onunla öyle bırakamazdım benim kişiligim el vermezdi çalışmaya başladı ona hiç işçi gibi davranmadım 2. ayın sonunda gece 3 gibi telefon geldi bana telefonda ki ses lokantanın müdürü Asım beydi ve Selimin kasada ki parayı boşaltım gittigini söyledi . bu sefer yıkılmadım hemde hiç alışmış eşek semerden etkilenmezmiş dedim tamam dedim benim haberim var deyip telefonu kapattım giden sandece 3000 falandı proglem değil ama şunu örgendim, şu her yerime yazdım ;

İNSAN ZEYTİN MİSALİ ; DIŞI KATIKTIR , İÇİ KÜTÜK !

İşte Genç Kardeşlerim ibret almaları için yazdım arkadaşlık , dostluk öldü artık geç bu işleri azizim hepsi çıkarcı olmuş paran varmı baba sensin paran yokmu Allah versin derler bu böyledir ki ben şanslıyım hamd olsun Allaha şükür topladım kendi mi , siz siz olun Dostunuz OLMASIN !

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Yöneticilik
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
58 yorum
Üye450 yazı
Ellerinize sağlık, aslında çoğu zaman doğru ve haklı bir olay.
Annemin bir lafı vardır. "Para verip kötü olacağına, para vermeden kötü ol daha iyi"
Makina Mühendisi/İstanbul

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mühendis
Üye485 yazı
Değerli kardeşim. ömrün hayatında başına gelen basit gibi gözüken ama çoğu insan için intihar nedeni olan bu kötü olayları azminle yenmiş ve eminimki bulunmak istediğin noktadan daha ileri bir yere gelmişsin. Bu yaşadıkların çoğumuza ders olur diye düşünüyorum. Saygılarımla.
Mali Müşavir

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Tekstil
Üye450 yazı

İngilizlerin galiba bir lafı var,bir arkadaşına 20 usd verip bir daha onu görmeyeceksem bu ona değer diyorlar..

Yalnız değilsiniz sayın uzza ve smt147 abilerim..Valla bende aynı acı tecrbüleri edindim..Herkse kefildim,hiç kimseyi boş çevirmezdim.Çoook kazıklandım çok ciddi borç harc batak içine girdim,ancak çektiğim sıkıntılar sayesinde öğrendim valla..Şimdi öyle dost arkadaş dediğim kişlerin birçoğu sildim..Haa pişmanmıyım çokda değilim çünkü bişeyler öğrendiğim gibi,bugün bir çevre iş güç kendime göre söz sahibi çevre sahibi bir adamsam öyle bu duruma geldim..

Dua ediyorum şimdi,neyseki genç yaşta öğrendim..Şimdi nişanlyım evleneceğim kısmetse,yani çoluğumun çocugumun rıskınıda heba etmıs olabılırdım..Allah a binkez şükürler olsun..

Birde olay anlatayım..Ben bankada çalışırken birgün hergün yemek sipariş ettiğimiz biryerin garsonu geliyor,abi köye gitmem lazım amcam ölmüş 20 tl verirmisin cumaya vereyim abla çıktı kasadan sormadan para almayayım diyor..Çıkarıp olurmu yaa 20 tl nedir diyorum veriyorum.ertesi gün yemek söylüyorum komi işten ayrıldı,dışarıya sipariş gönderemiyorum diyorlar :)

Çaycının ocakcısı geliyor,abi şöyle böyle 30 tl verirmisin çıkarıp veriyorum..Ertesi gün bakıyorum kovmuş işten yollamış..

Bir esnaf arkdaşımın babası geliyor 250 tl para istiyor şu tarihte getireceğim,aradan 3 ay geçiyor arıyorum 250 tl için telefon açıyorsun utanmıyorsun diyor,yolda görüyor beni yolunu değiştirip kaçıyor,yanımda iş yaptığım bir adam diyor bu adam senden niye kaçtı hayırdır falan..Borcu var diyorum artık inanır inanmaz..

Vs... Vs..Derken birgün brç harç içinde evlede kötüyüm kimseden borç harç isteyemiyorum alsam ödeyemeyecem,Gurur var herşeyden önce utanıyorsun evden bile 2 tl yol parası 50 kuruş simit parası istemeye,işe bir kaç ay günde 2,5 saat yürüyerek kan ter içinde gidip geliyorum...Yemek bile yemiyorum...

