Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Döner Kazandıracak!!

Başlatanreal_bossTarih31/07/2007 22:47:18Yorum6

İlk mesaj
Yeni Üye14 yazı
Hazır döner yatırımı kazandıracak.
Hazır döner işinde büyük patlama yağanacak. İşte süper iş fırsatı...
2008'de dönerin elde sarılması yasaklanacak. Kırmızı etçisi, tavukçusu, kebapçısı; herkes hazır döner tesisi yatırımına yöneldi.

HAMBURGERİN ezeli rakibi dönerde büyük bir değişim yaşanıyor. AB'ye uyum sürecinde getirilen standartlardan döner de nasibini aldı. Resmi makamların geçen yıl yaptığı açıklamalara göre, elde sarılarak hazırlanan döner artık endüstriyel ortamda hazırlanacak. Hatta yasası da çıktı. Tıpkı AB ülkelerinde üretilen dönerler gibi Türkiye'dekilerin de belgeleri ve sertifikaları olacak.
Süresi tam netleşmedi ama, en geç 2008 yılı içinde elde döner yapımı yasak olacak. Restoranlara, catering firmalarına, büfelere, hatta okul kantinlerine, endüstriyel yani 'hazır' döner almaları için resmi makamlardan yönlendirmeler başladı bile. Bu da endüstriyel dönerin ülke genelinde tüketilen dönerdeki payını yüzde 5'lere çıkardı.

Tabii bu karar, günde 500 ton dönerin tüketildiği tahmin edilen Türkiye'de girişimcileri de harekete geçirdi. Kırmızı etçisi, piliççisi endüstriyel döner üretmek için atağa kalktı. Banvit, Bereket, Mercan Et ve Dört Mevsim'den sonra Ünlüer Et, Şalvarlı Et, Erpiliç, Şenpiliç gibi şirketler...

Kaynak: morfikirler.com

Yerleşim Türkiye / ÇanakkaleMeslek Öğrenci
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
6 yorum
Yeni Üye8 yazı
Merhabalar.Ben ahmet.5 yıldan berli danışmanlık yapıyorum.Sizin konunuz çok dikkatimi çekti.Bu konu ile ilgili yasalarda çıktı.2008 yılında gerçekleşecek.Tamam beraber fikir üretelim.Bu işi yapmak için ne kadar sermaye gerekecek.

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Ynsan kaynaklary
Yeni Üye4 yazı
Merhaba,
Evet konu benimde ilgimi çekti, ne yapabiliriz, sermayesi nedir?Hazır döner tesisi yatırmı için ne olabilir.Düşünüyorum bunun için bir yer bulduk diyelim, doğudan birilerini bulduk diyelim hayvanların temini, otomatik kesme ve sarma makinalrını nereden temin ederiz? Fikir üretelim arkadaşlar!

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mühendis
Yeni Üye17 yazı

Merhaba be Belcika'dan Nuran Susler,
"Hazir doner yatirimi" ile ilgi konuya bir kac aciklama getirmek istiyorum.esim 17 senedir Belcikada doner fabrikasinda(belcikalilara ait) calisiyor.Calistigi fabrika son teknoloji ile calisiyor ama musterinin istegine gore doneri ellede takiyorlar.ben ilgisi olan arkadaslar icin arastirdim hazir doner tesisi yaklasik 250bin euroya mal oluyor.Ayrica Avrupada son 10 yilda Turkler "Hazir doner yapiminda" cok buyuk paralar kazandilar.Ilgilenenlerin bilgisine sunulur.

Yerleşim Belçika / AntwerpenMeslek Di?er
Yeni Üye4 yazı
sadece doner etini ince ince acan ve terbiye eden makineler mevcuttur, doner butun fabrikalarda elle takilr ve elle sekillendirilir, daha sonra strec ile yine elle sarilir. esine selam soyle

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Gyda
Yeni Üye5 yazı
hazir doner tesisi sizde sicak satis yapan restorant saniz yada zincir magaza o zaman kar ettirir,sebeb satin almadan kazanctir,yuksek kg lara ulasan uretimde 50 cent in ne kadar kazancli olacagini hesaplamak zor olmamali,franchasing sistemi burada islemeye basliyor zaten ureten satana surekli tedarik sagli**** kar ediyor,basarilar,
osmanefendi

Yerleşim Yeni Zelanda / BlenheimMeslek Gyda
Yeni Üye98 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - real_boss
Hazır döner yatırımı kazandıracak.
Hazır döner işinde büyük patlama yağanacak. İşte süper iş fırsatı...
2008'de dönerin elde sarılması yasaklanacak. Kırmızı etçisi, tavukçusu, kebapçısı; herkes hazır döner tesisi yatırımına yöneldi.

Arkadaşım 2007 senesinde bu konuyu yazmışsınız sene 2010 ben hala bir yasak duymadım

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Di?er