Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Home Ofis Hakkında Bilgi?

BaşlatannecoTarih19/08/2010 15:39:13Yorum11

İlk mesaj
Yeni Üye81 yazı
bugünlerde sık sık karşılaştığımız home ofis konusunda en çok hangi işler tercih edilmekte?
bu işler de herhangibir yasal düzenleme yada sakınca varmı?
işin püf noktaları vs. nelerdir.

bilgisi olan arkadaşlar varsa yorumlarını rca ediyorum..

Yerleşim Türkiye / Kocaeli
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
11 yorum
Üye148 yazı
home ofis kavramını zaten herkes kullanıyor ve duyuyor. evde üretim yapanlar, evde telefonla iş yapanlar, evde internetle iş yapanlar, sahada iş yapıp evini adres gösterenler vs. vs.
İşin hukuki boyutuna gelince, herkes ticaret yapabilir ve herkes yaptığı ticaretten elde ettiği kardan vergi vermek ve bunu bir kayıt altına almak zorundadır. bazı işler için dükkan açmak zorunda olmayabilirsiniz. Yani tercihinizi bu yönde kullanırsanız. Home ofis çalışabilirsiniz ancak maliyeye kaydınızı ev adresiniz üzerinden açar ve tüm mali işlemlerinizi kayıt altına alırsınız. isterseniz evde işle ilgili hiçbirşey yapmayın, sokaklarda seyyar emlakçılık yapın cep telefonuyla iş bitirin. ister almadığınız malın pazarlamasını yapıp, sattığınız malları müşteriye nakil ettirip kar elde edin. Tüm bu işler için dükkan açmasanız da fatura keserek ev adresiniz üzerinden iş yapabilrisiniz. Tabi günlük hayatta bu şekilde yapılmıyor genelde, Home ofis çalışanlar tam tersine kayıt altına girmekten kaçıyorlar. işlerini faturasız kayıtsız yapıyorlar, zorda kalınca da bir arkadaşının faturasını kullanıyorlar. herşey kılıfına uyduruluryor. siz işin hangi tarafındasınız?
..ııII BÜYÜK HEDEF IIıı..

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye46 yazı

sevgili buyuhedef küçük bir detay var bu maliye kaydı ile ilgili. maliye kaydı = bağkur kaydı+ muhasebe ücreti + beyannameler + muhtasarlar + geçici vergiler demektir. Bunlarda muhasebe 100 tl + bağkur 250 tl + vergi beyanname vs aylık sabit 300 - 400 tl gider demektir.

netice : sevgili neco sen home ofis ne iş yapacağına karar ver. sonra az mı fatura keseceksin çok mu fatura keseceksin onu etüt et. sözgelimi ayda 100 ürün satacaksan ve bunları faturalandıracaksan kesin bir maliye kaydı olacak. ama hizmet sektöründe çalışıp ayda 1 yılda 15 fatura keseceksen buna işi oturtana gerek yok diye düşünüyorum.

yapabileceğin aklıma gelen bir kaç konuyu yazayım . buyukhedefin dediği gibi alsat için aracılık internet projeleri turizm e acenteliği oto kiralama için aracılık
herkese hayırlı kazançlar.

burakra@gmail.com
çok mesajdan sa iyi mesaj..

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ticaret
Yeni Üye81 yazı
sayın büyükhedef ve burakra, yorumlarınız için tşk ediyorum.

