Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Kitap Satmak İstiyorum!

BaşlatanuberkamilTarih16/08/2010 12:30:16Yorum7

İlk mesaj
Yeni Üye3 yazı
Merhaba arkadaşlar,

Siteye yeni üye oldum inşallah işime yarar. Şimdi ben az çok ne yapmak istediğimi biliyorum ancak bu konuda ilk deneyimim olucağı için tam prosedürü bilmiyorum.

Amacım bir kitapçı açmak, yerim mevcut hemde çok güzel bir yerde. (Aileme ait). Ancak açacağım bu kitapçı büyük kitapevleri gibi değil çok fazla seçenek olmıyacak, satılabilir kitaplara odaklanacağım. Ancak çok stok yapıcağım, geri iade yapmıyacağım ve peşin para vereceğim. Bu riziko karşısında ise yayınevinden tek bir isteğim olacak EN DÜŞÜK FİYAT garantisi.

Yani ben bunlar için en düşük fiyat almam gerekli. Siz bu konuda yardımcı olabilir misiniz? Ve yardımcı olabilecek birini tanıyor msuunuz?

Teşekkürler.

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Öğrenci
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
7 yorum
Yeni Üye51 yazı
sevgili arkadaşım güzel düşünmüşsünde burası türkiye onuda hesaba kat 100 kişiden kaç kişi kitap okuyor yerin müsaitse ve söyleyecegim işe el verişi varsa kendini sadece kitap işine baglama bence günde 10 kitap satsan bile sana kazandıracagı taş çatlasın 20 30 lira ama kırtasiye tarzı bi yer açarsan daha hayırlı olabilecegi aynı zamanda kitap yine kitap satabilirsin
hayatını boşa geçiren insanların mezarıda boş olur

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Y?siz
Yeni Üye13 yazı
kitap işi zor iadesi yok ... hem büyük marketler yada netten satılan ürünler daha cazip kalıyor.... adam 15 tl ye kitap alıyor mesela 6 taksit yaptıryor vsvsvsvs....zor iş sadece kitap satarak dönmen çok zor gibime geliyor.... yüzde 30-40 iskontosu var kitapların ....en kötüsü işte iadesinin olmayışı ... zor yaa

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye3 yazı

ya ben kafama koydum zaten çok fazla girmiycem işe yani batsamda ölmem. değişik birşey denemek istiyorum.
bu ülkede kitap okuyan var merak etmeyin. satılacağına şüphem yok.

benim derdim yayınevleriyle anlaşmakta aslında. onlarla nasıl daha ucuza anlaşabilirim. ve ucuz, satılmayacak kitap istemiyorum. 10 tane adam akıllı
kitap olsun tam olsun gibi. piyasadaki 25 liralık kitabı 15 liraya satmam lazımki benim bu fikrim işe yarasın.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ö?renci
Yeni Üye3 yazı
ayrıca yorumlar için teşekkürler ama laf salatası olmasın ben gerçekten akıl vericek birini arıyorum.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ö?renci
Üye2981 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - uberkamil
ya ben kafama koydum zaten çok fazla girmiycem işe yani batsamda ölmem. değişik birşey denemek istiyorum.
bu ülkede kitap okuyan var merak etmeyin. satılacağına şüphem yok.

benim derdim yayınevleriyle anlaşmakta aslında. onlarla nasıl daha ucuza anlaşabilirim. ve ucuz, satılmayacak kitap istemiyorum. 10 tane adam akıllı
kitap olsun tam olsun gibi. piyasadaki 25 liralık kitabı 15 liraya satmam lazımki benim bu fikrim işe yarasın.

Benim size tavsiyem , yayın evlerinin bir listesini yapmaya çalışın . Ve önce internetten , aklınıza yatanları bizzat ziyaret ederek merak ettiğiniz sorulara cevap arayın . Ama soruyu konuyu bilene sorun . Bu tür sitelerden alacağınız cevap , kitabı bırak , sahte markalı ürün sat köşeyi dön , gibi liberal ekonominin dejenere ettiği, fikirleri alabilirsiniz.

Size tavsiyem , kitap satışı için sadece dükkana bağlı kalmayın . Festivalleri , okul içi kitqap reyonları , gibi diğer satış seçeneklerini göz ardı etmeyin . Belediyelerin her yıl kitap için ayırdığı bir bütçe vardır. İnternet üzerinden takip edip , teklifler verin eğer konuyu iyi araştırmış ve yayın evinden iyi iskontolar ,için anlaşmış iseniz . Bir kaç belediye size mükemmel satış sağlar.

En azından sevdiğiniz ve yapmaktan mutlu olacağınız işi yapmış olursunuz.

BAŞARILAR DİLERİM
ismail karagülle

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ymalat
Yeni Üye13 yazı
şimdi bi kitap satısı yapılan internet sitelerine gir... çok okunan kitap listlerine bak 3 aşağı 5 yukarı hemen hemen ilk 5 teki kitaplar ayndıır gibi değilmii... yayın evi zaten bu kitapları internetetn daha ucuz fiyata pazarlayabilmek imkanı olan siteler varken neden kitapçıyla aynı antlaşmayı yapsınki... yanii sen günde kaç kitap satacaksın dükkanından... atıyorum kitap yurdu.com günde kaç kitap satacak.... ve sen diyorsunki ikimizede aynı imkanlarla satış imkanı sunulsun.... bilmem anlatabildimmi...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye1 yazı
Elimde 6 setlik bir kitaplik var daha alalı 1 hafta bile olmadı ama paraya ihtiyacım var ve hepsini satmak istiyorum.bu setler de korku, mitoloji, 3 bestseller var..çok uygun bi fiyata isteyene set isteyene tekli şekilde kitap satılır yeterli alin
K.yilmaz

Yerleşim Türkiye / AmasyaMeslek Ö?renci