Geçenlerde birlikte çalıştığımız biri var,biri geliyor 30 tl istiyor çıkarıp veriyor,acil lazımmış,,, neydi o diyorum..Yaa bizim kemalin çırağı,kemel yokmuşda hanımını hastaneye ***ürcekmiş!!!
Oğlum niye verdin işten çıkmıştır piyasayı çarpıyordur diyorum..Yuhhh diyo piskopatsın..

Ertesi gün daha kapıdan giriyor,oğlum harbiden sen çok uyanıksın yaaa...nasıl bildin yemin ediyorum ben o kafanı öpecem falan..Neysee ben oldum artık inşallah sende olursun diyorum..

Allah herkese olmayı nasip etin en küçük kazık ile...

Çok çok teşekkürler..Keşke yazınızı daha önce okusaydım,Eminim bu sitede yazıyı okuyup ulen aynı benim durumum diyebilecek bir sürü genç arkadaş vardır ve geç olmadan toparlarlar kendilerini bizim yaşadıklarımızı yaşamadan..
Sayg...
... ... ...

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Bankacylyk-Finans
Üye295 yazı
Çok Alçakça Bir Dünyadayız , Hayatımda hem iyimser Olmayı denedim kimseyi boş çevirmek istemedim , hayır dememeye çalıştım ama baktım ki bir yerden sonra takılıp düştügünde arkadanda kimse yok o eş,dost,arkadaş gitmiş bi anda kaybolmuş o dönemde bana canım cicim diye koşan boynuma dolanan sevgilim bile yok oldu gitti , şimdi görüyorum bazen kollardan kollara geçmeyide iyi ögrenmiş , herşey bir yanada Arkadaşlar başımızdan ne geçtiyse geçti ne olduysa oldu önemli olan ders almak bakın benim başımdan geçen olayların en büyügü bu ufak tefek bi sürü olayu geçti akrabalarıma ne paralar dagıttım ben bile bilmiyorum , ama hiç biri umrumda degil paraymış pulmuş bunlar gidip gelicek şeyler , ve hayatta hiç bi zaman kaybetmedim bana göre aldığım sadece güzel bir dersti , şimdi kimi tanıdıklarım var ki işyerimin kapısından içeri sokturmuyorum açık söyleyim çünkü o dönemde benim hakkımda neler söyledikleri ve neler yaptıklarnı hiç unutmucam işte bu yüzden günün 20 saati duruyorum belkide iş yerimde canla başla çalışıyorum , çalışmak zorundayım Annem babam başıma gelenlerin hiç birini bilmediler söylmedim uzun lafın kısası ;

Hayatta Dosta İhtiyacın yok Assında Arkdaşın olsun otur sohbet muhabbet sonra çek git , benim en iyi dostum evli Degilim Annem , Babam , Köpegim Zeyna , Çalıştıgım Bankalar ve kartları :-)

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Yeni Üye29 yazı
Dostum diğer yazınıda okudum sen şimdi 21 yaşındasın ve bu kadar şeyi buzamana kadarmı yaşadın anlamadım bişey

Yerleşim Türkiye / U?akMeslek Ö?renci
Yeni Üye14 yazı
20-25 li yaslarda arkadaslık hep yukarıda anlatılanlar gibi. Bendede cok anı var bu sekilde anlat anlat bitmez. hep iyi niyetimden kaybettim. kaybettim derken üzüldüm boşyere. her zaman beni kıskandılar. 19 yasından beri çalışıp aileme baktım ev kirası verdim ev gecindirdim. bir taraftanda butcem dahilinde gezdim tozdum.işlerim iyiydi gümrükçülük yapıyordum. arabamda vardı birçok kız arkadaslarımda vardı. fakat arkdaslarım beni cok kıskanır benle takılmak isterlerdi. beraberken elleri ceplerine hiç gitmezdi ama. sonrada beni cimri yaparlardı. hepsinin maddi durumu evleri köyleri arabaları olan insanlardı. ben ev bakan borç ödeyen bir kişiydim.ama gezmemdende taviz vermezdim.