Ben , halihazırda özel bir firmanın mali işler departmanında yönetici olarak çalışıyorum. Geçmişte başarısız bir ticaret deneyimm oldu.
Ancak tcaretin huyundanmıdır suyundan mı bilinmez, insanın içine yerleştimi alışkanlık yapıyor sanırım.
O yüzden bir işim olmasına rağmen genede birşeyler yapmak istiyorum. Bu ticaret yapma iseği de home ofis olarak yapmak en doğru yol olabileceğini düşünüyorum. Bu şekilde normal işiminde aksamayacağı gibi herhangi bir zaman mevhumu da olmayacağından daha yararlı olabileceği kanaatindeyim.

bu bilgiler ışığında , alsat ya da internet tasarımı konusunda bir iş yapmak, istiyorum.Ancak, daha ilginç fikirlere de açığım. Yani şuanda kafamda netleşmiş bir fikir yok doğrusu. Dolayıs ile ilginç fikirlere açığım ve bunları düşünerek kafama yatan bir işi home ofis olarak yapmak istiyorum
İlk etapta tabiki fatura kesmek yani maliye kaydı yaptırmak pek işime gelmiyor.Çünkü iş tutarmı tutmaz mı pek bilemiyorum.

sevgili burakra bahsetmiş olduğun iş fikirleri arasında turizm e acenteliği fikri var. Bu konuda fazla bir bilgim yok. Detaylı bilgi verirsen sevinirim.

Saygılarımla,

Üye291 yazı
Sayın Neco Merhaba;
Bende şuan İstanbul'da kurumsal bir şirkette çalışmaktayım ve uzun süredir homeofice şeklinde çalışmak için hep düşünmekteyim.Ancak bu konuda herhangibir bilgim yok.İnternet üzerinden sürekli araştırmaktayım.Ama bu konuda hep yalnız kaldım.Eğer sizede cazip geliyorsa bu konuda bir fikir alışverişi yapıp ve home ofice şeklinde ortak bir iş yapabiliriz.Sizden dönüşlerinizi beklemekteyim.
Teşekkürler.
Mail adresim:alishn@k.st

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Sigortacy
Üye261 yazı
merhaba, turizm e acentalığı hakkında bilgisi olan varsa alabilir miyim, tşk...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yleti?im
Yeni Üye81 yazı
sayın onurtly,
konu ile ilgi mail attım görüşelim lütfen.

sayın burakra sizede bir mail attım gerekli bilgi ve tecrübelerinden faydalanmak isterim.

saygılarımla,

Yeni Üye46 yazı
Bende 7 yıldır home ofis çalışıyorum

Forex piyasalarına yazılım ve yönetim konusunda çalışıyorum vergi konusunda bir kuruş vergi ödemiyorum çünkü yaptığım işin ülkemde vergi kanunu yok. Şuan yurtdışında LLC ( Sınırlı Sorumlu Limited Şirket ) kurmak üzereyim ülkemde hem bu iş ciddiye alınmıyor hemde vergi almaya geldiğinde bu işi hizmet sayıp %60 lara varan bir vergi maliyeti çıkmaktadır. ( Kurumlar Vergisi + Peşin Vergiler + Stopajlar + Muhasebesi )

Home ofisin rahatlığı çok güzeldir. Bir randevu işiniz olursa İstanbul ve Ankarada ben müşterilerimi günü birlik ofis kiralayan SwissOffices ve Regus firmalarını kullanıyorum. Randevularımı aynı hafta içine mümkünse arka arkaya 2 güne sığdırıyorum ve ucuza kiralamış oluyorum.

Ve Skype üzerinden 5 ülkenin telefon numarasına sahibim yabancı müşterilerim beni kendi ülkelerini arıyor gibi arıyorlar ve teknolojiyide en son noktada kullanabiliyorum.

SSK ımıda bir müşterim üzerinden ödetiyorum :) Sağlık için kullanmak haricinde emeklilik gibi bir düşüncem maalesef yok. Onun içinde Özel emeklilik şirketleri değerlendirilebilir.

Home Ofis çalışmak ülkemizde pek tutulmasada diğer ülkelerinde tanıştığım insanların %90 ından fazlasının Home Ofis çalıştığını görünce şaşırmıştım.

Yerleşim Türkiye / Tekirda?Meslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye81 yazı
biraz çalışma şeklinden bahsedermisin sayın betaport