askerden sonra 2002de gümrük lojistik şirketimi kurdum. hepten kıskandılar malı mulku yokken ev kırası öderken nasıl olurda sirket kurabildigimi cesaretimi kıskandılar. arkadaslarım degiğim insanlar zaman içersinde hepside beni bir şekilde kazıkladı. *** yerine koydu. alacagımı isteyince tartışma yasandı. tehditler havada uctu. kimi baska ş*******likler yaptı...halbuki bir telefonla ilk önce kötu gunlerinde ben yardımlarına koşardım..kardesim dostum diyenler işi bitince arkamdan konuşup karı gibi laf yaparlardı.bir baltaya sap olamamış baba parasına guvenen tiplerdi...keza birgün bir servet içinde bir arkadasımı babası evden attı bana sıgındı 1 hafta bende kaldı arabada yattı kalktı..birde üstüne gece eve benden daha gec gelirdi saat 02::00 de falan yani.yüzsüzlüğün bu kadarı...allah kimseye vermesin ama bunlar gercek..baba sittir dedimmi olay orda biter. kardeşim dediğim arkadaşımı şirkete ortak ettim işsizdi babasından aldı para koydu.2 ay sonra velenecem dedi.ayrıldı. parasını istedi bendede yoktu o günlerde yeni şirketti daha. adamla kanlı bıçaklı olduk. şirketi bastı maganda arkadaslarıyla. :)) şimdi gülüyorum.

Oha dedirtcek birçok konu anlatabilirim. tıpkı yukarıda arkadasların anlattıkları gibi... vs vs. en sonunda alayını sildim. hiçbirine muhtac degilken neden onlarla arkadaslık yapayımki diye düşündüm. hep bir şans daha bir şans daha ama nato kafa nato mermer hesabı beni anlayan yok..

Şimdi işlerimin basındayım bir tanesinin yüzünü bile görmüyorum görmekte istemiyorum.birkaç arkadasım var onlarlada ayda yılda bir yemek sohbet hepsi o kadar. mesafemi herkesle koruyorum..sınırlarıma kimseyi sokmam kolay kolay.

Yeni girişimci arkadaşlara tavsiyem şu ki; arkadaşlarınız size kırılsada darılsada para,iş munasebetlerine girmeyn bir iş yapacaksanız kendiniz yapmaya calışın.hesap verecek kimseniz olmasın bu aileniz bile olsa olmasın. ortak işe girmeyin. borç vermeyin versenizde almıcakmış gibi verin verebilirseniz. ama hiçbir zaman kıymet bilinmezsiniz bunu unutmayın..büyüklerinizin lafını mutlaka dinleyin unutmayınki onlar yaşamış görmüşlerdir. sizden daha tecrübelidirler. tecrübe yaşanmışlardan ders cıkartabilmektir.yaşamadan tecrübeliyim demeyin. laf dinleyin.

''Erişmek istedikleri bir hedefi olmayanlar, çalışmaktan zevk almazlar.''

Allah hepinizin yolunu acık etsin.

iletişim için lütfen e-mail gönderiniz.
Saygılarımla
Serkan Ekmekcioğlu

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye43 yazı
s.a:penda ,penda kardeşlerim.aynı dertten muzdaribim.olsun tecrübe yenilen kazıkların bileşkesidir .çok tecrübeliyim çokkkkkkkkk.demişki.dikenler çiçekler aynı degerde dostlukta çöplüge atılır oldu.ödeyebilecegin,yada silebilecegin miktarın kefili ol .

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Yeni Üye28 yazı
Şu basit kuralı unutma:Asla kefil olma..........

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Sa?lyk hizmetleri
Üye295 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - TBUDT
anlamadığım konu şu
2 yaşından beridir tanışıyorsunuzda onun ne biçim birr kaftan olduğunu anlamadın mı

Anlayamadım Maleseft.... başa gelicegi varmış işte

Yeni Üye73 yazı
merhabalar
ben ukraynadan kemal.
size he seyden once gecmis olsun diyorum
allah yardim etmis borclarinizi odemissiniz birde
tersini dusunun odeyemeyebilirdiniz,
sukurki allah sizinle olmus ve gayretlerinizi bosa cikarmamis,
sizi zor aninizda yalniz birakanlar zaten arkadas olamaz size ikinci kere ona sans vermenizi gercekten anlayamadim. ben ukraynada yasiyorum burada birseyler yapmaya calisiyorum neden biliyormusunuz hep o arkadas dediklerimden cektigim icin turkiyede bir baltaya sap olamayacagimi anladigim icin buralara geldim, iyikide gelmisim belki burada henuz hic birseyim yok ama gelecegimi goruyorum burada orada basin sikissa yardim alabilecegin kimse yok kimse kimsye yardim etmiyor oyle yalanlar soyluyorlarki borc istemeye gidiyorsun adama aciyip borc verip geliyorsun, ama burada boyle degil adamlar varsa yardim ediyorlar yoksa yok diyorlar, bizimkilerin birde yardim etmek bir yana soz verip oyalamalari yokmu varsa var yoksa oylama bari,
sozumu fazla uzatmayayim ikinci kere boyle bir insandan zarar gormenizi talihsizlik olarak gordum, sizde de biraz kabahat gordum yasananlardan ders cikarmaniz gerekirdi.
ama sanirim bu yaziyi yazipda bizlerle paylastiginiz gore gereken dersi cikarmissinizdir diye dusunuyorum.
ayrica islerinizi toparlayip eskisinden iyi bir yere geldiginiz icin de sizin adiniza cok sevindim.

size calismalarinizda ustun basarilar diler bir daha boyle seylerle karsi karsiya kalmamaniz dilegiyle hoscakalin diyorum,
blue wings danismanlik hizmetleri.

Yerleşim Ukrayna / HarkovMeslek Saty? / Pazarlama
Üye831 yazı
AAAAAHHHHH DOSTUM AAAHHHHH,DEŞTİN YARAMI YAKTIN BENİ,TAM DA BİRAZ OLSUN UNUTMUŞTUM GEÇMİŞİ KORLADIN YARAMIZI YİNE,ÇOK ŞÜKÜR ELHAMDÜLİLLAH RABBIM YİNE FAZLASIYLA VERDİ HAMDOLSUN.HEPİMİZE GEÇMİŞ OLSUN.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Serbest meslek
Üye270 yazı
arkadaşlar aynı yara bende de var kime güveneceğiz bu dünyada ellerine ve tecrübene sağlık ne olacak böyle bilemiyorum en yakın arkadaşın bile böyle kazık yaparsa atalarımız boşuna dememiş gözden ırak gönülden ırak diye aynen böyle olacaksın acımayacaksın ama insan yapamıyor şu an kendim acınacak duruma düştüm hep bu arkadaş dediğimiz mahluklar yüzünden geçmiş olsun .

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Tekstil
Yeni Üye95 yazı
Bu zamanda dostluk,arkadaşlık hatta müslümanlık bile hikaye...

Eşim senelerce bir aileye hizmet etmiş,Rizede,Çorluda,İstanbulda dükkan açmış işletmiş oturtmuş işi teslim etmiş...en son İstanbulda şu andaki dükkanı açmışlar,adam sıkılmış olacakki dükkanı bölüp diğer yarısını dekore edip kuyumcu işletmiş ama becerememiş..Ben evlendiğimde emlak,sigorta işi yapıyodu adam kuyumcu ismi sadece tabeladaydı...Eşime telefon bölümünü aylık kira karşılığı bırakmış,biz dükkan ev kirası haricinde bide o adama kira verdik..Tl tatmin edemi tabi o ara dolar çok yükselince dolara çevirdi,sonra dolar düştü düştü yerinde saydı tl ye çevirdi,oynadı durdu ama hak hukuk yiyormuyum hiç demedi sevgili ''hacı abi''...

Babam köydeki tarlasını sattı şirketi devrelaldık ücret karşılığında,o adamı devreden çıkardık ama abisi başka bir hacı yani,mali müşavir bizim muhasebeciliğimizi yapmaya devam etti,dininde imanında insan olarak gördük biz hep onu...

Krizin sarsmaya başladığı 2008 de bize bir vergi çıkardılar normalde verdiğimiz verginin 10 katındanda çok fazla..Nasıl oldu anlamadk bir elemnın hatası dendi,biz aylık o büyük meblayı ödedik muhasebeciye (şirket merkezi ve muhasebe Rizede),ama o vergi hiç ödenmemiş...Şirket eski cirosuda yüksek göründüğü için vergisinin çok geleceğini ve şirketi para karşılığında satabileceğimizi öderdiler,bizde zaten sarsıldık biaz rahatlarız diye şirketi şirket kartları borcu karşılığında devrettik,şirket adına olan teminat için yatırılan parayı devir işleminden önce çekemedik,zaten hemen çekilemiyormuş 3 ay sürdü o işlem..bu arada şirketi alan adam krediler çekti,arabalar aldı,ama şirket kartlarını ödemedi,bi tanesine arkadaşımız kefil olduğu için taksitlendirmek zorunda kaldık o kadar derdin içinde,ve bankadaki paramızı çekemedik şirket sahiplerinin kredi borçları yüzünden,güvencemiz bi o paraydı oda yandı!....

Sonradan ortaya çıktıki şirketin ilk sahiplri yani hacı kardeşler,babaları cüppeli gezen sözde müslüman kişilikler bizim şirketle ihalelere girmişler,sigortalı çalışan göstermişler sgk ya borçlu gözükmüş şirket,vergilerinin artmasının sebebi bunlarmış,ve bu yüzden şirketi devrettiğimiz adamdan hem şirket karşığı alacağımızı,hemde şirket adına olan bankadaki paramızı alamıyoruz!...

Ha benim hikayem farklı,dost arkadaş değil ama bunlar müslüman!,dinimden soğudum bu yüzden:(...

Şimdi bu kazıklar yüzünden köpek gibi çalışıyorum ben,bekarken öksüz büyümenin etkisi belki,en güzel evlilik hayalim evimde bebeğimi büyütmekti,ama benim kızım benimle sokaklarda satıcılık yapmaya çalışarak büyüyor herşeyden mahrum...2. bir çocuk düşünemiyorum hiç...

Keşke konu sahibi arkadaş gibi biyerlere gelseydimde bu yazıyı gözyaşlarıyla değil gülerek bir anı kalmış gibi yazsaydım,ama ben hala başkalarının sebep olduğu dertlerle boğuşuyorum..Kişiliğimde kalan tedavesi imkansız kalıntılara hiç girmiyorum bile,ama insanlardan nefret ediyorum,elime imkan geçse beni yaralayan herkesin ayağını kaydırırdım,merhamet duygum kalmadı,belki o yüzden doğrulamıyorum şimdi kimbilir....

Üye295 yazı
Hepimiz bu konuda yaralıyız farkındayım arkdaşlar , benim arkadaşım yok artık cidden yok dışarı çıktıgımda tekim ben şu çok iyi ögrendim zirvede olmak için yanlız kalmak zorundasın tanıkların çevren olsun ama arkadaş olmasın sadece iş icabı falan filan , zaten hep iş yerindeyim akşamlarıda açık işyeri 24 saat dışarı çıkmam pek imkanım olursa evde olmayı tercih ederim tekrar söylüyorum iş hayatında arkdaşlık yoktur . he ona neden 2. bi şans verdim ailesi için verdim o anlamdı şuanda nerden naptıgınıda çok iyi biliyorum istesem gidip tepesine binerim ama gerek yok , o dükkanın önünden geçemz hala ne giden parama ne maddiyata üzülüyorum , insanlara olan güvenimi kaybettim sadece ona üzülüyorum ama sevindigim bişey var kendime olan güvenim yerine geldi baya büyük sorunların üstesinden geldim ve tek destegim kendi ellerimdi , istesem babamdan destek alırdım almadım çalıştım ugraştım öyle işler yaptım ki yazın günde 4-5 tişört degiştiriyodum 20 . katlara pvc dogramamı taşımadım , inşaatta çimantomu rabbime şükürler olsun hepsi geldi geçti , şimdi bu yaşadıklarımı bir kitap halina getirmeyi palnlıyorum bitti sayılır .

Umarım herkez geçmişten ders alır....

İyi Çalışmalar hepinize...

Yeni Üye27 yazı
istisnalar kaideyi bozmaz kurunun yanında yaş telaş yapmaz yınede sagol paylaştığın için :)

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Elektrik / Elektronik
Yeni Üye62 yazı
HAKLISIN SMT147 AYNEN ÖYLE SANA KATILIYORUM İNSANOĞLU ÖYLE İŞTE DIŞI KATIK İÇİ KÜTÜK MALESEF...

Yerleşim Türkiye / BilecikMeslek Serbest meslek
Yeni Üye20 yazı
öncelikle dostane yazınız için çok sağolun.bir laf wardır ''para puşta lazım bize dost lazım'' dost düğününe değil cenazene gelen adamdan olur.ama bu zamanda cenazene gelen adam bile dağıtacağın lahmacun için geliyor......!!!!!!!insanlığın başı sağolsun be.......
dada

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Ticaret
Üye468 yazı
insan hayatı yalnız ve dost olmadan geçirebilir belki.. ama hep birşeylerin eksiligi olur zaten birşeyleri paylaşacak insanlarda yanınızda yok sa.. ya! başarısız olursunuz yada kişiliksiz...çünkü tecrübe için insana gerek vardır!!

8000090

Yeni Üye58 yazı
helal olsun abi sana o kadar şey yaptıktan sonra işe aldın bi de kasayı boşaltmış senin o arkadaşında harbi ş*******miş

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ö?renci
Üye295 yazı
bu yazıyı ben ibret alın die yazdım arkadaşlar aynı hatalara düşmezsiniz inş....

Üye149 yazı
21 yaşındayım okudukça gülümsüyorum vay be, ben Denizli 'deyim 21 yaşımda sanırım daha yolun başındayım. Okuduklarımdan sonra en iyisi musibet başıma geleceğine bin nasihatı okuyup değerlendirmeye çalışmalıyız, akranlarım :)
http://www.gencdenizli.net - Kişisel Blog Sitem

Yerleşim Türkiye / DenizliMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye14 yazı
senin ona yaptığını kardeş kardeşe yapmaz.ama kusura bakma ya sen çok safsın yada olayı biraz abartmışsın subjektif davranmışsın sanki .bide olayı 2 yaşından beri arkadaş olduğun kişiden dinlesek acep neler söyler ?
Beni Öldürmeyen şey güçlendirir !. Friedrich Nietzsche

Üye329 yazı
geçmiş olsun oldukça basarılısın taktir ettim ve kendi kendime bende bukadar başarılı olabilirmiyim demekten alı koyamadım

Yerleşim Türkiye / SakaryaMeslek Dany?manlyk
Üye295 yazı
sadece kendi acımdan yazdım tüm herşeyi yaşananlar bunlar , kendi bu yazıyı görse ne derdi bilmiyorum belkide görmüştür ama hiç hata yaptıgımı sanmıyorum ben iyiligini istedim o kaybetti , ayrı ben başarılı olmak için hususi bi çalışma yapmadım hiç sadece dikkat ettim ayrıntılara baktım bide günlük 4 saat uyudum en fazla yani sadece yapmam gereknleri yaptım ben o kadar , isteyen herkez bu başırıyı elde edebilir dahada fazlasını asında bu başarıda sayılmaz düşüş kalkışların yada bir merdivenin basamkalrından biri dahada başarılı olabilirsiniz , ben hatalar yaptım elimdeki fırsatları teptim elimdekileri kaybettim çogu kez belki çok daha üst seviyede olabilirdim umarım bu hatalara düşmezsiniz , o 21 yaşında ki kardeşim sada dostum diyenlere varya ustanın dedigi gibi Alayı hava :-)

Yeni Üye33 yazı
abi tebrik ederim yani senin yerinde ben olsam değil iş vermek onun haline bakıp "şu düştüğün hale bak" diyerek ona sırıtırdım.bende 19 yaşındayım şuan hiçbirşeyim yok hayatımda bir kez çalıştım oda 1 ay sürdü.bazen ticarete girmek için çok geciktin diyorum kendime ama bu bölümdeki yazıları okuyunca kendime geliyorum :)

Yerleşim Kuzey Kybrys TC / GirneMeslek Ö?renci
Üye252 yazı
o kadarda;umitsiz olmaz,terbyeli prensipli dostlar cok olur,yeter ki oylelerine layik olmak lazim.

Yerleşim Kazakistan / AlmatyMeslek Esnaf
Yeni Üye33 yazı
terbiyeli prensipli dostlar parası olana rastlamaz arkadaşım.o arkadaşların terbiyesi cebin varsa gecerlidir.yukarıdaki tecrübeleri bizlerde yaşadık ama en terbiyelisinin bile borcu geri istediğimizde ne kadar terbiyeli ve edepli olduklarını gördük.eminim onlarda hep bu şekilde düşünmüştür.'' dostumun cebine layık olmam lazım '' diye.

Yerleşim Irak / SüleymaniyeMeslek Di?er
Üye252 yazı
terbyeli olan arkadaslar borc az ister,borc verdiginde de az verirler ki cunku onlar terbyeliler, terbyeli olanin az ihtyaci olur,her nerden bakarsak.

Yerleşim Kazakistan / AlmatyMeslek Esnaf
Yeni Üye33 yazı
haklısın.30 tl için ortadan kaybolanlarada dost deniyor zaten.

Yerleşim Irak / SüleymaniyeMeslek Di?er